Çocuğum beni çok üzdü ne yapmalıyım

Zaten sonra da bir kadına tutulup başına bela oluyorlar
Bu sefer para da satinalamiyor
Sonra ya kendisinin sonu oluyor ya kadının

Zamanla, ülke şartlarıyla terbiyenin hiiiiiç alakası yok. Zaman değişti diye çocuklar ana babalarıyla terbiyesizce saygısızca konuşamaz. Ülke şartları kötü diye annesine ağzına geleni sayamaz. Bu dünde böyleydi yarın da böyle olacak.
Aynı yaşlarda oğlum var, gayet sosyal, her ekonomik sınıftan arkadaşı olan bir çocuk, varlığı yokluğu gören bilen bir çocuk, gelecek kaygısı filan yaşamıyor, çevremdeki bu yaş grubu çocuklar da yaşamıyor biraz mantıklı mı olsanız.
Çocuğun sosyal medyada işi ne hanımefendi? 13 yaşında çocuğun eline 100000tl ilk telefon verirseniz sosyal medyaya da girer başı belaya da girer. Bir çocuğun sosyalleşmesi için teknolojiye sosyal medyaya değil bilinçli ana babaya ihtiyacı var.
İşinize gelince gayet yetişkin gibi davranan düşünen algıları çoook açık bilinçli çocuklar, işinize gelince daha 13 yaşında küçücük çocuklar, istikrarlı olun da savunduğunuz şeyi ciddiye alalım
Özenmesinde problem yok, problem davranış şekli annesine söyledikleri, bilinçli hiçbir yetişkin de bunu normal kabul etmez
13 yaşındaki çocuğun telefonu olursa derece yapamaz mı dedik, illa dersleri kötü mü olur dedik?
Sizin ailedeki çocuklardan bize ne? Onların anaları babaları bu yaşta ceplerine telefon koydu diye bu doğru mu oluyor? Otorite mi sizin aile?

almayın tabiki. bugün bunu isteyecek yarın başka şey. aç ve açıkta değilse sorun yok.

Orası öyle ama yaşıtları mesela iphone kutu açılımı yapacak kendisi bakacak çocukların özenmesi çok normal ulta lüks şeyler olmamalı mesela bir iphone bir bilgisayar oyun konsolu arada tatile gitmek vs.
Hanımefendi ülkenin geneli kaç lirayla geçiniyor, asgari ücret ne kadar açlık sınırı ne kadar haberiniz var mı sizin? Nerede yaşıyorsunuz siz ya. Bunlar lüks olmamalıymış, bu ülkede bir baba evladını doyuramadığı için intihar etti, açlıktan ölen çocuklar var be. Deprem bölgesinde hala çadırda hayatta kalmaya çalışan insanlar var. Çocuğu özendi diye taneyle üzüm alan insanlar var. Arkadaşı iPhone kutu açılımı yaptı ama paşanın iphonesi yok diye bunalıma girecekse buyursun girsin hiç sakıncası yok. Bu çocukları bugün eğitmezseniz yarın nasıl canavarlar olacaklar hiç umrunuzda değil dimi. Herşey normal size

Çocuklara telefonun sınırlı verilmesi gerekirken şu ellerinde iPhone yemin ediyorum anlayamıyorum yok vallahi anlayamıyorum yıl 2009 mu neydi kardeşim ilkokula gidiyordu okuldaki öğrencilerin refah seviyesi yüksek olduğu için çocukların elinde iyi iyi telefonlar vardı hayretler içerisinde kalıyordum yıl 2024 ve durum hiç değişmedi hâlâ çocukların elinde enstrüman, kitap, boya kalemi olması gerekirken çoğunun elinde telefon mevcut bu ülke gram ilerlemez bir kere ebeveynler bilinçli değil konuda da okuduğumuz üzere öyle gözüküyor. Çocuğunuza yanlışlarını anlatın doğruları da anlatın anlamazsa bir daha bir daha hatta kardeşinize de anlatın o telefonların o çocuklara yanlış olduğunu hatta ve hatta kontolllü verilmesi gerektiğini anlatın.

Tamam işte bende kendi yaşam seviyeme göre yorum yapıyorum asgari ücretle geçinende çocuk yaparken düşünsün mesela benim yaşam standartımda çocuk yaşatamayacaksam yapmam çünkü ben öyle yaşadım neden çocuğuma daha azını layık göreyim.hiç duyarda kasma napayım kardeşim ülkeyi ben mi bu hale getirdim?çocuk yaşıtlarının imkanlarını görmüş özenmiş tepki göstermiş bir iphone telefon atla deve değil ailesi karşılayamayabilir ama o zaman çocuğun tepkisi karşısındada ağlamak yerine oturup durumu izah edecek. siz ne kadar izah etsenizde durumu anlasada özenecek yaş itibarıyla yapacak birşey yok bu konuda ne kadar eğitirsen eğit en fazla kabullenir tepki vermez.

