çocugu olamayanlar buna nasıl katlanıyor?

Macunlardan da testlerden birinin bebeği olduğunda eksiligimizi fark etmekten de parklarda dolasmaktan da dua okumaktan da artık bıktım...Rabbim kimisine de veriyor adam gidip çöpe atıyor.....biktim.....Rabbim bize ol demiyor.neden. ..kaldiramiyorum artık
oowwww sakın arkadaşım isyan değil hamdedip dua et, o yoldan kısmen geçtim ve zor bilirim ama imtihan dünyasındayız, kimine ARABAYLA, kimine ARAMAYLA demişler.

Konusu gecmis, soylemeden edemedim.
Cocugu olmayan insanlara evlat edinme tavsiyelerini ben yanlis buluyorum. Evlat edinme dusuncesine kendi adima cok da sicak bakan biriyim, cunku gonulden isterim birgun nasip olursa. Sadece bunu baskasina tavsiye olarak vermem. Ki eskiden ben de derdim bunu, sonra sonra yanlis bulmaya basladim. Cunku evlat edinmek cok dusunup de bulunamayan bir cozum degil, yani evlat edinme secenegini herkes biliyor. Bu ise sicak baksalar zaten evlat edinirler. Insanlari evlat edinme konusunda "ikna" etme calismasi bana bir cocugun gunahini almak gibi geliyor. Herkes baskasinin cocuguna kendi cocugu gibi bakamaz, bu buyuk fedakarlik, buyuk ozveri ister. Herkesin yapabilecegi bir sey degil. Iknayla, israrla evlat edinen bir insanin o evlada nasil davranacagini bilemeyiz. Herkes evlat edindigi cocuga kendi cocugu gibi ozveriyle bakmiyor malesef. Kimi kotu davraniyor, veya kendi cocugunu dogurduktan sonra davranislari degisen de var. Evlat edinecek insan gonulden istemeli, kendiliginden istemeli bence. Evlat edinme fedakarligini gosteren insan zaten bu yolda ilerler, tavsiyeye ihtiyaci olmaz. Bunu dusunmeyen insan da iknayla dusundurulmemeli bence. Evlat edinme secenegini dusunmeyen, gonlu olmayan kimse dilerim evlat edinmek gibi bir sey yapmasin. Ben bu konuda onceligi o cocuklarin iyiligine veriyorum. Kendilerini isteyen, fedakarlik yapabilen insanlarin evlatlari olsunlar. Cocuk isteyen ciftin mutlulugu icin benim icin 2. sirada geliyor.

Macunlardan da testlerden birinin bebeği olduğunda eksiligimizi fark etmekten de parklarda dolasmaktan da dua okumaktan da artık bıktım...Rabbim kimisine de veriyor adam gidip çöpe atıyor.....biktim.....Rabbim bize ol demiyor.neden. ..kaldiramiyorum artık

Sakın isyan etmeyin. Neden olmuyor, illa bebeğim olsun demeyin. Allah sizi bununla sınar. İsyana düşmeyin lütfen. Bu kadar da psikolojinizi bozmanıza gerek yok. Çocuk var serserinin teki olmuş, aile utancından evladım var diyemiyor. Hayırlısını isteyin her zaman ya. İlla çocuğum olsun diye bişey yok. Belki de bu yüzden Allah vermiyor size. Sabredin, her anınıza şükredin ve bence kesinlikle gidip psikolojik yardım alın.

İlk olarak allah tüm evlat sahibi olmak isteyenlere hayırlı evlatlar nasib etsin .. İstanbuldaysanız medicalpark göztepede nur dokuzeylül ve istanbul tüp bebek merkezinde Aret kamar var , bu iki dr u çok fazla insan tavsiye etti.. Bizde eşimle tüp bebek tedavisine başlayacağımız ay Allahın bir mucizesiyle hamile olduğumu öğrendim bu 2 dr u hem tıp dünyasından hemde tedavi görüp evlat sahibi olmuş kişilerden tavsiye ettiler.. Hatta nur hanım hala dr'um o kadar pozitif ve iyi bir insan ki rica ettim kırmadı beni . Lütfen imkanın varsa bu dediğim 2 dr la görüş .. İnşallah müjdeli haberini almak nasib olur canım kardeşim

Ha
8 yıllık evliyim,35 yaşıma geldim olmuyor olmuyor. kendimi eve kapattim ve kimseyle gorusmuyorum ve terapi görmeye başladım 4 defa aşılama 3 defa tüp bebek sonuç hüsran ama katlanmak tan başka çare yok ben umudumu hic kabetmedim olacağını düşünüyorum bu bir çoğumuzun sınavi ne hissettiğini çok iyi biliyorum ve bence psikolojik yardim almalisin sende insani depresyona sürükleyen bi durum allah hepimizin n yardımcısı olsun hepimize hayırlı güzel evlatlar nasip eder inşallah
Evlatlik edinmeyi dusundunuzmu?

