• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum için

7.30 mu

orada hava kaçta kararıyor

burada henüz o saatte ancak akşam yemeği yeniyor bu mevsimde de

yani bak daha okul bitmedi

4 te bitecek

aşağı inip oynayacak

aksam ezanında eve gelecek

duş alıp yemek yiyecek

takılacak ödev yapacak

okul varken 9.30-10 da yatacak 8 de kalkacak şimdi

10.30-11 de yatıp 9 da kalkıyor

9.30 da yatıp 6.30 da kalkan çocuğa bence geç yatıyor değil erken kalkıyor demeliyiz :)))

yani neden 6.30 da kalkıyor yatsın 7.30 hatta 8.30 a kadar dersinin saatine göre

3. sınıfa giden çocuk artık bebeklikten çıkıp birey olma aşamasına gelmiş ailesi ile de zaman geçirmeli bence

yani siz eve kaçta geliyorsunuz bilmiyorum da burada malum çoğu kişi akşam 7 de eve gelirken çocuklar 7.30 da yatarsa olmaz ki

yani benimki bebekken de 10 da yatardı zira bizimle geçireceği zaman zaten 7.30-10 arası idi
İşte keşke yatsa 8 e kadar. Arkadaşların cocuklarina özeniyorum artık benimki 6-6:30 da ayakta. Uykusu var biliyorum ama oyun için, kuşu için zorla kalkıyor

canim ben bu tarz herhangi bir problemi danistigimda aldigim ilk soru kacta yatiyor oluyor (doktoru, dil kocu, ogretmeni ve ogretmen komsumuz hepsi ayni yorumu yaptilar su gune degin),

8.30 da yatiyordu, hayir 7de yatmasi lazim dediler, su an 7.30 a cektik kademeli sekilde ve iyilesme var.

ama işte neden 6.30 da kalkıyor okul kaçta başlıyor o çok erken değil mi

ezani saatle yatıp kalkma gibi ama yatsı şuanda yine 7.30 da okunmuyordur

cidden hani seninle samimiyetim var o nedenle bu kadar rahat yazdım da sizinle nasıl zaman geçiriyor bu çocuk

ben çocuğun aile ortamında da zaman geçirmesi gerektiğini sohbetlere tanık olması gerektiğini düşünürüm

nerede ise her konunun içinde olsun ki fikir dünyası da gelişsin

8 yaşındaki çocuk 7.30 da yatarsa evde aile ile bir şey yapacak zaman kalmaz ki

belki bizim hayatımız olağan değil de

okul varken oğlumun antrenmanı 19.30 da bitiyordu

eve gelip ders çalışıp ödev yapıp yatıyordu

zaten burada okullar 17.00 de bitiyor eve geldin 17.30

yıkan giyin soyun oldu 18.00

Ye iç derken 18.30 olur

hemen ödev yap ders çalış kitap oku yat

yani özellikle istanbul da 19.30 da daha ana baba eve yeni gelir ki işten :(((

benim cocuklarin yaz kis bayram seyran uyanma saati bu, neden bilmiyorum, 6.30 bazen daha erken, gec veya erken yatmalarindan bagimsiz.
biz simdilerde 5 de evdeyiz korona sebebei ile evden calisma oldugu icin, oncesinde 6da evde oluyorduk.
Cok yoruluyor ama benimkiler, 9.30a kadar mumkunati yok uyanik kalamazlar, kalsalar bile o kadar huysuz olurlar ki yine oyle aile zamani mumkun olamaz.

çünkü erken uyanıyorlar tabii yorulurlar

işte o sabah saatlerinde ne yapıyorsunuz

yani 6.30 da uyandık ne yaşanıyor o evin içinde

(çok meraklı Melahat teyze oldum galiba)

Yazik cocuga cok yuklenilmis bence. Ozel okul mu devlet okulu mu? Maddi durumunuz nasil? Bu boyutta odev veren ogretmenin mesleginde iyi olmadigini dusunuyorum,ders odevle ogrenilmez,okulda ogrenilir cunku. Acaba sartlarinizi zorlayip cocugunuzun dilinden anlayabilecek baska bir okula mi verseniz?
Devlet okulunda. Belki ödevi normal bize mi çok geliyor acaba? Öğretmenimizden genel olarak memnunuz, çocuğumuzun durumunu anlatınca onu tavsiye etmişlerdi. Başka öğretmen belki benim çocuğumu dışlayabilirdi.

