Çocuğuna dur demeyen anne

Ben de çocuk sevemem, çocuklu misafir kabul etmiyorum. Herkes çocuğunu bırakıp geliyor, pek çekmiyorum o yüzden
Bende sizin gibilerin evlerine gitmiyorum. Çok merak ediyorum sizlerin çocuğu olunca ne yapacaksınız. Allaha şükür ben çocuğuma gayet güzel davranıyorum..

Bi tane patlatmayi mi savundunuz ?
Neyi abarttilar sizce tam olarak ?
Cocuklar da o kadar kutsal degil, ne olacak bir taneden mi diyorsunuz ?
Cocuklara mucize annelere kutsal bakmanin neresi yanlis?
Boyle bakilmadigi zamanlarda yanlis yetisen, toplumu curuten karakterde bireyler yetismiyor mu?
Annelik kutsaldir, cocuklar da mucize.
Bi tane patlatmak da cozum degil aksine toplumsal sorunlarin baslangicidir.
Keske herkes anne cocuk kavramlarina gereken degeri verse de toplumda kendini ifade edebilen, sorunlara cozum getirebilen, vicdanli bireyler yetisebilse.

1,5 yaşındaki çocuğun ellerine vurmadan eğitim veremiyorsanız o sizin yetersizliğiniz
rica ederim savunmayın daha fazla
her çocuk bir dönem vurmayı, ısırmayı dener
açıp iki kitap okuyup öğrenseydiniz keşke vurmak yerine
çocuk 8-9 aydan itibaren laftan anlamaya başlar

Siz şarki soylemek diyince boyle sevimli mi sevimli 5 yasinda bir kiz falan hayal ediyorunuz sanirim. Bildiginiz 10-12 yaşında cocuk haykiriyor otobusun icinde oy anam oy geldiiiikk yorullduuuuumm diye sarki söyleyerek
Ha oylemi zaten 10 12 yasindaki çocuk da olgun olmasi gerekiyor dimi ya biz lisede otobüste yüksek sesle gülüyorduk konuşuyorduk herkes kiziyodu suan düşünüyorum. Evet saçma ama ozman insan onu anlamıyor olgunlasmamisiz çünkü uyarirsiniz ozman o yaştaki çocuğu vuramazsiniz vurda diyemezsiniz ailesi belki vurur ama siz diyemezsiniz bunu ha sizé vurur argo konusr o ayrı amannn gerçekten kendimi yoramicagim artık herkes kendi gibi yetistirir çocuğunu çok şükür iki tane küçük cocugum var disarda asla sesleri çıkmaz özellikle otobüste filan ama cikanada asla kızmam rahatsız olmam

Ya ben vursun derken asla soz dinlemeyen dur diyince annesine babasina vuran cocuklardan bahsettim. Yoksa sus diyince sakinlesen yada susmasa bile cocugunu alip giden biriyle nasil bir sorunul olabilir ki. Pasif kalmayim cocuklarin karsisinda siz annesiniz sizim sozunuz dinlensin cocugunuzum degil dedim. Ve bu baskınlığı gosterene kadar annenin yaptigi hersey munahtir. Kimse cocugu annesinden daha fazla sevemez.

Hanımefendi dayak bir eğitim metodu değildir. Aynı zamanda hiçbir işe de yaramaz. O an için davranışa engel oluyor gibi görünse de uzun vadede çocukta olumlu bir davranış değişikliği oluşturmaz.
Çocuk niye yapmaması gerektiğini öğrenmez, sadece dayak korkusundan o an için bu davranışı yapmıyor görünür. Sonra yalnız kaldığında ya da anne babası yokken yasaklanan davranışı tekrar yapmaya devam eder.
Dayak çocuğu yalan söylemeye teşvik eder. Doğruyu söylediği ya da yakalandığı zaman dayak yiyeceğini bilen çocuk gerçeği olduğu gibi anlatmak yerine, anne babanın duymak istediği gibi anlatmaya başlar.

Size tavsiyem tahammül edemiyorsanız evinize çocuklu misafir kabul etmeyin,kimseye çocuğunla otobüse binemezsin diyemeyeceğinize göre toplu taşıma araçlarına binmeyin.mümkünse dışarı çıkmayın.çünkü şiddet önce zihinde başlar korkarım ki tanımadığınız bir çocuğu pataklayabilecek cahil cesaretini kendinizde bulabilme ihtimaliniz yüksek.
Yazık..

7 yaşındaki çocuğuma şiddetin her türlüsünün yanlış olduğunu anlatan yanlışlarını guleryuzle ya da hafif kızarak söyleyen kendine sık sık sarılmasına izin veren çocuklar istedi diye bir öğrencının sınıfa getırdığı kediyi kendi korktuğu halde 1 ders sevmeleri için kabul eden 27 yıllık öğretmenimize teşekkür ederim

Sanırım siz anne değilsiniz yada sizin gibi birisi anne olmamalı! Bu nasıl bir tahammülsüZlktür yahu ! Çocukken ailenizden bunu mu gördünüz ki patlatmak normal geliyor?

Bu kadar abartacaklarini ben de bilmiyordum. Hepsi zaten uzman profosor. Doktorluk okuyan benim uzman olan bunlar bilim milim hikaye annemiz ne yapmışsa gerektiğinden yapmış.

1 saat olmadan gece vakti 13 sayfa olmuş.
Anam sen cami duvarına işemişsin sanırsam
Fatiha okuyup çıkıyorum.

Ya çok merak ediyorum burdaki annelerin annesi ve kendileri çocuklarına torunlarına hiç ' patlatcam bak şimdi bi tane hee ' dememiş gibi konuşuyor.. lafın gelimi patlatcam demek, konu sahibide çocuğu dövün demiyor farkındaysanız. İnsan nereye çekmek isterse oraya gider.

Gercekten cok sevindim boyle insanlarin varligina.

ayrica da senin gibi insan musveddesine aciklama yaparak yazik etmisim.. yaptigin tum hakaretler ,o pis agza sahip olan sana gelsin hakettigin gibi

Size cok denmis galiba.
Benim ailemden kimse demedi. Garip mi geldi size ? Evet oyle demeyen aileler de var. Topluma saglikli birey yetistirmek icin biraz ozveri,biraz sagduyu gerek.
Cocugu korkutmak cozum yolu degil, cocuga iyiyi ogretmek cozum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…