çocugu olamayanlar buna nasıl katlanıyor?

ben de bu entellektüel yorumu bekliyordum geldi rahatladım....
Arkadaş gayet mantıklı bir yorum yapmış tepki gösterecek ne var bilemedim. bende çocuğum olmayacağını öğrendiğim günlerde aynen böyle hissetmis ve düşünmüştüm hatta bu konuya bile yazdım bunu.su anda çocuğum var ama yine de koruyucu aile olmak istiyoruz.

Bence gayet güzel bir öneri.

Bebegi !hala olmayanlardan tavsiyeler beklemekteyim...
benim 7 yıl olmadı arkadaşım..kızkardeşim benden 2 sene sonra evlendi ..6 ay sonra oldu maaşallah..annemiiz rahmetli olduğundan hep ben yanındaydım ..ilk defa bebeğini kucağıma aldım heyecanımı ona belli etmemeye çalıştım,annemiz yoktu ve birinin birşeyler yapması gerekti..yeğenim dört yaşına gelince hamile kaldım..rabbim tüm isteyen merhametli kullarına nasib eylesin..

Dünyada yüzbinlerce insanın çocuğu yok ne var bunda? Benim iki halamın da yok bir gün olsun isyan ettiklerini görmedim.
Olsa güzel olur ama olmuyorsa zorlamamak lazım.
Allah'ın bir bildiği vardır elbet.
Sağlığınız yerinde eliniz ayağınız tutuyorsa şükredin bence.

Arkadaş gayet mantıklı bir yorum yapmış tepki gösterecek ne var bilemedim. bende çocuğum olmayacağını öğrendiğim günlerde aynen böyle hissetmis ve düşünmüştüm hatta bu konuya bile yazdım bunu.su anda çocuğum var ama yine de koruyucu aile olmak istiyoruz.

eşimin subay arkadaşı ve eşi aldılar yetimhaneden,bu kadarmı insan sevgisi olur,kendi çocukları gibi,sanki onların canı kanı o derece sahiplenme duygsu kadesa,neler okuyoruz annelik babalık duygusundan yoksun olanları..bebekti aldıklarında şimdi ilk okul 2 ye gidiyor..

Macunlardan da testlerden birinin bebeği olduğunda eksiligimizi fark etmekten de parklarda dolasmaktan da dua okumaktan da artık bıktım...Rabbim kimisine de veriyor adam gidip çöpe atıyor.....biktim.....Rabbim bize ol demiyor.neden. ..kaldiramiyorum artık

Romatizmal rahatsızlığımdan dolayı doktorum çocuk düşünme sakın dedi. Ben de düşünmüyorum :)

Denersem olur mu onu bile bilmiyorum. Ama belki biraz daha olgunlaştığımda tüm riskleri kabullenip denemek isterim. Belki de anne sevgisinden mahrum bir yavruya annelik yapmak isterim. Hayatının merkezi çocuk olmazsa gayet de yaşanıyor. hayattan zevk alıyorum. Çocuğum olursa yapamayacaklarmı yapıyorm..

Tevekkül et. Rabbim zamanını biliyordur. Herkesin bir imtihanı var bu Dünya'da . Belki sizinkide budur. Allah'ım gönlünüze göre versin. Dermansız dert vermesin.

eşimin subay arkadaşı ve eşi aldılar yetimhaneden,bu kadarmı insan sevgisi olur,kendi çocukları gibi,sanki onların canı kanı o derece sahiplenme duygsu kadesa,neler okuyoruz annelik babalık duygusundan yoksun olanları..bebekti aldıklarında şimdi ilk okul 2 ye gidiyor..
Hikayemi az çok biliyorsun, hep şunu düşündüm ben; eğer Allah bir bebeği rahmimde büyütmeme olanak vermiyorsa bende kalbimde buyuturum...

Gerçi her insan evlat edinmeye sıcak bakmayabiliyor.

Bende böyle zamanlardan geçtim anneliği istedikten çok sonra tattım. Adet Olduğum günler hep Ağladım neden diye. Ama zamanı varmış geldi sonra mucizelerim.
Abi'min eşide yıllar sonra kavuştu. Sadece dua et Rabbim zamanı geldiğinde nasip edecek inşallah

Hikayemi az çok biliyorsun, hep şunu düşündüm ben; eğer Allah bir bebeği rahmimde büyütmeme olanak vermiyorsa bende kalbimde buyuturum...

Gerçi her insan evlat edinmeye sıcak bakmayabiliyor.
duygulandırdı kurduğun cümle:KK61:

Öncelikle üslubunuz çok sert, bu konuda bir anlaşalım. İşinize gelen yorumlara 'canımsın, pek beğendim yorumunu', işinize gelmeyenlere 'hadi canım güle güle' tarzı yorumlar yaparak olmuyor maalesef.

Evet, duygusal bi anda konu açmış olabilirsiniz ama saygı çerçevesinde gelen her yorumu da kabul etmek zorundasınız.

