• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuna dur demeyen anne

Burda hep böyle kimse kimseye yardim etmeye çalışmıyor herkes bir açık bulup uğraşma derdinde. Benim de bu son postum oldu artık. Kartlar açık oynanmalı demekki.

Bence de son olsun. Kendi hayatinizda yasadiklarinizin ofkesini ve siddetini ufacik cocuklardan cikarilmasini istediginiz,cozum olarak siddeti sundugunuz sozlerden sonra konusmayin. En dogrusu bu.
Evet katiliyorum sizin gercekten yardima ihtiyaciniz var.

pek cocuk sevmem,terbiyesiz,simarik olanlardan ayri nefret ederim ama en buyuk hata ailelerinde..dur sus deyip kontrol etmeyi bilmeleri gerek,kimse kimsenin 30dklik zevkinin urunlerinin terbiyesizligini cekmek zorunda degil.ebeveynler kendi evinde ne yaptirirsa yaptirsin prenses kizina,pasa ogluna ama bir zahmet baskasinin evinde kontrol etsin cocugunu..fakat pataklamak biraz fazla olmus,(bazen bunu fazlasiyla hakeden cocuklar gorsem de) siddet uygulayan aile gorsem rahatsiz olurum

yapmayın böyle lütfen ya
siz de yaraya tuz basıyorsunuz, yapmayın

Yaram yok. Benim bu hayatta yaşadığım sıkıntıları da yaşamış olduklarını hiç mi hiç zannetmiyorum. Beni üzemezler. Beni bu hayatta üzebilecek tek insan eşimdir. O da ona duyduğum sevgiden dolayı. Yine de beni düşündüğünüz için teşekkür ederim

Ben vurun demiyorum zaten. Bizde bi kural vardır sadece ellere bi daha yapmaması için vurulur o da şiddetli değil. Bi tek siz bilinçli anne değilsiniz. Bizim de cocuklarimiz canımız ciğerimiz. Ama ne çocuklar tanıyorum onlari büyüten insanlara tekme atıyor ben böyle şeylere de tahammül edemem o cocuk bana da vurmaya kalkar kimsenin çocuğunun da bana vurmasına gönlüm razi gelmez bu yüzden anneler babalar devreye girmeli.
anne babaya ya da çevreye tekme atan çocuk ta normal değil uyarılmalı başedılemıyorsa psıkolojık destek almalı haklısınız.Ama otobüste şarkı söyleyen çocuğun ne zararı var ki bize bitki mi bunlar sessiz sessiz oturacaklar koltukta

ha eskı konuna gene baktım da eşin demiş ki:eski nişanlın seni boşa bırakmadı eleştırıye bile tahammülün yok kesin döversin sen çocuğunu:KK45:

Bu kadar vicdansizlik neden? Konu sahibinin eski konularına bakmadim evet sinirlidir evet kurduğu cümleler yanlıştır veya sorunları vardır ama insanların dert ettiği şeylerle onu vurmak ne kadar çirkin

Bence bu kk de ki bayanlar bi kendine gelmeli neyin ne amaçla yazıldığını anlamaktan çok konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz. Çocuk benim çocuğum beni rahatsız edebilir o an ben annesi olduğum için bunu kabullenebilirim ama çocuk durmasını bilecek. Ne yani kimse anne babasından yaramazlık yaptığı için bi tokat yemedi mi burda? Yeğenim bana vurunca aferin teyzem vur mu demeliyim ellerine ufak ufak vuruyorum ki bi daha yapmasın. Herkes kendi çocuğuna tahammül eder başkasının çocuğuna değil. Konu sahibi de tekme tokat dövün demiyor cocuk yaramazlik yaparken bi dur deyin diyor.
Çocuk yaramazlık yapior demiyor yanlız ağlıyor diyor ve şarkı soyleyen çocuk diyor şarkı söyleyen çocuğa az sesini azalt denir vurulmaz aVM de ağlayan çocuğa istediği alinmadigi için ağlıyor olabilir oda çocuk yetiştirme tarzıdir kimse çocuğuna dışarda bağır çağır demez ama bu çocuk bazen durdan sustan anlamz çocuk herzaman sessiz ve sakin olmaz belki öğün enerjisini atamamistir sitreslidir belki konu Sahibi abartiyordur çocuklara tahammul edemedigi içindir belki çocuk kış günü disari cikamadigi için öğün çıktığı için sevinclidir ondandır yani hersey olabilir bu konuya iyi yönden bakanlarida anlayamiyorum evet bazı anneler cocuklarina eğitim veremiyor ama her kişiye aynı şeyi söylemek bilmeden yadırgamak doğru değil

Bence bu kk de ki bayanlar bi kendine gelmeli neyin ne amaçla yazıldığını anlamaktan çok konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz. Çocuk benim çocuğum beni rahatsız edebilir o an ben annesi olduğum için bunu kabullenebilirim ama çocuk durmasını bilecek. Ne yani kimse anne babasından yaramazlık yaptığı için bi tokat yemedi mi burda? Yeğenim bana vurunca aferin teyzem vur mu demeliyim ellerine ufak ufak vuruyorum ki bi daha yapmasın. Herkes kendi çocuğuna tahammül eder başkasının çocuğuna değil. Konu sahibi de tekme tokat dövün demiyor cocuk yaramazlik yaparken bi dur deyin diyor.

