Çocuğum sürekli hasta oluyor

Spizella

Realist
Pro Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.369
598
Herkese mutlu sabahlar
Kızım 3 yaşında ve eylülde tam zamanlı kreşe başladı. Başladığından beri her hafta hasta. İlk 3-4 gün gidiyor cuma cumartesi pazar hasta. Her haftasonu acilde geçti nerdeyse.
En son el ayak ağız hastalığına yakalandı 22 kasım haftası. 1 hafta eşimle işten dönüşümlü izin aldık evde iyileşti.
Pazartesi kreşe gitti, salı günü burda okullar tatildi, çarşamba perşembe cuma gitti yani 4 gün. Cuma akşamı aldık gene burnu akıyor. Haftasonu öksürük de başladı.
Dün ateşi de çıktı gene gidemedi işten izin aldım. Gece yine ateşliydi.
Bu sabah kalktık durumu daha da fena.
Kreşe bu halde gönderemiyorum.izin de alamıyorum artık. Bugün hala arayıp da amirime yine gelemicem diyemiyorum yüzüm kalmadı. İşte bir sürü yapılacak şey var.

Ofiste aynı işi yapan iki arkadaşız. Onun da çocuğuna bakmaya gelen bakıcı covid olmuş. Önce çocuğa şimdi de arkadaşıma geçmiş. Evde raporlu şu an. Valla bir yol gösterin arkadaşlar ben çok bunaldım. Çocuğuma mı üzüleyim kendi işimi halledemediğime mi bilmiyorum. Saat 10 da işle ilgili randevulu bir görüşmem var ama gidemeyecek gibiyim.

Herkes böyle mi yoksa ben mi bakamıyorum bu çocuğa?

Kreşe giden çocuk zaten ister istemez hasta oluyor. Valla bana kızacaklar ama özellikle çalışmayan anneler , hasta çocuklarını bile isteye neden kreşe yolluyor aklım almıyor. Sadece gitsin biraz rahat edeyim diye çalışmak zorunda olan anneleri zora sokuyorlar.
Valla annen falan varsa biraz rica edeceksin. Çünkü sürekli çocuğu için izin isteyen personel sevilmez ve en çabukta o yollanır.

Benim kızım 4.5 yaşında bu sene düzenli gitmeye başladı gecen sene gidememişti . Aynı dediğiniz gibi sürekli hasta 3 gün gidiyor 2 gün evde . İlk bir yıl böyle geçiyor . Çevrenizde yakın akraba veya guvenebileceginiz birileri var ise hasta olduğu zamanlarda ücret karşılığı bırakmayı teklif edin . Sürekli izin almak da sizi zor durumda bırakır .

Siz bakıyorsunuz çocuğa, üzülmeyin. Krese başlayanlar hep böyle. Bakicak birini bulursunuz umarim bugün

Kreşe giden çocuk zaten ister istemez hasta oluyor. Valla bana kızacaklar ama özellikle çalışmayan anneler , hasta çocuklarını bile isteye neden kreşe yolluyor aklım almıyor. Sadece gitsin biraz rahat edeyim diye çalışmak zorunda olan anneleri zora sokuyorlar.
Valla annen falan varsa biraz rica edeceksin. Çünkü sürekli çocuğu için izin isteyen personel sevilmez ve en çabukta o yollanır.
Annemi 5 sene önce kaybettim. Bu şehirde de kimsemiz yok maalesef. Valla bazen ne cesaretle çocuk yaptığımı düşünüyorum. Çocuğa da yazık ettik.

Herkese mutlu sabahlar
Kızım 3 yaşında ve eylülde tam zamanlı kreşe başladı. Başladığından beri her hafta hasta. İlk 3-4 gün gidiyor cuma cumartesi pazar hasta. Her haftasonu acilde geçti nerdeyse.
En son el ayak ağız hastalığına yakalandı 22 kasım haftası. 1 hafta eşimle işten dönüşümlü izin aldık evde iyileşti.
Pazartesi kreşe gitti, salı günü burda okullar tatildi, çarşamba perşembe cuma gitti yani 4 gün. Cuma akşamı aldık gene burnu akıyor. Haftasonu öksürük de başladı.
Kreşe bu halde gönderemiyorum.izin de alamıyorum artık. Bugün hala arayıp da amirime yine gelemicem diyemiyorum yüzüm kalmadı. İşte bir sürü yapılacak şey var.

Ofiste aynı işi yapan iki arkadaşız. Onun da çocuğuna bakmaya gelen bakıcı covid olmuş. Önce çocuğa şimdi de arkadaşıma geçmiş. Evde raporlu şu an. Valla bir yol gösterin arkadaşlar ben çok bunaldım. Çocuğuma mı üzüleyim kendi işimi halledemediğime mi bilmiyorum. Saat 10 da işle ilgili randevulu bir görüşmem var ama gidemeyecek gibiyim.

