Çocugumun yüzündeki tırnak izleri sebebini cocuktan değil ,öğretmenden duymak istemem sosyetik?

Hangı tavrımdan ? lutfen soyleyın ne yazdım ne yapmısımda memnun degıllermıs ben burada yazıyorum
bunlardan haberdarlarmı hayır? fark ettırdımmı hayır?

okuldan çok RAM bilir kaynaştırma öğrencisi büyük ihtimalle ağır engeli olsa bu sistem içine dahil olamazdı bu çocuk.

Yani çalışmasan velilerle görüşmen daha kolay olur tabi.

Ben çalıştığım için katılamıyorum ama bizim veliler çocukları okula bıraktıktan sonra evlerde kahve toplantıları yapıyormuş. Sen de çalışmasan çocuğunu götürdüğün zaman illa ki karşılaşacaktın birileriyle.

İstiyorsan öğretmenle konuş sınıfta etkinlik yapmak istediğini ya da aktivitelere katılmak istediğini söyle. Fikir ver şunu yapalım de mesela.

cute kendini yorma canım. birde burada anlatmaya kalkma.

Toplanti sene basinda yapilmadiysa mudurun kabahati bu bence mudur ayarlar davetiye gonderir once genel bir girusme yapilir sonra ozel gorusmelere gecilir bizde boyledir ama orda farkli demekki

okuldan çok RAM bilir kaynaştırma öğrencisi büyük ihtimalle ağır engeli olsa bu sistem içine dahil olamazdı bu çocuk.

aynen öyle.ram kaynaştırma olduğu için kreşe uygun bulmuştur yoksa zaten otistik çocuklar oçem lerde iki kişilik sınıflarda eğitim alırlar.belki çocuğun tanısı bile otizim değildir.

Mesajını alıntılayamadım BenIpek
Bahsettiğim durum asilik değil yanlız ipek.Yapılan serseriliklerin bir cezası olabiliyordu eskiden,şimdi öğretmenin ve okul yönetimlerinin elinde bir ceza yetkisi bile kalmadı.Önceden yapılan serserilikler cezasız kalmazdı.Şimdiki nesili git bir meslek lisesinde veya bir lisede gözlemle anlarsın ne demek istediğimi.Önceden öğretmenle öpüşememek bir kayıp değil bana göre,öğrencinin öğretmene küfür edebilmesi ve bunun karşılığında okul yönetimi ceza verdi diye velinin MEB e şikayet edip o okula soruşturma açılması bir kayıptır.Şu anlattığım olayı oğlumun okulunda birebir yaşadık.Çocuğa disiplin cezası verdiği için bir özel okula ceza verdi MEB.
Eğitim odaklı bilinçli veliler yüzde 20lerde ise kendini bilinçli zanneden şımarık veliler yüzdesi çok daha fazla.
Gelecek nesilin tamamı değil tabii ki,basite indirgenmeyecek bir yüzdesi ''bencil,sadece kendine odaklı prens ve prenseslerden ''oluşacak.

iki sene okul öncesi eğitimi aldı oğlum hiç veli toplantısı olmadı özel günlerde yapılan kutlama tören vs biraraya geldik özel durumlar hariç tabii.. rahatsız olduğunuz konular için toplantı yapmasını beklemeyin gidin yüzyüze görüşün bence birde kadının doğurmasına neden kızdınız onu anlayamadım

Sevgili konu sahibi,
Ben sana kızmadım.Hatta hak verdim.Ama malesef öğretmenlik gibi kutsal bir meslekte,bu mesleği idame ettirenlerin daha hoşgörülü,daha yaklaşımcı olması gerekirken,olayı cümleleri cımbızla seçip onun üzerinden yürünebiliyor.

Hamile kalmasındaki endişenin sebebini anlıyorum.Hizaya getirmeliyim derken ne demek istediğini anlıyorum.Senin amacın öğretmenleri emir eri olarak kullanmak değil,sadece şu an ki duygularından ve stresinden ötürü kelimeleri doğru seçemiyorsun.