KK'daki bayanlar kendine gelmeli deyip
uyguladığınız şiddeti örnek gösterip
mübah bir şeymiş gibi yazıyorsunuz
ellerine ufak ufak vuruyormuşsunuz ki yapmasın
asıl siz kendinize gelin
o çocuğun, o hareketi yapmamasını sağlamak için bir sürü yol var, hepsinden bi haber, ukalaca şiddeti savunuyorsunuz şurda
pes ya

Böyle kınadığınız için sizin çocuğunuzu tahmin etmekte hiç zorlanmıyorum.

Çocuk bu ne zaman napıcağı belli olmaz.. Siz terbiyesini güzel güzel verirsiniz artık dinlemediği yerlerde de patlatıverirsiniz. Tabi etrafınızda benim gibi duyarlı bi anneye denk gelirseniz o tokadı patlattığınıza pişman olursunuz..

Siz şarki soylemek diyince boyle sevimli mi sevimli 5 yasinda bir kiz falan hayal ediyorunuz sanirim. Bildiginiz 10-12 yaşında cocuk haykiriyor otobusun icinde oy anam oy geldiiiikk yorullduuuuumm diye sarki söyleyerek
Çocuk yaramazlık yapior demiyor yanlız ağlıyor diyor ve şarkı soyleyen çocuk diyor şarkı söyleyen çocuğa az sesini azalt denir vurulmaz aVM de ağlayan çocuğa istediği alinmadigi için ağlıyor olabilir oda çocuk yetiştirme tarzıdir kimse çocuğuna dışarda bağır çağır demez ama bu çocuk bazen durdan sustan anlamz çocuk herzaman sessiz ve sakin olmaz belki öğün enerjisini atamamistir sitreslidir belki konu Sahibi abartiyordur çocuklara tahammul edemedigi içindir belki çocuk kış günü disari cikamadigi için öğün çıktığı için sevinclidir ondandır yani hersey olabilir bu konuya iyi yönden bakanlarida anlayamiyorum evet bazı anneler cocuklarina eğitim veremiyor ama her kişiye aynı şeyi söylemek bilmeden yadırgamak doğru değil

İçerik ayrı tartışılır, ele alınır o kısım farklı.
Ama...

Bazı kelimelere-tabirlere mümkün olduğunca dikkat etmemiz "Tabu" görmemiz, keskin davranmamız gerekiyor ki bu konular esneklik olmaktan çıkıp ciddiyetle ele alınabilsin; bunların başında da "Çocuk ve dayak" kelimelerinin bir arada düşüncesizce sarf edilmesi geliyor bence. "Bi tane patlatırım" denemez, denmemeli. O zaman "Ya şu her şeye burnunu sokan kadınlara iki patlatacaksın" demekle de aynı, "Ya şu haddini bilmeyen kadına iki tecavüz edecen anlayacak" demekle de aynı, "Hırlayan köpeğe bi tekme atacaksın ama" demekle de aynı...

Bunlar bu ülkenin kanayan yaraları, hayvan, çocuk, kadın taciz, istismarları...
Hayır. Hafife alınamaz. Bu konu bu şekilde anlatılamaz.

Bugün patronunuzun önünde bile konuşurken kelimelerinizi seçiyorsanız, bu kelimeleri de toplum faydasına, insanlık namına seçmek zorundasınız-zorundayız.

Konu sahibine hak vermiyorum yanlış anlaşılmasın fakat bizler çocuk yetiştirme konusunda bir hata yapıyoruz. Yada genlerimizde bir problem var.
Tatile gittik bir dünya çocuk, bağıra bağıra konuşan iki çocuk bilin bakalım bu iki çocuk hangi milletten. Rahatsız olmadık hatta güldük her yerde belli ediyoruz kendimizi diye.
Geçen bir arkadaş anlattı; ana sınıfında iki Suriyeli çocuk. Bunlardan birinin kökeni Türk. Suriyeli çocuk çocuk gibi çocuk, Türk kökenli Suriyeli çocuk hop birader havasında bir çocuk. Genler konuşmuyor bağırıyor.

anne babaya ya da çevreye tekme atan çocuk ta normal değil uyarılmalı başedılemıyorsa psıkolojık destek almalı haklısınız.Ama otobüste şarkı söyleyen çocuğun ne zararı var ki bize bitki mi bunlar sessiz sessiz oturacaklar koltukta

