Çocuğuna dur demeyen anne

ha eskı konuna gene baktım da eşin demiş ki:eski nişanlın seni boşa bırakmadı eleştırıye bile tahammülün yok kesin döversin sen çocuğunu
Bana eski konulardan vuramazsın bebeğim boşuna yoruyorsun kendini. Ben beni incitebilecek hic bir açığımı elinize vermem. Bunlar benim umraumdan çıkan şeyler. Neyse sen devam et ben de biraz daha eğleneyim halinle

Ne kadar merhamet yoksunu bir insansiniz.
Adi uzerinde "cocuk"
Sarki da soyler oyun da oynar.
Dolmusta anlamsizca sarki soyleyen cocuk gorsem gulumserim.
Bu kadar negatif bakmayin hayata.
Sizin anneniz sizi hep susturmus olabilir hatta bi tane "patlatmis " da olabilir. annelik sarki soyleyen cocugu susturmakla olmaz, sizin tabirinizle " hadi annecigim"diyerek sevgiyle yonlendirmeyle saygiyla olur.

Son düzenleme:
benim cocugum yok ama ayni kandan olan kardesime bile patlatma hakkini kemdimde gormuyorum. siz baskalarin cocuguna patlattin bir tane deme hakkini nerden buluyorsunuz ? cocuguna bakmayan misafiri bir daha evinize davet etmeyin olur biter ama kimse sizin icinde cocugunu dovemez....cocuk gormeye tahamul edemiyorsaniz evinizde oturun yada sadece yetiskinlerin takildigi yerlere gidin .

geçmiş olsun dilerim çabuk iyileşirsiniz... eşinizin çocuğun olsa döversin sözüne karşı ben asla çocuğuma vurmam diyip ağladığınız zamanlarıda unutmamanız dileği ile...

O zamanlar çocuğumun olmama ihtimalini yeni öğrenmiştim hassas bi zamandı ama artık buna açıkçası takılmıyorum.

Bence bu kk de ki bayanlar bi kendine gelmeli neyin ne amaçla yazıldığını anlamaktan çok konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz. Çocuk benim çocuğum beni rahatsız edebilir o an ben annesi olduğum için bunu kabullenebilirim ama çocuk durmasını bilecek. Ne yani kimse anne babasından yaramazlık yaptığı için bi tokat yemedi mi burda? Yeğenim bana vurunca aferin teyzem vur mu demeliyim ellerine ufak ufak vuruyorum ki bi daha yapmasın. Herkes kendi çocuğuna tahammül eder başkasının çocuğuna değil. Konu sahibi de tekme tokat dövün demiyor cocuk yaramazlik yaparken bi dur deyin diyor.

Her anne çocuğunun terbiyesinden kendisi sorumludur. Ona akıl vermek hele hele patlat bi tane demek kimsenin haddine dusmez. Sokaktaki tavrına zaten karisamazsin ama evine gelen insanın tavrından çok rahatsız oluyorsan bir daha evine kabul etmezsin olur biter

Bana eski konulardan vuramazsın bebeğim boşuna yoruyorsun kendini. Ben beni incitebilecek hic bir açığımı elinize vermem. Bunlar benim umraumdan çıkan şeyler. Neyse sen devam et ben de biraz daha eğleneyim halinle

Sizin siddet yaklasiminizi garipsemedim bu yorumlarinizdan sonra.
Insanlara bile ne kadar hircin yorumlar yapmissiniz.
Insanlar sizin aciklarinizi neden size vursun?
Merhametsiz konunuza merhametsiz demek aciklarinizi yuzunuze vurmak olmuyor.

Ailelerin yetersizliği.. Eğitemedikleri çocuklarının derdini biz çekiyoruz. Sinir oluyorum ben de anlattığınız gibi çocuklara.. Patlatmak çözüm değil, o ana gelene kadar düzgün eğitmek önemli olan.. Eline tableti, telefonu vererek eğitim olmuyor. Oturup çocuğunla vakit geçireceksin. He ben işten geliyorum yorgun argın çocuğa vaktim kalmıyor diyorsan da çocuk yapmayacaksın.

Burda hep böyle kimse kimseye yardim etmeye çalışmıyor herkes bir açık bulup uğraşma derdinde. Benim de bu son postum oldu artık. Kartlar açık oynanmalı demekki.

