• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

Bu duruma ciddi anlamda çözüm bulamadım ..
Görüşmeyeyim diyorum olmuyor ..
Azarlıyayım diyorum bir şekilde duymamazlığa vuruluyorum ..
Olmuyoooorrrr :emir_bebek:
İnsanlar ben çoçuğumun üstüne düştükçe Çocuğumun üstünde birşeyler denemek istiyorlar ben istemedikçe anlamsız ısrarcı tavırlarının önüne gecemiyorım ..
Sert duruyorum tavrımı koyuyorum uzak duruyorum nafileee ..
Biliyorum bebeğim doğduğunda kimse dokunsun istemiyordum ..
Herkes yanlış tutuyor benim gibi kimse bakamaz diye birisi sevmek istediğinde bile başında bekliyordum kabul ediyorum ..
İlk zamanlar onu korumalıyım düşüncesiyle ..
Lohusalık bunalımıyla kimseye vermedim sevmek istediklerinde izin vermediğim oldu sigara içtiklerinde ellerini yıkamalarını istedim tamam kabul biraz pinpirikli davrandım ..
Hemen asıl konuya döneyim bebeğim 8 buçuk aylık ve ben bugüne kadar bebeğime sağlıksız hiç birşey yedirmemek için elimden geleni yaptım ..
Dışarı çıkacağımda akşamdan gündüz için evde kavonoz mama yaptım yoğurtu kendim mayaladım peynirini evde tuzsuz kendim yaptım ..
Bebeğimin ileride daha sağlıklı yaşaması için bu Yaptıklarım ilk anne sütü olduğu gibi 2 yaş içerisinde yedikleride bebeğimizin ilerideki yaşamını ve damak tadını belirlediğini düşünüyorum ..
Fikirlerime kabul etmeyen olabilir ..
Ama herkes kendinden sorumlu saygı duymak zorunda diye düşünüyorum .
Ama bana saygı duyulmuyor ..
Yanımdayken tepki gösterdiğim insanlar benim ufacık bir boşluğumda bebeğimin ağzına ısrarla yapmamasını söylediğim halde birşeyler tıkıştırıyor ..
Son olayda şöyle oldu ..
Amcam yengemin doğum günü olduğu için pasta bıraktı Ben bilmiyordum 15 dakika sonra gelicez süpriz olsun dedi biz gelirken çaldırırım dedi ..
Okey herşey tamam herşeyi hazırladım .
Mum üflendi pasta kesildi herkes akşam çayına bana geldi ..
Servisi yaptım bir kişinin çatalı eksikti mutfağa gittim çayıda dolduruyım dedim bebeğimde yengemin elindeydi ..
Ablamın sözlerini duyarak geldim abimde birşeyler söyleniyordu yengeme alla alla noluyor dedim içeri girdim ..
Yengem bebeğime pastanın yarısını yedirmiş Abim yengeme kelebek çok dikkat ediyor gram şeker tuz yemesin diye gözünden sakınıyor yaptığın hiç hoş değil diyor ablam kaç kez uyardı kız seni hoş değil yaptığın diyor kucağından aldı çocuğumu ablam ..
Yengem de pişkin pişkin bakıp ya böyle yedirirler diye gülüyor ...
Doğum günü diye bişey demedim ama hırsımdan ölicem artık ..
Sofraya otururken herkese söylüyorum benim dışımda kimse bişey yedirmeye çalışmasın diye ama nafile tam tersini söylemişim gibi davranıyorlar ..
Gecende halam bize kahvaltı ya geldi yumurtanın beyazını yedirmeye çalışıyor yasak 1 yaşına kadar diyorum Dinlemiyor ..
Ne yapıcağımı şaşırdım gerçekten ..
Neden yani görüşmemeyi denedim bir şekilde bana geliyorlar anneme gittiğimde orda oluyorlar bir şekilde yanyana geliyoruz hepsiyle ve bu tavır hep böyle azarladığımda oldu ama dinlemiyorlar ..
Abim akşamında aradı gün değerlendirmesi yaptık biraz morelimin çok bozulduğunu anlamış olucakki birdahakine rahatsızlandı çocuk pasta yedirdiğin için diyelim dedi ..
Ama ne dediysem olmuyor herkes böyle artık usandım ve korumaya çalışmaktan Yoruldum bana bir akıl verin ben napayımmm ..:emir_bebek:
o cocuk sizin cocugunuz verkesin dogrusu kendine. ama sunu unutma bebegin az miktarda tuzada sekeredr ihtiyaci var. ole tabak tabak tabiki sacma bebek hazmedemz tattirabilirsin bir kasikta olsa ogrensin sonra. yemiyorlar yumurtanin beyazinu bebege verildigini ilj defa duyuyorum. tamam ver de bebebj .bu allah sabir versin tavrinizi bozmatin ama genede azicikta olsa tatirabilirsiniz beslenme ayri tadimlik ayri

