Çocuğum olmuyor, yapılan yorumlar

Merhaba kadınlar kulübünün değerli ve güzel kadınları. Yıllar yılı siteyi okuyup takip etsem de nasip bugün etmiş keşke daha güzel bir konu için açsaydım.

Öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum 30 yaşındayım, 1,5 yıllık evliyim çalışıyorum. İlk başlarda çocuk istemedim yeni evlenmiştim ve hayatı yaşamak istiyordum.Annem dahil çevremdeki herkesten yaşın çok geçti farkında mısın daha böyle beklersen çocuğun olmaz, ikinci çocuğu doğurmayı hiç düşünmüyorsun gibi ve buna benzer bir çok cümle duydum. Takmamaya çalışsam da maalesef yapı gereği takıp üzülen bir insanım.

6 ay sonra çocuk düşünmeye karar verdik bir 4-5 ay kendimiz deneyip olmayınca hastaneye gitmeye karar verdik ve PCOS olduğumu öğrendim çocukları çok sevdiğim için bunu öğrenmek benim için tam bir yıkım oldu.Böyle olmadığını bildiğim halde sanki hiç bir zaman artık çocuğum olmayacakmış gibi geliyordu.

Tedaviye başladık çatlatma iğneleri haplar aşılamalar velhasıl hiç biri olmadı şu an tüp bebek düşünüyoruz.

Şimdide aldığım yorumlar sen kafana çok taktığın için olmadı. Bu kadar takarsan olsa bile hastalıklı olur,biraz kendi kendine mi denesen(sanki denememişim gibi),bir yıl içinde tüp bebeğe mi gidilirmiş ,para harcayacak yer arıyormuşum.Bunu kendi tarafım dahil herkes söylüyor.

Psikolojikmen o kadar yıprandım ki anlatamam boş bulunup dertleşmek için anlatıyorum çünkü üzülüyorum eşimde ben de çocuk çok seven insanlarız benden sonra iki arkadaşımda peşpeşe hamile kaldı sürekli onlarla beraber hamilelik bebek bebek alışverişi muhabbeti ile iç içeyim yine içtiğim kullandığım ilaçlar. Gireceğim ilişkinin bile günleri belirliyken ben nasıl takmayayım söyler misiniz.

Yani gerçekten söylendiği kadar çok mu takıyorum bir sorun yok abartıyor muyum. Yoksa haklı olduğun taraflarda var mı. Okuduğnuz için teşekkür ederim 🌸🌸
Ahh canımm bende de pcos var asilamaya kadar denedik olmadı. Yaşlarimiz 32. Biz kimseye sölemedik cocuk istedigimizi insanlar o kadar kötü ki o kadar kötü kalpli ki söylememekle en iyisini yapmisim. Simdi de sey diyorlar yoksa siz deniyorsunuz da olmuyormu? Insanlara bu.kadar hadsiz. Kimseyi takma allah büyük hayatta herkesin bir sınavı vardır. Elbette olacaktır gününü yalnızca allah bilir. İçini ferah tut. Ben tüp bebekten korkuyorum. Eğer o da olmazsa bu sefer umutsuzluğa kapılcam diye onu erteledik. Tüp bebek yapcagini kimseye söyleme yaptır kime ne bundan? Kendi ailene bile söyleme seni anlamiyorlarsa

Merhaba kadınlar kulübünün değerli ve güzel kadınları. Yıllar yılı siteyi okuyup takip etsem de nasip bugün etmiş keşke daha güzel bir konu için açsaydım.

Öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum 30 yaşındayım, 1,5 yıllık evliyim çalışıyorum. İlk başlarda çocuk istemedim yeni evlenmiştim ve hayatı yaşamak istiyordum.Annem dahil çevremdeki herkesten yaşın çok geçti farkında mısın daha böyle beklersen çocuğun olmaz, ikinci çocuğu doğurmayı hiç düşünmüyorsun gibi ve buna benzer bir çok cümle duydum. Takmamaya çalışsam da maalesef yapı gereği takıp üzülen bir insanım.

6 ay sonra çocuk düşünmeye karar verdik bir 4-5 ay kendimiz deneyip olmayınca hastaneye gitmeye karar verdik ve PCOS olduğumu öğrendim çocukları çok sevdiğim için bunu öğrenmek benim için tam bir yıkım oldu.Böyle olmadığını bildiğim halde sanki hiç bir zaman artık çocuğum olmayacakmış gibi geliyordu.

Tedaviye başladık çatlatma iğneleri haplar aşılamalar velhasıl hiç biri olmadı şu an tüp bebek düşünüyoruz.

Şimdide aldığım yorumlar sen kafana çok taktığın için olmadı. Bu kadar takarsan olsa bile hastalıklı olur,biraz kendi kendine mi denesen(sanki denememişim gibi),bir yıl içinde tüp bebeğe mi gidilirmiş ,para harcayacak yer arıyormuşum.Bunu kendi tarafım dahil herkes söylüyor.

