• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuna dur demeyen anne

KK'daki bayanlar kendine gelmeli deyip
uyguladığınız şiddeti örnek gösterip
mübah bir şeymiş gibi yazıyorsunuz
ellerine ufak ufak vuruyormuşsunuz ki yapmasın
asıl siz kendinize gelin
o çocuğun, o hareketi yapmamasını sağlamak için bir sürü yol var, hepsinden bi haber, ukalaca şiddeti savunuyorsunuz şurda
pes ya

Ben şiddeti savunmuyorum. Yegenimdir bana vurur ben kabul ederim ama biz bu çocuğa bunu bıraktırmazsak yarın gelir senin çocuğuna vurur. 1.5 yaşındaki çocuğu karşımıza alıp cok bi laf dinletemiyoruz. Sadece çocuk değil canlı olan herşeye şiddete karşıyım kendim de şiddet görmedim ben annemin sesini yukseltmesinden korkardım bana yeterdi.

Dayağın çözüm olmadığını aslında bu üyeye bakarak anlamak mümkün.
Eski konularında dayak yiyerek büyüdüğü yazıyor. Psikolojisi çok iyiymiş ama başkasının çocuğuna bu kadar nefret besleyip “Bi tane patlatılması” gerektiğini düşünüyor.

Siddet uygulayan insanlarin gecmisinde muhakkak siddetin izi cikiyor. Ya kendi gormus ya da cevresindeki insanlardan birinin gordugu siddete tanik oluyorlar.Cocuk gurultusundan rahatsiz olmak baska bir sey .
Bir tane patlatin demek bambaska bir sey.
Kalbinizi bu kadar karartmayin konu sahibi,anliyorum zor gunler gecirmis olabilirsiniz ama biraz daha sevgiyle bakarsaniz dertleriniz dert olmaktan cikiverir. Ne bileyim dolmustaki cocuk sacma sarkilar soyleyince bunun aslinda oyle patlatilmasi gereken bir durum olmadigini fark edersiniz belki..

eski konusunu okumamalıymışız ve yazmamalıymışız banlanırmışız şikayet edlirmişiz beni etti de bazı üyeler az önce.eski konular dan alıntı yapmak yasak olduğunu bilmiyordum ben de
Silinsin o zaman eski konular. Tüm konularına bakınca netleşiyor bazı konular. Hem bunu yazdım diye banlacaksam da umurumda değil. Çocuğa şiddeti savunan birine tahammül edemiyorum.

30 dk lik zevkinin ürünleri?
Nesacma salak bir tabir.kusura bakmayın dcem ama bakabilirsinizde.çocukları bilmiyorum ama siz fazlaca oylesiniz .bu dünyada ürün olarak gördüm bir an sizi
haddini bil ,terbiyesiz kadin..ben o tanimi saygisiz,dusuncesiz davranan insanlara yaptim,sen de oylesin konuya sacma sekilde atlamandan belli.

pek cocuk sevmem,terbiyesiz,simarik olanlardan ayri nefret ederim ama en buyuk hata ailelerinde..dur sus deyip kontrol etmeyi bilmeleri gerek,kimse kimsenin 30dklik zevkinin urunlerinin terbiyesizligini cekmek zorunda degil.ebeveynler kendi evinde ne yaptirirsa yaptirsin prenses kizina,pasa ogluna ama bir zahmet baskasinin evinde kontrol etsin cocugunu..fakat pataklamak biraz fazla olmus,(bazen bunu fazlasiyla hakeden cocuklar gorsem de) siddet uygulayan aile gorsem rahatsiz olurum

çok çirkinsiniz ya
çocuklar için "30 dakikalık zevk ürünleri" diyorsunuz
hakikaten çirkinsiniz

İçerik ayrı tartışılır, ele alınır o kısım farklı.
Ama...

