Çocuğum için pedagog desteği almak istiyorum ama...

Dün konuda gereksiz yere gerildik ama temelinde sizin sıkıntınızdan bahsettik aslında.
Oğlunuzdan beklentileriniz ve bu süreçte hayatınızı eski gibi planlayamadığınız için dev olan sorunlar.

Çocuk esasen bunların neresinde, inanın kenar köşesinde.
2 yaşından beri kreşte demişsiniz yani 3 senedir her gün kendine, evine, uykusuna, işine, bakımına, sosyal ve kültürel hayatına zaman ayırabilen bir anneydiniz.
Şuan bunlar elinizden gitti, çocuk olmasa bile bunalmanız zaten öngörülen bir durum.

Diğer yandan okul demek disiplindir, çocuğunuz evinde hiç böyle uzun uzadıya zaman geçirmedi, sıkılacak fırsat bulamadı.
Okulla beraber çoğu düzenin ortadan kalkması yine olağan bir şey, çoğu çocuk okul binasında bırakıyor edindiği alışkanlıkları, sizinki rutin olmuş ne şanslısınız.
Oğlumu kreşten aldığımda baş başa gezmeye gidelim isterdim, bana ‘oyuncaklarımı ve kardeşimi özledim eve gidelim’ diye cevap verirdi.

Bunlara ek olarak yapınızda biraz mükemmelliyetçilik de mevcutsa işlere yetişmeniz olanaksız.

Hepsinin totalinde bocalayan bir anne çıkıyor.
Çocuğunuzun yaptıkları bana kızsanız da dün defalarca söyledim ‘normal’.
Fakat bu demek değil ki görmezden gelin, bilakis bu süreci iyi yönetmek, gelecekte karakterinde yer etmesini engellemek amacıyla sizin bir uzman yardımı almanız çok da faydalı olabilir.

Az beklenti, çok mutluluk.
Yineliyorum, bunalan bir anne ve bunalan çocuktan ibaret sorununuz, hepimizin yaşadığı durum da bu zaten, fazlası değil...

Camı 6 ay silmekten başlayayım. Hiç böyle kaygılarım yok silmem. Çok pisken perde açmıyorum))))
Ama konu mutfak, wc ve yatak olunca ben dayanamıyorum.

Yardımcı ile devam etmeye karar verdik. Ben bu yaşta, 5 yaşındaki çocukla gücüm ölçüsü destek olacağım. Böylesi keyifli tek işim o olmalı.

Mutfak WC ve yatak da gün boyu nasıl iş oluyor

Yani yatak evde iki tane

En fazla nevresim yıkanır değiştirilir bunu her gün mü yapıyorsunuz

Hadi her gün yapın bir iki tane alır her gün değiştirirsiniz

10ar dakikadan 20 dakika sürer değiştirmek sonra makina yıkar kurur

Mutfak da her gün tezgahı silseniz 5 dk, tüm dolapları indirip silmezsiniz herhalde, silseniz yarım saat hadi bir saat sürer

WC dediğinize bir çamaşır suyu ya da ne kullanıyorsanız onu döker fırçalarsınız o da nevresimi değiştirmeye başlamadan döküp bittiğinde de fırçalarsınız toplam beş dakika

Topla topla iki saat etti

Gün boyu süren temizlik ev işi nedir

Siz mi yavaş yapıyorsunuz başka beklentileriniz mi var

Ben sevmem temizlik bu yazdıklarımı asla her gün yapmam da her gün yapılınca daha çabuk yapılır zaten

Gün planlama sıkıntınız mı var

Yardımcı alın tabii ama ben sizin de içten içe bunaldığınızı, biraz küçük şeyleri büyüttüğünüzü düşünüyorum, kendinize de çocuksuz zaman ayırın

B planı mı yapsam. Eve yardımcı alıp, çocukla vakit geçirmek.

