• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumu 2 dil ile büyütmek

Bu arada ikinci dil’im Almanca. İngilizcem akıvo değil hâttâ uzun zaman oldu kullanmayalı çoğu şeyi unuttum. Onu da kendisi olulda ve kurslarda öğrenebilir diye düşünüyorum. Her yer ingilizce kurs kaynıyor zaten. Benim amacım almancayı anadil seviyesinde öğretmek.

Benim yeğenlerimde Rusça-Türkçe konuşuyorlar...
Çokta güzel birşey...

Kendilerini ifade edebilme kabiliyetleri güçleniyor...

Öncelikle merhaba arkadaşlar hepinize hayırlı bereketli bir ramazan ay’ı diliyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul eylesin inşallah.

Bu konuyu açmak için henüz erken biliyorum ama kaç seferdir aklıma takıldı ve sizlere sorup sormamakta kararsız kaldım. Gerçi ha şimdi ha 2-3 ay sonra sormuşum fark eden birşey yok.

Aslında dert değil benimkisi ama beni baya düşündürüyor hâttâ birazda tedirgin ediyor diyebilirim. Başaramamaktan yana tedirginlik. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

Ben yurtdışında doğdum büyüdüm, evlenip Türkiye’ye geldim. Haliyle 2 anadilim var. Çocuğumu da aynı şekilde 2 dille büyütmek istiyorum. Belli bir yaşa geldikten sonra dil kursuyla kitaplarla kendi devam edebilir geliştirebilir. İlerde bir şekilde bir yerde faydasını görür, fazla dil bilgisi her zaman daha yararlı.
Hani küçükken öğrenmeye başlarsa daha iyi olur, aklında kalır deniyor ya, doğduğu andan itibaren mi onunla iki farklı dille konuşmalıyım? Hergün kurduğum cümleleri sürekli tekrarlarsam hafızasında kalır mı?
Bu sefer çocuğun kafası karışır, iletişim kurmakta sıkıntı yaşar diye endişeliyim. Tek başıma onunla evde konuşarak öğretebilir miyim? Çok zorlanır mıyım? Veya çocuğum zorluk çeker mi? Kısaca çocuğuma tek başıma evde konuşarak iki dil ile yetiştirebilir miyim?
Bu konuda tecrübesi olan anneler, arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.
Iki dil ile büyütme de sen zaten tecrübelisin aslında. Kendi ögrendigin yöntemi uygulasan yeterli. Yani evde anne ile yabancı dil, cevrede ve okulda bulunduğun ülkenin dili. Hatta bu durumda okul cağında da 3. Dil eklenir ve çook kolay bir şekilde dil yeteneği gelişir. Birkaç uzman 3. yaşında başlansın yabancı dile dese de aslında bu yetenek doğduğu andan itibaren ona kazandırılmaya çalışılmalı. 7 yaşından sonra tekrar başka bir dil daha öğrenmeye başlarsa(işitsel olarak başka dille tanıştırma yani) ondan sonra öğrenme kabiliyeti artar.
Kolay gelsin.

Bir arkadaşım küçükken çok dikkat etti.Bir gün hiç Türkçe konuşmamaya karar vermiş. Çocuk çok ağlamış kıyamam. Annee bizim gibi konuşamıyormusun artık unuttun mu diyormuş hıçkıra hıçkıra hemde :KK25: arkadaşım da kıyamadı sonra :KK69:
Çocuğa göre verilmeli bence :KK28:

yaaa ne diyorsun süper olurhemde

bırak isterse hiç türkçe konuşmasın önce yabancı dili konuşsun

zaten etraftan duyugu türkçe kelımeleride ögrenir,

kıskançlıkta nirvanaya ulaştıgım tek konu, çocugunuz çok şanslı

Çoçukların genelde anne ve babaları ile iyi derecede iletişim kurabilmeleri için 3 yaşına kadar kendi ana dilini öğrenmesi gerektiğini söylemişti doktorumuz (yurtdışında yaşayanlar için)
3 yaşından sonra bir çoçuk 7 dil öğrenebilme kapasitesine sahipmiş, muhteşem...