Konunuza gelince, inşallah kısa zamanda anne olabilirsiniz ama olamazsanız da bu dünyanın sonu değil. Çocuğu olmayan, olup da sonra kaybeden o kadar çok kadın var ki... Hayata mı küssünler? Ne gelirse Allah'tan, başımıza gelen her şeyi kabul etmek zorundayız.

Bir de bu kadar çok çocuk sahibi olmak isteyip de olamayanlar neden evlatlık, gönüllü annelik seçeneklerini düşünmezler anlamıyorum. Amaç bir çocuğu iyi yetiştirip büyütmekse pekala evlatlık edinip onu da yetiştirebilirsiniz.

Aslında seni çok iyi anlıyorum Bazen öyle bi an olur ki artık isyan derecesine gelirsin ama aslında en önemli an o zzamandır.Bende 5 yıl oldum evleneli her ay bi umutla bekledim.hep acaba bu ay oldu mu diye düşündüm ama olmadı.Bilirim o acıyı. biz kalabalık bi aileydik amcamlarla beraber kalırdık şimdi annemlere toplandığımızda amcamın kızlarının , ablamın , hepsinin var çocuğu .onlar çocuklarıyla uğraşırken ben bi köşede oturup onlara bakıyorum.Biliyorum bu bi imtihan ve bize düşen sabretmek.çok zor ama sabretmeliyiz.ddikkatini başka şeylere ver ve asla umudunu kaybetme Rabbine sığın ondan yardım iste inan çok rahatlatıyo.Eğer inancım olmasa bi an intiharı bile düşündüm o dereceye geldim yani.Biz ileriyi göremediğimiz için sabredemiyoruz.Rabbim bizide sevindirir inşallah.

Konu sahibi, size tavsiyem umutlarınızı tamamen tüketip karanlık bi dünyaya kendinizi hapsetmeyin lütfen zira yeryüzü, yıllar süren onca tedaviye rağmen gebe kalamayıp beklenmedik bi anda yüzü gülen annelerle dolu.
Bir de okuduğum bir kaç yorumda dikkatimi çekti ve bu konuda hassasiyetim olduğu için uyarma ihtiyacı hissettim. Lütfen lügatlarımızdan yetimhane, kimsesizler yurdu ... gibi kullanımı yanlış olan kelimeleri çıkartalım.

Beni alıntılayıp kendinizce laf söyledikten sonra yok bir şey demek de ilginç.
Konu sahibi değilsiniz, dolayısıyla yorumuma muhatap da...
"Entelektüel" yorumumu polemik yaratacak bir biçimde yanıtlayıp çocuk susturur gibi "yok bir şey" demenizden hoşlanmadım.
Sıkıntınız varsa açıkça söyleyin, yoksa 15'lik ergenler gibi aklınızca dalga geçmeyin.
Selamlar, iyi akşamlar.
peki :)

evet :KK66:

Konuyu okuyunca 20 yildir cocugu olmayan biri acmis sandım, daha 26 yasindasin ve 1.5 yildir cocugun olmuyor diye isyan ediyorsun.
ben 23 yasimda evlendim 30umda anne oldum, cocuksuz hayat da gayet keyifli ve guzeldi, cocukla da ayri bir tadi ayri bir keyfi var. Siz once yasadiginiz anin tadini cikarmayi ve isyan etmemeyi ogrenin. Her seyin dogru bir zamani vardir. Umarim en dogru zamanda saglikli bir sekilde anne olursunuz siz de.

un
Dünyada yüzbinlerce insanın çocuğu yok ne var bunda? Benim iki halamın da yok bir gün olsun isyan ettiklerini görmedim.
Olsa güzel olur ama olmuyorsa zorlamamak lazım.
Allah'ın bir bildiği vardır elbet.
Sağlığınız yerinde eliniz ayağınız tutuyorsa şükredin bence.
bnu bukadar dusunmek yazmak kadar kolay olsayfi keske herzaman sukredilir ama hayatta insani mutlu eden en byuk duydu evlattir dye bi soz var bu duyguyu yasayamamak bukadar zorlamayi brakip oturup beklemek kolay deil

Yaaa bende 1.5 yil oldugunu bilmiyordum. Bilseydim hic yazmazdim. Ya canim sen iyimisin benim bitane var ve 13 yildir baska cocugum olmuyor ama birgun bunu dert gibi gormedim aksine Rabbimin bi bildigi vardir derim.

8 yıllık evliyim,35 yaşıma geldim olmuyor olmuyor. kendimi eve kapattim ve kimseyle gorusmuyorum ve terapi görmeye başladım 4 defa aşılama 3 defa tüp bebek sonuç hüsran ama katlanmak tan başka çare yok ben umudumu hic kabetmedim olacağını düşünüyorum bu bir çoğumuzun sınavi ne hissettiğini çok iyi biliyorum ve bence psikolojik yardim almalisin sende insani depresyona sürükleyen bi durum allah hepimizin n yardımcısı olsun hepimize hayırlı güzel evlatlar nasip eder inşallah

X