çocugu olamayanlar buna nasıl katlanıyor?

Bir şeylerle ugrasin arkadaşlar hayatimizin belki büyük yerini bu konu meşgul ediyor ama zaman geçiyor hayati zehir etmenin anlami yok. Ben hiç uzulmuyorum hayatimi yasiyorum dersem yalan olur evet üzülüyorum agliyorum yeri geliyor kimseyle görüşmek istemiyorum ama yapacak bir şey yok. İlk zamanlar daha kotu idim ama derse verdim kendimi üni bitirdim KPSS hazirlandim falan filan

Helal olsun canimm Allahım yolunu açık etsin inşallah. Aynen bende üzülüyorum ama ya hic olmazsa? Kendimi oldurmem mi gerekiyo dediğin gibi hayati zehir etmeye gerek yok gerektiği gibi yaşıyorum çok şükür önce çok mutluyum o önemli benim için ayni zamanda elimden gwlenide yapıyorum :)) Allahım nasip etsin insallah

--Ahir zamanda en hayırlınız çocuğu olmayandır-- diye hadis var. Bu halinize şükredip, ahirette suallerinizin daha kolay olacağına inanırsanız, içiniz ferahlar belki.

Helal olsun canimm Allahım yolunu açık etsin inşallah. Aynen bende üzülüyorum ama ya hic olmazsa? Kendimi oldurmem mi gerekiyo dediğin gibi hayati zehir etmeye gerek yok gerektiği gibi yaşıyorum çok şükür önce çok mutluyum o önemli benim için ayni zamanda elimden gwlenide yapıyorum :)) Allahım nasip etsin insallah

Amin Rabbim isteyen herkese nasip etsin bir sure sonra insan alisiyor inaninki ilk iki yil benim için çok zordu kabullenmek zor geldi ama Zamanla insan kendini başka şeylere veriyor ev hanimi olan arkadaşlar aciktan bir şeyler okuyun el isi kurslarına gidin ne bileyim kafanizi dagitin çalışan arkadaşlar zaten blbunu düşünmeye pek firsat bulamiyor :) inanin çocuk sahibi olmaktan daha önemli şeyler var hayatta. Benim bir öğrencim bana öğretmenler gününde mektup yazmis annemiz gibisiniz öğretmenim yazmis çocuk çok duygulandim ve o an şöyle düşündüm bir bir çocuğun değil bir suru çocuğun annesiyim zaten dedim. Ve tayinimiz başka yere dikti doğu görevimiz bitmişti esiminde ve ben o çocuklardan ayrilirken çok uzulmistum. Belki de bastirma duygusu bu içimdeki çocuk sevgisini bu şekilde bastirdim. Kitap okuyun bol bol arkadaşlar hatta isteyene kitap onerisinde bile bulunabiliriz :) biz insanlar dünyaya sadece anne baba olalim diye gobderikmedik başka meziyetkerimiz de var sadece farkinda değiliz maalesef. Bu arada umudumu hic kaybetmedim hep anne oldugumu hayal ederek uyuyorum Rabbim kabul etmeyeceği duayi ettirmezmis biz yeter ki istemesini bilelim.

benimde suan cikolata kistlerim var cocugum olmama ihtimali epey yuksek . ama rabbim bilir ben elimden geleni yaparim gerisini allahima birakirim . hayirlisini dileyin herzaman.dilerim ki dualsriniz kabul olur .

benimde suan cikolata kistlerim var cocugum olmama ihtimali epey yuksek . ama rabbim bilir ben elimden geleni yaparim gerisini allahima birakirim . hayirlisini dileyin herzaman.dilerim ki dualsriniz kabul olur .
Çikolata kisti olup da çocuğu olan insanlar taniyorum umutsuz olma tedavisi var sonuçta ameliyat olmuştu arkadasim çikolata kistinden ameliyattan 5 ay sonra hamile kaldi inş sizinde olur.

Çikolata kistim vardı ve cocuğum var.bu kisti olan bir çok kadın doğal yoldan bile hamile kalabiliyor.

