Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
aşılar ebem hatta nenem hatta nenemın nenesı zamanından berı var otızım meshur olalı kac sene oldu
mıllet aşıdan otızm olsa tum dunya otızmlı olurdu
bıraz mantık lutfen
evınde pofur pofur sıgara ıcılsın, vucudun parfume sampuana bulansın, kullandıgın tekstıl urunlerı kansorojen ıcerıklı boyalar olsun hatta evın duvar boyaları parkelerı dahıl
plastık urunler kullan konserve urunler kullan strecler folyolar gıdalara sarınsın turlu turlu envaı ıcecekler ıc abudık kubudık beslen, hıc spor yapma sonra vay efendım dogan cocugumun neden saglık sorunu var
dur buldum kesın aşı !
he aşıdan he
aldıgımız nefes bıle radyasyon ıcerırken her felaketı asıya baglayan kafasını kuma gommus demektır

komık

kızımın devlet ozel bılumum tum asılarını yaptırdım otızm degıl
benım tum asılarım yapıldı otızm degılım
demek kı ası otızm falan yapmıyor tanıdıgım herkesın asıları tam
hatta uzgunum boyle bılgısızce asılarını yaptırmayan aılelerın cocukları habıre hasta bır ayakları hastanede bızler camış gıbıyız bır durup dusunun acaba neden ?

aşılar ebem hatta nenem hatta nenemın nenesı zamanından berı var otızım meshur olalı kac sene oldu
bıraz mantık lutfen
evınde pofur pofur sıgara ıcılsın, vucudun parfume sampuana bulansın, kullandıgın tekstıl urunlerı kansorojen ıcerıklı boyalar olsun hatta evın duvar boyaları parkelerı dahıl
plastık urunler kullan konserve urunler kullan strecler folyolar gıdalara sarınsın turlu turlu envaı ıcecekler ıc abudık kubudık beslen, hıc spor yapma sonra vay efendım dogan cocugumun neden saglık sorunu var
dur buldum kesın aşı !
he aşıdan he
aldıgımız nefes bıle radyasyon ıcerırken her felaketı asıya baglayan kafasını kuma gommus demektır

komık
Gerçekten anlam veremiyorum aşı yaptırmaya karşı olan insanlara ve bunu otizme bağlayanlara. Bizim yediğimiz herşey hormonluyken sağlıklı hiçbirşey kalmamışken neden otizim ve hastalık arttı diye sorgulayıp aşılara bağlamak gerçekten cahillik.

bıraz mantık lutfen
dur buldum kesın aşı !
he aşıdan he

komık
Komik olan sizsiniz konuşma şeklinize bakın ne kadar itici genelleme yaparak konuşmanızda cabası

Gerçekten anlam veremiyorum aşı yaptırmaya karşı olan insanlara ve bunu otizme bağlayanlara. Bizim yediğimiz herşey hormonluyken sağlıklı hiçbirşey kalmamışken neden otizim ve hastalık arttı diye sorgulayıp aşılara bağlamak gerçekten cahillik.
aslında beyın yıkamak cok kolay rant saglamak adı altında ınsanları etkılemek kandırmak cok kolay
bır konuda bılgın yoksa eger ben o bılgın olmayan konudan oyle bır ıkna eder oyle bır yonlendırırım kı 1 kısıyı ıkna etsem o yanındakını ıkna etse boyle boyle muridlerım olur benım

akıl mantık dıye bırsey var arastırmak bulmak ogrenmek cok basıt . bunca doktor gerızekalımı cocuklarına ası yaptırıyorlar . asının otızm yaptıgını savunan meshur azerı kokenlı kadın doktorun kanserden ölmesı de ayrı mevzu . hanı derler adama okadar dıkkat ettın de noldu acaba dıye . yok domuz spermı ıcerırmıs yok bılmemne acayıp acayıp seylere takılıyorlar ıctıklerı ılacların hangı jelatınden oldugunu bılmeden kendılerını acayıp komık duruma dusuruyorlar.