Ev telaşı olmadığında keyifliyiz aslında. Birlikte çok şey yapabiliyoruz, açık havada hergün en az 3 saat vaktimiz var. Hem ev işleri, hem korona çok yordu sanırım beni. Bunu b planı yaptım. Şımdı aklıma geldi. Haftada 3 yarım gün biri olsa yeter aslında.
Ben öyle yapıyorum ama benimki bebek. Insallah da uzun seneler oyle devam edecek yoksa ben benlikten çıkarım çocukla ilgilenmek ve ev işi 2 arada beceremem gibi geliyor. Doğru düşünmüşsünüz..

Nokta atışı yaptınız, biz pedagogdan vazgeçtik. Kaliteli vakte yatırım yapmaya karar verdik. Neden yardımcı yok derseniz ben istemiyordum. Çünkü biri uğraşırken, oturamıyorum.

Çok kararlıyım. Biz birlikte vakit geçirirken, başka kaygı yoksa, çok eğleniyoruz. açık havada arkadaşları ile oynuyor. Sorun yaşamıyoruz.
Bunlar benim evhamım gerçekten. Temizliğe yardımcı bakmaya karar verdik. Bugün oğlumla öğle yemeği yiyip, alışveriş yaptık. Sorunsuz gün bitti. Arkadaşları ile de, oynadı elbette.

evdeyken bana en faydali gelen sey cocuklara program yapmak olmustu, cunku ayni zamanda evden calisiyoruz.
cok zor olmustu alismasi cocuklar icin, cunku normalde hepimiz evde isek oyun oynariz falan, ama bu donemde bizim calismamiz onlarin kendini oyalamalari gereken donemler oldu haliyle.

ben saatlik program yaptim,
icinde aile ortak oyun zamani da var, tv zamani da, spor zamani da, ...
resmen ogleden sonraki tv saatini hesaplamaktan cocuk 3. sinif matematigini soktu :KK47: yine tamamen saat okumayi vs ogrenmis oldu.
Ayni zamanda da bize biraz zaman kalmis oldu (calismak icin).

evdeyken bana en faydali gelen sey cocuklara program yapmak olmustu, cunku ayni zamanda evden calisiyoruz.
cok zor olmustu alismasi cocuklar icin, cunku normalde hepimiz evde isek oyun oynariz falan, ama bu donemde bizim calismamiz onlarin kendini oyalamalari gereken donemler oldu haliyle.

ben saatlik program yaptim,
icinde aile ortak oyun zamani da var, tv zamani da, spor zamani da, ...
resmen ogleden sonraki tv saatini hesaplamaktan cocuk 3. sinif matematigini soktu :KK47: yine tamamen saat okumayi vs ogrenmis oldu.
Ayni zamanda da bize biraz zaman kalmis oldu (calismak icin).
Onu biz de yapıyoruz. Genelde çok şaşmıyor. Herşeyi hadi annecim, hadi annem diye yapan oğlum, aa ödev vaktim geldi, annecim diye hazırlar masayi))) anlık krizler beni çok daralıyor. Ama saldım. Bir yardımcı bakıyoruz. Bizim en büyük sorun temizlik. Çünkü pisletiyoruz.

Herkese merhaba, oğlum 12.5 yaşında, öncesinde çok naif , kurallara uyan ve çok başarılı bir çocuktu. Hiçbir zaman aşırı ders çalışmadi ama hep sorumluluklarını bildi. Yaklaşık 1 senedir aşırı disiplinsiz ve aşırı bilgisayarda oyun düşkünlüğü var. Öğretmenleri çok şikayet etmeye başladı, malum pandemi dolayısı ile uzaktan eğitim de çok zor ve bunaltıcı. Fakat her öğretmeni bizi çok şaşırtıyor çok değişti, gibi şeyler söylüyor. Çocuğumu bir uzmana götürmem gerektiğini düşünüyorum, pandemi dolayısı ile uzaktan da olabilir çünkü artık çocuk değil oyun terapisi dışında yöntemler daha mı uygun olur acaba ? Bana online olursa her şehirde, yüzyüze için Sakarya ve İzmit'te tabsiye verebilir misiniz?

Back