Çocuğum için

ne eşim ne ben takıntılı, çocuğunu yarıştıran tipler asla değiliz, tam tersinr nefret ederiz öyle tutumlardan. Ancak çocuğumuzda bir sıkıntı var bunu fark ediyoruz. sıkıntımız çocuğumuz yaşının çocuğu gibi davranmıyor. Ondan daha küçük olanlar daha olgun, daha bilinçli. Bizimki hala hicbirseyin bilincinde değil.

Sosyal iletişim süper, ama ilgi alanını bulamıyoruz bir türlü . Yaptirimimiz yok bilmem belki de olmalı

Benim kızım da prematüre doğdu ve yazınızın bazı yerlerinde kendimi gördüm sanki.. yemesi hep problem, 6 yaşına geldi hala yemeyi sevmez ama canı sağ olsun yeter ki..
Bebeğim bir de erken doğuma bağlı iga düşüklüğünden sürekli hasta oluyor, cok sosyal bir çocuktur, arkadaslarıyla oynamayı sever ama sizin dediğiniz gibi özellikle dersle ilgili konularda-ki biz daha anaokulundayız- inanılmaz sıkılıyor tabii atlayıp zıplayamıyor ya sanırım ilköğretime basladığında aynj sizin gibi olacağız ama ben sorun etmeyeceğim siz de etmeyin, her seyi mükemmel yapmak zorunda değiller öğrensin öğrenmesi gerekeni yeter.. ben bazen okuma yazmayı nasıl öğreteceğiz diye düşünürken buluyordum kendimi sonra dedim amaaann yeter ki canım iyi olsun gerisi muhakkak hallolur, üzmeyin kendinizi de kızınızı da..

Sosyal iletişim süper, ama ilgi alanını bulamıyoruz bir türlü . Yaptirimimiz yok bilmem belki de olmalı
Yaptırım çözüm değil dengeli olmak onemlı bazı becerilerini yerine getirmesi için konuşulmalı ödüllendirilmeli istekli hale getirilmeli her seferinde ayakkabı yada çorabını siz giydiriyorsanız gibi.İlgi alanını kendı gelısımsel süreciyle bellı eder siz daha iyi gözlemlemelisiniz bu sürecte ama dışarıyla cevresıyle kıyaslamadan bır gozlem bu size üzer her çocuğun süreci uyum saglaması farklıdır...Mutlu olması onemlı

Bu da sanırım doğduklarından beri pamuklara sarmaladığımızdan.. bizimki hala yemeğini benim yedirmemi istiyor, o kadar üstüne düştük ki farkında olarak kullanıyor bence sizde de durum sadece bu

Şükür bende takıntılı bir anne değilim ama bakın görüeceksiniz akran zorbalığı diye birşey var. Birde ister istemez onlar büyüdükçe gelecek kaygısı da hafiften hafiften başlıyor.

Mutlu bir çocuk ama hatamız şu ki, prematureydi, hassasti, hiç sorumluluk vermedik. Utanıyorum ama hala yemeğini ben yediriyorum, kıyafetlerini ben giydiriyorum. Bu konuda eşim de bende hataliyiz.

Hızlı giriş yapıp sonra pes etmişsin
Ayy kız sorma sınıfta en yavaş koşan bendim en yavaş yazanda bendim dilim öyle gevezeydi ki hocalar beni anlamazdı. Herkesin yaptığını yapmak asla hoşuma gitmezdi bu yüzden genelde hocalar bazı zamanlar şimdi size zor bir soru soracam bakalım kim yapacak diye sorduğu bütün sorulara ilk ben cevap verirdim soruda ki mantık hatalarını bulup hocaya söylerdim asla çalışkan olmadım ama hep hocaların dikkatini çektim ben hep diyorum ben bu başarısızlıkla üniversite kazanıp bir meslek sahibi olduysam herkes olur yeter ki çocuğun o şah damarını bulun

Mutlu bir çocuk ama hatamız şu ki, prematureydi, hassasti, hiç sorumluluk vermedik. Utanıyorum ama hala yemeğini ben yediriyorum, kıyafetlerini ben giydiriyorum. Bu konuda eşim de bende hataliyiz.
Hiç kendi giymek istemiyor mu ben 6 yaşıma kadar tek cocuktum tabi bizde kuzenler fazla o yüzden hiç kendim giymek aklıma gelmemişti sadece kendim annemlere supriz kahvaltı hazırlamıştım bi kere bir gün kuzenim benimle dalga geçti hala annen mı yıkıyor seni falan demişti inat edip ben yikanacam dedim
O gün annem heee bit girsin sana otur kız gir banyoya dedi ama olsun kendim biseyler yapmak istemiştim
Akran zorbalığı ileriye gitmedikce çocuklarda ilerlemeye sebep olabilir bence.

