Çocuğum beni çok üzdü ne yapmalıyım

Bizim zamanimizda da kuzenim gelirdi . MP3 u vardı . Allahım o kadar özenirdim ki . Tabi belki nesil farklılığı ben suçu ailemde bulmadım . Belki siz kendinizi bu durumda suçlu görmek yerine onun yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlatabilirsiniz . Her zaman durumu daha iyi olan insanlar olacak . Ama ablanizin da görmemiş gibi çocuklara verdiği son model cihazlar da can sıkıcı . En azından sizin evde vermeyebilirdi. Ya da yeğenine de hediye bir tablet getirebilirdi. Çocuğa bu kadar sınıfsal farklılık hissettirilmesi beni gıcık etti .

Anlıyomu ki arabada öyle onlar da audi var onuda kıskanıyor anlamadım gitti
Çok normal bu hisleri. Yaşıtları başka bir hayat yaşıyor bunu görüyor, sizin neden böyle bir hayatınız olmadığını, kendisinde neden olmadığını sorguluyor.

13 yaşında sizler gibi hayat şöyle zor böyle imkansızı kabul edemeyecek bir zihni olduğu için mi özür dilesin çocuk?

Keşke asıl bu zihnindeki insanlar gözlerini açsa da yapan nasıl da yapıyor ben niye yapamadım, ben neden başarı odaklı olmadık da çocuklarımın geleceğini düşünmedim diye dert yansa.

Çoğunluk birbirini hayat böyle tabii diye sırtını sıvazlayıp, hayat böyle zor tabii diye birbirlerini gazlayınca sadece komik duruyor, bilin istedim.

Onun yerine herkes dengi ile takilmali, denk değilse aile üyeleri bile gerekirse buna uygun koşullarda gorusmeli. Mesela konu sahibi aslında çocuğunu diğer zenginliğe çocuğunun maruz kalışından koruyamamış. Keşke onlar gibi zengin bilincinde olmayı hedefleyip hem kendisini hem de çocuğunu kurtarsaymis ama madem olamamis o zaman da fakirlik içinde zenginliği bu kadar görmemek gerekiyor ki daha fazla acı çekmesin.

Ne zengini fakiri ya şu telefonlar ne cok mesele haline getiriliyor ki yetiskinler bile boyleyse cocuklara şaşmamali.
Cocuktan niye baskasinin zenginligi saklansin yani, baskasinin malindan nasil korusun cocugu bu cocuk hic mi insan icine karismayaacak ileride?

Iphone telefon da zenginlik degil. Kirada oturup calismaktan evine gelemeyen kaynimin eline para gectiginde ilk yaptigi iş cocuklara iphone vs almak olmustu ve hala kirada oturuyorlar durumlari da parlak degil. Bu mu zenginlik?
Ote yandan durumu oldukca yuksek olup, cocuguna da iyi egitim sartlari verenin cocugunun elinde iphone yok, alamadigindan degil gereeek yok.

Yurtdisinda da herkes cocugunun eline son cikan iphone tutuşturmuyor, Turkler yapar daha cok.
Yapan nasil yapiyor siye sorgulamak, basariyi sorgulamak iphone ile olmuyor.
Dogru durust sorgulasin basarili olsun madem sonra hala istiyorsa kendi alir.

Evet villalara lüx arabalara perde cekilmeli. Jxjxhxh

Orası öyle ama yaşıtları mesela iphone kutu açılımı yapacak kendisi bakacak çocukların özenmesi çok normal ulta lüks şeyler olmamalı mesela bir iphone bir bilgisayar oyun konsolu arada tatile gitmek vs.
Kutu açilimi böyle magaza acilimj gibi mi oluyo? Kurdele falan mi kesiliyo bxbxvxv

Konuda uzulmeniz gereken tek sey cocugunuzun size olan davranisi. Bence siz kendinizi ezik hissetmissiniz o yuzden bu kadar uzulmussunuz iphone alamayisiniza.

Calisiyorum, gayet iyi maasim var. Istedigim zaman iphone alabilirim ama ne kendime alirim ne de ozeniyor diye cocuguma. Yemek istedigi bir seyi alamasam uzulurum. Onu gelistirecek bir aktiviteye param yetmezse uzulurum. Saglik masrafini karsilayamazsam kahrolurum. Ama iphone alamadigim icin oturup uzulsem donup kendime bir bakarim.

Bir iphone kac lira?
bilmem google amcaya sorsorun iphone değil sorun ülkede herşeyin lükse kaçması.13 yaşında çocuğun yaşıtlarının hayatına özendi ve tepki gösterdi diye linç yemesi sürekli kendinden daha düşüklere bakıp şükretme kafasında olmasının beklenmesi annesinin ağlaması ve işe girip çocuğa iphone alarak bundan kurtulabilecek olmasını düşünmesi

Yeah watta F*** beybisu bxbxhx

Ytye bakarsan görürsün ablacım ya herşeyide bana sormaaç benden küçük çocuğun annem bana iphone 15 promax aldıııııııı diye koca koca başlıklı videoları var
Ama özentisu her seyi sen biliyosun o yuzden sana soruyorum. Bu arada Turkiye'den baska bacak kadar veledin eline telefon tablet veren gelismis ülke yok. O sacmalik da gene bu calismayan beyinlerin sonucu.

Asla almam. İmkanım var ama almam. Zaten öyle bi talepleri de olmaz. O şekilde yetiştirmeye çalışıyorum.

Evet villalara lüx arabalara perde cekilmeli. Jxjxhxh
Sizin gözünüze perde çekilmiş zaten size gerek yok buradaki konu 13 yaşındaki bir çocuk ve mesele sadece ben iPhone istiyorum diye tutturma değil, çocuk bana madem güzel şartlar sunamayacaktin neden beni dünyaya getirdin diyor? Evet belki güzel şart iPhone seviyesi olmamalı herkes için ama konu sahibi çalışsam mı diyor belli ki çalışmıyor bile, yani o çocuk daha nelerden kısılmış.

Bu çocuk bunu fark edebiliyor ve sorguluyor ama buradaki düşük duygusal zekası olanlar da anca geyik peşinde, neyse ki bu tarz da moda oldu da kim ne seviyede anlayabiliyoruz artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…