Ee senin yetiştirdiğin çocuktan aile terbiyesi algından vs banane o zaman?bizim ailede çocuklar o yaşlarda telefonda aldı macte aldı bir sıkıntıda olmadı olmasında zaten ailemin çocuk yetiştirmesi otorite kriter falan mı dedim ben wtfbenim savunduğum bir durumda yok zaten sadece günümüzdeki çocukların imkanıyla geçmisi kıyaslamanız çok komik geldi banatamam siz takılın geçmişteki gibi ne diyeyimbana göre 13 yaşında çocuk telefon kullanabilir kontrollü bir şekilde sorun yok yani imkan varsa yeterli olgunluğa ulaşmışsa iphoneda kullanır macte.çocuğun algı seviyesi açık derken dışarıdan bahsediyorum senin yaşında ne vardıda o kadar özenecektin sen?şimdi heryerde zibilyon tane şey var.13 yaşında özenir tepkide gösterir ki göstermişte bitti.buna ağlayıp ciddiye almayı mantıksız buldum çocuğun özenmesine de üzüldüm bu kadar basit olayı dallanıp budaklandırma

Karşınızdakine “sen” diye hitap etmenizden belli zihniyetiniz boşa anlatıyoruz belli
Bir çocuğa telefon alınmaması gerekmesinin sebebi sadece dersleri mi? Bu kadar mı bihabersiniz dünyadan ya. Benim akrabalarım çocuklarına telefon aldı ama çocuklar derece yaptı, eeee? Ne alakası var konuyla?
Ben günümüzdeki şartlarla geçmişteki şartları, teknolojiyi mi kıyasladım? Terbiye diyorum terbiye saygı diyorum, bunların gelmişi geçmişi mi var? Siz 13 yaşındayken annenizle böyle saygısızca terbiyesizce konuşuyor muydunuz diye sordum size, siz bana günümüzdeki çocukların imkanlarıyla geçmiştekiler aynı mı diyorsunuz, uyanamadınız mı anlayamıyor musunuz kasti mi saçmalıyorsunuz?
13 yaşındaki çocuğun eline telefonu verip nasıl kontrol edeceksiniz?
Bundan 50 yıl öncede çocukların özeneceği şeyler vardı ben çocukken de vardı 20 sene sonra da olacak.
Taş devrinde yaşamış çocuklar da başlarını sokacak bir mağaraları olan çocuklara özeniyordu , nasıl bir kafa yapınız var ya
Tepki göstermiş dediğiniz tepki ne? Normal kabul ettiğiniz tepki ne? Bir çocuğun annesine edepsizce konuşması mı normal size göre?
Ne istersem onu yaparım sizden komut alacak değilim

Olayi telefon oUnde degelendirmeyecegim o kisim klasik ergen davranisi. Ama genel olarak ihtiyaclari karsilayamiyorsaniz bir ise girip calisin tabiki.

tamam

Yaw kim dedi özenemez diye? Özenir de tepki de verir. Saygısızlık edemez, özendiğini istediğini böyle ifade eden kimseye de imkan olsa dahi isteği sunulmaz. Çocuk terbiyesinden bu kadar bihaber olmanız da bana farklı şeyler düşündürdü.
Herkes kendi yaşam standartlarında çocuk yaşatıyor zaten ne diyorsunuz Allah aşkına ya
Asgari ücretle geçinen ne düşünsün, bir gün elinde iPhone olan birini görürse çocuğum bana ağzına geleni sayabilir o yüzden doğurmayayım mı desin? Sadece zenginler doğursun oldu, başka süper mantıklı fikriniz var mı?
Kendi yaşam seviyenizden başınızı uzatıp diğer yaşam seviyelerindeki insanlara bir baksanız biraz vizyon sahibi olacaksınız
Ülkeyi bu hale siz mi getirdiniz dedim ben? Yaşıtlarının imkanı derken bile tek bir sınıfı kastediyorsunuz, bu çocuk doğru yetiştirilip yönlendirilseydi yırtık ayakkabıyla sokakta yürüyen yaşıtını da gözü görürdü, sadece iPhone si olan yaşıtını görmezdi, bakın bu çocuğun büyümüş halisiniz. Yarın çocuğunuz Dubai’de ki villasında yaz tatiline özel jetiyle giden arkadaşına özenip ağzına geleni size saydığında ne yapacaksınız? Hmmm çok normal mi diyeceksiniz? Dubai’de bir yazlık da alamayacaksınız özel jetinizle haftasonları götüremeyeceksiniz doğurmayın hanımefendi dimi, çocuk bu özenir bir tarafı şişer sonra. Hep daha fazlası vardır

Ya madem ciddiye alınacak biri değilim neden paragraf paragraf yazıyorsunuzbu davranışınızda komik mesela

Arkadaşımın kızı var 1.sınıf, sürekli annesine "zengin olduğumuzu ne zaman söyleyeceksiniz, ne zaman havuzlu evimize geçeceğiz" falan diyor.

Sosyal medya sadece bizlerde o toz pembe algıyı oluşturmuyor çocuklarda daha kötü bir hale büründü konu. Bir de karşısında kanlı canlı örnek görünce iyice algısı şaşmış demek.

Çocuğuma istediği kıyafeti alamıyorum falan deseniz ağlamanıza hak verirdim ama bu sadece çevresinde ya da internette gördüğü örneklerden ibaret istediği bi şey. 30 yaşındayım iPhone'um yok :)) bir heves herkeste olan şeyleri isteyebilir ama size bağırmasını falan haklı çıkarıyorsunuz ağlayarak, taksitle telefon almayı düşünerek. Evde kim anne kim çocuk, onu okula gönderirken yemeğini kim hazırlıyor kim ayağındaki ayakkabıyı alıyor biraz sert durup göstermeniz lazım, ucu kaçar yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…