Gözünden sakladığın evladın var her anne gibi.Daha iyi bir eğitim alması için,daha fazla para verip özel okula gönderiyorsun.Evet,öğretmenler özel okulda daha fazla ilgiyi göstermeli.Özelle devleti birbirinden ayıran en önemli unsur bu.

Çocuğun eve yüzünde çizikle geliyorsa,Evet öğretmen mutlaka bununla ilgili açıklama yapmak zorunda.
Ben öğretmenin hangi biriyle ilgilensin lafına katılmıyorum.Öğretmen görevi neyse onu yerine getirmeli.İlgilenemediği bir durum varsa,bunu idare çözmeli ve tamamlayıcı olmalı.Çocuk bunlar.Biri diğerine çok büyük zarar verdiğinde,öğretmen hangi biriyle ilgilensin gibi sığ bir açıkmamı gelecek okuldan.

Başta öğretmen ve okul idaresi,yapılan etkinliklerden veliyi haberdar etmeli.Toplantılar yapılıp,çocuğun bilgi ve becerisinin gözetimi doğrultusunda veliye notlar verilmeli.

Diğer veliler ilgilenmiyorsa bunun suçlusu sen değilsin.Aslında öğretmenlerin ilgili velileri taktir etmesi gerekiyor.Eğitim verdiği çocuk adına,ilgili velisi olduğu için sevinmesi gerekiyor.Yürekten öğretmenlik budur.

Otistik çocuğun normal öğrencilerle aynı okula gitmesi ne kadar doğru bilemiyorum.Onlar için özel bir okul yok mu?Zarar veren bir çocuksa,ciddi önlem alınması gerekmiyor mu?

Sıkıntılarını gidip okul idaresiyle ugun bir üslupla görüşmeli,çözüme ulaşamıyorsan çocuğunun okulunu değiştirmelisin.

Okul aıle okulu gıbı bısey mesela kız kardes pedagog abla okul sahıbı , halkla ılıskıler uzak akrabaası bızımo gretmenımızın tam bagı ne bılmıyorum. okul tamamen spor anaokulu dıye gondermıstım. o yuzden uyku odasında yatmasına bırsey denmıyor dıye dusunuyorum bende 5 senedır aynı fırmada calısıyorum yogun kanamalı bır gebelıgımde kendı basıma gıdıp revıre uzanamadım bıle . gerı kalan konularda ısrarla altında bırsey aranıyor yazdıgıma pısman oldum uzuldumde cunku kesınlıkle nıyetım benden ızın alması degıldı ,sanırım bır cok anne cocugu okula basladıgında yarı donemde farklı bır ogretmenle devam edecegını bılseydı benım gıbı sıtemkar olabılırdı .

Öpüşme örneğini ben aradaki soğuk ve despot iletişimin daha dostane bir iletişime yerini bıraktığını vurgulamak için belirtmiştim yoksa ne öğretmen beni ne de ben öğretmeni öpsek diye akşamı iple çekmiyoruz. Kayıp olmadığı aşikar ama altında olan ince detayların bir göstergesi. Diğer dediklerine katılıyorum.

bizim watsapp grubumuz vardı sık sık yazışabiliyorduk öğretmenle sürekli foto yolluyordu ..çoğumuz çalışan anneydik ve aklımız çocuklarımızda kalıyordu sizde velilerle öğretmenlerde böyle bir grup oluştursanız

bu arada özel okul devleti okulu cümleleri geçmişken biz özel okulları hep devletten daha iyidir,daha ilgililerdir diye düşünüyoruz ama gerçek öyle değil maalesef.köklü ve bilindik özel kurumlar hariç diğerleri ticarethane mantığı ile iş gören kurumlar.

acaba o özel okulda ki kaç öğretmen kendi almınıdan mezun olup da bu işi yapıyor merak ediyorum.özellerde okulun yöneticisi yapın edin demedikten sonra öğretmen tek adım atamıyor.

