Ay merhaba anne
Resmen annemsiniz. Annemin bana 20 yıl önce yaptıklarını şu an yapıyorsunuz. Nefret ettim ergenlik döneminde annemden. En son üniye girmeden önceki sene pes etti. Senden umudum yok,git sürün diye bağırdı çağırdı, bıraktı beni çok şükür. Ege uluslararası ilişkiler kazandım, üstüne dış ticaret okudum ve yıllarca dış ticaret sorumlusu olarak çalıştım bebişe kadar. Annemin sandığı gibi rezil olmadım yani.
Fantastik, bilim kurgu vs okuyormuş,eee okusun. Herkes "geliştirici" kitaplar okumuyor. Annem benim tolkien kitaplarımı camdan atmıştı. Saçmaymış. İnadına daha çok okudum. Geçen yıllarda Tolkien'in bir kitabını okuduktan sonra elif şafak okumaya çalıştım,bana o kadar sığ ve basit geldi ki bıraktım. Bu tarz kitaplar muhteşem kelime dağarcığına sahiptir. Anime seviyor kızınız. Bende seviyorum. Hala. 33 yaşındayım. Öyle animeler mangalar var ki aklınız çıkar. Öyle hikayeler var ki 5 hayat yaşasanız düşünemezsiniz. Çizim yapmayı seviyor, yapsın. Webtoon'a bakın bir, öyle çizim yapanlar nerelere gelip ne paralar kazanıyorlar. Annem de bana derdi hobi olarak yap diye, keşke hiç demeseydi de üstüne düşseydim.
Kızınız benimle aynı. Lütfen ergenliğini zehir etmeyin. Bırakın sevdiği şeyleri yapsın. En büyük tavsiyem size hem yaratıcılığını hem çizimini destekleyecek meslek olarak tekstil mühendisliğine yönlendirin. Çizimde yapar, kumaşta tasarlar. Özel hayatında fantastik hikayeler okuyup anime de izler. Bu değişmeyecek. İnşallah benim gibi aynı şeyleri seven, okuyan, oynayan, izleyen bir eş bulur kendine.