Rabbim sesini duymak istiyor.
Ama isyanla değil duayla, çok istiyorsun madem duanda israrci ol.
Yasadim ankiyorum hemde dibine kadar lütfen ama lütfen tevekkül ve bol dua.
Düğüm sende öyleyse coz

Evet cok zor bi durum ama isyan etmeyin lutfen. Hergun dua edin bizim bi tanidik 20 sene ugrasmis cocuk icin tup bebek yaptirmis 3defa olmamis. Bi sure sonra pes etmis olmuyor artik zorlamicam demis. Bunu dedikten 1ay sonra hamile kalmis hemde dogal yollardan. Allahtan hic bi zaman umidinizi kesmeyin. Bol bol dua sabir ve sukur. Allah dualarinizi kabul etsin Insallah

Çocuğu olmayanlar buna nasıl dayanıyor bilmiyorum ama çocuğu olanlar buna nasıl dayanıyor, ben onu merak ediyorum. Bu çocuk evet sizden bir parça taşıyor olacak ama bambaşka biri olacak. Belki de utanç duyulan, başkalarına zarar veren biri olacak. Tüm o beğenmediğiniz, sayfalarca eleştirdiğiniz irili ufaklı kabahatleri işleyen insanları da anaları ne umutlarla doğurdu, kim bilir...
Veyahut belki bunca zalimliğin, sömürünün içinde ezilen, yaşadığından tat alamadan giden biri olacak? Belki hastalıklarla doğacak? Elbette bunların hayalini kurmuyoruz ama hiç bilinmeyen, tahmin edilemeyen, fedakarlık dolu bir geleceği tutkuyla istemek neden?
İçinizi kararttıysam özür dilerim ama sonuçta dünya gül bahçesi değil.

Bana çocuğum yok diye arkadaşlar demek ki hayirsizmis ki Rabbim vermiyor diyorlar. Ben hep şöyle dua ediyorum hz omer in sözü idi galiba RABBİM HAYİRSİZSA BİLE BENİM İCİN HAYİRLİYA CEVİR

Bebegi !hala olmayanlardan tavsiyeler beklemekteyim...
Peki evet senin tabirinle tuzu kuru olanlardanım. Fakat yine de tavsiye vermek istiyorum.
Ebeveyn olmak doğurmayla yahut bebeğin yapımına iştirak etmeyle olaydı o dediğin sözüm ona babalar ve anneler yavrularını çöpleri atmazdı.
Diyeceğim o ki Rabbim sana bir bebek vermiyor olabilir fakat nice yuvalara bırakılmış yavrular var. Evlat edinip hem kendi hayatınızı zenginleştirebilir hem de bir yavrunun hayatını zenginleştirebilirsiniz.
Hayatınızı güneşle dolduracak yavru belki dünyaya gelmiştir bile nereden biliyorsunuz?

Isyan etme sakin eşimin de hiç bir zaman çocuğu olmuycakmis doktorlara göre baba olmanız imkansız dedi ama ben ona her zaman destek verdim bi gün vazgecmedim umut olmadan yaşanmuyor allahın zoruna gider beterin beteri var

Çocuğu olmayanlar buna nasıl dayanıyor bilmiyorum ama çocuğu olanlar buna nasıl dayanıyor, ben onu merak ediyorum. Bu çocuk evet sizden bir parça taşıyor olacak ama bambaşka biri olacak. Belki de utanç duyulan, başkalarına zarar veren biri olacak. Tüm o beğenmediğiniz, sayfalarca eleştirdiğiniz irili ufaklı kabahatleri işleyen insanları da anaları ne umutlarla doğurdu, kim bilir...
Veyahut belki bunca zalimliğin, sömürünün içinde ezilen, yaşadığından tat alamadan giden biri olacak? Belki hastalıklarla doğacak? Elbette bunların hayalini kurmuyoruz ama hiç bilinmeyen, tahmin edilemeyen, fedakarlık dolu bir geleceği tutkuyla istemek neden?
İçinizi kararttıysam özür dilerim ama sonuçta dünya gül bahçesi değil.
Ne kadar postifsiniz siz oyle, keske danismanlik fln yapsaniz ilk size gelirdim derdimi anlatmaya hey Allahim ya

