Çocuğum beni çok üzdü ne yapmalıyım

Sizin gözünüze perde çekilmiş zaten size gerek yok buradaki konu 13 yaşındaki bir çocuk ve mesele sadece ben iPhone istiyorum diye tutturma değil, çocuk bana madem güzel şartlar sunamayacaktin neden beni dünyaya getirdin diyor? Evet belki güzel şart iPhone seviyesi olmamalı herkes için ama konu sahibi çalışsam mı diyor belli ki çalışmıyor bile, yani o çocuk daha nelerden kısılmış.

Bu çocuk bunu fark edebiliyor ve sorguluyor ama buradaki düşük duygusal zekası olanlar da anca geyik peşinde, neyse ki bu tarz da moda oldu da kim ne seviyede anlayabiliyoruz artık :)
Ay ben size laf anlatamayacam zengin akrabayla bir araya gelemiyolar niye? Cocugu sartlari görür kiskanirmis. Cocuga yeterli egitimi, barinmayi, beslenmeyi, sevgiyi sunuyosa gerisi tiriviri. Sanki cocugu ac yatirip sokakta dilendiriyo. Cocuguna iphone alamayan cocuk yapmasin kafanizi güle güle kullanin. Seviyesini sevdigim bxbxhx

Sizin gözünüze perde çekilmiş zaten size gerek yok buradaki konu 13 yaşındaki bir çocuk ve mesele sadece ben iPhone istiyorum diye tutturma değil, çocuk bana madem güzel şartlar sunamayacaktin neden beni dünyaya getirdin diyor? Evet belki güzel şart iPhone seviyesi olmamalı herkes için ama konu sahibi çalışsam mı diyor belli ki çalışmıyor bile, yani o çocuk daha nelerden kısılmış.

Bu çocuk bunu fark edebiliyor ve sorguluyor ama buradaki düşük duygusal zekası olanlar da anca geyik peşinde, neyse ki bu tarz da moda oldu da kim ne seviyede anlayabiliyoruz artık :)
Ben size katılıyorum azınlık olaraktan yürüyün😂çocuğun derdi iphone olsa alır verirsin biter.annesi ağlayarak iphone almak için işe mi girsem diyor yani olayı çözememiş bile.

o yaştaki çoçuk önce ıphone ertesi gün başka şey isterde ister bitmez yani istekleri konu sahibi sende bir annesin gücüne gidiyor söyledikleri ama onun artık ergenlıkten bu şekilde saçmaladığını bil hepimiz geçtik o dönemden onunla neden olmadığını paylaş yoktan anlasın, anlamak zorunda saygısını yitirmeyecek o anne ve çoçuk çizgisini bozmayacak ben böyle desem terliği yapıştırırdı annem sırtıma yemınle

Ne zengini fakiri ya şu telefonlar ne cok mesele haline getiriliyor ki yetiskinler bile boyleyse cocuklara şaşmamali.
Cocuktan niye baskasinin zenginligi saklansin yani, baskasinin malindan nasil korusun cocugu bu cocuk hic mi insan icine karismayaacak ileride?

Iphone telefon da zenginlik degil. Kirada oturup calismaktan evine gelemeyen kaynimin eline para gectiginde ilk yaptigi iş cocuklara iphone vs almak olmustu ve hala kirada oturuyorlar durumlari da parlak degil. Bu mu zenginlik?
Ote yandan durumu oldukca yuksek olup, cocuguna da iyi egitim sartlari verenin cocugunun elinde iphone yok, alamadigindan degil gereeek yok.

Yurtdisinda da herkes cocugunun eline son cikan iphone tutuşturmuyor, Turkler yapar daha cok.
Yapan nasil yapiyor siye sorgulamak, basariyi sorgulamak iphone ile olmuyor.
Dogru durust sorgulasin basarili olsun madem sonra hala istiyorsa kendi alir.🙄
O kişilerin sadece elindeki telefona bakarak zengin fakir edebiyatı yapmak yerine, araba, oturulan ev, aylık kazanç, yapılan işe de bilinçli bir şekilde bakıp " başarı" yı görebilmek çok zor olmasa gerek.

Evde oturan çalışmayan kişi mi başarılı olmus oluyor bu durumda? Keşke kendisini kötü hissetmesi gereken insanlar bi durup gerçekten arada kötü hissetse ki, hayatını değiştirme kararı alabilse.

Grupça yanlış şeyler kollaninca o yanlislik ortadan kalkmış olmuyor.