ama işte neden 6.30 da kalkıyor okul kaçta başlıyor o çok erken değil mi

ezani saatle yatıp kalkma gibi ama yatsı şuanda yine 7.30 da okunmuyordur

cidden hani seninle samimiyetim var o nedenle bu kadar rahat yazdım da sizinle nasıl zaman geçiriyor bu çocuk

ben çocuğun aile ortamında da zaman geçirmesi gerektiğini sohbetlere tanık olması gerektiğini düşünürüm

nerede ise her konunun içinde olsun ki fikir dünyası da gelişsin

8 yaşındaki çocuk 7.30 da yatarsa evde aile ile bir şey yapacak zaman kalmaz ki

belki bizim hayatımız olağan değil de

okul varken oğlumun antrenmanı 19.30 da bitiyordu

eve gelip ders çalışıp ödev yapıp yatıyordu

zaten burada okullar 17.00 de bitiyor eve geldin 17.30

yıkan giyin soyun oldu 18.00

Ye iç derken 18.30 olur

hemen ödev yap ders çalış kitap oku yat

yani özellikle istanbul da 19.30 da daha ana baba eve yeni gelir ki işten :KK43:((

ileriki yaslar icin yorumum yok,
dedigim gibi kalkma saatleri bebeklikten beri boyle, keske gec kalksalar bana uyar.

su an eve geldiklerinde biz sofraya oturuyoruz, sonrasinda 2 saatimiz oluyor, yatana kadar, her sey dahil buna tabi ki banyo vs.
odev yok, sadece haftasonu.
ben haftanin bir gunu calismiyorum, o gun cocuklari erken aliyorum,
bir de haftasonumuz var iste.

canim ben bu tarz herhangi bir problemi danistigimda aldigim ilk soru kacta yatiyor oluyor (doktoru, dil kocu, ogretmeni ve ogretmen komsumuz hepsi ayni yorumu yaptilar su gune degin),

8.30 da yatiyordu, hayir 7de yatmasi lazim dediler, su an 7.30 a cektik kademeli sekilde ve iyilesme var.
Uzman değilim ama 7.30 çok erken değil mi? Biz ilkokulda öğlenci iken 18.30da geliyorduk eve.

benim oglum 1 yas kucuk, odaklanma problemi onda da var, kulaklik kullandiriyorum kabul ettiginde, boylece en azindan kardesinin gurultusunden falan daha az etkileniyor.

bence uyku saati de gec, yani bu saatlerde yaz tatilindeyken uyunur da gunluk bu kadar ders calismasi gerektiginde ve bu kadar erken kalkarken 9bucuk gec bir saat. Benim kendi cocugumdan gordugum en azindan boyle diyebilirim, uyku saatini erkene cektigimde bir cok konuda duzelme yasiyoruz, hep de bu yaz tatili veya baska tatil donuslerinde bu odaklanama meseleleri artiyor cunku.

Su an benimkiler 7.30 da yatip 6 bucukta kalkiyorlar.
Yedi buçukta uyuyan çocuk çok çok nadir bişey. Dokuz buçuk çok normal bence.

Devlet okulunda. Belki ödevi normal bize mi çok geliyor acaba? Öğretmenimizden genel olarak memnunuz, çocuğumuzun durumunu anlatınca onu tavsiye etmişlerdi. Başka öğretmen belki benim çocuğumu dışlayabilirdi.
Hayir bence ogretmeniniz kotu. Sayfalarca odev olmaz,en iyi ihtimal yarim saatini harcayacak kadar odev olur. Bu yastaki cocuga birkac islem verilir,birkac sayfa da okuma verilebilir en fazla. Etrafinizda var mi emekli bir ilkokul ogretmeni, ona sorabilirsiniz.

çünkü erken uyanıyorlar tabii yorulurlar

işte o sabah saatlerinde ne yapıyorsunuz

yani 6.30 da uyandık ne yaşanıyor o evin içinde

(çok meraklı Melahat teyze oldum galiba)

8de evden cikiyoruz, hava musaitse yuruyerek okula gidiyoruz, mesafe 6-7 dak, degilse arabayla sure yine ayni
iste giyinme, kahvalti, bazen oyun oynamaya da vakit oluyor cocuklar icin.

