Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Merhaba ne yaptınız merak ettim. Kızlarınıza bh testi yapıldı mı? Ne durumdasınız?

Merhaba benim kızımda 2 yaş 8 aylık bh testi yaptırdık eksik çıktı.Ama doktorlar rapor çıkarmıyor bana gittiğiniz doktorun ismini özelden yazarmısnz ben özelden meşk yazmayı beceremedim

Merhaba bu eksikliginde neden düşük diye bı açıklama yapmasını doktorunuz

Çocuğunuz kaç yaşında acaba,bi de boy kilo kaç,kız mı erkek mi?çok sordum değil mi?Biz de 3 yaşı doldurunca gideceğiz doktora..her gün bunu düşünüyorum ben de.
3yasi doldurduk.1hafta gecti ..boyu 88 kilo 12kilo.kilodan ziyade boy ilgilendiriyor endokrincileri.cok sukurki yine caresiz hastalik dgl .halimize sukur olsun.kafaya takip morel bozmak inanin hicbi ise yaramadi gibi hersey darmaga dagan edyor.o yzuden ben daha iyim bus urece kendimi alistirdim.hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin
[/QUOTE]
Merhaba, mesajınız epey eski ama öylesine konuyu okurken gördüm ve sormak istedim. Benim oğlum da hastanede 88 cm ölçüldü, doktor biraz az ölçülmüş herhalde dedi, ben de evde 92 cm ölçtügümü soyledim. kilosu 13 civarı. 3 yaşına 3 ay var. öncesinde de gazi üniversitesinde prof'ta yapılıyordu takibi ve orada boyu da daha kısa ölçülüyordu. yine de doktor bir sorun yok çok iyi diyordu. sizinki de iyi değil miymis? bize verilen kan barkodlarinda hormon da yazıyor ama enabizdan sonuç göremiyorum. diğer tüm kan değerleri de iyi. ben nereden bilebilirim oglumun ne durumda olduğunu acaba

Merhaba, burada yazan herkese geçmiş olsun.

Benim 33 aylık bir oğlum var. 3 kilo, 49 cm doğdu ama ilk aylar çok hızlı kilo aldığı için persentilde çok ilerledi. Fakat fizyolojik reflü baş göstermişti 1 aylıkken, ilk üç ay 1er kilodan fazla alan bebek aniden 300-400 gr almaya başladı. Bu süreçte sürekli doktor kontrolü yapıldı, prof'a, özele, bir çok farklı doktora götürdüm. normal olduğunu, anne sütünden kesmeye değmeyecek kadar kilo alımı olduğunu söylediler ama persentil de 25-50'ye jadar düştü. şimdi boyu 91 cm ve 13 kilo civarı. normalde gazi üniversitesinde bir prof doktora takipliyiz, ilk başladığımızda kan alınd. barkodlarda hormon da yazıyordu ama enabizdan hormona dair bir şey göremedim. sonraki kontrollerde de büyüme iyi devam ettiği için hiç kan almadı. endişelerim yüzünden başka bir araştırma hastanesine götürdüm, yine kan aldılar 3-4 tüp, yine barkodda hormon yazıyordu ama yine enabizda bir şey yok. boyu jilosu çok iyi, ideal vs dedi ama burada, benim oğlumla benzer kiloda olan çocuklara BH eksikliği tanısı konduğunu okudum. şu an ben de endişe etmeye başladım. zaten reflü sonrası kilo alımı düştüğü için yıllardır bu konuda takıntıliyim yeniden doktora götürmeli miyim?

Merhaba bu eksikliginde neden düşük diye bı açıklama yapmasını doktorunuz

Hayır nedenini araştırmadı.ergenlikte bh düşüklüğü ile karşılaşılabildiğini söyledi doktorumuz.kızımda bh çok düşük değil ama yine de olması gerekenin altında. Ergenlikle birlikte boy atağı olmadığı için test yapma gereği duymuştu doktor. Bh eksik olduğunu gördük ve tedaviye başladık.doktorumuz kızımın pwrsentil değeri 25 civarı olduğu için SGK ilaçları karışlamaz dedi cepten ödüyoruz .Zorluyor. Bizim durumumuzda olup rapor çıkarabilen var mı acaba ?

Merhaba, bizim de bh çok düşük cikmadi yasi 10 ama erken ergenlikten dolayı kemik yasi 10.5 -11,boyu 133cm biz de sanırım cepten karsilayacagiz,siz ne kadar oldu baslayali,kızınızın kemik yasi ve boyu ne kadar,faydasini gördünüz mu

. Merhaba, bizim de bh çok düşük cikmadi yasi 10 ama erken ergenlikten dolayı kemik yasi 10.5 -11,boyu 133cm biz de sanırım cepten karsilayacagiz,siz ne kadar oldu baslayali,kızınızın kemik yasi ve boyu ne kadar,faydasini gördünüz mü

