çocugu olamayanlar buna nasıl katlanıyor?

canım geçmiş olsun, inşallah korktuğunuz gibi olmaz, evladının sağlıklı uzun bir ömrü olur.
amaa ola ki alerjisi çıktı, Allah beterinden saklasın demeye çalış çok zor biliyorum anne yüreği cız ediyor.
benim de tuzum kuru değil. :KK43: kızım var 1 yaşını yeni bitirdi, doğuştan işitme engelli, işitme cihazı kullanıyor her yüxüne baktığımda her gece yatarken işitme cihazını çıkarıp onu sessizliğe gömerken içim cız ediyor ama bir yandan da cihazla da olsa duyuyor işte ya hiç duyamasaydı, ya da gözleri görmüyor olsaydı, ya çok daha ciddi bir hastalığı olsaydı (Allah korusun) diye halimize şükrediyorum.

konu sahibi arkadaşım Allahtan hayırlı zamanda vermesini iste, ruh halini çok iyi anlıyorum çok yakın bir arkadaşım benzer bi durumdan geçti zor Allah sabırlar versin sana, ama hayırlı bir zamanı vardır, isyan etmemeye çalış, duanı eksik etme.
elbet bir gün olacak bugün değilse yarın, yarın değilse, bi sene iki sene sonra. beklemek zor ama hayırlı ve sağlıklı evlat için dua et canım
TEŞEKKÜR EDERİM CANIM İYİ Kİ VARSINIZ....İYİ Kİ SİZİN GİBİLER VAR...:)))

yorumları okudumda ne kadar kaba ve ters bi uslubunuz var. biraz daha olumlu olamazmısınız. eminim bana çok kızacaksınız ama siizn bu durumunuzda burdaki kimsenin suçu yok. herkes fikrini söylesin die konu açmışsınız ama hep bi kızma halindesiniz.

bence mutlu olmaya çalışmalısınız .hayatınızı bu takıntıdan kurtarıp başka şeyleer odaklanarak yaşarsanız kimbilir belki mucizeniz size gelir. çalışıyormusunuz dicem ama onada cevap vermezsiniz.

bu arada tuzum kuru değil. hiç olmadı.
teşekkürler ..BENİM AMACIM KİMSEYE yÜKLENEK DEĞİL. DERDİM KENDİMLE OLDU.. uslübüma gelince HERKESE KARŞI değil ... ama kimileri var ki tavrı insanı kötü hissettiriyor. niye yapıyorlar bunu anlamıyorum ama çok şükür ki kimileri olarak kalmakta...

Macunlardan da testlerden birinin bebeği olduğunda eksiligimizi fark etmekten de parklarda dolasmaktan da dua okumaktan da artık bıktım...Rabbim kimisine de veriyor adam gidip çöpe atıyor.....biktim.....Rabbim bize ol demiyor.neden. ..kaldiramiyorum artık
Hayatta daha büyük acılarla sınanıp katlanıyor insan.

2.5 yıldır evliyim ve yaklaşık 2 yıldır hamile kalabilmek için uğraşıyorum. ilaçları, bitkilerı, duaları, otları çöplerı hep inanarak uyguladım ama artık yoruldum hiç bişeye inancım kalmadı. bekarken bile kandillerde hep oruç tutardım ama geçtiğimiz regaip kandilinde oruç tutmadım hiç duada etmedim :KK43:
benimle bir yada benden sonra evlenen herkesin bebeği var, bizim günahımız neki olmuyo diye düşünüyorum malesef, sana neden isyan ediyosun diyemem elimizde değil bende ediyorum :KK43: günaha giriyoruz bu yüzden
2 negatif aşılamam var
bende istemiyorum bi topluma girmeyi bebek görmeyi :KK61:
duygusal bi zamanında açmışsın konuyu o yüzden bazılarına agresif cevaplar vermişsin seni çok iyi anlıyorum :KK61:

hayır canım hiç nasip olmadı
anladım kendını yıpratma ben 4 kez hamıle kaldım ama hepsı düşükle sonuclandı ınan boyle bı durum hıc hamıle kalamamaktan ıyı hareketını hıssedıyosun herseyınle canını kanını hıssedıyosun ve senden kopup gıdıyor ınan daha beter sınavlar var kendını yıpratma vardır Allahın bır bıldıgı

Bunu kendinize neden yapıyorsunuz? Belki hayırlısı bu, belki çocuğunuz olacak ve hayırsız bir evlat olacaktı. Çocuğu olan aileleri de görüyoruz. Bu kadar yıpratmayın kendinizi çocuk da çocuk diye.
Belki olacak zamanını bekliyor. Böyle mi istenir Allah'tan çocuk. Ne dayanılmaz acılar var. Çocuğunuz olsa ve her gün gözlerinizin önünde erise hasta olsa ne yapardınız? Kusura bakma ama böyle isyan edersen Allah şu an elinde olup kıymetini bilmediklerini de alır. Dünya sınav dünyası. Onun verdiğine vereceğine sual sorma haddi yok kimsenin

