- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 1
- 28.688
- 548
- 41
- Konu Sahibi Bihterinpekisi
-
Teşekkür ederim. Çok sağolun.Uzmanı değilim ama büyük ihtimal kızınızda hiperaktivite var .minik bir ilaç tedavisi ile toparlarlar hatta belki gerek kalmaz psikolog ilede halledilebilir. Allah yardımcınız olsun sağlık versin inşallah
8de evden cikiyoruz, hava musaitse yuruyerek okula gidiyoruz, mesafe 6-7 dak, degilse arabayla sure yine ayni
iste giyinme, kahvalti, bazen oyun oynamaya da vakit oluyor cocuklar icin.
Peki hangi ilk olarak hangi dala goturmem gerek? Psikolog mu?sinavda bos kagit vermesi disinda hersey yaramazliga veya tembellige veya kisilik ozelliklerine yorulabilir.
ama 3. siniftaki bir cocuk oturup dusunup bilincli bir sekilde kagidi bos vermez.
Bence ögrenme guclugu veya algi problemi olabilir. etrafinda olup bitenleri , kendisnin ne yapmasi gerektiğini anlayamiyor.
anliyor da zor geliyor, gevezeligine boyle yapiyor degil. anlayamiyor.
kesinlikle yardim alın, ne kadar erken teshis o kadar iyi cocugunuz icin.kolayliklar dilerim.
Evet kilosu bizim içinde mucize gibi. pandemiden sonra anneme götürmüştük köye orada baya kilo almış. Çok fazla yeme problemimiz var, Dr kilo alamazsa büyüme hormonu vereceğim dedi ama şükür yavaş yavaş düzeliyor.Ben üçüncü sınıfa giderken 20 kiloydum. Tartmışlardı bizi sırayla okulda hiç unutmam. Gelişimi geri diyen raporlu süt veren de olmamıştı. Söyleyeceklerim bu kadar
Siz ve çocugunuz ellerinizden geleni yapıyorsunuz. Bu uzaktan eğitim süreci çok zor gerçekten her çocukta aynı ders çalışma hırsı yok hoş ben hiç bir çocugun çok istekli yaptığını sanmıyorum. Sosyal hayatı 0 olan çocuktan uzun süre ekran başında dikkatli bir şekilde dinlemesini istemek saçma olur. Çocuğunuzun özel bir durumuda var. Ben şahsen çocuğumun en iyi en başarılı en en en yani istedim tüm annelerde ister ama ya nasip diyorum. Çünkü bir şekilde rızkını kazanır gerekirse simit satar önemli olan onun sağlıklı ahlaklı olması. helal para kazansın kimseye muhtaç olmasın kimsenin canını yakmasın.illa hepimizin çocuğu doktor olacak diye birşey yok. Hasta bakıcı olmasa doktor çalışamaz tüm melek grupları saygıyı hak ediyor. Siz elinizden geleni yapın gerisi Allah kerimMerhabalar herkese
Kızım 3. Sınıfa gidiyor. 600 gram doğmuştu yasamaz dediler yaşasa da mutlaka birşeyi kalır dediler, kalmadı şükür. Yaşıtlarına göre fiziksel gelişimi geride onu da raporlu süt falanla halletmeye çalışıyoruz. 22 kg ama bu bile bizim için büyük mucize.
Asıl sorunum kızımın dersleri çok kötü. Özellikle matematikte asla dikkatini vermiyor. Asla çocuğunu yarıştıran velilerden değilim ama öğretmen soru sorup cevap veremeyince de kendi ağlıyor. Üstelik bu durum ilerde de devam edecek diye korkuyorum artik. Hiçbir sorumluluk duygusu yok, oturduğu yerde oturamiyor, sosyal olarak aşırı aktif herkesle konuşur hatta çok konuşur ama dikkatini derslere veremiyor. Herşeyi zor, yemek yemesi, uyuması, dersleri, huysuzlugu. Kardeşi var ondan 3 yaş küçük yazık yavrum bile artık sürekli ablasını alttan alıyor. Büyükle uğraşmaktan kucugumu ihmal ediyorum bı taraftan ona üzülüyorum.