Bazı kelimelere-tabirlere mümkün olduğunca dikkat etmemiz "Tabu" görmemiz, keskin davranmamız gerekiyor ki bu konular esneklik olmaktan çıkıp ciddiyetle ele alınabilsin; bunların başında da "Çocuk ve dayak" kelimelerinin bir arada düşüncesizce sarf edilmesi geliyor bence. "Bi tane patlatırım" denemez, denmemeli. O zaman "Ya şu her şeye burnunu sokan kadınlara iki patlatacaksın" demekle de aynı, "Ya şu haddini bilmeyen kadına iki tecavüz edecen anlayacak" demekle de aynı, "Hırlayan köpeğe bi tekme atacaksın ama" demekle de aynı...

Bunlar bu ülkenin kanayan yaraları, hayvan, çocuk, kadın taciz, istismarları...
Hayır. Hafife alınamaz. Bu konu bu şekilde anlatılamaz.

Bugün patronunuzun önünde bile konuşurken kelimelerinizi seçiyorsanız, bu kelimeleri de toplum faydasına, insanlık namına seçmek zorundasınız-zorundayız.

Dediğim gibi ben de şiddete karşıyım canlı olan herşeye. Ama şunu kabul etmemiz gerekiyor cocugumuzu biz çekebiliriz. Yeğenim 1.5 yasında e yeni yeni biseyler öğreniyor vurmaya ısırmaya başladı onun yaptığı şeyleri ona yaptığımız zaman bırakıyor . Tabi ki canını acitmiyoruz o cocuk bizim canımız ciğerimiz. Ama çocuklarımızın hoş olmayan davranışları varsa bunları ortadan kaldırmamız gerekir

Silinsin o zaman eski konular. Tüm konularına bakınca netleşiyor bazı konular. Hem bunu yazdım diye banlacaksam da umurumda değil. Çocuğa şiddeti savunan birine tahammül edemiyorum.
Sadece çocuğa değil şiddet hiç bir canlıya yapılmamalı.. ben ki inanılmaz bi hayvan fobim vardır ama canlarını yakıcam diye de aklım çıkar.. hoşumuza gitmeyen davranışlardan bulunan her canlıya şiddet uygulayalım o zaman böyle bi dünya var mı? Keşke başkalrını yargılamak yerine önemsememeyi görmezden gelmeyi denesek..

haddini bil ,terbiyesiz kadin..ben o tanimi saygisiz,dusuncesiz davranan insanlara yaptim,sen de oylesin konuya sacma sekilde atlamandan belli.
Terbiyesiz olan ve haddini bilmesi gereken sensin. Çocuklar için yazdığın hatta çocuklar içinide geçtüm kimse içün o benzetmeyi yapamazsın. Seviyesiz insan

Şimdi sayfalarca Türk çocuğunun ne kadar kötü olduğundan, Türk annelerinin çok rahat umursamaz olduğundan bahsedilecek :işsiz: bol bol kötüleyeceğiz kendimizi. Sonra banlar havada uçuşacak, Mune abla güzel bir son mesaj yazacak..

İstiklâl marşı ve kapanış :KK52:

Kimin için yaptığın beni ilgilendirmez.hangi çocuk için yaparsan yap bu şekilde karşılık görürsün.bukadar pis bir tabir olabilir mi bir çocuk için.terbiyen belli oluyor burdan merak etme

Terbiyesiz olan ve haddini bilmesi gereken sensin. Çocuklar için yazdığın hatta çocuklar içinide geçtüm kimse içün o benzetmeyi yapamazsın. Seviyesiz insan
sen kimsin ya seviyesizmis:)duzgunce okuyan herkesi kastetmedigimi yaramaz cocuklari kastettigimi anlar..anlayisi kit canli

Dediğim gibi ben de şiddete karşıyım canlı olan herşeye. Ama şunu kabul etmemiz gerekiyor cocugumuzu biz çekebiliriz. Yeğenim 1.5 yasında e yeni yeni biseyler öğreniyor vurmaya ısırmaya başladı onun yaptığı şeyleri ona yaptığımız zaman bırakıyor . Tabi ki canını acitmiyoruz o cocuk bizim canımız ciğerimiz. Ama çocuklarımızın hoş olmayan davranışları varsa bunları ortadan kaldırmamız gerekir

