• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuna dur demeyen anne

Şimdi sayfalarca Türk çocuğunun ne kadar kötü olduğundan, Türk annelerinin çok rahat umursamaz olduğundan bahsedilecek :işsiz: bol bol kötüleyeceğiz kendimizi. Sonra banlar havada uçuşacak, Mune abla güzel bir son mesaj yazacak..

İstiklâl marşı ve kapanış :KK52:

onu genelde ben yapardım da konuyu sevmedim yapmayacağım :27:

Konu sahibinin tabiri cok nahos.
Bi tane patlatin nedir ya ?
Cocuk bu cocuk. Bir insan ! Sen insan yetistiriyosun,bi tane patlatirsan ilerde o cocuk buyuyunce ilk probleminde bir tane patlatacak ! Bir tane patlatmak da yetmeyecek dayak atacak sonra da haberlerde gordugumuz o cirkin olaylar olacak.
Guzellikle yonlendirmek varken ne demek siddeti mesrulastirmak ?
Ayrica konu sahibinin sarki soyleyen cocuktan rahatsiz olmasi anormal.
Cok rahatsiz oluyorsa binmesin toplu tasima araclarina. Kendini muhafaza etsin!
Cocuk bu, sarki da soyler oynar da.
Simarirsa,haddini asarsa ebeveynleri gerekeni gerektigi sekilde yapar ama konu sahibinin cozumu de derdi de siddet yanlisi.

kendi çocuğum, yeğenlerim ve arkadaşlarımın çocukları harici çocuk sevmeyen biri olarak yazayım.. çocuklarım hiç öyle yerlere serilmedi, dejenerelik yapmadı.. ben zaten konuşan, her şeyi detaylıca anlatan bir anneyim hiç sıkıntı da olmadı..

gel gelelim, bir gün otobüsle tatile gidiyoruz.. babaanne ve dedesiyle tahmini 3 yaş civarı minik bir pıtırcık kendi uydurduğu şarkısını bağıra çağıra söylemeye başladı ama o kadar tatlı ki akıl dedi git ısır (ki tekrar ediyorum ben çocuk sevmem). sonra ön koltuktan sizin gibi tahammülsüz ve son derece itici bir kadın "susturun şu veledi, başım şişti" dedi.. önce gayet sabırlı davranıp cevap vermedim ama babaanne ve dede o kadar asil insanlar ki laf gelmesin diye ezilmeye başladılar, ama pıtırcık susmuyor, şarkısına devam ediyordu.. bu tahammülsüz insanımsı dönüp bebeğe bağırdı, işte sonrasını hatırlamıyorum.. aslında ne söylediğimi de hatırlamıyorum, sadece kadının sindiğini gördüm cinnet anım bitince :KK53: hah ne oldu, ben tatile giderken cinnet geçirdim, bir kadını dövmekten beter ettim, yetmedi o kadın hayatının dersini aldı.. yani diyeceğim o ki, çocuk şarkısı sizin sesinizden çok daha iyi..

haydi selametle..
kaliteli üye gereken dersi verdi gene.tebrikler ve tesekkurler

sen kimsin pardon,pis ruhlu insan musveddesi..sen mi karar vereceksin lanet kalbinle..hadi lan ordan..
Gerçekten hadsiz ve kendini bilmez bir insana daha fazla seviyemi düşürmeyeceğim. Çünkü sizin bu tavranızın şu haberlere çıkan şiddet uygulayıp tuvalet ağzıyla konuşan kadınlardan bir farkınız yok. Siyah poşet seni.

Otobus ağzına kadar dolu hastane otobüsü yol uzun herkes hastanede zaten yorulmuş kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunsa değil kafam götürmüyor. Toplu bi yerde ise susturacak çocuğunu. Evinde isterse konser versin
Toplu taşıma araçlarında diğer insanların rahatsızlık verişini de çekersiniz maalesef. Size taksi öneriyorum.
Ayrıca o ağlayıp yerlere yatan cocugur görmezden gelmek bir eğitim. Sırf birileri rahatsız olmasın o sesten diye çocuğa istediğini vermek asıl yanlış olan.
Hem patlatmak da ne ya! Yazık sizin yetistireceginiz meleklere!

Herkesin de bi halleri gelmiş:D
Bir kere şunu kabul edelim herkese kendi çocuğu sevimli ve mucize.
Bebeklerin ağlaması, sızlanması zaten normal ancak bi 3 yaştan sonra kuralları yavaştan öğrenmesi gerekiyor. Evinde azman olabilir ancak sessiz olunması, yaygara koparılmaması gereken yerleri bilebilir. Hoş bunu daha kendi insanımız bilmiyor ki çocuğuna öğretsin.
Artık müthiş bir çocuk egemen toplum olduk , çocuk ailenin,hayatına uymuyor aile çocuğa uyuyor. Sonra da susmuyor bu çocuk, ödev yapmıyor çocuk, anlamıyor çocuk. Anlamaz tabii ki.
Bir de çocuklara mucize, annelere kutsal olarak bakmak da.bir bizde var. İnanın her canlı çoğalıyor ve sizin kadar yavrusu için canını ortaya koyuyor. Her canlının içgüdüsünü (ki bende yok) bu kadar abartmaya gerek yok bence.

