- 26 Ağustos 2022
- 61
- 19
- 44
büyüme hormonu eksiliği çıktı ama sebebi belli değil küçük doğdu benim kızım erken doğum. sonrasında iyi büyüdü ama 9 yaşında %3 e düştü persentilde ondan sonra götürdüm araya pandemi girince bi bıraktık sonra büyüme devam etmeyince yine götürdüm ilaca başladıkMerhaba. Sizde büyüme hormonu eksikliği çıkmadı mı değerler normal mi çıktı? Birde bebekliğinden beri mi büyüme geriliği var sonradan mı ortaya çıktı?
evet benim kızım da her yıl 8 cm uzadı ama şuan 6 ayda 8 cm uzadı ergenliğe girdiği için de olabilir ama benim kızım da sınıfın en miniği genel büyüme persentili %40 tı sonra altına düştüBizim doktor sınıra yakın dedi yani ben 5 altını problem görüyorum gibi yorum yaptı devletin ödediği kriter değeri 10 altı demişti Farklı doktora sormuştum maille o destek alması gerek demişti,yine farklı bir endokrinciye gittik o siz devletin ödediği kriterlere uymuyorsunuz dedi boy açısından.endokrincilerde sanırım bir yorum farklılığı oluyor.6-7 yaş arası 6 cm uzamış kizim,5-6 yaşta 7-8 cm uzamışti ondan öncesi az ama 18 aylıktan sonra bence çok az uzamisti.acigi kapatmadi şuan sınıfın en minigi.
Aslında yıllık uzamaniz iyiymiş sizin ,bizim persentil %23 o civarda hesapladı en son doktorumuz.insallah sağlıkla büyürler hepsievet benim kızım da her yıl 8 cm uzadı ama şuan 6 ayda 8 cm uzadı ergenliğe girdiği için de olabilir ama benim kızım da sınıfın en miniği genel büyüme persentili %40 tı sonra altına düştü
erken doğdu ya zaten farkı kapatamadı sonra da geriye düştü işte ondan kısa kaldı testlerde de büyüme hormonu yeterli çıkmadı amin inşallah canımAslında yıllık uzamaniz iyiymiş sizin ,bizim persentil %23 o civarda hesapladı en son doktorumuz.insallah sağlıkla büyürler hepsi
Hipofiz de bı sorun saptandımievet il 15 dk ilaçsız sonraki 15 dk ilaçlı emar çekildi ultrason bakıldı yumurtalıklarına karnına ayrıca göz fundusu yapıldı
erken doğdu ya zaten farkı kapatamadı sonra da geriye düştü işte ondan kısa kaldı testlerde de büyüme hormonu yeterli çıkmadı amin inşallah canım
Anne karnında son hafta boyu kısa kalmıştı doktorum kısa olacağını söylemişti ancak doğduktan sonra normal uzaması devam etti 5yasina kadar sonra yavaşlamaya başlayınca hormonlarina bakıldı ve artık başlama kararı alindi
yok bi sorun çıkmadıHipofiz de bı sorun saptandımi
benimki de 35 hafta 48 cm doğdu bizde karı koca çok uzun değiliz ben 160 eşim 170 kızımın hedef boy 159 çıktı ama erişemeyecekti inşallah yetişir boyuna. birde yüzü bebeksiydi şuan tüm hatları değiştiBizde ayni 34 haftalık 48 cm doğdu aslında çok kısa değildi doğum haftasına göre, belki haftasını beklese 2-3 cm daha uzuycak şuan için daha iyi olucaklardi nasip
benimki de 35 hafta 48 cm doğdu bizde karı koca çok uzun değiliz ben 160 eşim 170 kızımın hedef boy 159 çıktı ama erişemeyecekti inşallah yetişir boyuna. birde yüzü bebeksiydi şuan tüm hatları değişti
bizde cimnastik yaptık ama cimnastik kızların ergenliğe girişini geciktiriyormuş ve boy uzamasında da olumsuz şeyler duydum sonra bıraktı aslında esneme yapıldığı için hep uzayacağını düşünmüştüm ama öyle değilmiş sonra voleybol a gitti şimdi tenis. hayırlısı artıkDoğum boylarimiz aynıymış. Bizim anne baba boya göre hedef boy 166, ama kemik yaşı ve şimdiki boyuna göre öngörülen boyu 152 inşallah artırabiliriz.2 yıl cimnastik,yazın yüzme şimdi yeni basketbola başladık umar birazcikta olsa etkisi olur
105cm büyüme hormonu baslandiKaç cm doğmuştu? Şimdi nasıl boyu? Doğum boylarimizda etkiliyor,gerçi farkı kapatanda oluyor
Sebebi bilinmeyen büyüme hormonu eksikliği tek endişem umarım ömür boyu kullanmaları gerekmez doktorum sürekli bana igf değerine baktır diyordu madem igf büyüme hormonu yemiş yakın zamanda kendimede tekrar baktiracam kalp kasları için vücudun onarımı için büyüme hormonu onemliyok bi sorun çıkmadı
bizde cimnastik yaptık ama cimnastik kızların ergenliğe girişini geciktiriyormuş ve boy uzamasında da olumsuz şeyler duydum sonra bıraktı aslında esneme yapıldığı için hep uzayacağını düşünmüştüm ama öyle değilmiş sonra voleybol a gitti şimdi tenis. hayırlısı artık
105cm büyüme hormonu baslandi
Yeni kullandığınız ilacın ismi nedir ? Yan etkilerde genelde baş ağrısı yazıyor. İlacın hemsiresine yada dra bilgi vermeniz gerekYeni kullandigimiz ilaçtan sonra başağrısı oldu çocukta böyle yan etki gören varmi
kan testi kac kere yapildi 30 dk arayla 4 keremi nette oyle yaziyo da. cocugum 2.5 yas o yuzden soruyorum12 yaşında günlük 1.2 mg doz kullanıyoruz faydasını gördük haziranda başladık kullanmaya 8 cm uzadı 6 ayda