Vallahi ya. Adam olduda iphone diye annesini azarlıyor. Hayret bir şey.milletin evladı da başarıdan başarıya koşuyor deseydin. Allah’ın ergeni. Son model telefonu hakedecek ne yaptıysa? 13 yaşa telefon bile çok benim kız 11 yaşında sürekli söyleniyor arkadaşlarının telefonu varmış falan filan. Vallahi bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor.
Aynen öyle. Birde benim çocuklar kolejde okuyor 5 yıldır haliyle gelir seviyesi yüksek olunca çocuklarda telefon oluyor. Kimisi şımartmak için alıyor,kimisi anne baba çalıştığı için mecburiyetten.Vallahi ya. Adam olduda iphone diye annesini azarlıyor. Hayret bir şey.
En güzelini yapıyorsunuz.
Bakın size bir şey anlatayım. Geçenlerde akşam saati dışarı çıktım markete gidiyorum, 12-13 yaşlarında bir çocuk arkadaşının yakasına yapışıp minibüse yapıştırdı. İnanın korktum, küçücük çocuklardan resmen korktum. Hemen polisi aradım, allahtan kapatır kapatmaz siren seslerini duydum. Ertesi sabah yine aynı yerden geçiyorum, bi baktım aynı çocuk başka bir arkadaşına zorbalık yapıyor. Zorbanın anasıda orada. Hemen koştu zorba oğluna sarıldı. Heeehhh dedim. Toplum içine çıkmaması gereken bir antisosyal yetiştiriyor. Utanmasıda yok. Evlat tatlı bir şey anlamaya çalışıyorum. Ancak sınır koymak zorundasınız ve bu sınırları ona iyice öğretmek zorundasınız. Yoksa hem size hem topluma zarar oluyorlar.
Anlıyomu ki arabada öyle onlar da audi var onuda kıskanıyor anlamadım gittiÇocuğunuz bir kavram karmaşası yaşıyor. Ona telefonun onun için neden lazım olduğunu anlatın. “Sen dışarıda zaman geçiriyorsun sana istediğiniz zaman ulaşmak için ve sen de bize gerektiğinde ulaş diye sana bu telefonu aldık. Telefon markası sadece statü gösterisidir senin yaşın bir statü gerektirmez ileride güzel kazançlarla kendine en iyisini alırsın inşallah. Eğer bu telefona ihtiyacın olmadığını düşünüyorsan evde bırakabilirsin” gibi.
Ne var ağlayacak..şuan telefon yaşı bile değil. Almak zorunda değilim elimden bu kadarı geliyor gayet de iyi ebeveynim deyin geçin. İşe girmenizi anlarım.da telefon almak için işe girmek ne demek allasenMerhaba hanimlar ablam almanyadan geldi 3 gündür bizde kalıyor tabi onların çocuklarında iphone son model tablet son model olunca benim oğlumda bana bağırdı bak kardeşinin cocuklarının herşeyi var bizim hicbişeyimiz yok diye niye beni doğurdun dedi bu lafları nerden öğreniyor bilmiyoru çok ağladım sizce işe girmeyi deneyip taksitle almaya çalışsammı iş te yok ama ne yapsam hanımlar bilemedim çok üzülüyorum oğlum 13 yasında
Yahu para olsa da 13 yaşındaki çocuğa son model iphone alınır mı? Çok istiyorsa büyüyünce kendine alsın.Merhaba hanimlar ablam almanyadan geldi 3 gündür bizde kalıyor tabi onların çocuklarında iphone son model tablet son model olunca benim oğlumda bana bağırdı bak kardeşinin cocuklarının herşeyi var bizim hicbişeyimiz yok diye niye beni doğurdun dedi bu lafları nerden öğreniyor bilmiyoru çok ağladım sizce işe girmeyi deneyip taksitle almaya çalışsammı iş te yok ama ne yapsam hanımlar bilemedim çok üzülüyorum oğlum 13 yasında
E gitsin çalışsın alsın o zaman. Amaaaaan bırak ciddiye alıp cevap bile verme ergenusAnlıyomu ki arabada öyle onlar da audi var onuda kıskanıyor anlamadım gitti