Ben burda çocuğa alınması gereken telefonu desteklemiyorum. Ben çocuğun aradaki bu uçurumu sorgulamasini destekliyorum. Daha 13 yaşındaki bi çocuğun bizim durumumuz yoku kabul etmeme bakış açısını destekliyorum. Dilerim bir gün kendisini ailesinden de ayırıp, kendisine kendi hak ettiğini düşündüklerini verebilecek bir hayat kendisine kurabilir.

Ay ben size laf anlatamayacam zengin akrabayla bir araya gelemiyolar niye? Cocugu sartlari görür kiskanirmis. Cocuga yeterli egitimi, barinmayi, beslenmeyi, sevgiyi sunuyosa gerisi tiriviri. Sanki cocugu ac yatirip sokakta dilendiriyo. Cocuguna iphone alamayan cocuk yapmasin kafanizi güle güle kullanin. Seviyesini sevdigim bxbxhx
Çocuğuna iphone alamayan çocuk yapmasın diye yazan sizsiniz yalnız ajajaha. Ben öyle bir şey yazmadım, tekrar okuyun. Okuma yazma bilmiyorsanız da birisinden destek alın.

Merhaba hanimlar ablam almanyadan geldi 3 gündür bizde kalıyor tabi onların çocuklarında iphone son model tablet son model olunca benim oğlumda bana bağırdı bak kardeşinin cocuklarının herşeyi var bizim hicbişeyimiz yok diye niye beni doğurdun dedi bu lafları nerden öğreniyor bilmiyoru çok ağladım sizce işe girmeyi deneyip taksitle almaya çalışsammı iş te yok ama ne yapsam hanımlar bilemedim çok üzülüyorum oğlum 13 yasında

Çocuğun tepkisi normal. Çocuk adı üstünde. Yetişkin insan yeri geliyor, isyan ediyor, şımarıyor, kendini kaybedip fazla tepki veriyor,, kendisini kontrol edemiyor. bir anne olarak seninde üzülmen normal. Her ailede olabilecek şey yaşanmış sizin evde.

En doğrusu,çocuğunu böyle alıp, sevdiği bir aktiviteyi yapmaya çıkarıp, orada onunla konuşman olur. Ülkelerin çalışanlarının alım gücünün farklı olduğundan, ekonomik farklılığından bahset. Teknolojik ürünlerin son modellerinin çocuklar için uygun ve güvenilir olmadığını anlar,özellikle hırsızlık olaylarından bahset. Bu cihazları uzun süre kullanmak dikkat dağınıklığına neden olur bunu anlat.

Burada çok böyle gereksiz, abartılı yorumlar yapılmış ama abartılacak bir konu değil bu. Her evde çıkabilecek bir tartışma konusu.

Merhaba hanimlar ablam almanyadan geldi 3 gündür bizde kalıyor tabi onların çocuklarında iphone son model tablet son model olunca benim oğlumda bana bağırdı bak kardeşinin cocuklarının herşeyi var bizim hicbişeyimiz yok diye niye beni doğurdun dedi bu lafları nerden öğreniyor bilmiyoru çok ağladım sizce işe girmeyi deneyip taksitle almaya çalışsammı iş te yok ama ne yapsam hanımlar bilemedim çok üzülüyorum oğlum 13 yasında
bugün son model tablet isteyecek yarın telefon öbür gün başka bişey sonu gelmez boş yere üzülmeyin gazzede kuru ekmeği özleyen çocuklar var , çocukların ayarı kalmaz bu konularda hep daha fazlasını isteyecek ilerde çalış kendin al de

bugün son model tablet isteyecek yarın telefon öbür gün başka bişey sonu gelmez boş yere üzülmeyin gazzede kuru ekmeği özleyen çocuklar var , çocukların ayarı kalmaz bu konularda hep daha fazlasını isteyecek ilerde çalış kendin al de

Şimdi konuyu başka yere çekecekler ama bu da biraz uç örnek değil mi

O kişilerin sadece elindeki telefona bakarak zengin fakir edebiyatı yapmak yerine, araba, oturulan ev, aylık kazanç, yapılan işe de bilinçli bir şekilde bakıp " başarı" yı görebilmek çok zor olmasa gerek.

Evde oturan çalışmayan kişi mi başarılı olmus oluyor bu durumda? Keşke kendisini kötü hissetmesi gereken insanlar bi durup gerçekten arada kötü hissetse ki, hayatını değiştirme kararı alabilse.

Grupça yanlış şeyler kollaninca o yanlislik ortadan kalkmış olmuyor.

