Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Nasıl bu kadar eminsiniz oğlumu 1 yasa kadar aşılattim gerisi yok şu an 2 yaşında ve 2 yıl boyunca sıfır paketli gıda ile büyüdü sıfır şeker sıfır glüten kendinizin başaramadığı şeyi insanlara çamur atarak vicdanınızı rahatlatmaya çalışmayın

Neye atarlanıyorsun anlamadım? Anlatmaya çalıştığım şeyi anlamadan yorum yazma bence. Çocuğunu zaten mükemmel besliyorsan aşılatma banane yani.

Yahu banane bu benim fikrim sen ne yaparsan yap sen aksini düşünüyorsun diye fikrimi mi söylemeyeceğim, bu kadar sinir ruha zarar. Git başkasına sataş senin yüzünden ban yiyemeyeceğim tatlım, byyyy

Yahu banane bu benim fikrim sen ne yaparsan yap sen aksini düşünüyorsun diye fikrimi mi söylemeyeceğim, bu kadar sinir ruha zarar. Git başkasına sataş senin yüzünden ban yiyemeyeceğim tatlım, byyyy
Ben seni bi şikayet edeyim de gör o cips kolayı banli olduğun zaman çocuğuna oturup ye

Adam yaşıyorsa demmekki suçiçeği okadar korkulacak bir durum değil.Gripten farkı yok

??
Üstünden zaman geçmiş de, o kadar cahilce bir yorum ki yazmadan geçemedim.

Sizin, suçiçeği nasıl bir hastalık hiçbir fikriniz yok. Suçiçeği yetişkinler için ölümcül bir hastalık, hatta İspanyollar Güney Amerikada yerliler soykırım uygularken biyolojik silah olarak gayet suçiçeğini kullanıyorlar ve yerliler hastalıktan kırılıyor. Griple bu hastalığın hiçbir alakası yok.

Aşı karşıtlığı dangalaklık, toplum sağlığını tehlikeye atmak. Birkaç yıl önce gazetede okudum, 3 çocuk annesi bir kadın Bavyera da çiçekten öldü. Çocuğu aşısı, kadın aşı karşıtı, çocuk kapıyor gelip evdekilere bulaştırıyor. Kadın da aşısızmış, çiçekten ölüverdi. Sizin gibi cahil tipler yüzünden insanlar ölüyor Allah akıl fikir versin.

Cahillik sizin üstünüzden akıyor çiçek ayrı şu çiçeği çok ayrı birşey dünyada artık çiçek görülmüyor birde burda ahkam kesmeye çalışıyorsunuz

Cahillik sizin üstünüzden akıyor çiçek ayrı şu çiçeği çok ayrı birşey dünyada artık çiçek görülmüyor birde burda ahkam kesmeye çalışıyorsunuz

Size küçükken aşı yapmamışlar sanırım zira IQnuz tek basamak sularında seyrediyor... neyden bahsettiğim gayet açık, 1.paragrafta viral hastalık olan suçiçeğini adını yazdım, 2.paragrafta da kısaltıp çiçek yazdım. Hangi hastalıktan bahsettiğim net anlaşılıyor. Önce okuduğunuzu anlayın, hakaret etmek için boşuna yer aramayın. Ayrıca 'birde' ve 'birşey' ayrı yazılırlar, 'bir de' ve 'bir şey' şeklinde, kendi dilini yazmayı bilmeyen birinin cehalet yazması da ayrıca gülünç olmuş

Şimdi sen bu yazdıkların ile kendini ilimli beni cahil olarakmi ithaf ediyorsun komiksin aşı yaptıran yaptırır yaptırmayan yaptırmaz yaptirmayan cahil değil yaptıran da kendini bi cacık sanmasın bence bizzat oğlumun doktoru 2 yasa kadar aşı önermiyor doktordan da mı ilmin yüksek bu hadsizlik ne haddinizi bilseniz iyi olur aşı ile cahillik ya da bilmişlik belli olamaz siz yaptırın yaptrmayana da muhalefet olmayın işinize bakın he bu arada korona aşısı da olun ama asiya ragmen maskenizi takmayı unutmayın sizde biraz mantık olsa şu korona sonrası bile bi sorgularsınız ama olur mu AŞI ÇOK YARARLI BLA BLA BLA

Niye tartışıyor ve üsluplarınızı bozuyorsunuz?
Çocuğuna aşı yaptıran yaptırır yaptırmayan yaptırmaz zira bununla alakalı yasal bir düzenleme yok, yalnızca tavsiye var.
Kadınlar Kulübü olarak aşı topiklerinden ricamız başkalarını yönlendirmemeniz, fikirlerinizi dayatmamanız ve Sağlık Bakanlığı'nı, devletimizi, devletimizin kurumlarını itham eden yorumlar yapmamanız.

1 yaşından önce dönmeyi bilmediği için o döneme denk gelmiş olmasın...