Bayanlar ben bu ay bir krem deniyorum gebelik için çok duymuştum adini almamistim bir de bunu deniyeyim dedim bir zarari yokmuş doğal bir JEL kayganlastirici spermle yumurtanın bulusmasini hizlandiriyormus firmayi aradim sordum sipariş ettim geldi bu ay hem doktorun verdiği ilaclari hem de bu jeli kullanacagim inş güzel sonuç alirim sizi de bilgilendiririm pozitif sonuç alirsam

Bayanlar ben bu ay bir krem deniyorum gebelik için çok duymuştum adini almamistim bir de bunu deniyeyim dedim bir zarari yokmuş doğal bir JEL kayganlastirici spermle yumurtanın bulusmasini hizlandiriyormus firmayi aradim sordum sipariş ettim geldi bu ay hem doktorun verdiği ilaclari hem de bu jeli kullanacagim inş güzel sonuç alirim sizi de bilgilendiririm pozitif sonuç alirsam
bende bi işe yaramadı inşallah sen faydasını görürsün

canım her şey de bir hayır vardır emin ol biz bunu bilemiyoruz anlayamıyoruz. Rabbim biliyor sadece. sen güzelce ümitle sabır et. ne demiş her şerde bir hayır, her hayır da da şer vardır ama siz bilemezsiniz.

Yaşadıkların kolay değil düşününce sana hak veriyorum.
Ama bazı şeyler elimizde değil inan ki.
Hani çocuk yapmak için yöntemler veriliyor ya ben inanmıyorum hiçbirine.
Çünkü evlenir evlenmez hamile kaldım ve zor günler geçirdim ilk başta. Sen şuan ne kadar isyandaysan bende ona yakındım inan ki. Korunurken ne olduğunu anlamadan hamile kaldım evlendiğim ilk ayda. Çünkü Allah ne isterse o oluyor. Ama hayat bu hakkımızda ne hayırlı bilemiyoruz.
Belki de sen şimdi hamile kalsan bebeğin engelli olacak vicdan azabı çekeceksin. Ama iki yıl sonra olursa sağlıklı doğacak onun için bekliyorsun. Bilemiyoruz hiçbişeyi. Yaşın çok geç değilse neden olmasın ki?
15 - 20 yıl sonra bile çocuğu olanlar var. Allah gönlüne göre versin. Benim yaşımda bir sürü arkadaşım var bebek bekleyen. Ama her ay umutla bekliyorlar. Sen bebeğini bekliyorsun şimdi. Bu da çok güzel bişey. Anneliğe hazır hissediyorsun ve bekliyorsun. Ben çok hazırlıksız yakalandım çok zor günler geçirdim. Şükür şimdi büyüttüm ama bir daha bebeğim olursa hazırlıklı bir şekilde olmasını istiyorum. Bu yönden şanlısın. Olmayacak düşüncesini aklından çıkar.:KK51:

Allah yardımcınız olsun. isyan etmeyin isyan sız Allah'a duanızı eksik etmeyin. Herşeyden önce Hayırlısı nı isteyin. Vardır Rabbimin elbet bir bildiği. Eminim ağırlığı büyüktür. Ama siz hep Hayırlısı nı isteyin

Bir arkadasim vardi. 10 yil boyunca hic cocugu olmadi. Kendisine tek bir sefer cocuk konusunu acmamistim cunku biliyorum hassas bir konu. Ama kocasini takdir ederdim cunku ne olursa olsun karisinin yanindaydi hep. Inancli insanlardi hic isyan ettiklerini gormedim. 10 yil sonra 11.yilda hamile kaldi arkadasim. Ilk cocugu dogurduktan 3 ay sonra tekrar bu sefer dogal yollarla hamile kaldi. Bildigin pespese dogurdu simdi 2 cocugunu da buyutuyor.

Sonra suna kanaat getirdim. Yani sen ne kadar cabalarsan cabala Allah vermedi mi vermiyor. Vermek isterse de bir bakmissin hamilesin hic caba ugras gerektirmeden. Rabbim ancak biliyor ne zaman dogup ne zaman olecegimizi. Bunlar ezelden belirlenmis. Isyan etmemek kabullenmek lazim. Olmayacaksa Allah bilir bunu. Ama dayanmasi cok zor. Guclu gorunup.icten ice kahrolmak cok zor.

Bunu yazdim belki bir nebze umut olur diye. Olmaz demeyin diye. Rabbim herseyin hayirlisini versin, herkese guzel evlatlar versin. Insallah istekleriniz gerceklesir.

X