• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocugumun yüzündeki tırnak izleri sebebini cocuktan değil ,öğretmenden duymak istemem sosyetik?

Yaa ben dadanmış gibi oldum ama Anaokullarında kamera yok mu o_O

konudan bağımsız benim. şahsi merakım bu
var ama ben ızlemeye gerek gormuyorum kı yanı cocugun adım adım pesınde degılım
mutlaka kavga edecekler ama ben bu sekılde kendımıde saplamıs olmak ıstemıyorum ben o sebeble sıfreyı almadım okuldan

Bende kreste staj yaptim iki ogretmendik sinifta 14 cocuk ama buna ragmen cocuklar oyun oynarken aniden bir olay olabiliyor ogretmenin size demesi gerekiyor tabiki ama o kadar cok sorumlulugu varki ara sira unutabiliyor sonucta oda insan . Sizde surekli olarak yargilayici konusmayin rica ederek yada yardimci olurmusunuz gibi cumlelerle ogretmene yaklasin .. hamile kalmasida emin olun etkilemio cocuklari seven bir ogretmeni..

bu seferde ogretmenler cok rahatsız ıpek
bılıyorum ben sımdıye kadar ırdelemedım ama cok dusundum onlara donus yaptıgım seyler o kadar az benden mımlendıler benden korkuyorlar ve ıkı kelıme bır araya gelmıyor. ben daha nasıl ıletısıme gececıgımı bılıyorum ogretmenlerle gercekten velı toplantısı rıca ettım hemen arayıp onu sızmı yazdıgınız neden yazdınız dıye sorguya cekmek ıstedıler benı bende gayet yumusak bır uslupla hanı yapsanız ıyı olmazmı dıye konustum kı daha kucujk yas guruplarına bıle velı toplantısı oluyor
bılmıyorum bılmıyorum sınıftakı dıger anneler ılgılenmıyorum artık anladıgım bu

Aslında okulun ya da öğretmenin senden korktuğunu sanmıyorum. Öğretmenler eğitim sisteminin ve eğitime sadakatin durumunu isterlerse kendi lehlerine çok rahat çevirebilirler. Bizim geçen seneki öğretmenimiz çok önemli, benim için hayat memat meselesi bir konu dahi olsa ders saatleri dahilinde konuşamayacağını, saat 6’dan sonra müsait olduğunu söylerdi. Aslında 1 dk lık konuşma benim için yeterliydi. Geçen sene okulda olan mutsuzluklarımızla ilgili, bir ara gitmek istemiyordu ya. Bana dese ki” merak etmeyin bir şey yok” rahatlayacağım ama kadın kapalı kapı. Ve hiçbir şey yapamıyorsun. Hizaya getirmek dediğin olay her zaman ters teper. Diktatör modeller artık hep kaybeder. Bu durumda uzlaşmacı model olmak gerekiyor. Sonuç olarak çocuğunu emanet ediyorsun arada kötü bir elektrik olmaması lazım.

Ama sizin okul da bir ilginç gerçekten yani bu kadar baskıya bir gün yarım saat bir şey düzenlememesi çok garip.

dış görünüşümle alakalılar daha cok bunu nereden almıştınız , kac kılosunuz .
off blmıyorum kendımıde cok sorguluyorum ama okula hepı topu 2 kere gıttım 1 pedagog gorusmesıne , gayet yapılması gerekenı yaptıgımı osylemıstı yanı ıletısım ıyıydı , 2. ıse cocuklara etkınlık yaptırmaya gıttım buda benım talebım hatta ısrarım uzerıne olmustu
cute ben tam olarak anlamadım...sen öğretmenin davranışlarından mı şikateçisin ,hamile olmasındanmı,okulun genel yapısından mı... egeyi hergün kim alıyor okuldan...

Para veriyorsunuz ya getirin tabi hizaya sizin askeriniz olmak zorundalar hele hamile kalmak da neymiş rezalet resmen :KK57:
Yahu çok komiksiniz gerçekten :KK45: mesleğiniz ne bilmiyorum ama öğretmenlik öyle sizin sandığınız gibi bir şey değil :KK66:
medıcal bır fabrıkada satın alma sorumlusuyum ben
evet ogretmenlıkle yakından uzaktan alakam yok
pekı sızce benım oglumun ogretmenlerının durumu nedır?
neden yapılması gerekenlerı yapmıyorlar?