Bilemiyorum ki. Premature olduğu için uzunca bir süre gelişimsel pediatriye gitmistik, sorunu yok sadece yaramaz demişti. Ama artık buna da inanmıyorum.

Yine de buradan ben bilemem ama anlattıklarınız bende onu çağrıştırdı.
Biraz araştırın isterseniz.
Erken doğan bebeklerde genellikle görülen bir durum ama tedavisi mümkün.

Uzman değilim ama 7.30 çok erken değil mi? Biz ilkokulda öğlenci iken 18.30da geliyorduk eve.

ben de uzman degilim, sadece kendi cocuklarimdan gozlemim bu sekilde, benim cocuklarimla ilgili de olabilir durum,
erken yattiklarinda odaklanma sorunlari ve dahi davranislari daha pozitife donuyor.

Hayir bence ogretmeniniz kotu. Sayfalarca odev olmaz,en iyi ihtimal yarim saatini harcayacak kadar odev olur. Bu yastaki cocuga birkac islem verilir,birkac sayfa da okuma verilebilir en fazla. Etrafinizda var mi emekli bir ilkokul ogretmeni, ona sorabilirsiniz.
Değil mi ? Eşim bile artik odev mesajı gelince içinden söyleniyor. Hem ödev çok hem çocuğum çok yavaş artık fobi oluştu bizde

O zaman neden diğer velilerden ses yok ve ek ders, ek kitap diye tutturuyorlar?

Değil mi ? Eşim bile artik odev mesajı gelince içinden söyleniyor. Hem ödev çok hem çocuğum çok yavaş artık fobi oluştu bizde
Kiyamam yazik o cocuga yaa
Bence sartlari zorlayip ozel bir okula gecmek dusunulebilir. Ama elbette maddi durumlar nasil bilmeden ezbere soyledim su an.

sinavda bos kagit vermesi disinda hersey yaramazliga veya tembellige veya kisilik ozelliklerine yorulabilir.

ama 3. siniftaki bir cocuk oturup dusunup bilincli bir sekilde kagidi bos vermez.

Bence ögrenme guclugu veya algi problemi olabilir. etrafinda olup bitenleri , kendisnin ne yapmasi gerektiğini anlayamiyor.

anliyor da zor geliyor, gevezeligine boyle yapiyor degil. anlayamiyor.

kesinlikle yardim alın, ne kadar erken teshis o kadar iyi cocugunuz icin.kolayliklar dilerim.

O zaman neden diğer velilerden ses yok ve ek ders, ek kitap diye tutturuyorlar?
Neden biliyor musunuz,cocuklari baslarindan atiyorlar. Kim cocukla aktivite yapacak odev olmasa,kim cocugu gazdirecek,kim cocukla kitap okuyacak? Odevi var nasilsa aha bir mesgale,ugrassin dursun cocuk diyorlar

Pardon? orası neresi yaa :)
burda mesela 7 de akşam ezanı yeni okunmuş oluyor nerdeyse

sinavda bos kagit vermesi disinda hersey yaramazliga veya tembellige veya kisilik ozelliklerine yorulabilir.

ama 3. siniftaki bir cocuk oturup dusunup bilincli bir sekilde kagidi bos vermez.

Bence ögrenme guclugu veya algi problemi olabilir. etrafinda olup bitenleri , kendisnin ne yapmasi gerektiğini anlayamiyor.

anliyor da zor geliyor, gevezeligine boyle yapiyor degil. anlayamiyor.

kesinlikle yardim alın, ne kadar erken teshis o kadar iyi cocugunuz icin.kolayliklar dilerim.
Evet yorumunuzda aslında anlatmak istediklerimi yazmışsınız. Bilinçli degil. Ne yapması gerektiğinin bilincinde değil.

Uzmanı değilim ama büyük ihtimal kızınızda hiperaktivite var .minik bir ilaç tedavisi ile toparlarlar hatta belki gerek kalmaz psikolog ilede halledilebilir. Allah yardımcınız olsun sağlık versin inşallah

Back