Çocuğum için pedagog desteği almak istiyorum ama...

Benim kizim da 2 yas sendromunda bizi cok zorladi. Ben online oyun terapisi egitimi aldim. Esimle kizima 20 seans uyguladik ve dunyalar değişti. Ustelik toplam maliyeti sizin bir seans ucretiniz kadar tuttu.
Bunu da arastirin bence. Ben iyi ki ama iyi ki almisim bu egitimi diyorum.
hangi siteden aldığınızı sorabilir miyim merak ettim

Sorun, pandemi sebebiyle vıcık vıcık hal alan ilişkimiz.

Okula göndermiyorum. 5 yaşında. 2 yaşında kreşe başlamıştı. Bir düzeni, hayatı vardı. Şimdi 24 saat benimle.

Söz dinlemez, asi oluşu problem. Eskiden eşyalarını toplardı, bir sistemimiz vardı. Şımdı özbakımını bile zorumla yapıyor. Bu da beni çok yoruyor, yetişemiyorum, yoruluyorum, sinirleniyorum. Böyle devam edemeyiz.

Online seans 5 yaşındaki çocuk için aklıma yatmıyor. Yüzyüze tavsiyeye ihtiyacım var. Nette çok bakındım ama çok karışık.
bu dediklerinizi hepimiz yaşadık, covid nedeni ile herkesin psikolojisi bozuldu

Değişip büyüyor ama 3 yaşında özbakimlarini yapabilen bir çocuğun 5 yaşında yapmak istememesi size normal geliyorsa siz haklisiniz. Biz delirmeye devam edebiliriz, teşekkürler...

Ozbakim derken el yikama, dis fircalama, yuz yikama ve wc e gitme mi?

Eger oyle ise normal diyecegim. 5yasinda ki kizim sabah ve aksam yatmadan bu rutine alisik oldugu halde son zamanlarda istemiyor yapmak.
Banyo kspisi onunde beklersem yapiyor. Galiba korkuyor. 8yasinda ki oglum da o yaslarda oyleydi. 6yasina dogru duzeldi..

Oyuncak Toplama ise birlikte yapmayi teklif ediyor musunuz

Bir siteden almadim. Eskisehirde yasiyorum. Burada bir oyun terapisti online egitim verdi ondan aldim. Zaten biz uygularkende her seansta mail ile rapor verdik o bizi yonlendirdi.
çok iyi ben de araştırmaya başladım siteler biraz pahalı ondan sordum teşekkür ederim

çok iyi ben de araştırmaya başladım siteler biraz pahalı ondan sordum teşekkür ederim
Ya cok meshur bir akademiyle görüşmüştüm ben. Fahis bir fiyat verdi. Iste sertifika veriyoruz vs dedi. Iyi de ben bu isi sadece kizim icin istiyorum sertifika lazim degil ki. Ben oyuncaklara 300 lira verdim. 100 lirada egitim icin odedim.
Gayette basarili sonuclandi. Kizim sinirlenince yerlere kafa atardi. Aglamaktan katilir bayilirdi. Hiçbirisi kalmadi.

B planı mı yapsam. Eve yardımcı alıp, çocukla vakit geçirmek.

Ev telaşı olmadığında keyifliyiz aslında. Birlikte çok şey yapabiliyoruz, açık havada hergün en az 3 saat vaktimiz var. Hem ev işleri, hem korona çok yordu sanırım beni. Bunu b planı yaptım. Şımdı aklıma geldi. Haftada 3 yarım gün biri olsa yeter aslında.
Bencede hem evin temuzlenmus olur hemde oğluna vakit ayirmus olursun

Okula göndermiyorum. 5 yaşında. 2 yaşında kreşe başlamıştı. Bir düzeni, hayatı vardı. Şimdi 24 saat benimle.

Söz dinlemez, asi oluşu problem. Eskiden eşyalarını toplardı, bir sistemimiz vardı. Şımdı özbakımını bile zorumla yapıyor. Bu da beni çok yoruyor, yetişemiyorum, yoruluyorum, sinirleniyorum. Böyle devam edemeyiz.