Cocugun olunca hayat sana waikiki wayway olmayacak ki :KK45::KK45::KK45::KK45:
aaa yine mi duygu patlaması yaşayan hatun???? arkadaşım sen niye inatla böyle "insancıl" yorumlar yapıyorsun? ve gerçekten en az senin sorun kadar tuhaf soru soracağım günlük hayatında ne kadar mimik yapıyorsun?
her yorumunda bu kafar çok emoji kullanan bir insanın normal mimiklerini düşünemiyorum bile.
evet hayat ona vaykiki vay vay yapıcak çocuğu olunca hatta bana da hoptirilaylom yapacak bir başkasına da şiki şiki baba yapacak.
acı dert adı üstünde paylaşmış... çok entellektüel ve çok komiksin gerçekten ..sanırımyansıtmak istediğin bu hadi yansıttın aferin sana.
konu sahibi arkadaşım isyan etmeden iste.küsme seni yaradana. Allahduasında ısrarcı olanı severmiş...

aaa yine mi duygu patlaması yaşayan hatun???? arkadaşım sen niye inatla böyle "insancıl" yorumlar yapıyorsun? ve gerçekten en az senin sorun kadar tuhaf soru soracağım günlük hayatında ne kadar mimik yapıyorsun?
her yorumunda bu kafar çok emoji kullanan bir insanın normal mimiklerini düşünemiyorum bile.
evet hayat ona vaykiki vay vay yapıcak çocuğu olunca hatta bana da hoptirilaylom yapacak bir başkasına da şiki şiki baba yapacak.
acı dert adı üstünde paylaşmış... çok entellektüel ve çok komiksin gerçekten ..sanırımyansıtmak istediğin bu hadi yansıttın aferin sana.
konu sahibi arkadaşım isyan etmeden iste.küsme seni yaradana. Allahduasında ısrarcı olanı severmiş...
Cok mimik yaptigim icin kusura bakma cnm ya :KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Teyzem yaklaşık 30 yıllık evli ve çocuğu yok. Bir kere bile isyan ettiğini duymadım. Icten içe mutlaka üzülmüs ağlamıştır ama hiç dışa vurmadı. O da birçok yöntem denedi ama bakti olmuyor eltisinin çocuğunu evlat edindi tabii cocuga gerçekleri söyledi şu an 20 yaşında.
Can şenliği oldu umut oldu dayanma gücü oldu..

inşaAllah bir evlat sahibi olursunuz. Dua edin sabredin isyan etmeyin. Allah isyan edenleri sevmez.. bir çocuk nasip etmiyorsa da vardır Rabbimin bir bildiği..

o baskı bende de çöküntü oluştıuruyor..belki iyi niyetliler ama olsaydı haberininz olurdu herahalde diyorum...inşallah birgün bizlerin de hayırlı sağlıllı evlatlARI OLUR...
daha az önce yaşadım eve giriyorum komşular kapıya oturmuş hepsi karnıma bakıyor bebek yok mu bebek diyorlar. nasıl bozuldum ya. rabbim yardımcımız olsun kimseye mahçup bırakmasın

Bu kadar büyük bir aşkla çocuk isteyen bir kadın, o sevgiden mahrum bir çocuğu neden kanatları altına almaz da hayatının sonu gelmiş gibi öfkeyle karamsarlığın esiri olur?
Bu kadar büyük bir aşkla çocuk isteyen bir kadın, neden koruyucu ailelik yapmaz?
Bu kadar büyük bir aşkla çocuk isteyen bir kadın neden hiç değilse çocuk esirgemede gönüllü annelik yapıp orada iki masal anlatmaz?

Bu kadar büyük bir aşkla çocuk isteyen bir kadın, o sevgiden mahrum bir çocuğu neden kanatları altına almaz da hayatının sonu gelmiş gibi öfkeyle karamsarlığın esiri olur?
Bu kadar büyük bir aşkla çocuk isteyen bir kadın, neden koruyucu ailelik yapmaz?
Bu kadar büyük bir aşkla çocuk isteyen bir kadın neden hiç değilse çocuk esirgemede gönüllü annelik yapıp orada iki masal anlatmaz?
ben de bu entellektüel yorumu bekliyordum geldi rahatladım....

canim seni anliyorum bende cok istiyorum cocugum olmasini.. herkes soru sordugunda ik mik yapmak yok demek ve o gunku psikoloji ic acisi evet bazen cok gucsuz kaliyorum oturup agliyorum ama umutluyum hatta bebegim icin kiyafetler alip oruyorum ve bekliyorum bir gun gelecek...

Bende anne babami 7 yil boyunca bekletmisim :p
Allahtan umut kesilmez

yok birşey devam edelim...
Beni alıntılayıp kendinizce laf söyledikten sonra yok bir şey demek de ilginç.
Konu sahibi değilsiniz, dolayısıyla yorumuma muhatap da...
"Entelektüel" yorumumu polemik yaratacak bir biçimde yanıtlayıp çocuk susturur gibi "yok bir şey" demenizden hoşlanmadım.
Sıkıntınız varsa açıkça söyleyin, yoksa 15'lik ergenler gibi aklınızca dalga geçmeyin.
Selamlar, iyi akşamlar.

X