Tan Okumadım msjınızı, sadece okuduğum kısma cvp veriym evet biliyorum şu çiçeği hastalığının ne olduğun geçirdim çünkü.Siz geçirdinizde sizde hasarmı kaldı?Aşı oludunuzda bu hastalığı geçirmediyseniz neyin artistliği bu? Kabakulak,şu çiçeği,kızamık, kızamıkçık bu hastalıkları atlatmadıysanız bilmiyorsanız cidden yorum yapmayın komik oluyor.Üstelik geçiren insanlara şöy ağır böyle ağır ölümcül demeyin yok çünkü böyle birşey yokkkkkkkkkk

Bende geçirdim su cicegi ama hafif seyretti siz asisizmi gecirdiniz ne zaman ?

37 sayfanib tamamini okudum cogu yorum cahil kelimesiyle basliyor karsit olanda olmayanda karsi tarafa cahil diyor ben yaptırma taraftariyim biz hepimiz asiliyiz mesela su cicegi gecrdik ama hafif asili olmasak belki cok daha kotu sonuclar olabilirdi. Ama asi yapmayani yargilamam cunku asilida olsa olmasada hastalik bulaşabiliyor onlar cocuklarini riske atabiliyorsa onlarin bilecegi is bence kimse kimseyi cahillikle suclamasin herkes evladu icin iyilik ister kiminin kotu tecrubesi olmustur yaptırmak istemez ayristirmasin kimse kimseyi

Aşılar öyle bir anda laboratuvardan fırlamıyor. Bunlar bir sürü teste gidiyor. Önce hayvanlarda deneniyor. Sonra insanlarda deneniyor. Bunlar gözleniyor. Mesela korona aşısı 1 yılda çıktı. Ama bunun için herkes seferber oldu ve eski yöntemleri de birleştirerek bu kadar kısa sürede deneylerini tamamlayıp piyasaya sürüldü.

Normal bir ilacın yapım aşaması ve deneme süresi daha uzun sürüyor ve öyle piyasaya giriyor.

Eskiden insanlar 40'larına kadar yaşıyabiliyordu. Emin olun aşılar bizi bu günlere getirdi, çoğu salgından korudu.

Araştırın yine araştırmayın demiyorum da aşının içeriğinin zararını yararını en az bilim insanı kadar titizlikle facebook yorumlarından anlayabilecek misiniz?

Mesela bir ilaç vardı. Annelere hamilelik döneminde mide bulantısı için veriliyordu. Türkiye'ye girmedi çünkü deneyleri tamamlanmamıştı. Çok kısa zamanda piyasaya sürdüler. Daha yeni bir ilaçtı.

(Deneyleri tamamlanan bir aşının zararı olma ihtimali çok az. Bu çocuklara yapılanlar temel aşılar. Kaç senedir yapılıyor. Bir sürü insan üzerinde çoktandır denendi ve denenmeye devam ediyor. Güvenli ve kullanılması öneriliyor.)

Oysa bu deneyleri tamamlanmadan piyasaya giren yeni ilaçtan Avrupa çok çekti. Bebekler hastalılı doğdu ve ilaç piyasadan hızlıca kaldırıldı.

Ama gündemde olan doktorların önerdiği, deneyleri zaten tamamlanmış, sağlık bakanlığı tarafından ülkemize sokulmuş, köklü uzun süredir insanlara yapılan ilaçlara, aşılara da güvenin lütfen.

Yoksa toplum hastalıktan kırılır. Karşıtlar arttıkça tekrar 40 yaşında ölmeye doğru kayarız.

Lütfen uzman olmadığınız konuda kimseyi yanıltmayın alıfa alüminyum vs günlük hayatta aldığınızdan kat kat azdır .aşının konforuna alışan insanlık neler çekildi unuttu.sadece çiçek hastalığı veya tetonozdan ölen birini okuyun.veya kuduz.aşılarınızı da olun çocuklara da yaptırın sağdan soldan duyduğunuza bu kadar itimat etmek neden anlamakta zorlanıyorum biyoloji dersi bile görmemiş insanlar uzman kesildi

merhaba, bu 4 yaşa alınan aşılar yüzünden yine araştırmalara giriştim. çocuğum alerjik bi çocuk ve aşılardan birinin içindeki yumurta bilmemnesi yuzunden ağır bi reaksyon gösterdi. doktor üstü kapalı 2. dozu olmasın demesine ramen sağlıkocağı darlıyor. ne yapıcam bilmiyorum? yaptırmaktan korkuyorum, doktor da sorumluluk almıyor sağolsun. bir de aşının içindeki metalerin, günlük hayatımızda da olduğunu savunmak çok mantıklı değil. çünkü onlar vücudumuzdan atılablir ama aşı direk dokuya yapılıyor. aynı şey değil. üstelik eski zamanlardaki hastalıklardan kurtulduk ama şimdi çok çok fazla çocukta alerji gelişiyor. bunun da aşılarda ilgili olduğu araştırmalar var. hem kendi ülkemizde üretilmiyor, hem 2 yaş altına çok fazla sayıda aşı yapılıyor diye benim de kafam karışık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…