Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Süpersiniz aynen böyle devam :) ikiniz güçlü bir takım oluşturup bu krizlerin üstesinden geleceksiniz bu çok belli

Bu ilac şeker yükselmesi yapabilir tabii herkes için geçerli değil bu nedenle yağlı ve şekerli gıdalardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Abur cubur yerine ceviz kuruyemis ve meyveleri koyarsaniz küçük yaşta sağlıklı beslenme alışkanlığına da geçmiş olursunuz.

Boy kilo değil yaşıtları arasındaki boy oranına bakılıp testler yapılıyor. Kilo dr.lar için bir kriter değil büyüme hormonu tedavisinde.

Boyu kısa ve zayıf ama boyuna göre kilosu iyi diyorlar yani aşırı bir durum yok 11,5-12 kilo civarı yaşıtlarına göre küçük tabiki de şöyle net olur yaşı çok küçük olmasına rağmen bir yılda sadece 2 cm uzadı oğlum çok hareketli hiç duramaz sürekli tramplende zıplar tırmanır yukarılara uzanır o halde sadece 2 cm bide bu kadar uzatıcı hareket yapmasa nolurdu bilmiyorum

Benim kızımında yılda 3cm di uzama hızı. Şimdi 15 yaşında 152cm oldu. Bu ay kemik uçları kapanır iğneyi bırakırız demişti dr.umuz ama ufak bir açıklık görünce 3 ay daha uzattı. Öyle alışmış ki, dr. iğneyi kesmeyince çok sevindi kızım :)

Oğlunuzun hareketli bir çocuk olması tedavi açısından çok iyi, özellikle yüzme, zıplama, asılma hareketleri öneriyorlar.

Yeme işine gelince sanırım belli bir dönem herkes yaşıyor bu problemi eğer dr. bir sağlık problemi olarak görseydi mutlaka önlem alırdı.
Ben bir ara sipraktin kullandım küçük kızıma iştah problemi yüzünden. 10 günde bayaa düzene girdi. Sipraktin bir alerji şurubu fakat yan etkisi iştah açıp kilo aldırması. Nette isterseniz araştırın bir çok dr. bu şurubu önermiş ama yaş için bir şey söyleyemiyorum.

İlk haftamızı bitirdik iğnelerle ara verince çok mutlu oldu :) anne bir daha hiç yapmayalım diyor alışma sürecimiz uzun sürecek gibi görünüyor en azından akşam yatma saatine alıştı iğneden sonra hemen koşarak yatağına gidiyor ve masal bekliyor ama uykuya geçmesi hala zaman alıyor zamanla ona da alışır umarım...

İki haftayı bitirdik çok şükür artık kaçmıyor ağlama krizleri falan olmuyor ama istekli de değil tabiki yinede çok şükür :) şu anki en büyük sorunumuz uyku iğneden sonra hemen yatıyoruz ama uyuması çok uzun zaman alıyor yeni hedefimiz o umarım uykumuzda bir an önce düzene girer

biz de doktorumuza gittik.ölçtü tarttı.büyüme hızının arttığını söyledi.şubattan bugüne 5 cm uzamış.bundan önceki 6 ayda 2cm uzatmıştı.büyüme hızı arttığı için beklemeye aldı tahlilleri.önümüzdeki şubat ayında igf 1 e bakılacak.galiba ona göre bi yol çizecek.oglum şimdi tam 3 yaşında 90.5 cm ve 12.6 kg.inşaallah hormona filan gerek kalmaz.

Arkadaşlar,oğlum 13 yaşında.4 yaşından beri büyüme hormonu kullanıyoz. İyi gidiyor. Yeni başladığımızda yan etki olarak triod hormonu eksikliği oluştu. Onunda ilacını kullandık . 2 senede düzeldi ve bitti. Büyüme hormonu halen devam. Anne ve babanın boyu kısa değil. Genetik veya yapısal dendi. Benim sorum; benim tek çocuğum var. Hep ikincisi istedim. Ama doktor dediki 2. lerde de bu eksiklik olabilir dedi. Ben korkudan yapamadım. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Şimdi oğlumun diyabet sorunuyla uğraşıyorum. Yine ergenlikte ortaya çıkan yan etki olarak. Hep şekeri yüksek sınıra geliyor, büyüme hormonunu bırakıyoruz, şeker düşünce tekrar başlıyoz. Buda uzamayı yavaşlaatıyor. Diğer çocuklarında da olan varmı.

Geçmiş olsun canım. Benim 15 yaşında kızım herhangi bir yan etki yaşamadık. Şeker yüksekliği yapıyor ilaç ama biz diyetle devam ettiğimiz için sorun olmadı. 12 yaşında bir kızım daha var onun gelişimi normal. Ablasının boyuyla orantılı uzuyor o nedenle tetkik yaptırmaya gerek görmedim.

Oğluma 8 senedir humatropin 12mg büyüme hormonu kullanıyoruz. Bu süre içinde yukarda da yazdığım gibi troid hormonunda insülün hormonunda ve kan değerlerinde yan etki olarak yükselme yaşıyoruz. Bu isimde ilaç kullananlar varmı. Varsa sizlerde aynı etkileri yaşadınızmı?

Norditropin kullanıyoruz biz.

Bizde norditropin kullanıyoruz yeni başladık biz ama 1 yaşına yeni giren ikizlerim var Dr şu an için gelişimlerini beğeniyor umarım sonradan bir sorun olmaz

Deneyimli annelere bir sorum olacaktı acaba ilacın dozu değişme gösteriyor mu? Biz şuan günlük 0,4 yapıyoruz ilerde artma durumu var mı

Deneyimli annelere bir sorum olacaktı acaba ilacın dozu değişme gösteriyor mu? Biz şuan günlük 0,4 yapıyoruz ilerde artma durumu var mı

Yaşla birlikte büyüme hormonunun normalde ne kadar artması gerekiyorsa vücudun verdiği tepkiye göre dr.unuz ayarlama yapacaktır. Biz 0.8 ile başladık 5 sene içerisinde artarak 1.4 de kadar yükseltildi.

Çocuğun uzamasına ve kilo artışına bağlı olarak verilen doz oranı seneler içinde değişiyor. Biz 7 sene içinde ayda bir kartuş ile başladık. Şu anda ayda yaklaşık 4 kartuş kullanıyoruz. Oğlum 13 yaşında kilosu 45

Benim soruma yeteri kadar cevap gelmedi. Ben 2. Çocuk istiyorum. Ama korkuyorum. İkinciside aynı durummda doğar diye. Lütfen bana yardımcı olun. Diğer çocuklarında da aynı durumu yaşayanlar varmı. Yaşayan ailerle karşılaştım. Tedirginliğim bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…