Haklısınız ben size de hak veriyorum ama toplu taşıma araçlarında da rahatsız insanlar olabilir. Düşünsenize başınız ağrırken bi çocuk şarkı söylüyor:)) ama size de hak veriyorum sus deyince susmuyor çocuklar inadına daha fazla yapıyor. Ilgisini çekecek seyler olmalı ebeveynlerin yaninda

Bence de son olsun. Kendi hayatinizda yasadiklarinizin ofkesini ve siddetini ufacik cocuklardan cikarilmasini istediginiz,cozum olarak siddeti sundugunuz sozlerden sonra konusmayin. En dogrusu bu.
Evet katiliyorum sizin gercekten yardima ihtiyaciniz var.
Dayağın çözüm olmadığını aslında bu üyeye bakarak anlamak mümkün.
Eski konularında dayak yiyerek büyüdüğü yazıyor. Psikolojisi çok iyiymiş ama başkasının çocuğuna bu kadar nefret besleyip “Bi tane patlatılması” gerektiğini düşünüyor.

pek cocuk sevmem,terbiyesiz,simarik olanlardan ayri nefret ederim ama en buyuk hata ailelerinde..dur sus deyip kontrol etmeyi bilmeleri gerek,kimse kimsenin 30dklik zevkinin urunlerinin terbiyesizligi cekmek zorunda degil.ebeveynler,kendi evinde ne yaptirirsa yaptirsin prenses kizina,pasa ogluna ama bir zahmet baskasinin evinde kontrol etsin cocugunu..fakat pataklamak biraz fazla olmus,(bazen bunu fazlasiyla hakeden cocuklar gorsem de) siddet uygulayan aile
Cocuk=30 dklik zevkin ürünü öyle mi? Pesss...

Annerin cocuklariyla ilgilenmemesine itiraz etmekta haklisiniz. Lakin onlar cocuk diger yaptigi cocukluklar icin onlara karsi sinirlenmeyin. Belli bir cocugunuz yok. Sinirinizi annelere yöneltin. Egitim veren anne babadir cocuga.
Acikcasi ben de sinir olurum mesela cocugun hareketlerine, direk ana babasina söverim icimden. Cocugun bir sucu yok. Ögretilmemis yavruya.
Cocuklar nerede olursa olsun cocuktur. Ve cocukca davranislarda bulunmalarinda özgürdürler. Sizi rahatsiz etmedigi sürece cocuklara göz yumulmali. Yani cocuk gelirken zaten evde ne var ne yok toplarim kirilcak ben. Belli yani cocuk elliycek onu.
Ha ben cocuklarimin pesinden asla ayrilmam. Cok iyi terbiye verdim baskasinin evinde birsey ellemez büyük kizim, kücügü daha ögrenecek. Kendi esyalarimizi da kirmaz dökmez. Ama ögrenmeyen cocuklar da var. Evine geliyorsa biraz topla ulasilabilir yerlerdeki esyalarini, rahat edersin.
Zaten cocuk geliyorsa illa ki ufak da olsa birsey dükülüyor birsey oluyor illa ki. Cocuk geliyorsa olacak, bunu bi kabullenelim. Anneler dikkat etmeli o ayri.

Dayağın çözüm olmadığını aslında bu üyeye bakarak anlamak mümkün.
Eski konularında dayak yiyerek büyüdüğü yazıyor. Psikolojisi çok iyiymiş ama başkasının çocuğuna bu kadar nefret besleyip “Bi tane patlatılması” gerektiğini düşünüyor.
eski konusunu okumamalıymışız ve yazmamalıymışız banlanırmışız şikayet edlirmişiz beni etti de bazı üyeler az önce.eski konular dan alıntı yapmak yasak olduğunu bilmiyordum ben de

pek cocuk sevmem,terbiyesiz,simarik olanlardan ayri nefret ederim ama en buyuk hata ailelerinde..dur sus deyip kontrol etmeyi bilmeleri gerek,kimse kimsenin 30dklik zevkinin urunlerinin terbiyesizligini cekmek zorunda degil.ebeveynler kendi evinde ne yaptirirsa yaptirsin prenses kizina,pasa ogluna ama bir zahmet baskasinin evinde kontrol etsin cocugunu..fakat pataklamak biraz fazla olmus,(bazen bunu fazlasiyla hakeden cocuklar gorsem de) siddet uygulayan aile gorsem rahatsiz olurum
30 dk lik zevkinin ürünleri?
Nesacma salak bir tabir.kusura bakmayın dcem ama bakabilirsinizde.çocukları bilmiyorum ama siz fazlaca oylesiniz .bu dünyada ürün olarak gördüm bir an sizi

Back