Anlıyorum.Benim öğrencilerimin bazı gelısımsel süreclerinde yaşadığı problemleri psıkolog arkadaş önce aileden başlıyor çözmeye genelde davranıslarındakı sorunlar bunu sizi suçlamak ıcın soylemıyorum ailelerin fazla korumacı yaklasımından dolayı malesef olumsuz etkileyebiliyor aslında bu olumsuz değil siz bellı biryerden sonra beklentı içine girdiğiniz için olumsuz karşılanıyor yoksa siz yemeğini yediriyorsunuz diye ömür boyu öyle olacak diye birsey yok tabiki kendı başlayacak biryerden sonra yemege ama nereden baslarsanız kardır diğer becererileride arka arkaya gelir sadece ilk adımı siz atarak teşvik etmeye çalışın

rehber ögretmene goturun, RAM (rehberlik arastirma merkezi)ne yonlendirecektir.
siz okuldan bagimsiz da goturebilirsiniz ama okul takipli olursa daha iyi olur sizin için.

ben de bunu diyecektim de merkezin tam adını bulamadım.
3. sınıf geç bir sınıf değil, bir yakınımız lisedeki kızını bu merkeze götürüyor, gayet iyi geldi orası ki sizinki çok küçük çabuk toparlayacaktır.
belki disleksi gibi bir öğrenme farklılığı vardır omtespit edilmiş olur, belki bir sıkıntısı yoktur bile...
bu arada kilosu ve uyku düzenş bana normal geldi açıkçası. ben o yaşta 12lerde falan uyurdum sabah da 7de okulda olurduk :) şimdi şimdi çıktı bu 9.30 modası. he tabi ben de taze anneyim ben de bu modaya uyucam ama bizim zamanımızda -hatta belki siz de belki öyleydiniz- 12 de falan uyurduk :))

Yok suclamiyirsunuz biliyorum. Ben de istiyorum ki kızım bir uzmanla konuşsun, uzman da bana desinki bakın siz şurada hata yapıyorsunuz, kızınız böyle hissediyor. Hatalarımı söylesin.

Ben matematikte hiç başarılı olamadım babam çok sert ve otoriter bır tıpti odevlerimi akşam eve gelince kontrol ederdi yapamadıgım zaman bağıra bağıra anlatırdı defteri yere çarpardı yutkunarak dinlerdim,matematik basa bela olmstu artık m sini bile duymak istemezdim kulaklığı takardım ozamanlar walkman vardı lisede de(cd çalara geçtim)
Geometri fizik kimya sayısal nekadar ders varsa başlardım müzikle beraber odevlerı kafadan atmaya test cevaplarını arkadan doldururdum.Matematik dersinde Öğretmenim tahtaya kaldırırdı soğuk terler dökerdim tahta sırasını savmak ıcın elimden geleni yapardım sınavda boş kağıt verırdım yada sağdan soldan bakardım.Ama sıra kompozisyon yazmaya ve kıtap özeti çıkarmaya gelınce önce ben btırırdim.Bildigin hayal dünyası tozpembe kuşlar böcekler.Tenefüslerde deli gibi top oynar terlerdim terimin karşılığını işte orada aldım.Sonra spor lisesine girdim disiplınlı ama benı her anlamda tesvık eden bır beden egt ogretmenım vardı yetenegımı bılırdı iğne deliğinden top geçirsen unıversıteyi kazanmak zorundasın derdi harfi harfıne ne soyluyorsa yaptım ve universiteyi kazandım.Şimdi cocukluk döneminde nekadar otorıter ve mükemmelliyetci veli var ise hepsını yakından takıp edip yada durumdan umutsuz Veli psıkologla görüşüp çocuğu gözlemlerim ve bıldıririm herşeyin çözümü var biz yaşlanıyoruz onlar büyüyor.Yıllar sonra ılkokul ogretmenımle 26 yaşımda karşılaştım herşeyin başladığı o zamanlar beni tahtada çarpım tablosunu bılemedım dıye rencıde ettıgı günler aklıma geldi kuşağımı saçımı cekerdi en çok değer verdıgı kayırdığı ogrencısı hep örnek gosterdığı kişi kötü kalpliydi okulda herkesi öğretmenin gazıyla aşağılardı öğretmen sorgusuz süalsiz cetvelle parmaklara.... vurur gelde kalem tutabılırsen tut tabi.Biz öyle dayak yedıgimizide aileye söylemezdik bitanede biz yerdik çünki.sonra ögrendim ki en Gözde öğrencim dedıgı kız şizofreni olmuş egıtım hayatına devam edememişti herşey gelıp gecıcı çokta şey yapmamak lazım dıyorum