Çok geçmiş olsun kızına,sakın çocuğa bakamıyorım diye düşünme lütfen.
Benm torunda aynı 1,5 sene evde kaldı salgından dolayı,eylülde kreşe başladı 2 hafta sonra aynı belirtiler ondada oldu.
Br hafta gidiyorsa 5 gün gidemiyor,çocuklarda bağışıklık sistemi daha gelişemedi hep evde koruma altında kalınca dışarda helede kreşte buna yakalanmaları maalesef oluyor.
Doktoruda söyledi böyle böyle bağışıklıkları geliiecek demişti,kandaki mükroğ seviyesi ble çok yüksek çıkıyordu.

Benim kızım 4.5 yaşında bu sene düzenli gitmeye başladı gecen sene gidememişti . Aynı dediğiniz gibi sürekli hasta 3 gün gidiyor 2 gün evde . İlk bir yıl böyle geçiyor . Çevrenizde yakın akraba veya guvenebileceginiz birileri var ise hasta olduğu zamanlarda ücret karşılığı bırakmayı teklif edin . Sürekli izin almak da sizi zor durumda bırakır .
Yani tüm tanıdıklarım zaten iş arkadaşlarım, onlar da işte haliyle :)
Bulunduğum şehirde bir akrabamız yok malesef

Aynı sebepten dolayı kreşe gönderemedim oğlumu. Ne zamana kadar erteleyeceğiz hiç bilmiyorum. 😢 Sizlik bir durum yok, kreşe giden çocukların hepsi aynı.

Nisanda 4 olacak benim kız, o da Eylül'de tam zamanlı başladı. Aynı durumdayız. Malasef çocukları pandemide steril yetiştirdik ,yeni tanışıyorlar virüslerle.Benimki sebze yemez, sıcak şeyler içmez ve üstüne reflüsü var. Cumartesi geceyi acilde geçirdik,pazar tüm gün kustu , dün toparladı biraz ama bugün artık gidecek çünkü evden çalışıyorum ama bana iş yaptırmıyor. Hala öksürüyor az buçuk, kendisi çıldırdı ben okula gitmek istiyorum diye. Yapacak bir şey yok bağışıklığı güçlendirmeye çalışacağız, vitamin vereceğiz yeri gelince de parasetamol ve antibiyotik. Bir sene olacak böyle 🥲

Çok geçmiş olsun kızına,sakın çocuğa bakamıyorım diye düşünme lütfen.
Benm torunda aynı 1,5 sene evde kaldı salgından dolayı,eylülde kreşe başladı 2 hafta sonra aynı belirtiler ondada oldu.
Br hafta gidiyorsa 5 gün gidemiyor,çocuklarda bağışıklık sistemi daha gelişemedi hep evde koruma altında kalınca dışarda helede kreşte buna yakalanmaları maalesef oluyor.
Doktoruda söyledi böyle böyle bağışıklıkları geliiecek demişti,kandaki mükroğ seviyesi ble çok yüksek çıkıyordu.
Doktor bize de aynısını dedi, tüm mikroplara aynı anda maruz kalıyorlar şu an diye. Bir sürü takviye denedim. Piyasada almadığım vitamin desteği kalmamıştır. Umca damla, immun sistem için propolisli şuruplar, çinko, d vitamini, karamürver içeren takviyeler vs vs ne kadar takviye etsek de sıfır etki. Evden çıksa hastalanıp geliyor.

Ben de seneye kreşe yollayacağım küçüğü. Kara kara düşünüyorum, sizinkinden farklı olmayacak biliyorum. Bizim de burda kimsemiz yok. Çocuğum hasta oldukça gelecek, geldiği günlerde ücret alacak birini bulma ümidim var. Öyle biri olur belki, iş arkadaşlarınız varsa oralı bir soruşturun. Normalde çalışmayan, okul çağında çocukları olan, arasıra gelip gidebilecek, komple çalışamam ama harçlığım olsa elimde iyi olur diyecek bir kadın çıkar belki.

Herkese mutlu sabahlar

KKB doktoruna da gösterin.

Doktor bize de aynısını dedi, tüm mikroplara aynı anda maruz kalıyorlar şu an diye. Bir sürü takviye denedim. Piyasada almadığım vitamin desteği kalmamıştır. Umca damla, immun sistem için propolisli şuruplar, çinko, d vitamini, karamürver içeren takviyeler vs vs ne kadar takviye etsek de sıfır etki. Evden çıksa hastalanıp geliyor.
Torunda artık covid testi isteyecekti dr,ateşlendi hep.
İçtiği ilaçlar vurulduğu iğneler maalesef böyle evden çıktımı hastalık bekliyor onları..
Biraz zaman bağışıklıkları düzene girmesi lazım ..

Kızım 4 yaşında, anaokuluna gidiyor, aynı durumdayız. Bir hafta iyi 3 hafta hasta. Ben de o da eylülden beri 4. gribimizi geçiriyoruz. Ben ayakta geçiriyorum ama en son hastalığında iki antibiyotik içmek zorunda kaldı ve bu sefer de sindirim sistemi bozuldu.
Ben supradyn tarzı c vitamini alıyorum, ona da immunex, pekmez, balık yaği veriyorum takviye olarak. Bu seferin de anne boğazım acıyor dedi, çocuklar için boğaz spreyi aldım ve deniz siyu ile burun temizliyorum sürekli. Bu kez o da ayakta atlatıyor gibi ama gerçekten hastalıktan artık psikolijim bozulacak neredeyse.

Back