Ben burda çocuğa alınması gereken telefonu desteklemiyorum. Ben çocuğun aradaki bu uçurumu sorgulamasini destekliyorum. Daha 13 yaşındaki bi çocuğun bizim durumumuz yoku kabul etmeme bakış açısını destekliyorum. Dilerim bir gün kendisini ailesinden de ayırıp, kendisine kendi hak ettiğini düşündüklerini verebilecek bir hayat kendisine kurabilir.

Calisiyorsa calissin ama iphone parasi icin degil.
Zenginligin bir sınırı yok her şeyin daha pahalisi, daha lüksü oluyor devamli. Ev araba yazlikla coook zengin mi olunuyor en ust seviye basari bu mu? Yazlik varsa bizim yazlik niye X ülkede değil, niye ulkenin x yerinde degil demeye başlar bu seferde.

Başkasinin yaptiklarini yapamadiklarini sorgulamak zor bir sey degil. Uzaktan bakip kilimi kipirdatmadan ben de derim su yapmis bu bunu yapmis sen niye yapamadin diye.
Sorgulamakla bitmiyo, kendi yapsin sonra konuşur.

Güzel şartlardan kasıt ne tam olarak. Benim kızımda iPhone istese asla almam. Saçma çünkü bir telefona o kadar para vermek. Yada gidip bilmem ne marka monta milyar vermem. Kızımı Alp lerde kayağa da götüremem (giden arkadaşları var) ama elimdeki tüm imkanlar o ve kardeşleri için harcıyorum.

Bence iki önemli mevzu var neden bu kadar marka düşkünü olduk?

Ne zaman çocuklarımız bize karşı saygısını kaybetti?

Kızımın iPhonenu olan arkadaşları var. Ama 9 yaşındaki çocuğa telefon vermem. 13 yaşına gelince okulda ulaşmak için belki verilebilir. Telefon iletişim aracı olmalı hava atma aracı değil.

Çocuğuna iphone alamayan çocuk yapmasın diye yazan sizsiniz yalnız ajajaha. Ben öyle bir şey yazmadım, tekrar okuyun. Okuma yazma bilmiyorsanız da birisinden destek alın.
Keske kendi yazdigindan cikan sonucu anlayacak kadar kapasiten olsaydi. Cocugunu zenginin zenginligine maruz birakmis koruyamamis nedir jxjxbxh. Tv de acmasin mesela kimse evinde, herkes gidip Miami de Saint Tropez de tatil yapamiyo. Bodrum'a giden otursun aglasin bence. Ay Allah askina siz bana yazmayin. Abuk subuk öf bxbx

Son düzenleme:
Keske kendi yazdigindan cikan sonucu anlayacak kadar kapasiten olsaydi. Cocugunu zenginin zenginligine maruz birakmis koruyamamis nedir jxjxbxh. Tv de acmasin mesela kimse evinde herkes gidip Miami de Saint Tropez de tatil yapamiyo. Bodrum'a giden otursun aglasin bence. Ay Allah askina siz bana yazmayin. Abuk subuk öf bxbx
O çocuklar beraber oynarken durumu daha iyi olan eğer gıcık bir yapıya da sahipse çocukla üsten üste konuşarak çocuğu kışkırtıyor ve kıskanmasını artırıyor olacak. Daha bunu idrak edemeyen de benim mesajlarıma kendini bi şey sanıp da cevap vermesin bence de.

Keske kendi yazdigindan cikan sonucu anlayacak kadar kapasiten olsaydi. Cocugunu zenginin zenginligine maruz birakmis koruyamamis nedir jxjxbxh. Tv de acmasin mesela kimse evinde herkes gidip Miami de Saint Tropez de tatil yapamiyo. Bodrum'a giden otursun aglasin bence. Ay Allah askina siz bana yazmayin. Abuk subuk öf bxbx

Boyle yazanlarin basari basari diye bahsettikleri seylere ulastiklarini dusunmuyorum. Ev, araba, yazlik iphone olunca en guzel sartlari vermis oluyor saniyor. 😀 bahsettikleri seylere sahip olsa ve ya cevrede sahip olan kisinin cocugunu gozlemlese gorurdu.

Benim cocugum yok ama ben gordum yani o cocugu yolladiklari okuldaki insanlarin cocuklari da senden daha iyi durumda olabiliyor o cocuk eve gelince yine anlatiyor babasinin helikopteri varmis bilmem kim suraya gitmis, şu varmis diye. Bahsettigi olay bitmiyor yani. 😄😄😄

Alsaydınız ayagınızın altına, hayırdır?

X