çocugu olamayanlar buna nasıl katlanıyor?

Aynen çok beklememissin hem hayatta her şeye hazırlıklı olmak lazım.hep çevrenin etkisi bunlar.bi anlık boşlukta bu konuyu actın sanırım.Rabbim vermek istemeseydi istemeyi de vermezdi.vardır bundada bir hayır.dua ile...

Ben hayatimda hic bir şeyi malwsef kolay elde etmedim iş ve es konusunda özellikle. ama Rabbim güzel bir is ve mükemmel bir es nasip etti. Bizimde beş yildir bebeğimiz olmuyor aynen bende arkadaşın yazdigi şeyleri düşündüm agladim çevredeki cahil insanların sözleri beni çok üzdü aralarına katilmadigimda kiskaniyor bile dediler ama Rabbim görüyor her şeyi eksik olan ben değildim onların akliydi. Gecen seneye kadar hamile bir kedi gördüğümde bile gözlerim doluyordu. Çok şükür bir yildir iyiyim mekan şehir değişikliği çok iyi geldi bana. Alti ay önce tüp bebek yaptirdim negatif maalesef o zaman aynen şöyle düşündüm döllenmiş yumurta bile tutmadiysa vardır bir hayir dedim ve hayatima devam ettim. Hiç bir sorun yok diyor doktorlar ama olmuyor vakti zamanki vardır belki belki de hic o vakit yok olmayacak bilemiyorum ama hayatinin odak noktasından bebek fikrini cikardim bir şeylerle ugrasin arkadaşlar sizde kafaniz dagilir. Bu arada hala bebeğimiz yok ama ben bununla yaşamaya öğrendim

8 yıllık evliyim,35 yaşıma geldim olmuyor olmuyor. kendimi eve kapattim ve kimseyle gorusmuyorum ve terapi görmeye başladım 4 defa aşılama 3 defa tüp bebek sonuç hüsran ama katlanmak tan başka çare yok ben umudumu hic kabetmedim olacağını düşünüyorum bu bir çoğumuzun sınavi ne hissettiğini çok iyi biliyorum ve bence psikolojik yardim almalisin sende insani depresyona sürükleyen bi durum allah hepimizin n yardımcısı olsun hepimize hayırlı güzel evlatlar nasip eder inşallah
Peki sizin probleminuz ne idi

benim eşimde sorun yok ama benim yumurtalarımın kalitesi düşük
Yumurtanın kalitesinin düşük olduğu nasil anlasildi ki bunu ölçebilen test var mi. Bizim de görünür de hic bir sorunumuz yok doktor belki yumurtan kaliteli değildir ama biz bunu bilemiyoruz demişti. Merakimdan soruyorum bilgi sahibi olmak için varsa böyle bir test bende yaptirayim hemen

Yumurtanın kalitesinin düşük olduğu nasil anlasildi ki bunu ölçebilen test var mi. Bizim de görünür de hic bir sorunumuz yok doktor belki yumurtan kaliteli değildir ama biz bunu bilemiyoruz demişti. Merakimdan soruyorum bilgi sahibi olmak için varsa böyle bir test bende yaptirayim hemen

ben 8 yıl bekledim bı tanıdığım 17 yıl kuzenım 10yy ıldır beklıyor sadece si zıın başınıza gelmiş gibi karartmayın içinizi ayrıca 1.5 yıl çok az bı sure zzor geçiyor yoruluyor küsüyor insan ama yapıcakta bişi yok bıraz bu beklentıden çıkmaya çalışmak en ıyısı ALLAH herkesi farklı şeylerden sınıyor böyle düşünün kısmette varsa olur inşallah isteyen herkese versın rabbım

ben 8 yıl bekledim bı tanıdığım 17 yıl kuzenım 10yy ıldır beklıyor sadece si zıın başınıza gelmiş gibi karartmayın içinizi ayrıca 1.5 yıl çok az bı sure zzor geçiyor yoruluyor küsüyor insan ama yapıcakta bişi yok bıraz bu beklentıden çıkmaya çalışmak en ıyısı ALLAH herkesi farklı şeylerden sınıyor böyle düşünün kısmette varsa olur inşallah isteyen herkese versın rabbım
Şuan da var mi peki bebisiniz

öyle bi test varmı bilmiyorum doktorun söylediği bu aslında tam bi inceleme yapılamadı yeniden tüp bebek denemesi yapmayı düşünüyoruz başka bi dr gidiyorum artık fazla yumurta toplanırsa incelecekler ve nedenini öğreneceğiz .
yumurta var dölleniyo 3 günden sonra ilerlemiyor nedenide bakacaklar işte

öyle bi test varmı bilmiyorum doktorun söylediği bu aslında tam bi inceleme yapılamadı yeniden tüp bebek denemesi yapmayı düşünüyoruz başka bi dr gidiyorum artık fazla yumurta toplanırsa incelecekler ve nedenini öğreneceğiz .
yumurta var dölleniyo 3 günden sonra ilerlemiyor nedenide bakacaklar işte
Bizimde ilk tüp bebek denemesinde öyle oldu 8 yumurta toplandı 3. Gün transfer edildi tutmadi. Doktor değiştirdin bulunduğum şehirde çok unlu bir doktor bana ilk ona git dediler ama gitmesin muayenesi çok pahali diye ve zaten bir sorunumuz yok ki doktorlar varsa da bulamiyor iste sanki bu doktor farkli bir şey mi diyecek dedim ve yanildim ilk tüp bebek doktorun yumurta rezervin az demişti ve kaliteli olmayabilir denildi bu yeni doktorum bayagi inceledi rahimde yara varmis onu yakti sut hormonum yuksek cikti biraz ilaç verdi ve tekrar hsg çekti rahimde ve sağ tupumde tikaniklik varmis yani aslında açıklanamayan kişilik bunlardan dolayi imiş ufak tefek gözüken şeyler engel okuyourmus doktorm bu şekilde acikladi bakakim bu ay hamilelik bekleyeceğiz dedi ilaç verdi inş isteyen herkese Rabbim nasip eder

Bizimde ilk tüp bebek denemesinde öyle oldu 8 yumurta toplandı 3. Gün transfer edildi tutmadi. Doktor değiştirdin bulunduğum şehirde çok unlu bir doktor bana ilk ona git dediler ama gitmesin muayenesi çok pahali diye ve zaten bir sorunumuz yok ki doktorlar varsa da bulamiyor iste sanki bu doktor farkli bir şey mi diyecek dedim ve yanildim ilk tüp bebek doktorun yumurta rezervin az demişti ve kaliteli olmayabilir denildi bu yeni doktorum bayagi inceledi rahimde yara varmis onu yakti sut hormonum yuksek cikti biraz ilaç verdi ve tekrar hsg çekti rahimde ve sağ tupumde tikaniklik varmis yani aslında açıklanamayan kişilik bunlardan dolayi imiş ufak tefek gözüken şeyler engel okuyourmus doktorm bu şekilde acikladi bakakim bu ay hamilelik bekleyeceğiz dedi ilaç verdi inş isteyen herkese Rabbim nasip eder

X