Alamadığınız için önce kendinizi sonra çocuğunuzu ikna şeklinize güldüm :)Benim oğlum kolejde okuyor herkeste iPhone var. Bizimki de Vestel mi ne yüz yıl önceki telefon onda. Bir kere dedi ki biliyor musun herkeste iPhone var dedi. Ben de evet benim de bazı arkadaşlarımda var. Bu imkan meselesi canım. Her zaman herşeyin en iyisine sahip olamayız. Başkasının da hiç telefonu olmayabilir ama senin var. Onalr da sana ozenebilir. Kamerası falan çok güzel ben de çok beğeniyorum ama bir telefona o kadar para vermek benim için mantıksız geliyor. Senin için de zaten çok gerekli değil dedim. O da tamam dedi.
13 yaşında çocuğun eline iphone telefon vermek için mi işe girmeyi düşünüyorsunuz?Merhaba hanimlar ablam almanyadan geldi 3 gündür bizde kalıyor tabi onların çocuklarında iphone son model tablet son model olunca benim oğlumda bana bağırdı bak kardeşinin cocuklarının herşeyi var bizim hicbişeyimiz yok diye niye beni doğurdun dedi bu lafları nerden öğreniyor bilmiyoru çok ağladım sizce işe girmeyi deneyip taksitle almaya çalışsammı iş te yok ama ne yapsam hanımlar bilemedim çok üzülüyorum oğlum 13 yasında
Çocuk ok boomer demiş geçmişAlamadığınız için önce kendinizi sonra çocuğunuzu ikna şeklinize güldüm :)
Tam ağzının ortasına bir tane çarpmalık. Allah sabır versin Z kuşağı annelerine.
Konu sahibesinin durumu iyimiymişte almıyormuş? Ayrıca diyelim durumu çok iyi istese her ay bir tane alabilir 13 yaşındaki bir çocuğa bunu almak doğru mu? 13 yaşındaki bir çocuğun elinde telefonun ne işi var? Haydi ona da tamam diyelim bu şekilde isteğini dile getiren bir çocuğa buyur bu isteğin denir mi?Yazık ya valla herkes kızmış ama ben çocuğa üzüldüm biz küçükken benden yaşça küçük kuzenimde konsollar falan vardı.bende çok sinir olurdum bizim durumumuz çok daha iyi olmasına rağmen alınmazdı.daha 13 yaşında çocuktan fazla olgunluk beklemeyin.çocuk heves etmiş normal şimdi gençler yurtdışına gitmek istiyor ona da heves etmiştir ne güzel hayatları kurtulmuş birde bize bak falan diye düşünüyordur.mesele sadece iphone değildir yani toptan imkanlarının daha iyi olması onu rahatsız ediyordur.bugün iphone alsanız başka birşeye özenir sonra sonu olmayan birşey maalesef gerçekten bende en iyi imkanları sunamazsam çocuk yapmama taraftarıyım ama artık olan çocukta bunu sorguluyorsa mecbur oturup anlatacaksınız işte imkan meselesini ve hayatın adil olmadığını artık anladığı kadar.ben özenmesini tepki göstermesini normal buldum siz fazla ciddiye almayın çocuk sonuçta.
2015 doğumlulara kadar Z kuşağı diye geçiyor. Sonraki Alfa’ymış. Hepsinin ortak özelliği ömür törpüsü olmaları.z değil bence bunlar..
z ler 17/18 yaşında oldular artık.
bunlar başka birşey
benim küçükte 13 yaşında.
konu sahibesi bunun sonu yok. çocuğuzun bakış açısını değiştirmeniz lazım.
