Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

O kadar üzgünüm ki. Dopa tahlili bile benim psikolojimi bozdu. Hatta hemşire yaşı küçük olduğu için test bozuk çıkabilir. 10 gün sonra Farklı bir ilaç ile tekrar tahlil yaparız dedi. Bu dertten öleceğim galiba

Hormon tedavisine başlarsak olası yan etkileri neler acaba? Lösemi, diyabet, tiroit vs. şeklinde okudum birkaç yerde. Beklesek mi bir yıl daha, bilemedim

Merhaba 4yaş 100 cm erkek kısa mı sizce? Uzamıyor yani eylülden beri 1-2 cm anca uzamış.

Bizde aynı şeyi yaşadık,tüm gün mide bulantısı yasadi.hic olmayanlarda var ama.Gecmis olsun

bende aynen bu şekildeyken götürdüm ve biz raporlu olarak alıyoruz ilacı şuan 9 aydır da kullanıyoruz boyumuz 138 den 148 e çıktı 9 ayda. geç kalmayın derim ben

Hormon tedavisine başlarsak olası yan etkileri neler acaba? Lösemi, diyabet, tiroit vs. şeklinde okudum birkaç yerde. Beklesek mi bir yıl daha, bilemedim
Evet yan etkiler bunlar başka ciddi bir yan etkisi yok . Buda 3 yada 6 ayda bir kan testleri ile kontrol ediliyor korkulacak birsey yok . Hormon kullanmazsa olusabilecek sorunları da göz önünde bulundurun derim gecmis olsun

Bh eksikligi tanısı için bh testi yapılması mecburi. Bu test yapılmadan ilacı neye göre kullanacaksınız ki dozunu neye göre ayarlayacaklar cok saçma. Bh testi talep edin bence ama %10 persentil olunca pek dikkate alınmıyor devlette karşılamıyor ilacı daha düşük olmalı persentil . Tabi bazen başka şartlar oluşursa o zaman da karsilanabiliyor. Ve bir süre takip ediliyor olması da gerekli.

Merhaba hanımlar tecrubeli annelerden bilgi alabilir miyim?
13 yaş kiz çocuğu dopa testine girdi. Sonuçlar çıktı fakat doktora gostermek icin 5 gün var. Hangi degerlerde büyüme hormonu eksikligi teşhisi konuluyor

Arkadaşlar,
kisa hali: Aknarada buyume hormonu tecrubesi olan iyi bir doktor tavsiyeniz var mi?

kizim yeni adet oldu (11.5 yasinda) ama son 1 yılda sadece 3-4 cm uzamış, yıllık check-upta cikti.
Büyüme problemi olduğunu söyledi doktoru ama kendisi bu konunun uzmanı değil.

Simdi, Anakarada doktor bakıyorum, tavsiye edebileceğiniz birisi var mi?

teşekkürler

Konuyu görünce şok oldum ve şaşırdım.
ALLAH ALLAH küçücük çocuklara hormon vermişler.
ben anlamadım arkadaşlar
benim oğlum da götürmediğim yer kalmadı ve en iyi doktorlara götürdüm.
hiçbirşey çıkmadı.
aşırı yiyor ve kilo almıyor ve boyu da ufak.ikiz eşi tabi ama yine de 11 yaşında ,boyu 1,35 kilo 28 .
bana hep dedilerki bağırsakları çok hızlı ondan.
ve ergenliğe kadar asla hormon vermeyiz, ergenlik geçsin devam ederse o zaman bakılır dediler.
size nasıl bunları verdiler ben anlamadım.
yanlış benim doktorlarda mı sizinkilerde mi bilemedim.

Merhaba arkadaşlar, benim kızım 13.5 aylık boyu 69.7 ölçüldü kilosu da 7. Daha önce doktora gitmiştik. O zaman kan aldılar büyüme hormonu alt sınırda cıkmıştı. Detaylı kan testi yapılmadı. 6 ay takip edelim dediler. Ben başka hastaneye de gittim orada boyunu daha kısa ölçtüler. Ayrıntılı kan testini yapacaklardı ama o zaman kilosu da az oldugu için baska testlerden dolayı cok kan almışlardı. Bu arada biz ülke değiştirdik. Kızım cok yemek seçiyor ve iştahı da yok bu arada. Burada tekrar doktora gideceğiz randevu aldık. Sizin cocuklarınız da aynı mı gelişti süreç, kilo almada da sorun var mıydı? Henüz bağımsız yürümedi de. Acaba yeterince yememesi hepsini etkiliyor mu?

Eski kayıtlara baktım oğlum 13 aylıkken 72 cm 8.5 kg ölçülmüş.
Şuan 25 aylık 76cm 10.5 kg
Bizim tam da sizin aylarda endişelerimiz başlamıştı sonra gerçekten de uzamamaya başladı endişelerimiz haklı çıktı tahliller yapıldı bh eksikliği varmış tedaviye başladık. Oğlum da çok iştahsızdı şimdi çok farketti. Bizim yürümede gecikme olmamıştı tam 1 yaşta yürüdü ama konuşması çok geride kaldı. Çocuk psikiyatristi bir sorun görmedi bh ile alakası vardır diyemem.
Ama bence endokrine görünün herkes nasılsa uzar abartıyosun diyor ama annEler farkediyor.

Çok teşekkür ederim yanıtınız icin. Bu arada 4 5 adım bağımsız yürümeye başladı. Burada da doktora gittik. Ben Turkiyedeki endoktrin doktorundan bilgi notu istemiştim onun hazirladigi notu buradaki doktora da verdik. Burada da bakacaklar. Insallah hayirlisi olur cocuklarimiz hakkinda. Siz ne zaman basladiniz tedaviye? Su an nasil?

Merhaba son durum nedir acaba , kızım 11,5 yaşında geciktirici iğne kullandık 2,5 yıl gecen ay regl oldu, 4,5 yıldır takipte kemik yaşı 13,5 çıktı artık 2/3 cm uzar dedi doktor, gh test yaptık bekliyoruz bize bir öneriniz var mı

Bende sizin şok olmanıza şok oldum . Küçücük çocuklara hormon vermişler dediğiniz kişiler Tıp diplomalı doktorlar . Bizim doktorumuz profesör hatta. Ve sadece bu alan ile ilgilenen çalışmalar yapan insan . Tümüyle yanlış bilgiye sahipsiniz . Ergenlikten sonra büyüme plakları kapandığı için hormon zaten işe yaramıyor. Ergenlikten önce kullanılması gerekli . Bu hormonun olayı bu . Büyüme plağı kapanan çocuğa büyüme hormonu vermek çok komik olurdu . Bu bir yerine koyma tedavisi . Nasıl tiroid hastasına tiroid hapı kullandırılıyor Buda öyle . Vücutta hormon salgılanmıyor ve bu ilaç eksik olanı yerine koyuyor . Allah aşkına biraz okuyup araştırın bu nasıl bir yorumdur. Birde doktorlarımızda yanlış aramışsınız . Çok tuhafsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…