Merhaba. Kızlarımızın durumu çok benzer.10 yaşında boyu 136 idi. Şimdi 11 yaşında. Kızımın kemik yaşı kendi yaşından ileri. Takvim yaşı 11 yaş 2 ay ,kemik yaşı 11,5-12.bizde de bh olması gerekenden düşük fakat çok düşük değil. Ve ergenlik hızlı ilerliyordu fakat boy artmıyordu. doktorumuz ergenliği durdurma kararı aldı. Regli geciktirmek için iğne yapıyoruz ayda bir. Başlangıçta ben de çok endişeliydim.tedaviye cevap verecek mi diye. Bh iğneye başlayalı 4 ay oldu. 4 cm uzadı. Doktor ayda 1 cm uzamasının iyi olduğunu söyledi. Ve SGK karşılamaz dedi. Ben buradaki yazışmalardan bh eksikliği olan, 50 persentil boya sahip bir çocuk için ,doktorunun endikasyon dışı hallerden rapor için başvurduğunu okudum. Sonuç ne oldu bilemiyorum. Dün ilaç alırken eczacıya sordum. Sistemden bakıp ,endikasyon dışı hallerden SGK ilacı karşılıyor dedi. Ben özelde bi doktora götürdüm ve testleri hep dışarda yaptırdım. Bu saatten sonra rapor çıkarabilir miyiz bilmiyorum. Araştırıyorum. Çünkü doktor tedaviye devam diyor. Aylık 2000 e yakın tutuyor ilaçları ve şu dönem de zorluyor gerçekten. Siz de benzer durumdasınız ,çocuğunuzun boyu 3 persentil altı değil. Rapor alabilirseniz lütfen bana yazın.Birde erken ergenlikten bahsetmişsiniz ergenlik durdurmak için iğne oluyor mu kızınız ?

Ergenliği durdurmak için 1 yıldır lucrin depot igne kullanıyoruz, bu arada buyumesi cok yavaşladı,doktorumuz buyume hormonu iğnesine başlamamızi önerdi ,haziran başında kontrolümuz var büyük ihtimal sgk karşılamayacak ama bir an önce başlamak istiyorum tedaviye bu endikasyon dışı durumu soracağım yıllık büyüme hızı düşük çünkü ,bir taraftan yan etkilerden de endişe ediyorum,sizde her hangi bir etkisi oldu mu?

Hayır herhangi bi yan etkisi olmadı. İnşaşlah da olmaz. Aslına bakarsanız bizim doktorumuz başlangıçta bize bu konularda bilgi vermedi bile. Sonradan 40 yıllık hekimim bu tedaviyi bi sizşn çocuğunuza yapmıyoruz rahat olun dedi :)
Size özelden de mesaj attım.Bakabilir misiniz ?

İğneler için bıraz bılgı verebılırmısınız acaba

İğneler için bıraz bılgı verebılırmısınız acaba
Sanırım büyüme hormonu iğnesini soruyorsunuz. Benim kızım çok kısadeğildi ama büyümesi çok yavaşlamıştı. Beklenen nihai boy 3 persentil civarı olunca bazı testler yapıldı. Büyüme hormonu eksik çıktı. Büyüme hormonu iğnelerine başladık. 4 Ayda 4 cm uzadı. Devamında uzama nasıl olur bilemiyorum. Kontrolümüz 4 ay sonra. Herhangi bi yan etkisi olmadı çok şükür.4 kiloya yakın kilo aldı. Öncesinde çok zayıftı.kilo almasında ilacın etkisivar gibi. Büyüme hormonunu bizim durumumuzda SGK karşılamıyor. Cepten ödüyoruz

Merhaba kizim 6 yas 4 aylık 107 cm. Endokronoloji dk gittik bi degere baktı biraz düşük dedi. Iyi beslenip iyi uyusun. 6 ay sonra tekrar gelin dedi. Anaokulunda sınıfının en kısası. Baya da üzülüyor bu duruma. Farklı bir doktora götürsek gerekli ise daha erken başlansa tedaviye diyorum. Bildiğiniz iyi bir doktor var mı ankara da

Merhaba. Benim forumdan okuduklarımdan anladığım kadarıyla devlette prosedür böyle. Önce 6 ay 1 yıl kadar izlem süresi var gibi. Ben devlette çocuk endokrine götürdüğümde bana yapacak bişey yok dediği için özele yöneldim.istanbulda oturuyoruz biz. Bi arkadaşımın akrabası kızı için Ankara da Peyami cinaz a gidiyor. Bildiğim kadarıyla üniversitede pro

merhaba,biz de yeni basladik igneye sizin tedaviniz başlayalı 1 yili gecti sanirim buyumesi aynı hızda devam
ediyor mu,bir sorunla karsilastiniz mi?

Iyi akşamlar büyüme ile ilgili yazıları okuyordum doktorunuzun ismini öğrenebilir miyim

Benim oglumda 10 aydir kullaniyor. 10 cm uzadi. 12 yasinda. Kucukken farketmistim ama bi turlu doktorlara anlatamadim. Cok sukur anlayan bi doktora denk heldikte tedaviye basladik fazla gec olmadan

Arkadaslar benim kizima endokrin doktoru takip edelim dedi ilk götürdüğümde ancak ikinci götürdüğüm de bilek filmi ile epifiz kapanmis uzamaz dedi
14 yaşında ve boyu 152 de kaldi .butun arkadaslarinin icinde en ciliz ve küçük kalıyor. Baktığınızda lise 2 degilde 6.sinif cocugu gibi duruyor. Anne olarak bu durum üzdü beni sizce bu iğne epifiz kapandiktan sonra bu igne kullaniliyormu .

Merhaba. Epifiz kapadıktan sonra büyüme hormonu kullanmak kemikte kalınlaşma ve yumuşak dokularda artışa sebep oluyor bildiğim kadarı ile. Bu durumda kullanmak sağlıklı değil yani. Üzüntünüzü anlıyorum. Benim kızım için de beklenen nihai boy 153 dendiğinde ben de çok üzülmüştüm. Ama çok şükür sağlıklılar değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…