Aynen napalim dünyanın bir ucunda insanlar ot pişirip yerken bir yudum suya muhtacken çocuğum ya da kendim iPhone alamiyorum diye aglayamam.Alamadığınız için önce kendinizi sonra çocuğunuzu ikna şeklinize güldüm :)
Yok benim oğlum gayet anlayışlı asla bana simarikca veya terbiyesizce bir cevap vermez. Ona herkesin imkanlarının bir olmadığını anlattım kendisi aklı başında bir çocuk özenmiş ama anlatınca anladı.Çocuk ok boomer demiş geçmiş
Merhaba hanimlar ablam almanyadan geldi 3 gündür bizde kalıyor tabi onların çocuklarında iphone son model tablet son model olunca benim oğlumda bana bağırdı bak kardeşinin cocuklarının herşeyi var bizim hicbişeyimiz yok diye niye beni doğurdun dedi bu lafları nerden öğreniyor bilmiyoru çok ağladım sizce işe girmeyi deneyip taksitle almaya çalışsammı iş te yok ama ne yapsam hanımlar bilemedim çok üzülüyorum oğlum 13 yasında
Bir kere benim zamanımdaki şartlarla şuanki şartlar bir değil benim zamanımda bu kadar ülke durumu kötü değildi bu kadar çocuklar gelecek kaygısı yaşamıyorlardı.şimdi ilkokul çocuğu bile ekonomi siyaset konuşur oldu.insanlar arasında aşırı uçurumlar yoktu.şimdiki çocukların algısı çok daha açık biz o zamanlar daha basit şeyler düşünür ve isterken şimdi teknoloji gelişti herkes herkesin hayatını görüyor sosyal medya çocuklar arasında bile çok yaygın sosyalleşmek için artık teknoloji bile bir ihtiyaç durumuna gelmiş durumda.yani benim çocukluğumla bu çocuğun 13 yaştaki durumu kıyaslanamaz bileKonu sahibesinin durumu iyimiymişte almıyormuş? Ayrıca diyelim durumu çok iyi istese her ay bir tane alabilir 13 yaşındaki bir çocuğa bunu almak doğru mu? 13 yaşındaki bir çocuğun elinde telefonun ne işi var? Haydi ona da tamam diyelim bu şekilde isteğini dile getiren bir çocuğa buyur bu isteğin denir mi?
Siz de küçükken istediğinize sahip olmadığınız için annenize ağzınıza geleni terbiyesizce söylüyor muydunuz?
13 yaşındaki çocuk mu kuzenimin ne güzel hayatı kurtulmuş diyip yurtdışına gitme planı yapıyor?
Daha ailesinin ekonomik durumundan bihaber olan çocuk Türkiye ekonomisine dünya ekonomisine mi hakim?
Çocuğa en iyi imkanları sunmak 100000lik telefonu 13 yaşında eline vermek mi oluyor?
Kaç yaşındasınız? Anneniz var mı? Annenizin gücünü aşan birşeyi aynı bu cümlelerle talep edebilirmisiniz? Hayır dimi, neden? Hayat adil değil annenizin imkanı yoksa bu çocuğun gösterdiği tepki normalse siz neden aynı şeyi yapmıyorsunuz?
En iyi imkan sınırsız bir şey. 6 odalı villada oturmak da var 500.000 dolara uzayda michelin yıldızlı aşçıdan yemek yemek de var. Her zaman daha iyi imkana sahip insanlar olacak. Herkesin ulaşamayacağı deneyimler olacak.Yazık ya valla herkes kızmış ama ben çocuğa üzüldüm biz küçükken benden yaşça küçük kuzenimde konsollar falan vardı.bende çok sinir olurdum bizim durumumuz çok daha iyi olmasına rağmen alınmazdı.daha 13 yaşında çocuktan fazla olgunluk beklemeyin.çocuk heves etmiş normal şimdi gençler yurtdışına gitmek istiyor ona da heves etmiştir ne güzel hayatları kurtulmuş birde bize bak falan diye düşünüyordur.mesele sadece iphone değildir yani toptan imkanlarının daha iyi olması onu rahatsız ediyordur.bugün iphone alsanız başka birşeye özenir sonra sonu olmayan birşey maalesef gerçekten bende en iyi imkanları sunamazsam çocuk yapmama taraftarıyım ama artık olan çocukta bunu sorguluyorsa mecbur oturup anlatacaksınız işte imkan meselesini ve hayatın adil olmadığını artık anladığı kadar.ben özenmesini tepki göstermesini normal buldum siz fazla ciddiye almayın çocuk sonuçta.