Eşiniz Türkçe siz Almanca konuşursanız, hiçbir sorun yaşamadan çok rahat bir şekilde 2 dilide paralel bir şekilde öğrenir.

yaaa ne diyorsun süper olurhemde

bırak isterse hiç türkçe konuşmasın önce yabancı dili konuşsun

zaten etraftan duyugu türkçe kelımeleride ögrenir,

kıskançlıkta nirvanaya ulaştıgım tek konu, çocugunuz çok şanslı
Canim senin 10 yasindaydi dimi kizin? Gecikmeden iyi bir dil egitimi aldirin, hele anadili Ingilizce ya da Almanca (artik hangi dili istiyorsaniz) olursa super olur.
Gec kalinmis degil, hele de dile yatkinligi ve yetenegi varsa ogrenir guzelce

Dil öğrenmenin temel etimolojisi bir dili bildikten sonra diğerini öğretmenizdir biraz sabırlı olun hemen olacak bir şey değil bu öncelikle Türkçe yi tam olarak öğrensin daha sonrasında ikinci dili zaman içinde öğretirsiniz buna karşılaştırmalı dil öğrenimi denir ve teorik olarak zıtlıklar veya benzerlikler üzerine kurulur

Canim senin 10 yasindaydi dimi kizin? Gecikmeden iyi bir dil egitimi aldirin, hele anadili Ingilizce ya da Almanca (artik hangi dili istiyorsaniz) olursa super olur.
Gec kalinmis degil, hele de dile yatkinligi ve yetenegi varsa ogrenir guzelce

evet canım 10 yasında kızım
2 senedir ing özel ders aldırıyorum ,
önumüzdeki senede koleje gidecek kısmet olursa
inşallah hayallerimi gerçekleştirecek kızım :dua:

evet canım 10 yasında kızım
2 senedir ing özel ders aldırıyorum ,
önumüzdeki senede koleje gidecek kısmet olursa
inşallah hayallerimi gerçekleştirecek kızım :dua:
Afferim ona.
Insallah canim.
Kuzularimiza saglikli hayirli basarili omurler diliyorum.:dua:

Cok guzel bir duygu. Benim oglum da 3 dil konusuyor. Hastasiyim:KK45: masallah:nazar:

Öncelikle merhaba arkadaşlar hepinize hayırlı bereketli bir ramazan ay’ı diliyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul eylesin inşallah.

Bu konuyu açmak için henüz erken biliyorum ama kaç seferdir aklıma takıldı ve sizlere sorup sormamakta kararsız kaldım. Gerçi ha şimdi ha 2-3 ay sonra sormuşum fark eden birşey yok.

Aslında dert değil benimkisi ama beni baya düşündürüyor hâttâ birazda tedirgin ediyor diyebilirim. Başaramamaktan yana tedirginlik. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

Ben yurtdışında doğdum büyüdüm, evlenip Türkiye’ye geldim. Haliyle 2 anadilim var. Çocuğumu da aynı şekilde 2 dille büyütmek istiyorum. Belli bir yaşa geldikten sonra dil kursuyla kitaplarla kendi devam edebilir geliştirebilir. İlerde bir şekilde bir yerde faydasını görür, fazla dil bilgisi her zaman daha yararlı.
Hani küçükken öğrenmeye başlarsa daha iyi olur, aklında kalır deniyor ya, doğduğu andan itibaren mi onunla iki farklı dille konuşmalıyım? Hergün kurduğum cümleleri sürekli tekrarlarsam hafızasında kalır mı?
Bu sefer çocuğun kafası karışır, iletişim kurmakta sıkıntı yaşar diye endişeliyim. Tek başıma onunla evde konuşarak öğretebilir miyim? Çok zorlanır mıyım? Veya çocuğum zorluk çeker mi? Kısaca çocuğuma tek başıma evde konuşarak iki dil ile yetiştirebilir miyim?
Bu konuda tecrübesi olan anneler, arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.
Benim de iki dilim var. Bebeğim 2 aylık ve ben iki dili de konuşuyorum. Emin ol aklında kalır :) ama sen diğer dili daha çok konuş türkçeyi her türlü öğrenecek zaten.

Ben ve kızım ingilizce, türkçe, rusça konuşuyoruz. Eşim biliyor ama bizimle neredeyse yalnızca türkçe konuşuyor. Çizgi filmleri vs. yabancı dilde izlemeyi tercih ediyoruz.
Kızım artık ilkokula gidiyor, okulda sadece türkçe konuşuyor, bana çoğu zaman rusca konuşuyor, yanımızdaki birisi kızım anlamadım ne diyorsun derse anında türkçeye çeviri yapıyor (tabiki o insanın anlamasında sakınca görmüyorsa) Yani ayırt ediyor , ona göre konuşuyor. Sıkıntı yok. Artısı var: başkalarının anlamasını istemediğimiz şeyleri söyleyebiliyoruz çaktırmadan ;)

Benmde kizim kucuk ama arkadsmdan tecrubeliym bu konuda. Anne sadece turkce bilip oyle konusyr. Baba ise turk ama sadece ingilzce konusyr ve cocuklar cizgi filmi falan hep inglzce izliyr. Ben turkce bisy diyince bazen anlamazlar:)) yani inglzceyi daha kolay anlarlar diyim.
Siz hep inglzce konusn derim. Bende klasik bldgm cumleleri inglzce soyluyrm. Cizgi filmi de az da olsa sadece inglzce. Anca bu kadr yapablyrm

Back
X