Dur denmeli,ilgilenmeli,ama patlatmak ne demek?
Küçücük çocuk enerjisini nasıl atsın avm de şarkı söylüyorsa veya bağırıyorsa ve rahatsızsanız siz kendinizi eve kapatın madem.
Evine gelenler konusunda haklısın,ama sokakta ki çocuğa da müdahale edemezsn. Onların da enerjilerini atacak birşey yapması lazım.

Kimsenin keyfi icin çocuğunuza bir dur diyemiyorsaniz siz de başkalarından aynı rahatlığı görün rahatsız olun ne diyeyim
Valla ust komsumun 2 tane.cocugu var bir gurultuleri var aklin.sasar. cok seviyorum o sesi mutlu cocuklar.cunku. gerci bu aralar.birisi flut calmayi ogrenmeye calisiyor ogrenene kadar isimiz zor ama napalim ogrenecek illaki. Neticede bir tane patlatmak hic aklima gelmedi ustelik rahatsiz edildigim yer.bizzat evim...

Gerçekten hadsiz ve kendini bilmez bir insana daha fazla seviyemi düşürmeyeceğim. Çünkü sizin bu tavranızın şu haberlere çıkan şiddet uygulayıp tuvalet ağzıyla konuşan kadınlardan bir farkınız yok. Siyah poşet seni.
yazik anlama yetenegi yok...biraz kitap oku yetenegin gelissin...ben siddetten hoslanmadigimi mesajimda belirttim ama kime diyoruz ..

Benim oğlum 2 buçuk yaşında ve çok meraklı, koşturan sesini yükselten bir yapıya sahip. Bir anne olarak elbette onu çekip cevirmem lazım ama vurarak degil. Bunuda akliniza iyice sokun. Cocugunuz yok galiba yazma stilinizden bunu anladim. Cocugun yasina göre degisebiliyor, bazisi yere atinca acaba ne olacak diye merak editir..biz ise bak kactir vuruyor amaci ne ne aptak vs diye onu yadirgiyoruz.

Ama şu konuda hak veriyorum. Anne göz temasi kurmali elini tutmali gerekirse misafirlikten kalkmali. Ikidir bende yaptim. Ne cocuguma ne kendime ne ev sahibine o stresi yasatmak zorunda degilim. Kimsenin malina zarar veremez ve ben anne olarak tüm cabalarimla onu sakinlestirip dikkatini baska yere yöneltiyorum.
Inanin cok zor hemde cok. Bazen cok bunaliyorum ama sizin gibi cocuga patlatmasini bilmeli diyen biriylede arkadas olmazdim.

aynen.seni bile eski konundan vurmaya calismislar nasil bir zavalliliksa
Bosver uzayalim artik. Anlamak isteyen anladi. Anlamak istemeyen istedigini anladi. Herkes kendi kalitesini belli etti. Ben de siddet konusunda sinirle belki haksız konuştum. Ama herkes cocuguna sahip olmak zorundadir. Ne derlerse desinler. Herkesin karşısına Insallah kendi gibi insanlar cikar herkes durumdan memnun kalir ne diyeyim. Cocuktur yapar diyenlerin de eminim esi dostu yok ki bu durumlari yasamiyor. Umrumda degiller

Ay her yerdeler daraldım. Otobüste dolmuşta avm de markette sokakta. Çocuklar kendini yere atıp sürüm sürüm sürünüyor. Sesleri çıktıkça çığlık atıyor. Kendilerini parçalıyorlar. Otobüse biniyorum bağıra bağıra şarkı söylüyor çocuk. Söylediği şarkı bile değil uydurma kelimeler. Eve misafirliğe geliyorlar çocuk her şeye ellemek istiyor. Tutuyor masadaki danteli çekiyor tüm camlar geliyor. O masa örtüsüyle ne yapıyorsun demek bu kadar mı zor. Ya bi dur deyin çocuklara yapma deyin. Sözünüzü geçirin. Öyle annecim dur diyip kafanızı bile çocuğa çevirmeden oturmayın. Dur deyince durmayan size hakaret eden hatta vuran edepsiz çocuğunuza bir tane patlatmayı bileceksiniz. Kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda mı yaa. Ay valla daraldım.
Anlaşılan çocuğun yok senin. Önce çocuğun olsun sonra konuş. Bi çocuğun şarkı söylemesine bile tahammül edememek ne demek ya. Yahu çocuk bu çocuk başkasının evinde birşeye zarar vermeye çalıştığında müdahale konusunda haklısınız ama diğer söylediklerinizin kabul edilir bi yanı yok.

Ayrıca O bahsettiğin vuran hakaret eden çocuklar da zaten muhtemelen evde ağzının ortasına patlatılan şiddet gören çocuktur.
Avmlerde kendini yerlere atan ordan oraya koşturan çocuktan sanane ne zararı var sana. Ne bicim insansın ya. Çocuktan bahsediyoruz büyük insandan değil her dur dediğinde durmayabiliyorlar ya da istedikleri bişey olmayınca kendini yerlere de atabiliyorlar zaman zaman da bu sizi niye bu kadar rahatsız ediyor anlamadım. Avm dediğin zaten gürültülü bi yer o kadar gürültülü yerde hiç bir gürültü rahatsız etmiyor da bi çocuğun bağırması mı rahatsız ediyor. Pesss

Back