600 gram doğmuş ve hayatta kalma başarısını göstermiş mücadeleci bir çocuk o matematik başarısını konuşmak haksızlık olur.

Sizin de matematikteki başarısızlığına değil de gayretsizligine takılmış olduğunuzu düşünüyorum.
Bu da önemli haklisiniz.

Duygusal bir çocuk mudur?
Öyleyse duygusal bir konuşma yapabilirsiniz.
Toplumda kurallar olduğunu, uymanız gerektiğini, derslere derse uygun gereçlerle katılmasının gereğini aksi tutumun öğretmenini hem üzeceğini hem de zor durumda bırakacağını anlatın.

Resim yapmayi seviyorsa evde bol bol yapabilir. Hatta bu konuda yetenekli olsun yeter ki biz de bunu geliştirmesi için destek oluruz.

Günümüz velileri yarışçı, hırslı anlıyorum. Öğretmeniniz onların beklentisine ayak uydururken siz ne yapacaginizi bilemiyorsunuz. Yapabileceğiniz kadarını yapın, okuyabildiginiz kadar okuyun.
Dört işlem bilsin yeter belki harika bir sozelcidir ya da sanat alanında ilerleyecek. Çevrenizdeki yarışı boşverin.

Son zamanlarda göremiyorum ama sevgili derin sularda değerli fikirleri ile yardımcı olur belki size.

Benim kızım de 1440 gram doğan bir prematüre.
Kim bilir belki ben de ileride onun hayata tutunma adına gösterdiği başarıları unutur, matematiğine, akranlarından eksik kaldığı pek çok şeye kafayı takarım.

Ama cok yazık ederim değil mi ?

Yedi buçukta uyuyan çocuk çok çok nadir bişey. Dokuz buçuk çok normal bence.

Bana gore yasadigin ulkenin kulturune gore bu olay.
5 ve 8 yasinda ki cocuklarim oldum olasi 19.30da yatar 6-6.30 kalkar.
Zaten evden 7 de cikiyoruz 15.30 evdeyiz en gec. Bazi gunler daha erken.
Bana gore gayet normal uyku saati

Bana gore yasadigin ulkenin kulturune gore bu olay.
5 ve 8 yasinda ki cocuklarim oldum olasi 19.30da yatar 6-6.30 kalkar.
Zaten evden 7 de cikiyoruz 15.30 evdeyiz en gec. Bazi gunler daha erken.
Bana gore gayet normal uyku saati
Hangi ülkede yaşıyorsunuz. Ben onda yatırıyorum diye herkes erken bulur çevremde . Büyük oğlum bebekken dokuzda yatardı hatta. Dokuzda bizim evde hayat biterdi

Hangi ülkede yaşıyorsunuz. Ben onda yatırıyorum diye herkes erken bulur çevremde . Büyük oğlum bebekken dokuzda yatardı hatta. Dokuzda bizim evde hayat biterdi
Danimarka da
Turkiye de iken de duzenimiz ayniydi. Tabi gorumceler cok erken der dururdu :)) bana gore 8den sonra yatmalari coook gec. Gune erken basladigimiz icin sorun olmuyor

Kendi konuma konu dışı cevap yazdim diye uyarı almışım.ben bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum ama bilen birisi beni aydınlatabilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…