Mr çekildiÖnemli kısma cevap yazmamısım. Bizde kusma olmadı halsizlık ve uyku hali oldu sadece. Şimdi hatırladım sizin kız premature idi sanırım prematurelerde test yapmıyor olabilirler. Çünkü sizinkinin kısa olma sebebi zaten erken doğuma bağlı gelişim geriliği. Bu durumda dr lar test yapmıyor olabilir. Hiç bilgim yok dediğim gibi dr en iyisini bilir sanırım.
Evet premature ama 6 ay sonra tedavi yapmayı uygun gördü bugün konuştuk ama ben başlamasını isterdim genetik test yaptırmak istoyoru mr çekildi herhangi bir sorun yok bakalım hayırlısı olur inşallah cevap verdiğiniz için teşekkürlerÖnemli kısma cevap yazmamısım. Bizde kusma olmadı halsizlık ve uyku hali oldu sadece. Şimdi hatırladım sizin kız premature idi sanırım prematurelerde test yapmıyor olabilirler. Çünkü sizinkinin kısa olma sebebi zaten erken doğuma bağlı gelişim geriliği. Bu durumda dr lar test yapmıyor olabilir. Hiç bilgim yok dediğim gibi dr en iyisini bilir sanırım.
Mr çekildi
Evet premature ama 6 ay sonra tedavi yapmayı uygun gördü bugün konuştuk ama ben başlamasını isterdim genetik test yaptırmak istoyoru mr çekildi herhangi bir sorun yok bakalım hayırlısı olur inşallah cevap verdiğiniz için teşekkürler
Şimdi 12 oldu. Uyku önemli diyorlar. İğne yapıldıktan sonra vakit kaybetmeden yatması gerekiyor dedi bize doktor. Aynı şekilde hareket önemli, zıplasın diyor.Cok erkenmiş saat .yasi kac acaba.
Benim kızımda kusmustu L-dopa testinde ama sorun olmamıştı. Sonra klonidin yaptılar onda bir sıkıntı olmadı. Bu testler olmadan nasıl belirleyecek bh'nin uretilmedigini. Bizim şimdi 6 ay oldu. 6 ayda 6.5cm uzadı. Eylülde kontrol vardı. Herşey yolunda. Kan testleri yapıldı sorun yok. 3 aylık daha iğne yazdı. Bakalım. Umarım sorunsuz devam ederiz.Evet bende bu hafta içi doktoruyla görüşmeye gidicez o testler çok fazla kusturuyor Ayşe onu kaldıramaz direk baslicaz demişti iğneye sizce bu yaklaşım doğrumu sizin çocuğunuzda kusma yaptım uyarı
Merhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.Aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.
Merhaba, önce çocuk doktoruna gitmelisiniz. O sizinde bahsettiğiniz gibi percentiline bakıp sizi endokrinoloji yonlendirecektir. Eğer özel bir hastaneye gidecekseniz çocuk doktoruna gitmeden çocuk endokrin uzman doktoru varsa ona gidebilirsiniz. O sizden bazı kan testleri, uygun görürse sol el bileği röntgeni ve bunun gibi tetkikleri isteyecektir. Oğlunuz 3.5 yaşında demiştiniz, bence güzel bir yaş eğer hormon el bor sorun varsa bulup bir tedavi uygulanabilir.Arkadaşlar merhaba oğlum 3.5 yaşında kilomuz 13 persentik değerine baktığımızda %10 nun altında zaten küçüklüğünden beri büyümemiz geridendi ama artık bu fark gözle görülüyor kreşte de en küçük bu boyunuzda %14-15 civarlarında bu durumda ilk çocuk doktoruna mı gitmem lazım
Teşekkür ederim şehirdeki devlet hastanesinde yok maalesef endokrin uzmanı üniversitesi hastanesinde var durumu öğrenip gideceğim inşallah sizin çocuğunuz kaç yaşında ? Faydasını gördünüz mü ? Bir de be kadar kullanacaksınız iğneleriMerhaba, önce çocuk doktoruna gitmelisiniz. O sizinde bahsettiğiniz gibi percentiline bakıp sizi endokrinoloji yonlendirecektir. Eğer özel bir hastaneye gidecekseniz çocuk doktoruna gitmeden çocuk endokrin uzman doktoru varsa ona gidebilirsiniz. O sizden bazı kan testleri, uygun görürse sol el bileği röntgeni ve bunun gibi tetkikleri isteyecektir. Oğlunuz 3.5 yaşında demiştiniz, bence güzel bir yaş eğer hormon el bor sorun varsa bulup bir tedavi uygulanabilir.