Pandemiden dolayı haftada 2 gün çalışıyorum zaten eşimde vardiyeli çalışıyor yani sürekli en az birimiz evdeyiz. Ama yetistiremiyoruz. Öğretmenimiz de çok idealist, haftasonu bile canlı dersimiz var, sürekli ödev veriyor, 34 tane hikaye kitabı verdi hepsi nerdeyse 80 er sayfa.
Zaten akşama kadar yetistiremedigi defterlerini doldurmaya çalışıyoruz, telefonuma bakmaya korkuyorum artik öğretmen ödev gönderecek diye.
Veliler sürekli ek kitap aldiralim diyorlar biz ödevleri bile zar zor yapıyoruz. Artık kendimi beceriksiz hissediyorum.
Şimdi asıl sorum şu ben bu çocuğu psiokologa mi psikiyatriye mi gotureyim? Rapor verirlerse sürekli dosyasında raporlu diye mi görünür?
rehber ögretmene goturun, RAM (rehberlik arastirma merkezi)ne yonlendirecektir.Peki hangi ilk olarak hangi dala goturmem gerek? Psikolog mu?
benim cocuklarin yaz kis bayram seyran uyanma saati bu, neden bilmiyorum, 6.30 bazen daha erken, gec veya erken yatmalarindan bagimsiz.
biz simdilerde 5 de evdeyiz korona sebebei ile evden calisma oldugu icin, oncesinde 6da evde oluyorduk.
Cok yoruluyor ama benimkiler, 9.30a kadar mumkunati yok uyanik kalamazlar, kalsalar bile o kadar huysuz olurlar ki yine oyle aile zamani mumkun olamaz.
Tabiki gerekirse raporda çıkartırım, yeter ki o iyi olsun. Sadece geçenlerde bir tanıdığım raporu var diye polislikten elendi, ileride bubtarz sıkıntılar yaşar mı acaba diye merak ediyorum.Diyelim ki raporlu gözükecek ne önemi var ki? Eğitim hayatı ve sizin aile duzeninizden önemli mi? Kızımda dikkat eksikligi var, şimdilik rehberlik servisi ile hallediyoruz ama olmasaydı gerekirse rapor çıkartırım. İlaç kullanilir, önemli olan çocuğun eğitim hayatı düzene girsin.
Benim ikizlerden biri 1.600 dogdu. Bir sene de 100 gram aldı. Evet sadece 100 gramtakviye kullanıyoruz. Doktor şimdilik normal diyor ama sonumuz ne olacak merak ediyorum.
Tabiki gerekirse raporda çıkartırım, yeter ki o iyi olsun. Sadece geçenlerde bir tanıdığım raporu var diye polislikten elendi, ileride bubtarz sıkıntılar yaşar mı acaba diye merak ediyorum.
Bu biz.çünkü erken uyanıyorlar tabii yorulurlar
işte o sabah saatlerinde ne yapıyorsunuz
yani 6.30 da uyandık ne yaşanıyor o evin içinde
(çok meraklı Melahat teyze oldum galiba)
TesekkurlerTabiiki teshis koyma yetkisine sahip degiliz ama bana hiperaktivite/dikkat bozuklugu gibi geldi. Yurtdisinda yasadigimdan dolayi basvurmaniz gereken yeri bilmiyorum ama test yapilmadan ilac kullanimini kabul etmeyin.