Ben de cocuk fikrini takinti yapanlari anlamiyorum mesela.
İlla olmak zorunda mi? Niye ya olmazsa fikrine alistirmiyoruz kendimizi? Niye cocuksuz aile olmaz mantigindayiz? Cocuk da cocuk diye tutturup hayati kendine zehir edenler asil sizler nasil katlaniyorsunuz bu tur bi hayata?
Ne kadar dogru. 4 halam var 3 unun cocugu olmadı. Elbet olsun istediler ama olmadı. Hepsi de kendi hayatlarinda gayet mutlu.

Allah isteyen herkese nasip etsin. Ama en once hayirlisini dilemek lazım. Konu sahibinin de hayirlisiyla sağlıklı bir çocuğu olur insallah

papatyasevilir papatyasevilir Merhaba canım seni cooook iyi anlıyorum kim ne derse desin yasayan bilir sadece. 4 senelik evliyim 23 yaşıma bascam başından beri çocuk istiyoruz korunmanın ne olduğunu bile bilmiyoruz. Benim ailem eşimin ailesi hic baskı yapmıyor. Ama çok çaresiz kalıyorum ben hic isyan etmedim. İnan burda olup o kadar aci yaşamış insanların yazısını okudum ki Onuda geçtim hayatta o kadar aci yaşamış insanlar varki ben ancak onları okuyup dinliyebiliyorum yasamadgim için anlayamam. Evet deli gibi istiyorum hatta öyle ki esimle sırf çocuk için beraber oluyoruz aklımdan çıkaracağım bi saniyem bile olmadı ama elimden ne geliyorsa yapıyorum tedavimi oluyorum duami ediyorum piskolojim çok bozuldu birinin hamile olduğunu duysam neden benim olmuyo diye soruyorum Allahım gücüne gitmesin sonra tovbemi ediyorum.

Yaklaşık iki aydır çok üzülüp çok takildigim halde bakıyorum ki ben sanki yapamam çocuğu olanlar rahatlıkla gezemiyo dolasamiyo kocasına cilve bile yapamiyo. kendi kendime motive etmeye basladim. Ben yine elimden geleni yapıyorum ama Allaha bırakıyorum imtihandir sınavdır zamanı vardır belki çocuğum olsa piskolojim daha da bozuk olcak. Benim bu hayatta Sahip olduğum Allahimin bana hediyesi Hazinesi olan tek bir varlığım var Eşimmm iyiki var hayatımda coook mutluyum çok mutluyuz geziyoruz dolaşıyoruz en güzel şeyleri yapıyoruz rahatsız bekar hayatı gibi yaşıyoruz tabi bu arada bi saniye bile istegimden vazgecmiyorum Rabbimden istiyorum tevekkulu Allahtan. Nasip olacak inşallah zamanı var kardeşim. Rahat ol hayatini kendin renklendir. Elindekilerin değerini bilelim elbet Rabbim bizi mukafatlandracaktir. Rabbimin hazinesinde çoktur.

Çok uzun oldu. Son olarak Allahım bir şeyi bekleme içinde olan herkesin mukafatini versin inşallah hayirlisiyla inşallah bize de. Amin...

Bi ara müge anlıda bi olay vardı. Bi kadın 9 kez düşük yapıyo olmuyo çocuğu sonrasında 19 senelik evliyken yanılmıyosam yine hamile kalıyo ve bir oğlu oğluyo. Kadının kocası ölmüş gelmiş 80 küsür yaşına vr oğlu karısıyla bir olup kadını öldürüyo. Emekli maaşını elinden alıyo..
Bazen gerçekten bişeylerin daha hayırlı olduğunu düşünmek lazım..

Bir şeylerle ugrasin arkadaşlar hayatimizin belki büyük yerini bu konu meşgul ediyor ama zaman geçiyor hayati zehir etmenin anlami yok. Ben hiç uzulmuyorum hayatimi yasiyorum dersem yalan olur evet üzülüyorum agliyorum yeri geliyor kimseyle görüşmek istemiyorum ama yapacak bir şey yok. İlk zamanlar daha kotu idim ama derse verdim kendimi üni bitirdim KPSS hazirlandim falan filan

X