- 22 Eylül 2020
- 420
- 619
- 23
- Konu Sahibi Buzz Lightyear
-
hangi siteden aldığınızı sorabilir miyim merak ettimBenim kizim da 2 yas sendromunda bizi cok zorladi. Ben online oyun terapisi egitimi aldim. Esimle kizima 20 seans uyguladik ve dunyalar değişti. Ustelik toplam maliyeti sizin bir seans ucretiniz kadar tuttu.
Bunu da arastirin bence. Ben iyi ki ama iyi ki almisim bu egitimi diyorum.
bu dediklerinizi hepimiz yaşadık, covid nedeni ile herkesin psikolojisi bozulduSorun, pandemi sebebiyle vıcık vıcık hal alan ilişkimiz.
Okula göndermiyorum. 5 yaşında. 2 yaşında kreşe başlamıştı. Bir düzeni, hayatı vardı. Şimdi 24 saat benimle.
Söz dinlemez, asi oluşu problem. Eskiden eşyalarını toplardı, bir sistemimiz vardı. Şımdı özbakımını bile zorumla yapıyor. Bu da beni çok yoruyor, yetişemiyorum, yoruluyorum, sinirleniyorum. Böyle devam edemeyiz.
Online seans 5 yaşındaki çocuk için aklıma yatmıyor. Yüzyüze tavsiyeye ihtiyacım var. Nette çok bakındım ama çok karışık.
Değişip büyüyor ama 3 yaşında özbakimlarini yapabilen bir çocuğun 5 yaşında yapmak istememesi size normal geliyorsa siz haklisiniz. Biz delirmeye devam edebiliriz, teşekkürler...
Bir siteden almadim. Eskisehirde yasiyorum. Burada bir oyun terapisti online egitim verdi ondan aldim. Zaten biz uygularkende her seansta mail ile rapor verdik o bizi yonlendirdi.hangi siteden aldığınızı sorabilir miyim merak ettim
çok iyi ben de araştırmaya başladım siteler biraz pahalı ondan sordum teşekkür ederimBir siteden almadim. Eskisehirde yasiyorum. Burada bir oyun terapisti online egitim verdi ondan aldim. Zaten biz uygularkende her seansta mail ile rapor verdik o bizi yonlendirdi.
Ya cok meshur bir akademiyle görüşmüştüm ben. Fahis bir fiyat verdi. Iste sertifika veriyoruz vs dedi. Iyi de ben bu isi sadece kizim icin istiyorum sertifika lazim degil ki. Ben oyuncaklara 300 lira verdim. 100 lirada egitim icin odedim.çok iyi ben de araştırmaya başladım siteler biraz pahalı ondan sordum teşekkür ederim
Bencede hem evin temuzlenmus olur hemde oğluna vakit ayirmus olursunB planı mı yapsam. Eve yardımcı alıp, çocukla vakit geçirmek.
Ev telaşı olmadığında keyifliyiz aslında. Birlikte çok şey yapabiliyoruz, açık havada hergün en az 3 saat vaktimiz var. Hem ev işleri, hem korona çok yordu sanırım beni. Bunu b planı yaptım. Şımdı aklıma geldi. Haftada 3 yarım gün biri olsa yeter aslında.
çocuğu eve kapatmaktan oluyor bunlar neden okula göndermiyorsunuz ?? sosyalleşme yaşında arkadaş şu an en çok ihtiyaç duyduğu şey bende sizin tavırlarınız ona da yansıyor ve geri dönüşü sinir stres oluyor , pedagog buna çare olmaz bence okula gönderin.Sorun, pandemi sebebiyle vıcık vıcık hal alan ilişkimiz.
Okula göndermiyorum. 5 yaşında. 2 yaşında kreşe başlamıştı. Bir düzeni, hayatı vardı. Şimdi 24 saat benimle.
Söz dinlemez, asi oluşu problem. Eskiden eşyalarını toplardı, bir sistemimiz vardı. Şımdı özbakımını bile zorumla yapıyor. Bu da beni çok yoruyor, yetişemiyorum, yoruluyorum, sinirleniyorum. Böyle devam edemeyiz.
Online seans 5 yaşındaki çocuk için aklıma yatmıyor. Yüzyüze tavsiyeye ihtiyacım var. Nette çok bakındım ama çok karışık.
Online terapiyle olmaz o iş. Oyun terapisti araştırın. Bende istemiştim kızım babaannesi o kaybettiğinde. Ama kızımı ikna edemedim. Bu arada çok yakın arkadaşım psikolog o oyun terspidini onerdiHerkese iyi geceler, bu benim için gerçekten dert.
Tavsiye üzerine bir pedagog ile telefonda görüştüm. Referansları sağlam ve güvenilir. Ama kafamda soru işaretleri var ( konuyu aile hekimimizle etraflıca görüştüm, tavsiye istedim... ancak tavsiye veremedi. Yarın çocuğumun doktoru ile görüşeceğim)
1-Pandemi sebebi ile, sadece online terapi. Yüzyüze görüşmeye, ihtiyaç olursa kendisi karar verecekmiş. Sadece 1 kez telde görüştük ( şahsen tanışmadan, konu çocuk olunca itimat edemiyorum)
2- seans ücreti 400 lira. Hafta 1 seansla başlarız dedi. (O kadar özel sağlık sigortası ödüyoruz, bir de bunu ödemek hele pandemi dönemi, ciddi belimi bükecek. Hem de sadece online, şahsen hiç tanışmadan, ücretten ziyade en büyük sıkıntım, nasıl güvenip, 5 yaşındaki oğlumun ruh sağlığını emanet edeceğim)
3- oğlumun buna gerçekten ihtiyacı var mı? Varsa, vakit kaybetmek asla istemiyorum. (Bunu kesinlikle öğrenmeliyim, yaşam kalitemiz yerlerde)
Bu konuda deneyimi olan anneler neler yapıyorsunuz? Pedagogunuzu nerden buldunuz, nasıl güvendiniz? Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın.