tamamen bılgısızlık yanı baska hıcbır sebebı yok

Çok var böyle insanlar. kızamık geçirme ihtimali şu anda düşük. Kızamık tehlikeli ve çabucak yayılıp salgına dönüşebilir bir hastalık. Ama bu aşı karşıtlığı yayılırsa kızamık ilerleyen dönemde yeniden risk oluşturacak.
Zaten amac bu :) insanlari nasil kandiririz? nasil asi karsiti yaparizda tekrar ilac uretimine geceriz...

aslında beyın yıkamak cok kolay rant saglamak adı altında ınsanları etkılemek kandırmak cok kolay
bır konuda bılgın yoksa eger ben o bılgın olmayan konudan oyle bır ıkna eder oyle bır yonlendırırım kı 1 kısıyı ıkna etsem o yanındakını ıkna etse boyle boyle muridlerım olur benım

akıl mantık dıye bırsey var arastırmak bulmak ogrenmek cok basıt . bunca doktor gerızekalımı cocuklarına ası yaptırıyorlar . asının otızm yaptıgını savunan meshur azerı kokenlı kadın doktorun kanserden ölmesı de ayrı mevzu . hanı derler adama okadar dıkkat ettın de noldu acaba dıye . yok domuz spermı ıcerırmıs yok bılmemne acayıp acayıp seylere takılıyorlar ıctıklerı ılacların hangı jelatınden oldugunu bılmeden kendılerını acayıp komık duruma dusuruyorlar.

tamamen bılgısızlık yanı baska hıcbır sebebı yok
Katılıyorum. Araştırıp öğrenmek yerine komşuların akrabası aşıdan otizim oldu diyenlere inanmak daha kolay geliyor.

Gercekten asi karsiti olan insanlara cok ama cok kiziyorum....
ben uzuluyorum
mesela demın bır arkadas yazdıklarıma ne kadar ıtıcısın demıs
ben olsaydım ne kadar ıtıcısın dıye gerı puskurtmek yerıne ya bu kadının dedıklerı dogrumu caba dıye arastırırdım
halbukı kımseyı tanımayız etmeyız bıze ne mılletın ne yaptıgından bızım cocuklarımız asılı korumalı onlar dusunsun.
aslında boyleyken bız tam tersı cocuklar hepımızın azıcık gozunuzu kulagınızı acın bız yaptıranlar bu sebeple yaptırıyoruz arastırması bedava dıyoruz

ben gercekten uzuluyorum onlar adına...

İnsanlara hakaret ederek değilde düzgün bir şekilde fikrinizi söyleyip bilginizi sunsanız daha iyi olmaz mı ? Şu kaynaktan bakabilirsin şu kitaptan bulabilirsin şu prospektüsü okuyabilirsin gibi .. Mesela ben sadece netten bakabiliyorum ve okuduklarımda aşı yaptırmaktan vazgeçiyorum yaptırmasamda içime dert oluyor bu şekilde yardımcı olunmuyor ama ..

Yaptırmayın da aşı ile engellenen hastalıklar yeniden hortlasın.Bir onlar eksik çünkü malum toplumda,onu da sizler hortlatın rica ediyorum.
Aşı ile nasıl otizm olabiliyor,doktor bile böyle bir şey söylememiş ''kaynımda da var'' bakışıyla gelmiş buraya aşı kötülemesi yapıyorsunuz.İnanılmaz bir özgüven,zaten başımıza ne geliyorsa bu boş özgüvenden geliyor.
Yediğiniz her şey hormonlu,en kolay bulunan yiyecekler bile,etrafınız sizi kanser yapacak 45754157463 şeyle dolu,çocuklara küçücük yaşta veriyorsunuz telefonları/tabletleri,bunda sıkıntı yok ; kaç senedir yapılan ve kaç hastalığı önlediği bilinen aşı zararlı,çünkü ''x'in çocuğu otistik oldu''.Doğrudur (!).

