- 27 Ekim 2015
- 940
- 2.106
- 113
- Konu Sahibi yoruldumya
-
Tabiki kötü anne olmadınız ama ben kötü anne olacağımı bildiğim için çocuk yapmıyorum demek istedim güle güle büyütün inşallahBen de onu diyorum zaten kimse tamam ben oldum artık mükemmel anne olacağım deyip çocuk yapmıyor öyle bi dünya yok. Hiç bilmediğin bişeyr nasıl hazır olabilirsin ki. Ben 30 günlük anneyim şimdiye kadar her gün ağladım ne kadar zormuş diye kötü bi anne mi oldum ben şimdi?
Şöyle anlatayım anne olmayan kişi de o bebeğin gece gündüz ağlayacağını bilir 2 yaş sendromunu bilir sürekli oyun diye çekiştireceğini sürekli ilgi isteyeceğini bilir ve çocuk bunları yaparken bilinçli yapmaz anne bağırdığı zaman neden bağırdığını anlayamaz sadece korkar dediğiniz gibi annelik bir ömürlük sorumluluk buna katlanabilecek kişiler anne olmalı diyorum
En zor dönemdesiniz. Hiç büyümeyecek gibi geliyor. Ama emin olun ilk iki sene en zoru. İkinci senenin sonunda biraz ışık var. Üç yaştan sonra her şey daha güzel ve kolay.Ben de onu diyorum zaten kimse tamam ben oldum artık mükemmel anne olacağım deyip çocuk yapmıyor öyle bi dünya yok. Hiç bilmediğin bişeyr nasıl hazır olabilirsin ki. Ben 30 günlük anneyim şimdiye kadar her gün ağladım ne kadar zormuş diye kötü bi anne mi oldum ben şimdi?
Evet ben deneyimsizim siz deneyimli mükemmel annesiniz iyi gecelerBunu bilmek başka yaşamak başka.
Ben de uyuyamayacağımı biliyordum ama ilk iki sene emzirme artı zırt pırt uyanmayla gerçek uykusuzlukla tanışınca anladım ancak.
Suyun soğuk olduğunu bilmekle saatlerce soğuk suda durmak aynı şey değildir.
Keşke insanlar tecrübe etmedikleri şeylerde beylik laflarla yazmasalar/
Burada kadın, deneyimli annelerden zorlukların bittiğini duymak istemiş. Yargılanmak değil. Hele hele deneyimsiz birinin boş yargılarını duymak hiç istememiştir. Sıfır deneyimle bu kadına hangi engin yardımda bulundunuz? Sıfır.
Ya zaten sosyal medya annelerinden nefret ettim ne aktivitesi ben çocukla kitap dahi okusam en fazla 10 dakika sürüyor sonra başlıyor hareketlilik anne hiç oturmasın anne saklambaç oyna anne zıpla anne yakala anne koş anne şu anne bu babası gerçekten ilgili ama baba yok her şey için anne uyku deseniz gündüz yok sadece geceleri sabah 7 de bir kalkıyoruz gece 10 11e kadar
Taşlanmaya hazır olun ben bunu dedim diye yemediğim hakaret kalmadı maalesefNeden şikayet ettiğinizi anlayamadım. Her sağlıklı çocuk hareketlidir ve çoğu kişi çocuğuna yalnız bakıyor.
Özellikle çalışıp eve kapanan anneler bu süreçte evde çocuk bakmanın çalışmaktan daha zor olduğunu anladı hepsi bu.
Ve yine sosyal hayatları yok hiç kimsenin .
Çocuklarda bu durumdan çok etkileniyor.
Ben " ah herkes bu süreçten geçiyor " şeklinde iyimser konuşamayacağım.
Sabahları bazen görmek bile istemiyorum cümlenizin karşisinda , bence silkelenmelisiniz diyorum.
Söz ettiğiniz bebek 2.5 yıldır sahip olduğu alışkanlığını bırakacak ve tabiki kolay değil.
Evdeyim, canlı derslerim var , aradan çıksın ara tatilde diyerek haksızlık yapamazsınız.
Kış dönemi, salgın zamanı eve kapanmış bir çocuk . Hem yalnız hem bez bırakmaya çalışıyor , kolay mı bu ?
Bez bıraktırma eylemini kolay mı sandınız ? Tabiki her yer batacak.
Hareketli, akıllı , sağlıklı bir bebeğiniz var .
Sabah bazen görmek bile istemiyorum diye düşünmek yerine, her sabah gorebildiginiz için şükür edin.
Buradan başlayın silkelenmeye.
Baba evdeyken bırakıp yürüyüşe çıkabilirsiniz.
Ben anne , babalara tahammülsüzlüğü yakıştıramıyorum ve iyimser olamıyorum bu konuda.
Tahammülü azalan ebeveynler , kendine ferahlama alanları bulsunlar.
Olmuyorsa uzman desteği arasınlar. Minicik yüreklerin hiçbir suçu yok.
Tahammülsüz , gergin anne babayı haketmiyor o masumlar.