Online seans 5 yaşındaki çocuk için aklıma yatmıyor. Yüzyüze tavsiyeye ihtiyacım var. Nette çok bakındım ama çok karışık.
çocuğu eve kapatmaktan oluyor bunlar neden okula göndermiyorsunuz ?? sosyalleşme yaşında arkadaş şu an en çok ihtiyaç duyduğu şey bende sizin tavırlarınız ona da yansıyor ve geri dönüşü sinir stres oluyor , pedagog buna çare olmaz bence okula gönderin.

Herkese iyi geceler, bu benim için gerçekten dert.

Tavsiye üzerine bir pedagog ile telefonda görüştüm. Referansları sağlam ve güvenilir. Ama kafamda soru işaretleri var ( konuyu aile hekimimizle etraflıca görüştüm, tavsiye istedim... ancak tavsiye veremedi. Yarın çocuğumun doktoru ile görüşeceğim)

1-Pandemi sebebi ile, sadece online terapi. Yüzyüze görüşmeye, ihtiyaç olursa kendisi karar verecekmiş. Sadece 1 kez telde görüştük ( şahsen tanışmadan, konu çocuk olunca itimat edemiyorum)

2- seans ücreti 400 lira. Hafta 1 seansla başlarız dedi. (O kadar özel sağlık sigortası ödüyoruz, bir de bunu ödemek hele pandemi dönemi, ciddi belimi bükecek. Hem de sadece online, şahsen hiç tanışmadan, ücretten ziyade en büyük sıkıntım, nasıl güvenip, 5 yaşındaki oğlumun ruh sağlığını emanet edeceğim)

3- oğlumun buna gerçekten ihtiyacı var mı? Varsa, vakit kaybetmek asla istemiyorum. (Bunu kesinlikle öğrenmeliyim, yaşam kalitemiz yerlerde)

Bu konuda deneyimi olan anneler neler yapıyorsunuz? Pedagogunuzu nerden buldunuz, nasıl güvendiniz? Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın.
Online terapiyle olmaz o iş. Oyun terapisti araştırın. Bende istemiştim kızım babaannesi o kaybettiğinde. Ama kızımı ikna edemedim. Bu arada çok yakın arkadaşım psikolog o oyun terspidini onerdi

Bence eve yardımcı çok daha güzel bir çözüm. Bir de çocuğun sosyalleşmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum. Pandemide zor ama oyun gruplarına filan götürebilirsiniz belki.

Bence cocuk degılde sız daha cok bunalmıssınız yazdıklarınız o yas cocuk ıcın cok normal seyler o yasta kızım var bı bakıyorum sabah kalkmıs odadını toplamıs masaya kahvaltılık koyuyor bı bakıyorum odası kagıt oyuncak ıcınde banane neden ben topluyorum sen topla dıyor bı ayarları yok cunnku onlar cocuk. Bence okadar parayı onlıne terapıye verene kadar yardımcı alın ıslerı o yapsın sız cocukla zaman gecırın. Bıde ustune okadar dusmeyın bırdaha cocuk olmayacaklar odasını toplaması gerektıgını oz bakımını yapmasını gerektıgını her seferınde hatırlatın ama yardımcı olun tek yapmak ıstemedıgı zamanlarda. Abartılacak bısey degıl.

benim oglum 4 yasinda ve oldukca utangac, online terapiye asla yanit vermez eminim,
siz kendi cocugunuzun huyuna suyuna gore karar verin bence.