öncelikle otistik çocuk konusundaki yaklaşımınızı takdir ettim bunu belirtmek isterim
öğretmenin bu olayın olması sonrasında sizi telefonla arayarak bilgilendirmesi gerekirdi
veli toplantısı olmaması da ilginç geldi arkadaşım

her çizikte öğretmen tek tek çocukların annelerini arayacak hali yok ya. ciddi birşey olduğunda tabiki de haber vermeli bu kafasını bir yere vurmakla aynı şey değil. çocuklara aşırı korumacı davranmanın da umursamamak kadar zararlı oldugunu düşünüyorum çocuk bu düşe kalka büyür.

öğretmenin size haber vermesi gerekirdi. bu dediğinize katılıyorum.
kardeşim de anaokulundayken başını çekyata sıkıştırmıştı.
daha doğrusu oyuncaklar çekyat bazasında duruyormuş.
kardeşim alırken de, başka bi çocuk indirmiş çekyatı, bizimkinin boynuna. kırılabilirdi de.
ama biz bunu öğretmenden değil de kardeşimden öğrenmiştik. annem gidip öğretmene sormasa hiç söylemeyeceklerdi.

ama diğer konularda üslubunuz hoş değil.
özel okul olabilir, tonla para döküyor da olabilirsiniz, ama bu o insanları satın alıp her istediğinizi "yaptırtmak" anlamına gelmez.
bence özel okulların bir kısmı okula İŞLETME mantığıyla bakıyor.
sizinki de öyle bir okul ise (ki veli toplantısı olmaması bile bence bunun kanıtı) öğrencinizi okuldan alacağınızı söylerseniz müşteri kaybetmemek adına yaklaşımlarını değiştirebilirler.
yine memnuniyetiniz sağlanamazsa çocuğunuzu başka bir okula alın..

cute ben tam olarak anlamadım...sen öğretmenin davranışlarından mı şikateçisin ,hamile olmasındanmı,okulun genel yapısından mı... egeyi hergün kim alıyor okuldan...
öğretmenın bızımle hıc bır sekılde ıletısıme gecmemesı
okul yonetımının ve ogretmenın bır velı toplantısı yapalım dememelerı
ogretmen hamıle dıye genelde uyku odasında yatıyormus ben gormedım ama duydum bunu, ki ıngılızce ogretmen fılan gırıyor arada benımde hamılelıklerım guc gecıyor bılıyorsun ıkı seksen kafamı kaldıramıyorum ama ne bılım yattıgı yerden yazamazmı egeylen su su kavga ettı yada ne bılım bılmıyorum cokmu hayalı seyler beklıyorum.

okuldan esım alıyor egeyı

Aslında okulun ya da öğretmenin senden korktuğunu sanmıyorum. Öğretmenler eğitim sisteminin ve eğitime sadakatin durumunu isterlerse kendi lehlerine çok rahat çevirebilirler. Bizim geçen seneki öğretmenimiz çok önemli, benim için hayat memat meselesi bir konu dahi olsa ders saatleri dahilinde konuşamayacağını, saat 6’dan sonra müsait olduğunu söylerdi. Aslında 1 dk lık konuşma benim için yeterliydi. Geçen sene okulda olan mutsuzluklarımızla ilgili, bir ara gitmek istemiyordu ya. Bana dese ki” merak etmeyin bir şey yok” rahatlayacağım ama kadın kapalı kapı. Ve hiçbir şey yapamıyorsun. Hizaya getirmek dediğin olay her zaman ters teper. Diktatör modeller artık hep kaybeder. Bu durumda uzlaşmacı model olmak gerekiyor. Sonuç olarak çocuğunu emanet ediyorsun arada kötü bir elektrik olmaması lazım.

Ama sizin okul da bir ilginç gerçekten yani bu kadar baskıya bir gün yarım saat bir şey düzenlememesi çok garip.
ya ıpek sen neredeyse bu okulla ılgılı actıgım tum konuları bılıyorsun hanı yazdıgım tek sey kadının hamıle kalması asla degıl

Valla ben böyle durumlarda aileyi arıyorum. Daha geçen bi tırnaklama olayı olmuş gözünün içine de gelmiş ve kızarmış. Aradım anneyi doktora götürdü, mikrop kapmış ciddi bir şey yokmuş neyse ki...
Öğretmenin her dönem en az bir kere toplantı yapması zorunlu diye biliyorum bu olmalıydı...Siz öğretmenle iletişim halinde olmadığınız için sizi ciddiye almaması normal o denge kurulmamış çünkü.

dış görünüşümle alakalılar daha cok bunu nereden almıştınız , kac kılosunuz .
off blmıyorum kendımıde cok sorguluyorum ama okula hepı topu 2 kere gıttım 1 pedagog gorusmesıne , gayet yapılması gerekenı yaptıgımı osylemıstı yanı ıletısım ıyıydı ,
2. ıse cocuklara etkınlık yaptırmaya gıttım buda benım talebım hatta ısrarım uzerıne olmustu.

hatta yerlı malı haftası duzenlemelerınde ben ıstemıstım hanı yıyecek yapalım gonderelım . bızıde cagrırlar dedım ama cagırmadılar.

