• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum için

8de evden cikiyoruz, hava musaitse yuruyerek okula gidiyoruz, mesafe 6-7 dak, degilse arabayla sure yine ayni
iste giyinme, kahvalti, bazen oyun oynamaya da vakit oluyor cocuklar icin.

işte bence sihirli olay burada biz 8 de evden çıkarken 7.45 te kalkılıyordu

baba oğul o saatte kalkıp benden önce de arabada oluyorlardı 07.58 de

sinavda bos kagit vermesi disinda hersey yaramazliga veya tembellige veya kisilik ozelliklerine yorulabilir.

ama 3. siniftaki bir cocuk oturup dusunup bilincli bir sekilde kagidi bos vermez.

Bence ögrenme guclugu veya algi problemi olabilir. etrafinda olup bitenleri , kendisnin ne yapmasi gerektiğini anlayamiyor.

anliyor da zor geliyor, gevezeligine boyle yapiyor degil. anlayamiyor.

kesinlikle yardim alın, ne kadar erken teshis o kadar iyi cocugunuz icin.kolayliklar dilerim.
Peki hangi ilk olarak hangi dala goturmem gerek? Psikolog mu?

ogretmen nıye oyle odevler verıyor ya cok fazla degıl mı odevler

ben bıle sıkılırım cocuk nasıl sıkılmasın haklı cocuk sıkılmakta

Ben üçüncü sınıfa giderken 20 kiloydum. Tartmışlardı bizi sırayla okulda hiç unutmam. Gelişimi geri diyen raporlu süt veren de olmamıştı. Söyleyeceklerim bu kadar🙄😂
Evet kilosu bizim içinde mucize gibi. pandemiden sonra anneme götürmüştük köye orada baya kilo almış. Çok fazla yeme problemimiz var, Dr kilo alamazsa büyüme hormonu vereceğim dedi ama şükür yavaş yavaş düzeliyor.

Diyelim ki raporlu gözükecek ne önemi var ki? Eğitim hayatı ve sizin aile duzeninizden önemli mi? Kızımda dikkat eksikligi var, şimdilik rehberlik servisi ile hallediyoruz ama olmasaydı gerekirse rapor çıkartırım. İlaç kullanilir, önemli olan çocuğun eğitim hayatı düzene girsin.

Benim ikizlerden biri 1.600 dogdu. Bir sene de 100 gram aldı. Evet sadece 100 gram :kızgın: takviye kullanıyoruz. Doktor şimdilik normal diyor ama sonumuz ne olacak merak ediyorum.

Merhabalar herkese
Kızım 3. Sınıfa gidiyor. 600 gram doğmuştu yasamaz dediler yaşasa da mutlaka birşeyi kalır dediler, kalmadı şükür. Yaşıtlarına göre fiziksel gelişimi geride onu da raporlu süt falanla halletmeye çalışıyoruz. 22 kg ama bu bile bizim için büyük mucize.

Asıl sorunum kızımın dersleri çok kötü. Özellikle matematikte asla dikkatini vermiyor. Asla çocuğunu yarıştıran velilerden değilim ama öğretmen soru sorup cevap veremeyince de kendi ağlıyor. Üstelik bu durum ilerde de devam edecek diye korkuyorum artik. Hiçbir sorumluluk duygusu yok, oturduğu yerde oturamiyor, sosyal olarak aşırı aktif herkesle konuşur hatta çok konuşur ama dikkatini derslere veremiyor. Herşeyi zor, yemek yemesi, uyuması, dersleri, huysuzlugu. Kardeşi var ondan 3 yaş küçük yazık yavrum bile artık sürekli ablasını alttan alıyor. Büyükle uğraşmaktan kucugumu ihmal ediyorum bı taraftan ona üzülüyorum.
Pandemiden dolayı haftada 2 gün çalışıyorum zaten eşimde vardiyeli çalışıyor yani sürekli en az birimiz evdeyiz. Ama yetistiremiyoruz. Öğretmenimiz de çok idealist, haftasonu bile canlı dersimiz var, sürekli ödev veriyor, 34 tane hikaye kitabı verdi hepsi nerdeyse 80 er sayfa.
Zaten akşama kadar yetistiremedigi defterlerini doldurmaya çalışıyoruz, telefonuma bakmaya korkuyorum artik öğretmen ödev gönderecek diye.
Veliler sürekli ek kitap aldiralim diyorlar biz ödevleri bile zar zor yapıyoruz. Artık kendimi beceriksiz hissediyorum.