Ya cok meshur bir akademiyle görüşmüştüm ben. Fahis bir fiyat verdi. Iste sertifika veriyoruz vs dedi. Iyi de ben bu isi sadece kizim icin istiyorum sertifika lazim degil ki. Ben oyuncaklara 300 lira verdim. 100 lirada egitim icin odedim.
Gayette basarili sonuclandi. Kizim sinirlenince yerlere kafa atardi. Aglamaktan katilir bayilirdi. Hiçbirisi kalmadi.
Yaaa gerçekten mi umut oldu bu yazdığınız bana benim de oğlum 4 yaşında aşırı öfkeli cok fazla bağırıp çağırıyor kolay kolay sakinlesmiyor ne yaptıysam olmadi özelden yazabilir misiniz acaba belki benim oğlum içinde faydalı olur
Sizin kızınız nasıldı anlatır misiniz biraz ve terapiden sonra neler değişti o kadar ihtiyacim var ki

Affiniza siginarak yaziyorum neolur kusuruma bakmayin acaba bizlerdemi sorun var bilemiyorum. Gercektem bilmedigimden soruyorum bizim ailede cok yegen cok kuzen cok kuzen cocuklari var ama hani normal yaslari sizinkiler gibi. Bildiginiz cocuk. Ama aileleri olsun veya apartmanda o kadar bizlerle haşir neşir cocuklar bahceye inerler hayvanlarla oynarlar herzman pandemi oncesi ve sonrasida olsun hep cocuklar guluyo oynuyo dusuyor bagiriyo kavga ediyorlar cok normal degilmi. Bazen dusuyolar annelei ustlerini goruyo bagir cagir bazen cocuk aglayarak anlatiyo bazen muzurluk yapiyo gulerek anlatiyo hani bilemedim. Pedagog desem binadakiler bana guler cocuk cocuktur boyle boyle buyuycek derler. Ben cok hassas ince dusundugum icin psikiyatrye gittim mesela duydular evde caylarini demlemisler yanlarinda cekirdek bana gule oynaya kizim delimisn ya insaniz tabiki uzuleceksin guleceksin hayatta ölümler var kalimlar var hastalik var sen herseyi takarsan kafayi yersin dediler.bazen dusunuyorum haklilar yani. Ama hala cocugunuzun sorununu anlayamadim okudum ama kacirdimmi acaba😔
Çocuk artık oz bakımını yapamiyormus ve terapist önerisi istiyor.
Herkesin cocuklar böyle işte normal demesi kadincagizin durumunu degistirmiyor. Ayrıca bütün gün agresiflik yapıp bagir çağır iletişim kuran bir sürü çocuk görüyorum etrafta. Herkese normalmiş gibi geliyor ama bence normali bu olmamalı.
Yuzyuze gideceği düzgün bir terapist bulur umarım konu sahibi

Tavsiye üzerine bir pedagog ile telefonda görüştüm. Referansları sağlam ve güvenilir. Ama kafamda soru işaretleri var ( konuyu aile hekimimizle etraflıca görüştüm, tavsiye istedim... ancak tavsiye veremedi. Yarın çocuğumun doktoru ile görüşeceğim)

1-Pandemi sebebi ile, sadece online terapi. Yüzyüze görüşmeye, ihtiyaç olursa kendisi karar verecekmiş. Sadece 1 kez telde görüştük ( şahsen tanışmadan, konu çocuk olunca itimat edemiyorum)

2- seans ücreti 400 lira. Hafta 1 seansla başlarız dedi. (O kadar özel sağlık sigortası ödüyoruz, bir de bunu ödemek hele pandemi dönemi, ciddi belimi bükecek. Hem de sadece online, şahsen hiç tanışmadan, ücretten ziyade en büyük sıkıntım, nasıl güvenip, 5 yaşındaki oğlumun ruh sağlığını emanet edeceğim)

3- oğlumun buna gerçekten ihtiyacı var mı? Varsa, vakit kaybetmek asla istemiyorum. (Bunu kesinlikle öğrenmeliyim, yaşam kalitemiz yerlerde)

Bu konuda deneyimi olan anneler neler yapıyorsunuz? Pedagogunuzu nerden buldunuz, nasıl güvendiniz? Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın.