Aslında “bunu nereden aldın, kaç kilosun” hep kadınlar arasında konuşulan şeyler biliyorsun.

En azından birbirini yeni tanıyan insanlar konuşacak bir şey bulamayınca bunlara dem vurmaz mı?

Biz de konuşuyoruz veliler arasında.

öğretmenın bızımle hıc bır sekılde ıletısıme gecmemesı
okul yonetımının ve ogretmenın bır velı toplantısı yapalım dememelerı
ogretmen hamıle dıye genelde uyku odasında yatıyormus ben gormedım ama duydum bunu, ki ıngılızce ogretmen fılan gırıyor arada benımde hamılelıklerım guc gecıyor bılıyorsun ıkı seksen kafamı kaldıramıyorum ama ne bılım yattıgı yerden yazamazmı egeylen su su kavga ettı yada ne bılım bılmıyorum cokmu hayalı seyler beklıyorum.

okuldan esım alıyor egeyı
sen alsan hani iki dakika ayak üstü genel bi rapor alırdın günlük ege hakkında...açıkcası garip geldi..en azından bi toplantı yani ki normal okullarda olurken özel okul daha bi özenli davranması gerekiyor diye düşünüyorum...diğer veliler ne düşünüyor peki bilgin varmı

Durum ne olursa olsun bir öğretmenin çocuğa tekme tokat girişmeye hakkı yok. Ya da ahlak bekçisi olmaya.

Eskiden veliler bilinçsizdi, şimdi daha takipçi ve bilinçli veliler var. Bu şekilde olması daha iyi ama dengeleri kurmak lazım.
Hiçbir öğretmenin tekme tokat girişmeye hakkı yok kısmına sonuna kadar katılıyorum.
Ama bugünkü velilerin bilinçli olduğu kısmına asla katılmıyorum.Etraf kendini bilinçli veli zanneden,ama çocuğun eğitimi için belli kural ve kaideler olduğundan haberdar olmayan ,bunları çocuğun ezilmesi olarak niteleyen,sürekli öğretmenlere had bildirmeye çalışan velilerle dolu.Şuan senin kızında küçük sanıyorum ve henüz o çok korumacı velilerin çocuklarının ergenlikte ne hale gelebileceğini görmedin.Her durumda ben haklıyım,benim çocuğum bir tanedir diyen,çocuğuna disiplin uygulanmasını kabul etmeyen o velilerin hepsinin çocuğu ergenlikte ''prens ve prensesler ''haline dönüşüp okulda benim borum öter yarışına giriyor.Veliyi ''çocuğunuz çete kurmuş diğer öğrencilere sözlü ve fiziksel şiddet uygulamaya kalkıyor'' deniyor,el cevap ''benim kızım öyle şey yapmaz,benim kızıma ceza veremezsiniz milli eğitime şikayet ederim sizi'' okul yönetimi hemen geri çekilir,kız çocuğu veya oğlan çocuğu aynı havayla gezmeye devam eder,sizin veya benim çocuğum korktuğuyla kalır.Tüm bunları yaşadığınızda öğretmenin kral olması gerektiğini anlayacaksınız okullarda.(şiddet tabii ki hariç).

medıcal bır fabrıkada satın alma sorumlusuyum ben
evet ogretmenlıkle yakından uzaktan alakam yok
pekı sızce benım oglumun ogretmenlerının durumu nedır?
neden yapılması gerekenlerı yapmıyorlar?
yapılması gereken bu değil ki. sizin istediğiniz imkansız ve gereksiz bir şey. ve yapma gibi bir vaatte bulunduklarını da sanmıyorum. öğretmenin görevi elinde telefon çocukların her hareketini veliye yetiştirmek mi?
çocuğunuzun başına risk oluşturacak bir durum gelmemiş. tehlikeli ve acil durumlarda elbet arayacaklar, allah korusun orası ayrı.. ama böyle yapmayın her okulun, sınıfın, öğretmenin bir sistemi bir düzeni var. siz istiyorsunuz diye bu değişmez değişemez.

acaip sinirlisiniz. bence bu size zarar verir. çocuunuzu alın başka okula verin siz bu okula velilere öğretmenlere herşeye takmış durumdasınız. anlamadığım nokta herkesin çocuğu kıymetli. kimseden ses çıkmıyor kimse size destek vermiyor. bi gariplik mi var acaba diye düşünmeden edemiyorum.herkes memnun siz hariç

ya ıpek sen neredeyse bu okulla ılgılı actıgım tum konuları bılıyorsun hanı yazdıgım tek sey kadının hamıle kalması asla degıl

aslında özel bir okul ve sektör hareketli, rekabetçi.

