- 25 Ağustos 2018
- 681
- 951
- 53
- 44
- Konu Sahibi Buzz Lightyear
-
Bunu zaten yapıyorduk,, ev işi yoktu, yemek hazırdı. Aylardır idare ediyoruz ama baş edilemiyor. Asıl sorun eskisi kadar kaliteli vakit ayıramam. B planına bakıcam. Online içine sinmiyor.Bence bunlari sizde disipline ederek asarsiniz. Zaten zora sokacak ve online bnce gereksiz
Normal geliyor çünkü yaşıyorum.Değişip büyüyor ama 3 yaşında özbakimlarini yapabilen bir çocuğun 5 yaşında yapmak istememesi size normal geliyorsa siz haklisiniz. Biz delirmeye devam edebiliriz, teşekkürler...
Nereye gidecek, çok pardon?Anormal geliyorsa neyi sorguluyorsunuz gidip gitmemesi için? Bu dönemde secenek bu anormal geliyor madem gitsin. Ben sorunun arasında kaldiniz düşünmüştüm
Yani terapiye gitmekten bahsettim.Nereye gidecek, çok pardon?
Ben de yardım çabasında konu açtım, siz neden bu kadar rahatsız oldunuz onu anlamadım. Neden beni normale ikna etmeye çalışıyorsunuz? Size normaldir ama bana değil. Ben pedagog deneyimi olan annelerden tavsiye istemiştim sadece. Siz olayı tartışmaya evirdiniz. Ben gerçekten anlayamıyorum sizi.Normal geliyor çünkü yaşıyorum.
Normal geliyor çünkü çocuk hayatındaki değişkenlere adapte sürecinde zorlanıyor ve dikkat çekme çabasında.
Kızarak ya da sevilerek bir şekilde ‘ben varım’ diyor.
Çünkü ebeveynleriyle daha fazla zaman geçirdikçe bunun dozunu arttırmak, ilginin tümüyle onda olmasını arzuluyor.
E normal işte, 4 5 yaş sendromu denilen şey tam da budur.
Hatta 5 yaşta üzerine bir de inatlaşma, kendi için bile aşırı uçarı şeyler için ağlama krizleri devreye giriyor.
Sorununuz biricik değil, bu sebeple normal.
Ama normal olması hiçbir şey yapmayacağınız anlamına gelmiyor, bununla baş etme yöntemleri var.
O konuda yardım alın diyorum sadece.
Neyse anlaşamayacağız biz herhalde...
Zaten gidemediğimizi ve bunun arayışında olduğumuzu belirtmiştim. Gidebileceğimiz, deneyimi olan tavsiye istemiştim. Yükselmedim yani. Gerçekten anlamadım. Sevgiler.Yani terapiye gitmekten bahsettim.
Yeni normale alisamayip online terapi alsin demek yerine gitsin(terapiye ) dememin neyini bu kadar anlamayip yukseldiniz anlamadim.
Tahmini cok zor olmasa gerek alismak zor.
Kısaca ve net söyleyeyim o zaman.Ben de yardım çabasında konu açtım, siz neden bu kadar rahatsız oldunuz onu anlamadım. Neden beni normale ikna etmeye çalışıyorsunuz? Size normaldir ama bana değil. Ben pedagog deneyimi olan annelerden tavsiye istemiştim sadece. Siz olayı tartışmaya evirdiniz. Ben gerçekten anlayamıyorum sizi.
Çok faydası oldu, teşekkürler.Kısaca ve net söyleyeyim o zaman.
Çocuğunuzun pedagoga ihtiyacı olabilir ya da olmayabilir ama sizin kesinlikle deşarj olmaya ve çocuğunuzun hayatındaki değişiklerle baş etme yönünde desteğe ihtiyacınız var.
Oldu sanırım:)
Yani buradaki asıl sorun sizin tutumunuz.
Benden bu kadar...