İstanbul da bir merkeze kızımı götürdüm. İki üç kere gittik, sonra pandemi dolayısıyla kaldı. Çocuklarda genelde oyun terapisi olur ama online bir şekilde ne kadar olur bilmiyorum. Ben şahsen online randevu kabul etmezdim. Kizima faydalı olmaz.

Oğlunuzun ihtyaci olup oladigini siz bilirsiniz. Farklı olduğunu, ihtiyacı olduğunu düşünüyorsaniz vardır. Annelik duygunuza guvenin.

Yaaa gerçekten mi umut oldu bu yazdığınız bana benim de oğlum 4 yaşında aşırı öfkeli cok fazla bağırıp çağırıyor kolay kolay sakinlesmiyor ne yaptıysam olmadi özelden yazabilir misiniz acaba belki benim oğlum içinde faydalı olur
Sizin kızınız nasıldı anlatır misiniz biraz ve terapiden sonra neler değişti o kadar ihtiyacim var ki
Asiri agresifti. Istemedigi bisey olunca veya istedigi bisey yapilmayinca yere kafa atiyordu. Nefesini tutup bayiliyordu. Kendini isiriyordu. Bagirma çağırma zaten fix idi. Bir de kaka sorunumuz vardi. Klozete oturur kakasini kilotuna yapardi. Asla indirmezdi.
20 seans terapi uyguladik. Hani boyle soyleyince cok afaki bisey gibi duruyor ama degil. Haftada 2 gun 45 dk oyun oynadik sadece kizimla. Cok basit gibi duruyor ama kizimin sorunu megerse bir hastaligi surecinde verdigi kan tahlili ve devaminda takilan serummus. Defalarca bunu isledik. Her seferinde bebege igne yaptik. Igne yaparken annesi onu kurtarmadi bebek cok agladi. Cok korktu. Neredeyse 10 defa bunu isledik. Sonlara dogru bebegin cani acidi ama annesi opunce hemen gecti. Sonra zaten bu olayi asti.

Bu olayi asinca kaka konusuna geldik. Bebek cisini yapti hep lazimligina ama kaka yapmak istemedi. Kakasibi kilotuna yapsin dedi hep. Oynadik oynadik defalarca da bunu oynadik. Sonra bir seansta kakasini kilotuna yapmasin klozetine yapsin kilotu pis olmasin dedi. Ertesi gun kakasini klozete kilotsuz yapmaya basladi. Bu sorunumuz da cozuldu.

Zaten devaminda o agresyon vs bitti. Sanat malzemelerine yonelince terapist ara verdirdi seanslara. 2 aydir yapmiyoruz yakinda yine baslayacagiz.

Ben çocuk neden terapiye gidecek anlamadım. Pandemiden dolayı evde kalmışsınız, sıkılmışsınız, önceden yemek temizlik yapılıyormuş şimdi siz yapmaya başlamışsınız, çocuğa vakit ayıramamışsınız onda davranış değişikliği olmuş. Bu sizin söylediklerinizin özeti.
Bence B Planı dediginiz şeyi yapın. Belki çocugunuzla sakince vakit geçirmeye ihtiyacınız vardır.
Bende eve yemek yapan yardımcı alıyorum. Almadığım zaman ailece garipleşiyoruz. Çünkü yemek yapmalıyım ve vaktim yok stresi beni bunaltıyor. Evdekilere sinirli davranıyorum. Onların da tavırları değişiyor tabi. Mutsuz mutsuz geziyor evde herkes :olamaz: Ama ev işleri yapıldığında evdeki vaktimde çocuklarla ilgilenebiliyorum.

Ülkemizde "PEDAGOG" diye bir ünvan yok!!!

bunlar dışında sıkıntı var mı

yani bunlar pandemi ile evde kalan 5,10,15,20,25,30,40,50 her yaştan insanın sorunları

oğlum 10 yaşında yazı ile yazayım on yaşında ama zaman zaman o da dağılıyor

elini yıka dahi diyorum çünkü yeni yaşam formu bizi de onları da zorluyor

acayip başım ağrıyor bugün kalkıp duş alasım yok

Back