Ben mükemmel anne olamayacağını bilen bir anneyim. Her anne hata yapar, her çocuğun da hata yaptığı gibi. Her anne yorulur. Her anne üzülür. Ama sonra düzeltmeye tamir etmeye çalışır. İdeal anne yoktur.Evet ben deneyimsizim siz deneyimli mükemmel annesiniz iyi geceler
Taşlanmaya hazır olun ben bunu dedim diye yemediğim hakaret kalmadı maalesef
Ay bırakın şu bağırmadan anne olmayı..hatta kitabı bile var (okumadım) anam babam usulü büyütün. .bize bağırdılar, arada şaplak yedik de ruh hastasi mi olduk?davulun sesi uzaktan hoş gelirPsikolojikmen hazır olmadığım için anne olmuyorum bağıran anne olmamak için pişman olmamak için
Ben mükemmel anne olamayacağını bilen bir anneyim. Her anne hata yapar, her çocuğun da hata yaptığı gibi. Her anne yorulur. Her anne üzülür. Ama sonra düzeltmeye tamir etmeye çalışır. İdeal anne yoktur.
Kimseyi demoralize etmiyorum. Destek oluyorum insanlara. Bu bile büyük bir başarı bana göre.
Anne olmadan bol keseden ahkam kesmek yerine önce bilmediğimiz konularda bilmişlik yapmamayı öğrenmek sizin için büyük bir gelişim adımı olacaktır.
Keza ben bilmiyorsam bilmiyorum diyip, kimseye deneyimsiz olduğum konularda akıl vermiyorum. Bilmiyorum diyor çekiliyorum. Büyük erdem bence
Ay bırakın şu bağırmadan anne olmayı..hatta kitabı bile var (okumadım) anam babam usulü büyütün. .bize bağırdılar, arada şaplak yedik de ruh hastasi mi olduk?davulun sesi uzaktan hoş gelir
Düzgün bir dille uyarmadı o hanım.Anne olmadan konuşma lafı bana göre ağır..
Sadece anne olanlarin mi çocuklar üzerinde düşünme hakkı var ?
Çocuklarim olmadan da aynı dusuncedeydim , hala aynı dusuncedeyim.
Her anne olan değişmiyor .
Farkında olmadığınız çoğu probleminiz çocukken şiddet görmeniz olabilir bu benim tercihim işkenceci anne olmayı tercih etmiyorum asla da şiddeti savunmam hele ki günahsız bebeklereAy bırakın şu bağırmadan anne olmayı..hatta kitabı bile var (okumadım) anam babam usulü büyütün. .bize bağırdılar, arada şaplak yedik de ruh hastasi mi olduk?davulun sesi uzaktan hoş gelir
Plansız programsız çocuk yapmak onlara göre daha mantıklı da o yüzdenAnne olmadan konuşma lafı bana göre ağır..
Sadece anne olanlarin mi çocuklar üzerinde düşünme hakkı var ?
Çocuklarim olmadan da aynı dusuncedeydim , hala aynı dusuncedeyim.
Her anne olan değişmiyor .
Hıhı tabii tabii.Maalesef hadi çocuk yapalım aradan çıksın diye yapılan çocuklar böyle oluyor. Hareketli olmasının sebebi yeterli ilgi ve oyunun verilmemesi ilgiden kastım da çizgi film tablet değil maalesef
Çocuğumu görmek dahi istemiyorum dediği için genelleme bir yorum yaptım hakaret etmedimDüzgün bir dille uyarmadı o hanım.
Direkt dümdüz öylesine çocuk yapanlar böyle oluyor dedi. Çocuğunu dövmeyen, sövmeyen, zarar vermeyen bir anneye aırf tahammülü azaldı diye böyle peşin hüküm veremez kimse. Hele hele zorluğunu deneyimlemeyen kimse hiç veremez.
Düzgün bir dille uyarmadı o hanım.
Direkt dümdüz öylesine çocuk yapanlar böyle oluyor dedi. Çocuğunu dövmeyen, sövmeyen, zarar vermeyen bir anneye aırf tahammülü azaldı diye böyle peşin hüküm veremez kimse. Hele hele zorluğunu deneyimlemeyen kimse hiç veremez.
Konu sahibi bağırıyorum dövüyorum mu diyor?Bağırmadan anne, baba olunabilir evet.
Ruh hastası olmadınız belki ama sizinde bilmediğiniz bir yerde bir eksik bir yara bırakmıştır.
Çocuk bakmaktaki eksikliklerimizi " bizde böyle büyüdük , bir şey olmadı " cümlesiyle kapatmaya çalışmaktir bu.
Üslubum yanlıştı bunu kabul ettim ve özür diledim ama hala taşlıyorlar biraz genel yorum yaptım çünkü çevremde tahammülsüzlüğü abartmış anneler çok fazlaMesajınızı bilmiyorum ancak doğru düşündüğünüze eminseniz ve uslubunuz düzgünse , bir başkasının taşı çokta önemli olmamalı.
Eleştiriyi seven bir milletiz. Karşıt görüşe pek tahammül olmuyor.
Ben sağlıklı çocuklara sahip anne babaların " çok hareketli , perişan olduk bu yüzden tahammülüm kalmadı , bağırıp çağırıyorum " ve bunun gibi cümleler kurduklarinda sadece içimden onlara kızmak geliyor.
Hakları yok. Uzman desteği alsınlar.
Tek başına büyütüyorum sözü ise çok enteresan . Çoğumuzun yanında ailesi yok, bakıcısı yok, eşi yok.
Çocuk tek başına büyütülür zaten eğer çekirdek bir aile kurulduysa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?