Umarım gittikçe kolaylaşır alışır oğlum da diğer çocuklar gibiHer gece kendi uydurduğum büyüme iğnesi olmuş güçlenmiş çocuk hikayeleri anlatıyorum o zaman mutlu oluyor bende öyle olacağım diyor hiç kaçmayacağım güçlü olacağım diyor ama maalesef her gün ayrı bir kriz minicik daha ben bile onun yerinde olsam istemez kaçardım belkide o yüzden hiç bişey demiyorum
Boy kilo oranı düşük değil diye gıda takviyesi gerek duymadı Dr sağlıklı beslensin dedi umarım iki yöndende faydalı olur iğneleri bütün çocukların çektikleri acılara değer
öncelikle geçmış olsun.boy kilo oranı düşük değil demişsiniz.peki hangi sebepten tahliller yapıldı.biz de haftaya gidicez doktora.büyük ihtimal bize de o testlerden yapılacak.şubat ayında gittiğimizde doktorumuz testleri yapmayı ve tedaviye başlamayı söylemişti.ama biz erteledik daha çok küçük diye.
Boyu kısa ve zayıf ama boyuna göre kilosu iyi diyorlar yani aşırı bir durum yok 11,5-12 kilo civarı yaşıtlarına göre küçük tabiki de şöyle net olur yaşı çok küçük olmasına rağmen bir yılda sadece 2 cm uzadı oğlum çok hareketli hiç duramaz sürekli tramplende zıplar tırmanır yukarılara uzanır o halde sadece 2 cm bide bu kadar uzatıcı hareket yapmasa nolurdu bilmiyorum
Bu arada iğneleri her zaman olursa büyüyüp hulk olacağını düşünüyor çizgi filmler sonunda bir işe yaradı :)
Arkadaşlar,oğlum 13 yaşında.4 yaşından beri büyüme hormonu kullanıyoz. İyi gidiyor. Yeni başladığımızda yan etki olarak triod hormonu eksikliği oluştu. Onunda ilacını kullandık . 2 senede düzeldi ve bitti. Büyüme hormonu halen devam. Anne ve babanın boyu kısa değil. Genetik veya yapısal dendi. Benim sorum; benim tek çocuğum var. Hep ikincisi istedim. Ama doktor dediki 2. lerde de bu eksiklik olabilir dedi. Ben korkudan yapamadım. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Şimdi oğlumun diyabet sorunuyla uğraşıyorum. Yine ergenlikte ortaya çıkan yan etki olarak. Hep şekeri yüksek sınıra geliyor, büyüme hormonunu bırakıyoruz, şeker düşünce tekrar başlıyoz. Buda uzamayı yavaşlaatıyor. Diğer çocuklarında da olan varmı.
Oğluma 8 senedir humatropin 12mg büyüme hormonu kullanıyoruz. Bu süre içinde yukarda da yazdığım gibi troid hormonunda insülün hormonunda ve kan değerlerinde yan etki olarak yükselme yaşıyoruz. Bu isimde ilaç kullananlar varmı. Varsa sizlerde aynı etkileri yaşadınızmı?
Sizde oldumu bu tür yan etkilerNorditropin kullanıyoruz biz.
Sizde oldumu bu tür yan etkiler
Deneyimli annelere bir sorum olacaktı acaba ilacın dozu değişme gösteriyor mu? Biz şuan günlük 0,4 yapıyoruz ilerde artma durumu var mı
Çocuğun uzamasına ve kilo artışına bağlı olarak verilen doz oranı seneler içinde değişiyor. Biz 7 sene içinde ayda bir kartuş ile başladık. Şu anda ayda yaklaşık 4 kartuş kullanıyoruz. Oğlum 13 yaşında kilosu 45Deneyimli annelere bir sorum olacaktı acaba ilacın dozu değişme gösteriyor mu? Biz şuan günlük 0,4 yapıyoruz ilerde artma durumu var mı