Ne cahil dengesiz insanlar var yaa hayret birsey! Yedirme demenize kizmaniza gerek mi var,zaten bilmeleri lazim hazir ve katki maddeli gidalarin cocuklara ne kadar zararli oldugunu.her seferinde uyaracaksiniz kizacaksiniz ve gorusmeyi en aza indireceksiniz baska care yok.benim cahil kayinpederim de her gittigimizde cocuklara cips abur cubur getirip geliyor ve ustelik bunu bir marifet saniyor verme dedigim halde anlamiyor da adami bogasim geliyor her seferinde.

Kendi ne halt yediriyorsa yedirsin kendi çocuğuna yaaa ne hakla yarım pasta yedirir el kadar bebeğe valla boğasim geldi terbiyesiz kadin. Ben olsam bebeğim zehir yemiş gibi panik yapar kusturmaya çalışır sonra da apar topar hastaneye götürürdum ki anlasın yaptığının ne kadar korkunç birşey olduğunu

İnsanlar ben çoçuğumun üstüne düştükçe Çocuğumun üstünde birşeyler denemek istiyorlar ben istemedikçe anlamsız ısrarcı tavırlarının önüne gecemiyorım ..
Herkes yanlış tutuyor benim gibi kimse bakamaz diye birisi sevmek istediğinde bile başında bekliyordum kabul ediyorum ..
Lohusalık bunalımıyla kimseye vermedim sevmek istediklerinde izin vermediğim oldu sigara içtiklerinde ellerini yıkamalarını istedim tamam kabul biraz pinpirikli davrandım ..
Hemen asıl konuya döneyim bebeğim 8 buçuk aylık ve ben bugüne kadar bebeğime sağlıksız hiç birşey yedirmemek için elimden geleni yaptım ..
Dışarı çıkacağımda akşamdan gündüz için evde kavonoz mama yaptım yoğurtu kendim mayaladım peynirini evde tuzsuz kendim yaptım ..
Bebeğimin ileride daha sağlıklı yaşaması için bu Yaptıklarım ilk anne sütü olduğu gibi 2 yaş içerisinde yedikleride bebeğimizin ilerideki yaşamını ve damak tadını belirlediğini düşünüyorum ..
Yanımdayken tepki gösterdiğim insanlar benim ufacık bir boşluğumda bebeğimin ağzına ısrarla yapmamasını söylediğim halde birşeyler tıkıştırıyor ..
Son olayda şöyle oldu ..
Amcam yengemin doğum günü olduğu için pasta bıraktı Ben bilmiyordum 15 dakika sonra gelicez süpriz olsun dedi biz gelirken çaldırırım dedi ..
Servisi yaptım bir kişinin çatalı eksikti mutfağa gittim çayıda dolduruyım dedim bebeğimde yengemin elindeydi ..
Ablamın sözlerini duyarak geldim abimde birşeyler söyleniyordu yengeme alla alla noluyor dedim içeri girdim ..
Yengem bebeğime pastanın yarısını yedirmiş Abim yengeme kelebek çok dikkat ediyor gram şeker tuz yemesin diye gözünden sakınıyor yaptığın hiç hoş değil diyor ablam kaç kez uyardı kız seni hoş değil yaptığın diyor kucağından aldı çocuğumu ablam ..
Sofraya otururken herkese söylüyorum benim dışımda kimse bişey yedirmeye çalışmasın diye ama nafile tam tersini söylemişim gibi davranıyorlar ..
Gecende halam bize kahvaltı ya geldi yumurtanın beyazını yedirmeye çalışıyor yasak 1 yaşına kadar diyorum Dinlemiyor ..
Neden yani görüşmemeyi denedim bir şekilde bana geliyorlar anneme gittiğimde orda oluyorlar bir şekilde yanyana geliyoruz hepsiyle ve bu tavır hep böyle azarladığımda oldu ama dinlemiyorlar ..
Abim akşamında aradı gün değerlendirmesi yaptık biraz morelimin çok bozulduğunu anlamış olucakki birdahakine rahatsızlandı çocuk pasta yedirdiğin için diyelim dedi ..
Ama ne dediysem olmuyor herkes böyle artık usandım ve korumaya çalışmaktan Yoruldum bana bir akıl verin ben napayımmm ..:emir_bebek:

Çok az tepki göstermişsiniz. Yaptıkları şeyin içeriği bir yana, bu düpedüz size saygısızlık. Ben olsam doğum günü dinlemez çok fena azarlar, hatta dava edeceğimi falan söyler, ortamı terk ederdim. Görüşmeyin yahu! Onlar varsa çıkıp gidin, küsün evinize almayın. İlla görüşecekseniz 2 yaşından sonra görüşün. Çok sinirlendim, ben dava ederdim çok net. Görsünler aynayı konyayı, böyle yedirirler demeyi.

Yengenizin davranışı gercekden cok sacma.
Hiçbir varlığın rafine şekere ihtiyacı yok. Resmen zehir.

Bende solucan, karinca yerdim çocukken. Kumda oynarken kedi kakasi bile yemişim :/ Annem evde aşırı titizdi ama ben sokakda ne bulsam sokardim ağzıma :) gercekdende bağışıklık sistemin süper. Atom bombasi patlasa ben ve fareler kabile kurariz.
Sokağa bıraksa belki biz de yerdik :KK70: okula başlayınca sürekli hastalanmaya başladık annem tabi ki herşei evden yapıp koyardı kantinden bişey almak yasak erkek kardeşim birgün yaptığı poğaçayı götürmek istemedi kendini yerden yere attı annem bak bu ne güzel mis gibi okuldakiler hep mikroplu kardeşimin ben mikroplu poğaça yemek istiyorum diye anırarak ağlaması hala dün gibi :KK70:

Ayy ben olsam o yengeden feci soğurdum hadi yedirmiş hata etmiş ama siz annesiniz ve kurallarınızı tavrınızı bildiği halde inadına yaparmış gibi böyle yedirirler işte demek beş yaşındaki bir çocuğun şımarık tavrından farksız olmuş. Ben olsam ciddi ciddi öyle insanlarla bir araya gelmem ha bana koymaz beni hiç etkilemez ama sizin aile yaşantınızı bilemem güvenmediğiniz insanlara bebeğinizi asla vermeyin. Ayrıca sigara içip gelen bir zahmet bebek sevecekse elini de yıkasın. Evde yapılmış pastanın krem şantisinin bayat olmasından dolayı yaklaşık yedi kişi hastanelik oldu bizde içinde küçük çocuklarda vardı.hatta bir hafta falan yattılar.sizin yaptığınız doğru olan kusura bakacak olan baksın onlar çocuk yetiştirirken siz müdahil oldunuz mu hayır karışmasınlar da bir zahmet

Siz biraz fazla korumacisiniz, ama kesinlikle karsidakinin tavri kabul edilebilir değil bunun bir sonraki asamasi büyütürken karşına çıkıyor. Ben evimde cocuguma karismiyorum, teyzem geldiginde oglumun televizyona uzandigini görünce gözümün onunde 1.5 yaşındaki çocuğumun ellerine vurdu, bunu böyle yapacaksiniz ki ellemeyecek diyor bir de (ben çocuğuma bagirmam bile hatta sert sevilmesine de izin vermem bu tavrimi bildiklerinden uzerime geliyorlar) . Yüzüne karşı açıkça tepkimi koyamadim ama annemle haber gönderdim bir daha asla istemiyorum cok biliyorsa kendi torununa yapsın diye şimdi daha dikkatliler.