Ay ben de sizin yazdıklarınızı okuyunca daraldım.
Tamam misafirlikte tabi ki çocuklarına dikkat etmeli anneler, kimsenin eşyasına zarar vermesine, bilerek rahatsız etmesine izin vermemeli. Yetiştirirken dikkat etmeli.
Ama siz uydurma kelimeyle şarkı söylemeye çalışan masumlara bile katlanamıyorsunuz. Bunlar robot mu sus deyince sussun?
Çocuğunuz olmadığı belli. Varlıklarına bile katlanamıyorsunuz. Siz katlanamadığınız için de patlatalım bir tane gitsin!
Nasıl insancıklar var yahu!

O zamanlar çocuğumun olmama ihtimalini yeni öğrenmiştim hassas bi zamandı ama artık buna açıkçası takılmıyorum.
ne ilgisi var hassaslıkla bu durumun çocuğuma vurmam ben diye ağlayan siz şuan hassasiyetinizi unutup vururum demeye mi başladınız... Çocuğunuzun olup olmayacağınıda Allahtan başkası bilemez bunu sakın unutmayın... hele ki bu yüzden kendinizi asla üzmeyin, incitmeyin, öfke biriktirmeyin... iyisi mi siz yine hassas olun...

ben vurmuyorum hanımefendi çocuğuma size garip gelse de evet vurmuyorum insanca dinliyorum onu başka çözüm bulmaya çalışıyorum ısrarla ve vurmuyorum insana vurulmaz

Örnek verdiğiniz yerlerden birinde yaşıyorum.3 yaşında bir oğlum var.Dediklerinize katılıp uygulamakla birlikte konu sahibinin söylediği gibi “Susmazsa bir tane patlat!” tavsiyesini uyguladığınız an çocuğunuzu elinizden alıverirler arkasından bakakalırsınız.Bana aklınca bir de beddua etmiş, kendi ruh haline veriyorum.Çocuğu olan birbirinin halinden anlar zaten, Uç örnekler dışında aklı başında hiçbir anne çocuğunu diğer insanları rahatsız etsin diye öylece bakmaz,susmaz.Aksine yerin dibine girer,terler, ne yapacağını bazen şaşırır.Çocuk bu adı üstünde ne kadar etkinlik de yapsan dikkatlerini vermeleri 15 dk.yı geçmez, sıkılır.Forumda bile kaç anne konu açtı, açıyor; “Yolculuğa çıkacağım ,şuraya gideceğim,çocuğum şu kadarlık önerilerinizi bekliyorum.” diye.Çocuklar yeni nesildir, gelecektir, biraz daha anlayış diyorum.

ha eskı konuna gene baktım da eşin demiş ki:eski nişanlın seni boşa bırakmadı eleştırıye bile tahammülün yok kesin döversin sen çocuğunu

yapmayın böyle lütfen ya
siz de yaraya tuz basıyorsunuz, yapmayın

Kusura bakmayında bilünçli anneler sizin masanızın üzerindeki camlardan çok daha fazla düşünüp çocuklarını , ağızlarının üzerine patlatamazlar...
Sevmiyosanız bebekli , çocuklu ailelerle görüşmezsiniz...
Sokaktaki , avm deki parktaki gülüp eğlenip yapması gereken aktif hareketleride , ailelerinden ağızlarının üzerine PATLATILARAK durduramazsınız...
Gördüm de tahammülsüzlüğün bu kadarınıda ilk defa sizde gördüm. Umarım çocuğunuz yoktur.

ben vurmuyorum hanımefendi çocuğuma size garip gelse de ever vurmuyorum insanca dinliyorum onu başka çözüm bulmaya çalışıyorum ısrarla ve vurmuyorum insana vurulmaz

Ben vurun demiyorum zaten. Bizde bi kural vardır sadece ellere bi daha yapmaması için vurulur o da şiddetli değil. Bi tek siz bilinçli anne değilsiniz. Bizim de cocuklarimiz canımız ciğerimiz. Ama ne çocuklar tanıyorum onlari büyüten insanlara tekme atıyor ben böyle şeylere de tahammül edemem o cocuk bana da vurmaya kalkar kimsenin çocuğunun da bana vurmasına gönlüm razi gelmez bu yüzden anneler babalar devreye girmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…