Bizde 8 aydır kullanıyoruz. Size kolay gelsin. İyi günler.
Oglunuzun boyu kac cm?Teşekkür ederim şehirdeki devlet hastanesinde yok maalesef endokrin uzmanı üniversitesi hastanesinde var durumu öğrenip gideceğim inşallah sizin çocuğunuz kaç yaşında ? Faydasını gördünüz mü ? Bir de be kadar kullanacaksınız iğneleri
95 cmOglunuzun boyu kac cm?
Bana soruyorsanjz eger umraniye egitim arastirmaya gittim.. Doktorun adi esma gokcen saracti sanirim...Merhaba hangi hastaneye gittiniz doktorun adını da öğrenebilir miyim
bence de takip edilmeli.sonucta kilosu da az oldugundan doktorlar once kilo almasi gerektigini dusunuyor.biz kilo aldikca 2lerde olan persentil degerimiz de yavas yavas artti su an 19persentil diyor ve ben inanin beslenme ile ilgisi oldugunu dusunuyorum.4aydir yemek yiyir dogru duzgun oncesinde cok istahsizdi.Boyumuz % 10 persentil biraz geçiyor kilomuz 10 persentil altında bugün endokrin gittik kan tahlili ve el röntgeni çektirdik her şeyi normal dedi. Zinko verdi 3 ay içir dedi. 6 ay sonra kontrole geldi dedi. Hormonlara bakılmamış acaba 6 ay sonra mı bakılacak.
Sizce geç mi kalırız yoksa gidip hormonlara bakılmasını istesem mi?
Kaç yaşında çocuğunuz benim ki 3.5 yaşında tam. Benim oğlanda çok iştahsiz ya her öğün kavga gürültü bende bıktım ne yapacağım diye düşünmekten. O mama kaç yaşına kadar veriliyor acababence de takip edilmeli.sonucta kilosu da az oldugundan doktorlar once kilo almasi gerektigini dusunuyor.biz kilo aldikca 2lerde olan persentil degerimiz de yavas yavas artti su an 19persentil diyor ve ben inanin beslenme ile ilgisi oldugunu dusunuyorum.4aydir yemek yiyir dogru duzgun oncesinde cok istahsizdi.
bir de kilo almasi icin istahsiz oldugundan doktorumuz 4 ay ince fortini mamalardan verdi onun da etkisi var.
6yasina kadar diye biliyorum.balik yagi ve fortini mamadan sonra istahi acildi cok sukur oglumun su an 19 aylik.3.5 yas gec degil birakin takip edilsin bi sure bence.Kaç yaşında çocuğunuz benim ki 3.5 yaşında tam. Benim oğlanda çok iştahsiz ya her öğün kavga gürültü bende bıktım ne yapacağım diye düşünmekten. O mama kaç yaşına kadar veriliyor acaba
Merhaba bizim boyumuz 85 cm 27 aylik oglum endokrin bizi basindan savdi. Doktorunuz kim sizin acaba ?Boyumuz % 10 persentil biraz geçiyor kilomuz 10 persentil altında bugün endokrin gittik kan tahlili ve el röntgeni çektirdik her şeyi normal dedi. Zinko verdi 3 ay içir dedi. 6 ay sonra kontrole geldi dedi. Hormonlara bakılmamış acaba 6 ay sonra mı bakılacak.
Sizce geç mi kalırız yoksa gidip hormonlara bakılmasını istesem mi?