Kırıcı olmadığın sürece böyle devam etcekler iyilikten anlamıyorlar çünkü...
Belli süre sonra alisirlar bu tavrınızaa sert olun.
Benimde öyle bir belam vardı başımda kurtuldum hemde kırdım çok iyi kırdım.
4 aylıkken çay verdi çıldırdım
Nektari yi kendi istirdi yalattirdi
Hazir çorba vermeye kalktı.
Ve en gıcık olduğum sürekli ağzından öpmesi. 6 aylıkken kopardım bağları oh 4 aydır rahatım.. kimse güler yüzden anlamıyor.
Sen çocuğunu isterse öldür. Umrumda değil bu benim çocuğum.
Yok ben verdim birşey olmadı yok şunu ver yok bunu ver. Aptal ya..

Telefon ac yengene cocuk ishal oldu.de
Bir daha yapmayin.de

Benim kizima da 2 aylikti esimin arkadasi yas pastayi parmagiyla bebegin agzina tikamisti.

Ki ben cok evhamli olmadigim.halde sinir olmustum
Haklisin
Surekli sert bir sekilde soyle

Hiç tavrını bozma, isterlerse kırılsınlar,

Benim bebeğim küçükken ben özellikle söylememe rağmen komşum çikolata yedirirdi, bazen benim yanımda arkam dönükken, sinir olurdum ve bebeğimi götürmemeye başladım. Sonra onun bebeği oldu hala 2 yaşına girecek hala çok dikkat ediyor, kendisine olayı hatırlattım oda utandı ve sende benimkine yedir gizliden dedi ama ben kıyamıyorum, çocuktan intikam alacak değilim fakat hala hatırladıkça gıcık oluyorum.

Boşver sende baştan söyle, lütfen x bak kalbini kırarım çocuğum henüz küçük ben böyle olmasını istiyorum, ilerde durum değişebilir ama şimdi ben böyle yapıyorum! Kendi çocuğuna istediğini yap ama benimkine karışma, seninle aram bu yüzden bozulsun istemem! Beni zor durumda bırakma!

Son olayda şöyle oldu ..

Bende normalde pimpirikliyim lakin bu bebek konusunda kendimi tutmak istiorm.Cünkü insanlar inadina inadina yapacaklar.Bosuna kendimi uzmemin alemi yok.onlar tikistirsin gordugun ayda yılda bir.ayrica cok pimpirikli saglikli beslenen cocuklarin cok daha cabuk hasta olduguna sahit oldum ve etrafimda gordum.Bence biraz rahat davranilmali diye dusunuorm.Bu arada kimsenin cocugunu korkumdan bise olacak diye kucagima alip Sevemem.Ki millet nasıl biseler yedirio hayret ediorm.

ah bu eski kafali cahil insanlar. cehaletleriyle gurur duyuyorlar bir de. akli yok fikri var bu gibi insanlarin. cok sinirlendim yengenize. bir cocugun annesi en dogrusunu bilir, onu sozunu cignemek saygisizliktir sadece. ilk firsatta agzinin payini verin bence, bir daha bebege bisey veremesin. digerlerinin de gozu korkar hem de.

pekmezin organik olduğunu nereden biliyorsunuz ki? ya da keçiboynuzu alerjisi olmadığını? her şeyi evde yapabilirsiniz bu annelik de değil tamamen el becerisi.. mesele bunun sağlıklı olup olmaması.. yukarıda yazdığım gibi benim doktorum asla ev yoğurdu önermezdi mesela, hiç yapmadım ben.. kaldı ki abartıdan kastınız ne? bir büyük çikolatayı yetişkinler bitiremez zaten, burada kimse de verin gitsin demiyor.. ama peynirinden çikolatasına evde yapmak aşırı pimpiriklilik hali..

Pekmezin organik olduğunu şurdan biliyorum annem yapıyor, keçiboynuzuna alerjisi olup olmadığını zaten her verdiğimiz ilk yiyeceği 3 gün kuralıyla veriyoruz ordan biliyorum, keçiboynuzu pekmezini kendim yapıyorum ununu güvendiğim biryerden alıyorum.

Peyniri evde yapma sebebi altından çıkan peyniraltı suyundan da faydalanmak. Şuan ben normal market peyniri de veriyorum 1 yaşını tamamladığı için.

Yoğurdunu probiyotik mayayla yapıyorum, güvendiğim bir markanın sütü ve mayası ile.

Bu böyle baya baya uzar gider. Ben pimpirikli değilimdir çocuğu mikroptan sakınmam parkta bahçede oynar, evi çok steril tutmam. Bağışıklığı için gerekli olan bu zaten .

