- Konu Sahibi CitirTurtam
Sen yabanci dil konus
Esin turkce
Bu sekilde daha duzenli ogreniyorlar.
Esin turkce
Bu sekilde daha duzenli ogreniyorlar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimde ingilicem iyi ama anadil gibi olmadığı için bebegim türkçe konusmaya basladıktan sonra ingilizce ogretmeye karar verdim. Anadil gibi olsa ilk bastan konusurdum. Yarım ing yarım tr olmaktansa türkçeyi ogrendikten sonra başlarım dedim. 2 yas gibi baslarım sanıyorum suan 13 aylık.Arkadaşlar konuyla yakın olduğu için sormak istedim. Benim ingilizce alt yapım var ama öyle anadil gibi falan değil. Tutup akıcı bir konuşma yapamam yani. Ama çocuğumun ana diline ilaveten ileride zorlanmamasi için küçük yaşta ingilizce öğrenmeye başlamasını istiyorum. Sizce bu istediğime çocuğum kaç aylıkken başlamalıyım? Yani basit ingilizce videolar izletmek, şarkılar dinletmek, ve kendim de temel düzeyde ingilizce ogretmek için ne zaman ve nasıl bir yol izlemeliyim? Bu arada konu sahibinden özür dilerim konu paralel diye yazdım ama konuyu dağıtmis oluyorsam konu sahibi belirtirse cevap almasam da olur.
Teşekkür ederim yanıtınız için. Ben de internetten araştırdım biraz ama çok farklı bilgiler çıktı karşıma. Mesela birisi pedagoga sorduk 3 yaştan sonra olmalı demiş. Başka bi yazıda iki dili de aynı anda verebilirsiniz diyor o yüzden çok kafam karıştı. Hem yanlış birsey yapmak istemiyorum hem de geç kalmak istemiyorum. Erken başlarsak Türkçeyi öğrenirken de bocalama ihtimali var gerçi sanırım dediğiniz gibi acele etmemek daha mantıklı olacak.Benimde ingilicem iyi ama anadil gibi olmadığı için bebegim türkçe konusmaya basladıktan sonra ingilizce ogretmeye karar verdim. Anadil gibi olsa ilk bastan konusurdum. Yarım ing yarım tr olmaktansa türkçeyi ogrendikten sonra başlarım dedim. 2 yas gibi baslarım sanıyorum suan 13 aylık.
Pek cok arkadasimin esi yabanci ve cocuklar her bir ebeveyn ile onlarin ana dilinde konusuyor
Bu durumda sizin turkce konusmamaniz lazim o zaman cocugun akli karisir
Bizim de bakicimiz rus , cocuk daha 17 aylik tuhaf bir dille konusmaya calisiyor ama bizimle turkce konusurken turkce sesler cikarirken bakicoyla konusurken onun diline yakin sesler cikariyor
Cocuk gelisimi gercekten cok enteresan :)
Yaaa ne kadar güzel, ben 26 yasimda kendimi yirttim Rusça ogrenecem diye, Катю́ша şarkısını ezberlemekten, metro isimlerini okumaktan öteye gidemedim :))Bakiciniz kizinizla Rusca mi konusuyor? Oyleyse kiziniz cok rahat Rusca konusacak. Benim bakici ablam ben 2 aylikken gelmis ve bizimle tam 12 sene yasadi, beni ve kardesimi buyuttu annem Rusca konusmasini istemis babam karsi cikmis once kafasini karistiracaksin diye ama sonra Rusca'ya da Turkce'ye de esit tepki verdigimizi gorunce bakici ablamin sadece Rusca konusmasina karar verilmis. Evde Turkce konusuluyordu tabii. Sonuc olarak kardesim de ben de anadil seviyesinde Rusca konusuyoruz. Bir de hic zorlandigimi hatirlamiyorum ya da ekstra bir caba sarf etmedim Rusca icin Turkce konusmak gibiydi benim icin kendimi bildim bileli var olan bir sey gibi :)
Ne guzel , bizde bunu yapmaya calisiyoruzBakiciniz kizinizla Rusca mi konusuyor? Oyleyse kiziniz cok rahat Rusca konusacak. Benim bakici ablam ben 2 aylikken gelmis ve bizimle tam 12 sene yasadi, beni ve kardesimi buyuttu annem Rusca konusmasini istemis babam karsi cikmis once kafasini karistiracaksin diye ama sonra Rusca'ya da Turkce'ye de esit tepki verdigimizi gorunce bakici ablamin sadece Rusca konusmasina karar verilmis. Evde Turkce konusuluyordu tabii. Sonuc olarak kardesim de ben de anadil seviyesinde Rusca konusuyoruz. Bir de hic zorlandigimi hatirlamiyorum ya da ekstra bir caba sarf etmedim Rusca icin Turkce konusmak gibiydi benim icin kendimi bildim bileli var olan bir sey gibi :)