Çocuktur bu elbet kavga edecekler ben buna takılmamıştım.
Benim kızdığım nokta; benim oğlumu o çocuk devamlı cimciklediği zaman siz nerdeydiniz napıyordunuz sorusuydu...
Ewde tesadüf banyo yaptırıcam çocuğa bi bakıyordum vücudunda morluk var küçük küçük cimcik izi belli yani...
Ben o okula para veriyorsam sende çocuklardan gözünü ayırmayacaksın.
Bana parmağı çizilse bile watsaptan resmini çekip gönderiyor öğretmeni bilginiz olsun diye...
Yaniii sert çıkmam işe yaradı benim ama sizin öğretmenlerin olumsuz birşey olduğu zaman veliye söylememesi çok garip...

Cute ,evladını binbir zorluklarla kucağına aldın evet manavdan meyve almaya benzemez evlat ama bu kadar hassas olmamalısın.
Kaldı ki bir tek sen anne değilsin.
Ayrıca konudaki uslübunu da gerçekten yakıştıramadım ,hoş bulmadım.
Ne demek öğretmeni hizaya getireceğim ,dediğimi yaptıramadım. Özel okul olunca öğretmenler velinin gözüne girmek zorunda mantığını şuan daha iyi kavradım.
Ayrıca çocuktur bunlar oyuncak kavgası olabilir.Bu olay arada olmuş olabilir. Öğretmen : bakıcı değildir.
sürekli iyi bir şekilde gözlem yapamaz.

Hepimiz çocuk olduk.Biraz evladın da bırak çocukluğunu yaşasın.Koruyucu ol ama bu kadar hissettirme evladına da. Her anne pamuklara sarmalar evladını ama biraz düşe kalka da gerçek hayatı öğrenmeli.

Veli toplantısı hakkında da müdürle iletişim kurabilirsin. İdare kararı bu sonuçta.

Benim kızım devlet ana okuluna gidiyor. Her şey o kadar güzel ki.. Özel olsaymış ekstra ne olurmuş diye düşünüyorum. Aklıma gerçekten gelmiyor. Özellikle de öğretmenler hani devlet okulundayız kimse bize bir şey yapamaz mantığında değil.

devlet okulunda ki anaokulları ücret alıyor mu? devlet okullarından bağımsız değil mi?

alkışlanacak bir yorum olmuş sizin ki
bu tür velilerin çocuklar büyüyünce bize geliyor iyice arsızlaşmış şımarmış olarak
bizim arkadaşlarda vardı çocuk ders boyu ortalığı birbirine katmış arkadaşının saçını çekmiş öğretmende köşede bir süre durmasını istemiş ki tek ayak da değil
ertesi gün etrafı yıkmaya meyilli çocuğumun psikolojisini bozdun diye etrafı inleten bir hışım gelen veli
veya teneffüste o masada neden oturuyorsun sandalye de otursana diyen öğretmen arkadaşa ( ki burası kimya atölyesi deney yapıyorlar bir yandan o masalar da asitlerle deney yapıyorlar ocaklar yanıyor )
çocuğumun psikolojisini bozdun okula gelmek istemiyor diye kavgaya gelen veliler
çocuğun bir tarafı yansaydı tabii diyeceklerini yazmıyorum
bunların arasında öğretmenlik yapmaya çalışan yetiştirdikleri hiç bir şeye saygısı olmayan öğrencilerle uğraşan öğretmenler
anlıyorum prensleriniz ve prensesleriniz çok önemli ama azıcık çocuklara okulda ne olursa bana şikayet et diye yetiştireceğinize biraz saygıyı öğretseniz

konu sahibi otistik çocukların normal çocuklardan farklı bir sınıfta olması gerekmiyor mu?BU kısmı çözemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…