Şimdi asıl sorum şu ben bu çocuğu psiokologa mi psikiyatriye mi gotureyim? Rapor verirlerse sürekli dosyasında raporlu diye mi görünür?
Siz ve çocugunuz ellerinizden geleni yapıyorsunuz. Bu uzaktan eğitim süreci çok zor gerçekten her çocukta aynı ders çalışma hırsı yok hoş ben hiç bir çocugun çok istekli yaptığını sanmıyorum. Sosyal hayatı 0 olan çocuktan uzun süre ekran başında dikkatli bir şekilde dinlemesini istemek saçma olur. Çocuğunuzun özel bir durumuda var. Ben şahsen çocuğumun en iyi en başarılı en en en yani istedim tüm annelerde ister ama ya nasip diyorum. Çünkü bir şekilde rızkını kazanır gerekirse simit satar önemli olan onun sağlıklı ahlaklı olması. helal para kazansın kimseye muhtaç olmasın kimsenin canını yakmasın.illa hepimizin çocuğu doktor olacak diye birşey yok. Hasta bakıcı olmasa doktor çalışamaz tüm melek grupları saygıyı hak ediyor. Siz elinizden geleni yapın gerisi Allah kerim

benim cocuklarin yaz kis bayram seyran uyanma saati bu, neden bilmiyorum, 6.30 bazen daha erken, gec veya erken yatmalarindan bagimsiz.
biz simdilerde 5 de evdeyiz korona sebebei ile evden calisma oldugu icin, oncesinde 6da evde oluyorduk.
Cok yoruluyor ama benimkiler, 9.30a kadar mumkunati yok uyanik kalamazlar, kalsalar bile o kadar huysuz olurlar ki yine oyle aile zamani mumkun olamaz.

Benim kizda 6.30ta uyanir, dedigin gibi yatma saati etki etmiyor. Büyüyünce geçer, bende gec uyanirim diyordum da, demek büyüdükten sonrada degismez :KK42:

Ve B Bihterinpekisi orda idealist ögretmen yok, idealist ögretmen cocuklari ödevlerle bogmaz, hafta sonu bile ders vermez. Artik tüm dünyada ödevlerin anlami, gerekliligi tartisirken, pandemi döneminde bide bu kadar ödev vermek dogru degil. Cocukta dikkat daginikligi olabilir yada ders materyaller yeterli gelmeyebilir. Iyi bir cocuk psikologuna danisabilirsiniz.

Diyelim ki raporlu gözükecek ne önemi var ki? Eğitim hayatı ve sizin aile duzeninizden önemli mi? Kızımda dikkat eksikligi var, şimdilik rehberlik servisi ile hallediyoruz ama olmasaydı gerekirse rapor çıkartırım. İlaç kullanilir, önemli olan çocuğun eğitim hayatı düzene girsin.

Benim ikizlerden biri 1.600 dogdu. Bir sene de 100 gram aldı. Evet sadece 100 gram :kızgın: takviye kullanıyoruz. Doktor şimdilik normal diyor ama sonumuz ne olacak merak ediyorum.
Tabiki gerekirse raporda çıkartırım, yeter ki o iyi olsun. Sadece geçenlerde bir tanıdığım raporu var diye polislikten elendi, ileride bubtarz sıkıntılar yaşar mı acaba diye merak ediyorum.

Tabiki gerekirse raporda çıkartırım, yeter ki o iyi olsun. Sadece geçenlerde bir tanıdığım raporu var diye polislikten elendi, ileride bubtarz sıkıntılar yaşar mı acaba diye merak ediyorum.

Benim kızım kalem koleksiyonu yapıyor. Yazmayı sevsin diye böyle bir çözüm bulduk. Tavisye ederim. Belki farklı kalemlerle yazmak hoşuna gider.

çünkü erken uyanıyorlar tabii yorulurlar

işte o sabah saatlerinde ne yapıyorsunuz

yani 6.30 da uyandık ne yaşanıyor o evin içinde

(çok meraklı Melahat teyze oldum galiba)
Bu biz.
6da hortlar beyefendi. Bi yarım saat mümkünse yatarak konuşuruz çünkü daha karanlık ve gözümüz açılmamış. Sonra birimiz kalkıp ya kitap okur ya halısında minik arabaları sürer. Kendi haline bırakırsak evde koşturur, bişeyleri düşürür veya ilk arabamı alır haldır huldur sürer.
Sonra kahvaltı faslı ve okula gidiş. 8.30da yatırdık ama 9.30a kadar uyumadı beyefendi ve benim şu ab uykum geldi bile.

Tabiiki teshis koyma yetkisine sahip degiliz ama bana hiperaktivite/dikkat bozuklugu gibi geldi. Yurtdisinda yasadigimdan dolayi basvurmaniz gereken yeri bilmiyorum ama test yapilmadan ilac kullanimini kabul etmeyin.

Merhabalar herkese
Kızım 3. Sınıfa gidiyor. 600 gram doğmuştu yasamaz dediler yaşasa da mutlaka birşeyi kalır dediler, kalmadı şükür. Yaşıtlarına göre fiziksel gelişimi geride onu da raporlu süt falanla halletmeye çalışıyoruz. 22 kg ama bu bile bizim için büyük mucize.