Orası öyle ama yaşıtları mesela iphone kutu açılımı yapacak kendisi bakacak çocukların özenmesi çok normal ulta lüks şeyler olmamalı mesela bir iphone bir bilgisayar oyun konsolu arada tatile gitmek vs.En iyi imkan sınırsız bir şey. 6 odalı villada oturmak da var 500.000 dolara uzayda michelin yıldızlı aşçıdan yemek yemek de var. Her zaman daha iyi imkana sahip insanlar olacak. Herkesin ulaşamayacağı deneyimler olacak.
Iphone gibi her kusak yeni surumle geliyor maasallah. 13 yasindayken ben de cok kapi carpmisimdir. Birakin bunalim gecirsin. Eksisozlukte bir yazi vardi dun, benim ailem cok sorunluydu ben ergenken depresyondaydim, ben herseye cok dikkat ettim, ailemiz cok iyi, benim cocugum da depresyonda diye. Iphone alsaniz, seneye yenisi cikacak onu isteyecek bu sefer2015 doğumlulara kadar Z kuşağı diye geçiyor. Sonraki Alfa’ymış. Hepsinin ortak özelliği ömür törpüsü olmaları.
Lüks tanımı kişiye göre değişiyor işte. Ki çocuklar isteklerine ulaşınca hep 1 adım sonrasını ister. Konu sahibi şimdi iphone alsa eylülde yenisini isteyecek, ipad isteyecek, mac isteyecek… Teşekkür edip, dersine dönmeyecek yani. Siz uludağ’da kayak tatilini yeterli görürsünüz, çocuk arkadaşının isviçre alplerine gittiğini duyar ona özenir. Iphone kutu açılımı seviyesini siz yeterli görürsünüz, çocuğunuz arkadaşımın annesi onu q7’yle alıyor, senin arabandan utanıyorum der. Çocuğun nefsini baz alırsanız yeterli imkana asla ulaşamazsınız.Orası öyle ama yaşıtları mesela iphone kutu açılımı yapacak kendisi bakacak çocukların özenmesi çok normal ulta lüks şeyler olmamalı mesela bir iphone bir bilgisayar oyun konsolu arada tatile gitmek vs.
valla benim oğlanda geçen gün neden bizim bilmem ne marka arabamız yok deyip isyan etti fln neyseki kısa sürdü,hatrı sayılır bir arabam var öyle kötü bişeyde değil ama onun söylediğini almam için sadece işe girmem yetmez o da kurtarmaz yani,ben kahkaha atarak tepkimi verdim sanıyorum o da gayet net aldı majı,neden üzülüyorsunuz allah aşkına,herkesin şartları bir değilki,onlar bide almanyadan gelmiş oğlunuza türkiyedeki gibi pahalı olmadığını asgari ücretin çok çok altında o telefonları alabildiklerini o yüzden aldıklarını söyleyin,ben oğlumada kızımada her zaman söylerim,en değerlisi size ait olanı,kötü olsun ama senin olsun,her zaman daha iyisi,daha pahalısı vardır zaten,ben uygun olanı alıyorum,aşırı zengin olsaydım da alacağım araba ve telefon yine orta halli birşey olurdu,ileride kendi hayat tarzını kendisi oluştursun,iyi bir işe girip çalışsın o istediği imkanı kendisi oluştursun,benim hayata bakışım bu,zengin insanları tavlamak için şişirilmiş gereksiz özellikleri olan şeyleri alacak kadar boş bir insan değilim,o kadar boş bir insan olacaksa kendisi bilir,eşya ile vasıf edinen insanlardan olmadım çocuğumda olsun istemezdim,bu bilinçle büyütmekte fayda var,o zaman kolay kolay yanılmazlar.Merhaba hanimlar ablam almanyadan geldi 3 gündür bizde kalıyor tabi onların çocuklarında iphone son model tablet son model olunca benim oğlumda bana bağırdı bak kardeşinin cocuklarının herşeyi var bizim hicbişeyimiz yok diye niye beni doğurdun dedi bu lafları nerden öğreniyor bilmiyoru çok ağladım sizce işe girmeyi deneyip taksitle almaya çalışsammı iş te yok ama ne yapsam hanımlar bilemedim çok üzülüyorum oğlum 13 yasında