Değişip büyüyor ama 3 yaşında özbakimlarini yapabilen bir çocuğun 5 yaşında yapmak istememesi size normal geliyorsa siz haklisiniz. Biz delirmeye devam edebiliriz, teşekkürler...
nedir o eskiden yapıp şimdi yapmadığı özbakım
3 yaş çocuğun yetişkinliğe özendiği yaştır
çok tertipli düzenlidir, her şeyi dendiği gibi yapar ki göze girsin
5 civarında çevresi genişler ve aslında o doğruların kati doğrular olmadığını fark eder
üstüne bir şeyi olması gerektiği gibi yapınca artık aferin almadığını ama olmaması gerektiği gibi yapınca tepki aldığını fark eder
o da hele hele pandemi gibi süreçte evde iken "ilgi" denilen şeyden daha fazla ister
bu ilginin olumlusu zaten görevi haline gelen olağan yaşam becerileri ile gelmez
bunun üzerine de "ilgi" için olumsuz davranışlar ortaya çıkar
lakin cidden çocuğun eskiden yapıp şimdi yapmadığı nedir
zaten kreşe giden bir çocuk günün uzunca bir saatinde evde yok
evinizde ev işi vs de siz yapmıyormuşsunuz
evde anne çocuk için kısa ve eğlenceli bir zaman kalıyormuş
şimdi ise ev işi çok diyorsunuz mesela işte ne ise o ev işi onu azaltın
çocuk "annesi ile evde olduğu tüm zamanların onun olduğu" bir düzenden, annesinin "ev işi yaptığı" bir düzene geçmiş
annesi nerede ise her an ev işi yapıyor
şimdi hep ben hep ben demek hoşuma gitmiyor ama biz de dışarı çıkıyoruz gelince duş alıyoruz, kıyafetler de kirli sepetine
bu evlerde yapılacak bu kadar büyük ev işi ne var
burada hep yazdım paket vs yıkamadım hadi paketleri de yıkayın da ne kadar sürer yıkamak
eşim yoğurt almış mesela paketli, peynir var bir de, bunu yıkasam da 3 dakika sürer
her gün çok büyük yeni bir şey mi alıyorsunuz
bence evde kalmak sizi çok zorlamış
evet temizlikçim yokken ben de zorlandım ama dün de yazdım mesela hiç cam silmedim diye
6 ay cam silinmeden yaşanabiliyor süpürdüm geçtim
pandemi öncesinde evi ben temizlerken şunu yapmayın bunu yapmayın derdim sonra yardımcım olunca karışamadığımı fark ettim zira yorulduğum emek verdiğim şeye tepki veriyordum
çocuğunuza bunların yansıması olumsuz olabilir yani elini oraya dokunma, onu oraya koyma vs gibi tepkileriniz varsa bunları törpülerseniz belki onun tepkileri de farklılaşır
online terapi bence de o yaş çocuğu için olumlu yani yeterli olmayabilir başka yönlendirmeler ile aşarsınız umarım olumsuz günleri