Zaten gidemediğimizi ve bunun arayışında olduğumuzu belirtmiştim. Gidebileceğimiz, deneyimi olan tavsiye istemiştim. Yükselmedim yani. Gerçekten anlamadım. Sevgiler.
Cocugunuzun problemi nedir? Oncelikle bunu paylasmalisiniz. Hic devlet doktoruna goturdunuz mu cocugunuzu?Herkese iyi geceler, bu benim için gerçekten dert.
Tavsiye üzerine bir pedagog ile telefonda görüştüm. Referansları sağlam ve güvenilir. Ama kafamda soru işaretleri var ( konuyu aile hekimimizle etraflıca görüştüm, tavsiye istedim... ancak tavsiye veremedi. Yarın çocuğumun doktoru ile görüşeceğim)
1-Pandemi sebebi ile, sadece online terapi. Yüzyüze görüşmeye, ihtiyaç olursa kendisi karar verecekmiş. Sadece 1 kez telde görüştük ( şahsen tanışmadan, konu çocuk olunca itimat edemiyorum)
2- seans ücreti 400 lira. Hafta 1 seansla başlarız dedi. (O kadar özel sağlık sigortası ödüyoruz, bir de bunu ödemek hele pandemi dönemi, ciddi belimi bükecek. Hem de sadece online, şahsen hiç tanışmadan, ücretten ziyade en büyük sıkıntım, nasıl güvenip, 5 yaşındaki oğlumun ruh sağlığını emanet edeceğim)
3- oğlumun buna gerçekten ihtiyacı var mı? Varsa, vakit kaybetmek asla istemiyorum. (Bunu kesinlikle öğrenmeliyim, yaşam kalitemiz yerlerde)
Bu konuda deneyimi olan anneler neler yapıyorsunuz? Pedagogunuzu nerden buldunuz, nasıl güvendiniz? Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın.
Psikiyatri seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. Bu en son ihtimal. Hiç devler drna gitmedi. Aile hekimimiz dostumuz. Oğlumun doktoru ile beraber en yakın takipcimiz. O bence gerek yok, tavsiye edebileceğim kimse yok ama istiyorsan destek al dedi.Cocugunuzun problemi nedir? Oncelikle bunu paylasmalisiniz. Hic devlet doktoruna goturdunuz mu cocugunuzu?
Cocugunuzun sorununu sizde cozebilirsiniz eger ufak tefek seylerse. Asiro hiperaktif, asiri inatci, asiri gelgitleri olan bir cocuksa anlarim ama Online terapi bilmiyorum ben bir doktor olarak cocuk icin online terapiyi hos karsilamiyorum. Karsimizda 5 yasinda bir cocuk var. Doktor cocugun yaninda olmali, hareketlerini olcmeli, dikkatini tartmali... Simdiki aileler onceki ailelere oranla cok daha fazla bilincli bence cocuk egitimiyle alakali yazilmis cok güzel tavsiye niteliginde ogretici kitaplar var. Cocugumun doktoruyla aile hekimizin gozetiminde bir cocuk ve bu cocugumuz henüz 5 yaşında... siz derdinizi rahatca anlatabilirsiniz online terapide ama cocugun izlenmesi, hareketlerinin takip edilmesi gerekir. Bu da uzaktan cokta saglikli bir yöntem olmaz. Her yasta farkli hallere burunecek evladiniz kendi capinizda çözümler üretmelisiniz. A cocugum yatagini toplamadi, yemegini yemiyor bunlarla bu yastaki cocuk doktor doktor gezdirilmez, gezdirilmemeli. Bu size para ve zaman kaybettirir ve en onemlisi surekli doktora gitmek zorunda kalacaksiniz cocugunuz kendini bulana kadar ve bu cocugunuzun kendinde sorun aramasina neden olur. Bircok yontem var ödül ceza gibi, oyun oynama yontemiyle yatagin toplanmasini oyunmus gibi aktarabllirsiniz evladiniza, onun seviyesine inerek ona gostererek anlatabilirsiniz, dikkatini dagitan seyleri ortadan kaldirabilirsiniz etc..... Benim görüşüm bu yönde. En iyi karari yine de annesi olarak siz vereceksiniz.Psikiyatri seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. Bu en son ihtimal. Hiç devler drna gitmedi. Aile hekimimiz dostumuz. Oğlumun doktoru ile beraber en yakın takipcimiz. O bence gerek yok, tavsiye edebileceğim kimse yok ama istiyorsan destek al dedi.