Yaaa gerçekten mi umut oldu bu yazdığınız bana benim de oğlum 4 yaşında aşırı öfkeli cok fazla bağırıp çağırıyor kolay kolay sakinlesmiyor ne yaptıysam olmadi özelden yazabilir misiniz acaba belki benim oğlum içinde faydalı olurYa cok meshur bir akademiyle görüşmüştüm ben. Fahis bir fiyat verdi. Iste sertifika veriyoruz vs dedi. Iyi de ben bu isi sadece kizim icin istiyorum sertifika lazim degil ki. Ben oyuncaklara 300 lira verdim. 100 lirada egitim icin odedim.
Gayette basarili sonuclandi. Kizim sinirlenince yerlere kafa atardi. Aglamaktan katilir bayilirdi. Hiçbirisi kalmadi.
Çocuk artık oz bakımını yapamiyormus ve terapist önerisi istiyor.Affiniza siginarak yaziyorum neolur kusuruma bakmayin acaba bizlerdemi sorun var bilemiyorum. Gercektem bilmedigimden soruyorum bizim ailede cok yegen cok kuzen cok kuzen cocuklari var ama hani normal yaslari sizinkiler gibi. Bildiginiz cocuk. Ama aileleri olsun veya apartmanda o kadar bizlerle haşir neşir cocuklar bahceye inerler hayvanlarla oynarlar herzman pandemi oncesi ve sonrasida olsun hep cocuklar guluyo oynuyo dusuyor bagiriyo kavga ediyorlar cok normal degilmi. Bazen dusuyolar annelei ustlerini goruyo bagir cagir bazen cocuk aglayarak anlatiyo bazen muzurluk yapiyo gulerek anlatiyo hani bilemedim. Pedagog desem binadakiler bana guler cocuk cocuktur boyle boyle buyuycek derler. Ben cok hassas ince dusundugum icin psikiyatrye gittim mesela duydular evde caylarini demlemisler yanlarinda cekirdek bana gule oynaya kizim delimisn ya insaniz tabiki uzuleceksin guleceksin hayatta ölümler var kalimlar var hastalik var sen herseyi takarsan kafayi yersin dediler.bazen dusunuyorum haklilar yani. Ama hala cocugunuzun sorununu anlayamadim okudum ama kacirdimmi acaba
Herkese iyi geceler, bu benim için gerçekten dert.
Tavsiye üzerine bir pedagog ile telefonda görüştüm. Referansları sağlam ve güvenilir. Ama kafamda soru işaretleri var ( konuyu aile hekimimizle etraflıca görüştüm, tavsiye istedim... ancak tavsiye veremedi. Yarın çocuğumun doktoru ile görüşeceğim)
1-Pandemi sebebi ile, sadece online terapi. Yüzyüze görüşmeye, ihtiyaç olursa kendisi karar verecekmiş. Sadece 1 kez telde görüştük ( şahsen tanışmadan, konu çocuk olunca itimat edemiyorum)
2- seans ücreti 400 lira. Hafta 1 seansla başlarız dedi. (O kadar özel sağlık sigortası ödüyoruz, bir de bunu ödemek hele pandemi dönemi, ciddi belimi bükecek. Hem de sadece online, şahsen hiç tanışmadan, ücretten ziyade en büyük sıkıntım, nasıl güvenip, 5 yaşındaki oğlumun ruh sağlığını emanet edeceğim)
3- oğlumun buna gerçekten ihtiyacı var mı? Varsa, vakit kaybetmek asla istemiyorum. (Bunu kesinlikle öğrenmeliyim, yaşam kalitemiz yerlerde)
Bu konuda deneyimi olan anneler neler yapıyorsunuz? Pedagogunuzu nerden buldunuz, nasıl güvendiniz? Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın.
Asiri agresifti. Istemedigi bisey olunca veya istedigi bisey yapilmayinca yere kafa atiyordu. Nefesini tutup bayiliyordu. Kendini isiriyordu. Bagirma çağırma zaten fix idi. Bir de kaka sorunumuz vardi. Klozete oturur kakasini kilotuna yapardi. Asla indirmezdi.Yaaa gerçekten mi umut oldu bu yazdığınız bana benim de oğlum 4 yaşında aşırı öfkeli cok fazla bağırıp çağırıyor kolay kolay sakinlesmiyor ne yaptıysam olmadi özelden yazabilir misiniz acaba belki benim oğlum içinde faydalı olur
Sizin kızınız nasıldı anlatır misiniz biraz ve terapiden sonra neler değişti o kadar ihtiyacim var ki
Ülkemizde "PEDAGOG" diye bir ünvan yok!!!Herkese iyi geceler, bu benim için gerçekten dert.
Sorun, pandemi sebebiyle vıcık vıcık hal alan ilişkimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?