Asıl sorunum kızımın dersleri çok kötü. Özellikle matematikte asla dikkatini vermiyor. Asla çocuğunu yarıştıran velilerden değilim ama öğretmen soru sorup cevap veremeyince de kendi ağlıyor. Üstelik bu durum ilerde de devam edecek diye korkuyorum artik. Hiçbir sorumluluk duygusu yok, oturduğu yerde oturamiyor, sosyal olarak aşırı aktif herkesle konuşur hatta çok konuşur ama dikkatini derslere veremiyor. Herşeyi zor, yemek yemesi, uyuması, dersleri, huysuzlugu. Kardeşi var ondan 3 yaş küçük yazık yavrum bile artık sürekli ablasını alttan alıyor. Büyükle uğraşmaktan kucugumu ihmal ediyorum bı taraftan ona üzülüyorum.
Pandemiden dolayı haftada 2 gün çalışıyorum zaten eşimde vardiyeli çalışıyor yani sürekli en az birimiz evdeyiz. Ama yetistiremiyoruz. Öğretmenimiz de çok idealist, haftasonu bile canlı dersimiz var, sürekli ödev veriyor, 34 tane hikaye kitabı verdi hepsi nerdeyse 80 er sayfa.
Zaten akşama kadar yetistiremedigi defterlerini doldurmaya çalışıyoruz, telefonuma bakmaya korkuyorum artik öğretmen ödev gönderecek diye.
Veliler sürekli ek kitap aldiralim diyorlar biz ödevleri bile zar zor yapıyoruz. Artık kendimi beceriksiz hissediyorum.

Şimdi asıl sorum şu ben bu çocuğu psiokologa mi psikiyatriye mi gotureyim? Rapor verirlerse sürekli dosyasında raporlu diye mi görünür?
Beceriksiz değilsiniz.... Kızınız fazla zeki hayalgücü geniş ve meraklı bir çocuk.... Muhtemel kardeşini az da olsa derecesini siz bilirsiniz kıskanıyor..... Ödevlerini yapmayın..... Elbette bir uzmana danışın...... Zamanla o ödev yapmama ve huysuzluk geçecek göreceksiniz.Birde siz herşeyi yetiştirmek istiyorum zaman yetmiyor diye çokmu endişeleniyorsunuz merak ettim.... Ağlıyor yapamayınca demeniz onun umursamaz bir çoçuk olmadığının en büyük kanıtı....... Dert etmeyen ağlarmı......dikkatini yoğunlaştıramıyor ve detaylara çok takılıyor olabilir..... O yaşta bile..... Bu algı problemi çok basit bir sorun..... Doktora bunuda belirtin..... En kısa sürede iyi haberlerinizi almak dileğiyle..... Not.... Bu eba bu pandemi bu ödevler bu ek dersler bu kitaplar beni bile şirazemden kaydırmak üzere.......

Beceriksiz değilsiniz.... Kızınız fazla zeki hayalgücü geniş ve meraklı bir çocuk.... Muhtemel kardeşini az da olsa derecesini siz bilirsiniz kıskanıyor..... Ödevlerini yapmayın..... Elbette bir uzmana danışın...... Zamanla o ödev yapmama ve huysuzluk geçecek göreceksiniz.Birde siz herşeyi yetiştirmek istiyorum zaman yetmiyor diye çokmu endişeleniyorsunuz merak ettim.... Ağlıyor yapamayınca demeniz onun umursamaz bir çoçuk olmadığının en büyük kanıtı....... Dert etmeyen ağlarmı......dikkatini yoğunlaştıramıyor ve detaylara çok takılıyor olabilir..... O yaşta bile..... Bu algı problemi çok basit bir sorun..... Doktora bunuda belirtin..... En kısa sürede iyi haberlerinizi almak dileğiyle..... Not.... Bu eba bu pandemi bu ödevler bu ek dersler bu kitaplar beni bile şirazemden kaydırmak üzere.......
Evet ayrıntılara çok dikkat ediyor ve takıntılı. Yazısı falan çok kotu ama onun kendince bir sistemi var, mesela bir harf istediği gibi olmasın olana kadar siler, defteri en küçük yirtilsin kıyamet kopar, kapı açık oturamaz odada, kıyafeti 1 damla su olsun ağlar gibi gibi takıntıları da var

Problem olduğunu düşünüyorsanız bir uzmana götürün elbette...Ama verilen bütün ödevleri yapmak zorunda mı,bırakın yapabildiği kadarini yapsın, ne olacak.Eşinizle de boşuna stres yaşamayın.

Fazla üzerine gitmeyin önce bir psikologa yada pedagoga götürün psıkolojık yada gelısımsel bır problem mi yoksa her çocuk gibi sıkıldıgı ve ılgi duymadığı içinmi önce onu öğrenın.

Ders konusunda kesınlıkle yaptırım uygulamayın uzaklasmasın, bazı sorularla biraz durum ortaya cıkabılır evdeki tutumunuzu merak ettim.Babası yada siz kuralcımısınızdır yada bazen ılgı eksıklıgini yasadıgını hisediyormusunuz o hissediyor mu sosyalleşebiliyor mu arkadaşlarıyla olan iletişimi nasıl derslerin cogunda mı böyledir?
Mesela resime müziğe beden egt daha çok ılgılıyse ki çoğu çocukta böyledir bazı derslere karşı ilgisizliği ozaman normaldir her çocuk ilgi alanını kendı seçer endişelenmeyin.

Back