O kısım içerik, dediğim gibi tartışılır ve her çocuk aynı olmadığı için her terbiye metodu da her çocukta aynı seyirde işe yarayacak diye bir kaide maalesef yok. Başkasının katlanmasını elbette beklemek biraz bencilce ama hoşgörü de gayet insancıl bir özellik ve her insanda asgari bulunmalı diye düşünüyorum, en azından söz konusu çocuk olunca. :)

Ve buradaki "Kelime" üzerine gelen hassas tepkilere de katılıyorum. Bazı şeyler ağızdan/klavyeden bu kadar kolay çıkmamalı artık.

kendi çocuğum, yeğenlerim ve arkadaşlarımın çocukları harici çocuk sevmeyen biri olarak yazayım.. çocuklarım hiç öyle yerlere serilmedi, dejenerelik yapmadı.. ben zaten konuşan, her şeyi detaylıca anlatan bir anneyim hiç sıkıntı da olmadı..

gel gelelim, bir gün otobüsle tatile gidiyoruz.. babaanne ve dedesiyle tahmini 3 yaş civarı minik bir pıtırcık kendi uydurduğu şarkısını bağıra çağıra söylemeye başladı ama o kadar tatlı ki akıl dedi git ısır (ki tekrar ediyorum ben çocuk sevmem). sonra ön koltuktan sizin gibi tahammülsüz ve son derece itici bir kadın "susturun şu veledi, başım şişti" dedi.. önce gayet sabırlı davranıp cevap vermedim ama babaanne ve dede o kadar asil insanlar ki laf gelmesin diye ezilmeye başladılar, ama pıtırcık susmuyor, şarkısına devam ediyordu.. bu tahammülsüz insanımsı dönüp bebeğe bağırdı, işte sonrasını hatırlamıyorum.. aslında ne söylediğimi de hatırlamıyorum, sadece kadının sindiğini gördüm cinnet anım bitince :KK53: hah ne oldu, ben tatile giderken cinnet geçirdim, bir kadını dövmekten beter ettim, yetmedi o kadın hayatının dersini aldı.. yani diyeceğim o ki, çocuk şarkısı sizin sesinizden çok daha iyi..

haydi selametle..

Kimin için yaptığın beni ilgilendirmez.hangi çocuk için yaparsan yap bu şekilde karşılık görürsün.bukadar pis bir tabir olabilir mi bir çocuk için.terbiyen belli oluyor burdan merak etme
sen de sacma salak,kit anlama yeteneginle atlarsan yoruma cevabini alirsin..

İçerik ayrı tartışılır, ele alınır o kısım farklı.
Ama...

Bazı kelimelere-tabirlere mümkün olduğunca dikkat etmemiz "Tabu" görmemiz, keskin davranmamız gerekiyor ki bu konular esneklik olmaktan çıkıp ciddiyetle ele alınabilsin; bunların başında da "Çocuk ve dayak" kelimelerinin bir arada düşüncesizce sarf edilmesi geliyor bence. "Bi tane patlatırım" denemez, denmemeli. O zaman "Ya şu her şeye burnunu sokan kadınlara iki patlatacaksın" demekle de aynı, "Ya şu haddini bilmeyen kadına iki tecavüz edecen anlayacak" demekle de aynı, "Hırlayan köpeğe bi tekme atacaksın ama" demekle de aynı...

Bunlar bu ülkenin kanayan yaraları, hayvan, çocuk, kadın taciz, istismarları...
Hayır. Hafife alınamaz. Bu konu bu şekilde anlatılamaz.

Bugün patronunuzun önünde bile konuşurken kelimelerinizi seçiyorsanız, bu kelimeleri de toplum faydasına, insanlık namına seçmek zorundasınız-zorundayız.
Şu yorumu çerçeveletip konunun girişine asalım..

Back