Psikolojikmen o kadar yıprandım ki anlatamam boş bulunup dertleşmek için anlatıyorum çünkü üzülüyorum eşimde ben de çocuk çok seven insanlarız benden sonra iki arkadaşımda peşpeşe hamile kaldı sürekli onlarla beraber hamilelik bebek bebek alışverişi muhabbeti ile iç içeyim yine içtiğim kullandığım ilaçlar. Gireceğim ilişkinin bile günleri belirliyken ben nasıl takmayayım söyler misiniz.

Yani gerçekten söylendiği kadar çok mu takıyorum bir sorun yok abartıyor muyum. Yoksa haklı olduğun taraflarda var mı. Okuduğnuz için teşekkür ederim 🌸🌸
Bir insan neden tüp bebek tedavisinden etrafa bahseder

Canım öncelikle geçmiş olsun. Kitlenin iyi huylu olmasına çok sevindim. Ama unutma Rabbim ol desin yeter ki. Neler neler olur. Sen sadece bu süreçte kafanı rahat tut. Senin hayatın senin özelin. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Hastalığını bilmelerine gerek yok. Yabancı insanlar çok mu soruyorlar cevap bile verme hayırlısı de nasip de geç. Çok zorlarsa eşim istemiyor de mesela ne bileyim. Ben birine çok istiyorsanız kendiniz bir tane daha doğurun demiştim😄😄😄😄Unutma bazı şeyler çok dillendirdikçe bozulur. Sadece Rabbim bilsin yeterli. 🤲🏻
Kesinlikle bazen dediğim gibi boş bulunup iyi zannedip anlatıyorum derdimi paylaşıp sadece anlıyorum demelerini istiyorum. Ama hata yapıyorum galiba. Geç oldu ama acı bir şekild öğrendim ☺Teşekkür ederim bu güzel dileklerimle için. 🌸🌸
Lütfen anlatmayın, hiçkimseye. Belki annenize bile. İlk zamanlar bende sizin gibiydim ve aynı cümleleri duydum. sonra oldu bu sefer tüp bebek mi dendi, sanki öyle olsa ne değişecek gibi. Şimdi de ikinciyi hemen yapma diyorlar sanki soruyormuşum gibi, hayırlısı diyorum ben.

Kulaklarınızı kapatın yada konuşmak istemiyorum diyeceksiniz.
Evet insanoğlu hadleri olmayan şeylere karışmaya çok meraklılar daha birinciyi doğurmadan sakın bekleme seninki zor oluyor galiba ikinciyi de yap lafları duyuyorum 😑 Keşke biraz sizene diyebilmeyi öğrenebilsem.
Her zaman dua edeceğim forumdaşım. Burada tanıştığım ve mesajlaştığım bir kızcağız daha var. İkinizden de Allah hayırları hiç eksik etmesin. Allah'ın izniyle tüm güzel sürprizler sizi bulsun. Rabbim gönlünüzü hoş eylesin. Sizlere eziyet eden herşeyden, her kıskanç nefisten veya gözden Allah'ın ismiyle afiyet dilerim. Allah sana ve onun annesine şifa versin. Es’elullâhel azîm, Rabbel arşil azîm en yeşfiyeke.
Amin amin bu güzel içten duanız için çok teşekkür ederim çok duygulandım okuyunca Allah razı olsun 🥲🌸🌸
Ahh canımm bende de pcos var asilamaya kadar denedik olmadı. Yaşlarimiz 32. Biz kimseye sölemedik cocuk istedigimizi insanlar o kadar kötü ki o kadar kötü kalpli ki söylememekle en iyisini yapmisim. Simdi de sey diyorlar yoksa siz deniyorsunuz da olmuyormu? Insanlara bu.kadar hadsiz. Kimseyi takma allah büyük hayatta herkesin bir sınavı vardır. Elbette olacaktır gününü yalnızca allah bilir. İçini ferah tut. Ben tüp bebekten korkuyorum. Eğer o da olmazsa bu sefer umutsuzluğa kapılcam diye onu erteledik. Tüp bebek yapcagini kimseye söyleme yaptır kime ne bundan? Kendi ailene bile söyleme seni anlamiyorlarsa
Yani şöyle ben yakın çevreme söyledim. Sırrını söyleme dostuna o da söyler dostuna durumu yaşadım bir nevi ders oldu ne diyim 🥲teşekkür ederim 🌸🌸
Bir insan neden tüp bebek tedavisinden etrafa bahseder
Tüp bebek yaptırıyorum diye bahsetmedim ama soranlara yapı gereği maalesef sadece bizi ilgilendiriyor bu konu sizene, deyip işin içinden çıkabilen bir insan değilim. Keşke öyle olabilseydim ama şu en sonki yaşadığım olaydan sonra biraz daha akıllandım diyeyim

Keşke ailenize bahsetmeseydiniz.bu tarz konular da insanlar akıl vermeyi çok seviyor.bazilari kötü niyetlide değil ama insanin kafası karışıyor tedavim doğru mu acabadiye dusunuyor insan.doktorun verdiği ilaci değilde komşu kızının kullandığı ilacı mi içsem diye düşünüyor insan.
Doktor bana da değerin çok düşük normal yolla olmaz hemen tüp bebek yap dedi.ama ne anneme nede kayimvalideme hatta ailemden kimseye bahsetmedim.bi kaç yakın arkadaşım biliyordu.
Allah isteyen herkese evlat nasip etsin

X