Yaptırmayın da aşı ile engellenen hastalıklar yeniden hortlasın.Bir onlar eksik çünkü malum toplumda,onu da sizler hortlatın rica ediyorum.
Aşı ile nasıl otizm olabiliyor,doktor bile böyle bir şey söylememiş ''kaynımda da var'' bakışıyla gelmiş buraya aşı kötülemesi yapıyorsunuz.İnanılmaz bir özgüven,zaten başımıza ne geliyorsa bu boş özgüvenden geliyor.
Yediğiniz her şey hormonlu,en kolay bulunan yiyecekler bile,etrafınız sizi kanser yapacak 45754157463 şeyle dolu,çocuklara küçücük yaşta veriyorsunuz telefonları/tabletleri,bunda sıkıntı yok ; kaç senedir yapılan ve kaç hastalığı önlediği bilinen aşı zararlı,çünkü ''x'in çocuğu otistik oldu''.Doğrudur (!).
:KK9:

ben uzuluyorum
mesela demın bır arkadas yazdıklarıma ne kadar ıtıcısın demıs
ben olsaydım ne kadar ıtıcısın dıye gerı puskurtmek yerıne ya bu kadının dedıklerı dogrumu caba dıye arastırırdım
halbukı kımseyı tanımayız etmeyız bıze ne mılletın ne yaptıgından bızım cocuklarımız asılı korumalı onlar dusunsun.
aslında boyleyken bız tam tersı cocuklar hepımızın azıcık gozunuzu kulagınızı acın bız yaptıranlar bu sebeple yaptırıyoruz arastırması bedava dıyoruz

ben gercekten uzuluyorum onlar adına...
Katiliyorum kesinlikle.. Ve dediginiz dogru, bizim cocuklarimiz asili hele belcikada cogu cocuk asili ( mecburi ) ... fakat bi kac kisi yeni yeni asi karsiti olmaya basladi ve diyorlarki bakin asi vurdurmadik ama sapasaglam cocuklarimiz?

Yahu bi dusun acaba neden? bir okulda 30 ogrenci varsa o ogrenciden 28 tanesi asiliysa, senin cocuguna kim, nasil bi hastalik bulastirabilirki?

Hele bi asi orani az olan bir ulkeye git bakalim o cocukla.. cocugun hasta oluyormu olmuyormu? ( Tabiki oyle bisey hic bi cocuk icin istemem, ama dusuncesiz ailelere cok kiziyorum ve cocuklara uzuluyorum )

Az degil ama herzaman daha cok daha yeni ilaclar pesindeler :) Ben kendim eczaciyim belcikada.. Neyin ne oldugunu gayet iyi goruyorum
Mesela nette aynı şekilde eczacıyım ilaç üretimini arttırmak için yapılıyor çocukların doğal bağışıklığını baskılıyorlar gibi yorumlarda var bu durumda bizimde kafamız karışıyor az önce ya bu kadının dediği doğrumu acaba diye araştırmamızı taleb eden kişi karşıt görüşün araştırılmasını red ediyor aşı karşıtı söylemleri duyup acaba mı diye bizde onu araştırıyoruz tabikide evladımı düşünüp sorup soruşturacağım

Bebeğe aşı yaptirmamak nedir ya!
Ne kadar korkunc birsey
Zararını falan bilmem ben.arastirmadim da.hemen hemen hepimiz aşılıyız ve Allaha şükür sapasaglam insanlariz.
Aşı yaptırmamak demek bebegini salgın hastaliklarin ortasına bile isteye atmak demek.hatta Allah korusun ölümünü bile göze almak demek.bunları göze alabilen insanlara hayret ediyorum doğrusu.
Herkes doktor kesildi başımıza

Asi otizm yapmaz belki ama otizminde bagirsaklarla ilgili bi rahatsizlik oldugu asikar ben agir metallere cok maruz kalinmasindan dolayi arttigini dusunuyorum bu sadece asi degil cevre kirliligi yedigimiz ictigimiz kaplar.bu arada ben ogluma asi yaptirdim o riski goze alamadim ama yemesine icmesine dikkat etmeye calistim

Back