Seni memnun demeyince sen seneye oraya verir misin? Vermezsin tabi.

Ama bazı şeylerin yapılması çok zaman almaz. Bir yemek listesi, velilere haftalık çocuğun durumunu gösteren çizelge. Ne bilim ben böyle bir yer işletsem neler yaparım neler. CD de çocukların haftalık resimleri, aktiviteler, web sayfasında görseller. Aile katılımları, aktiviteler.. Sizin velilerden de rahatsız olanlar çıkmaması çok ilginç.

Hiçbir veli ile yüz yüze karşılaşıp konuşmadın mı?

Merhaba kızlar
daha oncede bır kac konum oldu
ege dubn ege yuzundekı 2 tırnak ızıyle geldı
ben sebebı daha sonra ogrendım ama basta soylemek ıstemedı neyse.
Oyuncak yuzunden olmus once ege almıs daha sonra xxx ısımlı sınıftakı otıstık cocuk elınden alırken olmus.

o cocuga karsı egenın sevgı dolu olmasıyla ılgılı bır cok kez konustum , yanı onu aralarını almıyorlarmıs o bıraz hasta sız aranıza alın ıyılessın guzel konusamıyor demıstı mesela bebek gıbı konusuyor vs vs ben ınsanı olarak egeye soylemem gerekenı soylemıstım.
sorun cocukta degıl.

ben bu sorunu ogretmenden ogrenmem gerekmezmıydı?
yanı ben cocugun bır gun bır uyerını mor mu gorecegım?
Ote yandan gıttıgı okul ozel bır okul ama cocugumun hırpalanmasını ıstemıyorum ,bır gun cocuk gelse bısı olsa ben nereden bıleyım mısal dusup kafasını vurdugunu?

bı turlu ogretmenlere ıstedıgımı yaptıramıyorum bır turlu anlamıyorlar kacıncı oldu daha oncedene egeye bırının tekme attgıında ogretmenı aramıstım sızden duymak ıstıyorum demıstım.
kadın sagolsun hamıle kaldı ve dogurmak uzere gıttı gıdecek bunada kızıyorum hadı neyse .

velı toplantısı hıc yapılmadı bu normalmı? 2. egıtım basladı hatat bıtecek bu gıdısle bende az once sosyal medyadan tahmın ettıgım velılere toplu mesaj attım tabı bu tırnaklardan bahsetmedım. bu tıp ısteklerımden bahsettım hanı bırlık olalım sızde ıstemıyormusunuz sız ne dusunuyorsunzu dedım ama :S
Sınırlıyım
bu kadar duyarsız kalmalarına ya, velilerinde öğretmenlerinde.
Bende öğretmenden duymak isterdim haklısın ben senin bu çocuğa nasıl sahip olduğunuda hatırlıyorum belki o yüzden bu kadar hassassın ama hamile olduğu konusuna verdiğin tepkide normal değil çocuklarda düşe kalka büyüyecek tabi ama saldım çayıra hesabı değil

ben sadece otistik olduğunu vurgulamanı biraz doğru bulmadım cute.

Nedense ben böyle özel durumu olan çocukların isimlendirilmesini ya da yaptıklarının durumlarından dolayı hoş görülmesini doğru bulmuyorum. Soyutlamak gibi oluyor.

özel çocukların yaptıklarının hoş görülmesini doğru bulmuyorum diye yazmışsınız arkadaşım
o çocuklar zaten öfkelerini kontrol edebilse yada öğretmenler onlara nasıl davranacaklarını bilseler
bu kadar sorunlar yaşanmayacak, o çocuklarda bizim çocuklarımız bunu unutmamak gerek
öfkelerinde onlarla göz teması kurulmalı ses yükseltilmemeli kenara çekilip sakinleştirilmesi gerek bilerek o durumlarını kullanarak başka cocuklara zarar verelim diye bu hareketleri sergilemiyorlar

Back
X