Çocuk sonucta bunları yaşamanız normal geçici surecler ama olaylar karşısında verdiğiniz tepkiyle asarsiniz bu durumlarıSorun, pandemi sebebiyle vıcık vıcık hal alan ilişkimiz.
Okula göndermiyorum. 5 yaşında. 2 yaşında kreşe başlamıştı. Bir düzeni, hayatı vardı. Şimdi 24 saat benimle.
Söz dinlemez, asi oluşu problem. Eskiden eşyalarını toplardı, bir sistemimiz vardı. Şımdı özbakımını bile zorumla yapıyor. Bu da beni çok yoruyor, yetişemiyorum, yoruluyorum, sinirleniyorum. Böyle devam edemeyiz.
Online seans 5 yaşındaki çocuk için aklıma yatmıyor. Yüzyüze tavsiyeye ihtiyacım var. Nette çok bakındım ama çok karışık.
Zaten boyle oluyor sanirim anlamadim gitti, oglumda masasini gorseniz kalp krizi gecirirsiniz kavga dovus temizlettiriyorum, hergun yataginin yanindan cop topluyorum ama gel gor ki dokununca tiksiniyo anlayamadim nasil bisey bu takinti bu sekilde onunkide sizdede var sanki biraz cocukta gore gore sizden birseyler kapabilir dikkat edin cunki eskiden bende cokta temiz olmadigim halde acayip takintiliydim ve sacma sapan huylarim vardi simdi cocuguma bulastirdim ben kurtuldum ama ins.cocugumda duzelirHerşeyi yıkıyorum ama gerçekten temiz birisi değilim. Titizlik takıntım yok. Mutfak dolaplarını döken, gardolap boşaltan biri değilim. Sadece halı sermem, zaten az eşyalıyız, el yıkardım, ortak tabak, kaşık asla kabul etmezdim. Yemek tadına asla bakmam. Eve biri girdi diye evi tıkayan biri değilim, hala değilim. Yatılı gelen, eş dost vardır.
Bana da normal geldi.Değişip büyüyor ama 3 yaşında özbakimlarini yapabilen bir çocuğun 5 yaşında yapmak istememesi size normal geliyorsa siz haklisiniz. Biz delirmeye devam edebiliriz, teşekkürler...
Ben şunu farkettim. Korona iki çocuk küçüğü bir yaşında şuan büyük beş. Eve hapsolduk çok bunaldık hepimiz. Ben çok bunaldım. Daha gergin daha çabuk tepki veriyorum sesim yükseliyor. Bikac gün anneme gittik kaldık. Eve döndüğümde kendimi daha sakin ve anlayışlı buldum. Anne gergin olunca çocuğa da yansıyor. Bizimki çok hareketli bı çocuk. Bebeğe hiç deginmicem çok yoruyor beni canı sağolsun. Büyük oğlum iş yapmayı çok sever. Bikac hafta boyunca evde eşyaların yerini değiştirdk temizlikler yaptık.tabi büyük oğlumu dahil ederek . Böyle işlere bayılır. Biraz daha sakiniz şimdi. Online terapi biraz zor geldi bana.B planı mı yapsam. Eve yardımcı alıp, çocukla vakit geçirmek.
Ev telaşı olmadığında keyifliyiz aslında. Birlikte çok şey yapabiliyoruz, açık havada hergün en az 3 saat vaktimiz var. Hem ev işleri, hem korona çok yordu sanırım beni. Bunu b planı yaptım. Şımdı aklıma geldi. Haftada 3 yarım gün biri olsa yeter aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?