Ama beslenmesi doğal ve kaliteli olsun istiyorum ki her anne bunu ister. Elimden geliyorsa da yaparım, durumun özeti bu aslında.

Çikolata tarifini alabilir miyim:)

Bir miktar tereyağı, veya zeytinyağı, veya hindistan cevizi yağı. Tereyağı kullanacaksanız önce eritin sıvı halde olmalı.

Bir su bardağına yakın keçiboynuzu unu

Kuru incir, gün kurusu, balkabağı, ceviz, fındık, hurma artık elinizde ne varsa o malzemeden yapabilirsiniz. Tabi çocuğunuzun alerjisi olmayan gıdaları kullanın önce deneyin.

İncir gün kurusu hurma vs bu tarz şeyleri azıcık suda haşlayıp yumuşatıyorum, sonra blender ile eziyorum. Ceviz fındık badem bunlar da ezilmiş olacak

Diğer malzemelerle hepsini karıştırıp istediğim şekli veriyorum top top olabilir, kalıp gibi olabilir. İsteğinize göre :)

Sonra buzdolabına kaldırıyorum 3-4 saat bekletiyorum.

Sonra yiyeceği kadar çıkarıp oda sıcaklığına gelince yediriyorum, biz de yiyoruz.

1 yaş sonrası keçiboynuzu ve kakaoyu yarı yarıya koyabilirsiniz. Afiyet şifa olsun

Pekmezin organik olduğunu şurdan biliyorum annem yapıyor, keçiboynuzuna alerjisi olup olmadığını zaten her verdiğimiz ilk yiyeceği 3 gün kuralıyla veriyoruz ordan biliyorum, keçiboynuzu pekmezini kendim yapıyorum ununu güvendiğim biryerden alıyorum.

Peyniri evde yapma sebebi altından çıkan peyniraltı suyundan da faydalanmak. Şuan ben normal market peyniri de veriyorum 1 yaşını tamamladığı için.

Yoğurdunu probiyotik mayayla yapıyorum, güvendiğim bir markanın sütü ve mayası ile.

Bu böyle baya baya uzar gider. Ben pimpirikli değilimdir çocuğu mikroptan sakınmam parkta bahçede oynar, evi çok steril tutmam. Bağışıklığı için gerekli olan bu zaten .

Ama beslenmesi doğal ve kaliteli olsun istiyorum ki her anne bunu ister. Elimden geliyorsa da yaparım, durumun özeti bu aslında.

yok artık pekmeze kadar siz mi yapıyorsunuz, bunun bir tik ötesi buğdayı toplayıp kendi değirmeninizde un yapmak zaten :) buna abartı değil diyorsunuz ama pekmeze, çikolataya kadar evde yapmak ileri derecede pimpiriklilik bana göre.. tabi ki tercih sizin, çocuk sizin :)

Herşeyin az az tadına bakmalı diye düşünüyorum. Ama yarım dilim pasta bencede çok ayına göre. Abinizin dediği bana da olur gibi geldi.
Bebeğin rahatsızlandığını falan söyleyebilirsiniz çok korkutmadan.

Pekmez yapmak zor iş bazı ev yapımı pekmezler kanserojen oluyo demişti bizim doktorumuz

Pekmez yapmak zor iş bazı ev yapımı pekmezler kanserojen oluyo demişti bizim doktorumuz

Evet haklısınız, yapım aşamasında maruz kaldıkları ısı dereceleri ile ilgili bir durum. Buna dikkat ederek yapmak gerekiyor. Zaten çocuklar için tavsiye edilen soğuk sıkım yapılması. Ben de buna dikkat ederek yapıyorum

Son olayda şöyle oldu ..

Çocuğunun sağlığıyla ilgilenmen güzel de bunu takıntı haline getirme.. Sakınan göze çöp batar.. Eskiden şimdiki gibi çocuklara şunu yedir bunu yedir denmezdi.. Hepimiz öyle büyüdük.. Hatta eski insanlar daha sağlıklıdır ne bulurlarsa yerlerdi doğalından.. Sen korumaya çalıştıkça çocuğun bağışıklık sistemi zayıflar bence.. Biraz da zararlı şeylere ihtiyacı var..

Back
X