Beceriksiz değilsiniz.... Kızınız fazla zeki hayalgücü geniş ve meraklı bir çocuk.... Muhtemel kardeşini az da olsa derecesini siz bilirsiniz kıskanıyor..... Ödevlerini yapmayın..... Elbette bir uzmana danışın...... Zamanla o ödev yapmama ve huysuzluk geçecek göreceksiniz.Birde siz herşeyi yetiştirmek istiyorum zaman yetmiyor diye çokmu endişeleniyorsunuz merak ettim.... Ağlıyor yapamayınca demeniz onun umursamaz bir çoçuk olmadığının en büyük kanıtı....... Dert etmeyen ağlarmı......dikkatini yoğunlaştıramıyor ve detaylara çok takılıyor olabilir..... O yaşta bile..... Bu algı problemi çok basit bir sorun..... Doktora bunuda belirtin..... En kısa sürede iyi haberlerinizi almak dileğiyle..... Not.... Bu eba bu pandemi bu ödevler bu ek dersler bu kitaplar beni bile şirazemden kaydırmak üzere.......Merhabalar herkese
Kızım 3. Sınıfa gidiyor. 600 gram doğmuştu yasamaz dediler yaşasa da mutlaka birşeyi kalır dediler, kalmadı şükür. Yaşıtlarına göre fiziksel gelişimi geride onu da raporlu süt falanla halletmeye çalışıyoruz. 22 kg ama bu bile bizim için büyük mucize.
Asıl sorunum kızımın dersleri çok kötü. Özellikle matematikte asla dikkatini vermiyor. Asla çocuğunu yarıştıran velilerden değilim ama öğretmen soru sorup cevap veremeyince de kendi ağlıyor. Üstelik bu durum ilerde de devam edecek diye korkuyorum artik. Hiçbir sorumluluk duygusu yok, oturduğu yerde oturamiyor, sosyal olarak aşırı aktif herkesle konuşur hatta çok konuşur ama dikkatini derslere veremiyor. Herşeyi zor, yemek yemesi, uyuması, dersleri, huysuzlugu. Kardeşi var ondan 3 yaş küçük yazık yavrum bile artık sürekli ablasını alttan alıyor. Büyükle uğraşmaktan kucugumu ihmal ediyorum bı taraftan ona üzülüyorum.
Pandemiden dolayı haftada 2 gün çalışıyorum zaten eşimde vardiyeli çalışıyor yani sürekli en az birimiz evdeyiz. Ama yetistiremiyoruz. Öğretmenimiz de çok idealist, haftasonu bile canlı dersimiz var, sürekli ödev veriyor, 34 tane hikaye kitabı verdi hepsi nerdeyse 80 er sayfa.
Zaten akşama kadar yetistiremedigi defterlerini doldurmaya çalışıyoruz, telefonuma bakmaya korkuyorum artik öğretmen ödev gönderecek diye.
Veliler sürekli ek kitap aldiralim diyorlar biz ödevleri bile zar zor yapıyoruz. Artık kendimi beceriksiz hissediyorum.
Şimdi asıl sorum şu ben bu çocuğu psiokologa mi psikiyatriye mi gotureyim? Rapor verirlerse sürekli dosyasında raporlu diye mi görünür?
Çocuk psikiyatrisine götürmenizi öneririm.Peki hangi ilk olarak hangi dala goturmem gerek? Psikolog mu?
Evet ayrıntılara çok dikkat ediyor ve takıntılı. Yazısı falan çok kotu ama onun kendince bir sistemi var, mesela bir harf istediği gibi olmasın olana kadar siler, defteri en küçük yirtilsin kıyamet kopar, kapı açık oturamaz odada, kıyafeti 1 damla su olsun ağlar gibi gibi takıntıları da varBeceriksiz değilsiniz.... Kızınız fazla zeki hayalgücü geniş ve meraklı bir çocuk.... Muhtemel kardeşini az da olsa derecesini siz bilirsiniz kıskanıyor..... Ödevlerini yapmayın..... Elbette bir uzmana danışın...... Zamanla o ödev yapmama ve huysuzluk geçecek göreceksiniz.Birde siz herşeyi yetiştirmek istiyorum zaman yetmiyor diye çokmu endişeleniyorsunuz merak ettim.... Ağlıyor yapamayınca demeniz onun umursamaz bir çoçuk olmadığının en büyük kanıtı....... Dert etmeyen ağlarmı......dikkatini yoğunlaştıramıyor ve detaylara çok takılıyor olabilir..... O yaşta bile..... Bu algı problemi çok basit bir sorun..... Doktora bunuda belirtin..... En kısa sürede iyi haberlerinizi almak dileğiyle..... Not.... Bu eba bu pandemi bu ödevler bu ek dersler bu kitaplar beni bile şirazemden kaydırmak üzere.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?