- 5 Mart 2020
- 13
- 3
- 45
3 yaş 7 ay için 139 cm boy ortalaması olması mantıklı değil belki yanlış bakmış olabiliriz çok fazla çünkü 139 cm 3 yaş içinSizin boya %10.3 diyor
Ama %3 persentilde baslaniyormus sanirim
biz bacaga geçemedik keainlikle izin vermiyor sadece kol. doktorda tamam zorlamayın aynı yerden yapmamaya dikkat edin dedi. bazı günler cok molay oluyor bazı günler cok sorguluyor hasta degilim ki neden iğne oluyorum diye. vitamin dedik hepimiz küçükken olmustuk dedik aklı erene kdar bu sekilde konuşuyoruz doğrumu bilmiyorum ama.. hepimize şifa olsun inşallhBen cesaret edip yapamiyorum iğneyi,babası yapıyor. Bazen küçük morarma oluyor,bazen küçük bir damla dışarı aktığı oluyor.Biz bu arada gobekten hiç yapamadık.Kollar ve bacaklar şeklinde devam ediyoruz.
10 dk bekletebilirsiniz dedi doktor.Bizde oyle yapiyoruz.Merhaba, iğneyi vurmadan önce buzdolabından çıkartıp bira z eklemek gerekir. İğne eğer soğuksa o zaman kanama yapıyor. Yani benim gözlemlediğim o oldu ve soğuksa canı daha çok acıyor. Çok bastirmadna yapıp 10 kadar sayıp bekleyin ve çıkartın iğneyi
Merhabalar, büyüme hormonu konusunda biraz araştırma yaptım, birçok kişi bunu önermiyor ve doğal olmadığı için faydası da olmayacağını dile getiriyor. Tabi önerenler de var. Doğrusu nedir acaba, tereddüt ettim ben de.
Çocukta büyüme hormonu eksikliği varsa bu eksikliğin tamamlanması gerekiyor aynı şeker hastalarında yada tiroid hastalarında oldugu gibi. Şeker tedavisi troid tedavisi işe yaramıyor diyebilir misiniz? Buna da diyemezsiniZ. Çocukta büyüme hormonu eksikliği yoksa yada bu hormonu gerektiren başka bi sorunu yoksa o zaman işe yaramaz ve hatta zararl olabilir iğneler. Ama normal olan hiç bir cocuga bu hormon zaten verilmiyor. Sadece basketbolcu bazı cocuklara az doZda verilebiliyor. Onun da zararı olmayacak şekılde endokrin dr u kontrolünde veriliyor.Merhabalar, büyüme hormonu konusunda biraz araştırma yaptım, birçok kişi bunu önermiyor ve doğal olmadığı için faydası da olmayacağını dile getiriyor. Tabi önerenler de var. Doğrusu nedir acaba, tereddüt ettim ben de.
Persentili 40 civarında boşuna götürmeyin çocuk normal. Beslenme spor vb kasın.MERHABA OĞLUM 6 YAŞINDA 19 KİLO BOYU 115 CM BİZDE GECEN SENE DR GİTTİK NORMAL DENİLDİ AMA YAŞITLARINDAN UFAK HEMDE BAYA GÖZE CARPIYOR DEVLET HASTANESİNE GİTMİŞTİK GÖZTEPE EGT ARŞ. ENDOKRİN BÖLÜMÜ TEKRAR GÖTÜRMELİMİYİM SİZCE BENDE BU DURUMU ÇOK KAFAMA TAKIYORUM BU SENE 1 SINIFA BAŞLAYACAK YA ARK YANINDA EZİLİRSE DİYE ANAOKULUNDA BAYA FARK VARDI ÇÜNKÜ SİZ İST İYİ BİR DR ÖNERİNİZ VARSA ÖZEL DEVLET FARKETMEZ GÖTÜREBİLİRİM
teşekkür ederim cevapladıgınız için cok iştahlı bir çocuk değil ama babası ile baya üsteliyoruz günlük rutinimiz hersabah 1 yumurta az peynir cay veya süt tüketiyor bal recel v.s sevmiyor sucuk patates kızartması yiyor yazın her gün yüzüyor yüzme biliyor öğlen meyve yada kuruyemiş yanında kefir yada süt akşam ev yemeği et tavuk kesin oluyor fast food da cok seviyor akşam yatmadan abur cubur cok tüketiyor çikolata dondurma gibi çok zorlayamıyorum yemek yemeyi sevmiyorPersentili 40 civarında boşuna götürmeyin çocuk normal. Beslenme spor vb kasın.
Kilosu az bence iyi beslenip kilo alsa boyu da uzar.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hakikaten doğru ve mantıklı.Çocukta büyüme hormonu eksikliği varsa bu eksikliğin tamamlanması gerekiyor aynı şeker hastalarında yada tiroid hastalarında oldugu gibi. Şeker tedavisi troid tedavisi işe yaramıyor diyebilir misiniz? Buna da diyemezsiniZ. Çocukta büyüme hormonu eksikliği yoksa yada bu hormonu gerektiren başka bi sorunu yoksa o zaman işe yaramaz ve hatta zararl olabilir iğneler. Ama normal olan hiç bir cocuga bu hormon zaten verilmiyor. Sadece basketbolcu bazı cocuklara az doZda verilebiliyor. Onun da zararı olmayacak şekılde endokrin dr u kontrolünde veriliyor.
Kilosu düşük oğlunuzun. Bence yapmanız gereken kalsiyum ve proteini arttırmak çay yerine hep süt içsin sucuk patates faydalı değil bence mutlaka farkeder kilo artınca boy da artar. Kılo persentili boy persentilinden daha düşükse önce sağlıklı beslenme ile kilo alması gerekiyor Köfte seviyorsa sık sık köfte yapın mesela. Onun dısında persentili ortalamaya cok yakın o yüzden dr ların yapacağı bir şey oldugunu sanmıyorum. İştah açıcı kullanılan bir şurup varmış sipraktin sanırım onu da kullanabilirsiniz. Bir de argivit multi vitamin. Kana baktırın d vit demir ve çinko düşüklüğü varsa d vit damla demir şurubu Bir de çinko içeren bitkisel şuruplar varmış. Bu tarz takviyelerle uzayacaktır. Herseye rağmen uzamıyorsa da sizin durumunuzda genetik potansiyeli bu kadar demektir. Yüzde 40 persentil kısa sayılmaz sadece şuanki sınıfında tesadüfen uzun cocuklarla beraber. Ben 163 boyumla eski çalıstıgım şubede 5-6 bayan içinde en uzun olan kadındım şimdi ben selvi boylu olmuş olmuyorum değil mi :) Sizin oğlunuz da çok kısa değil yani.teşekkür ederim cevapladıgınız için cok iştahlı bir çocuk değil ama babası ile baya üsteliyoruz günlük rutinimiz hersabah 1 yumurta az peynir cay veya süt tüketiyor bal recel v.s sevmiyor sucuk patates kızartması yiyor yazın her gün yüzüyor yüzme biliyor öğlen meyve yada kuruyemiş yanında kefir yada süt akşam ev yemeği et tavuk kesin oluyor fast food da cok seviyor akşam yatmadan abur cubur cok tüketiyor çikolata dondurma gibi çok zorlayamıyorum yemek yemeyi sevmiyor
köfte seviyor et ve tavuksuz akşam yemegimiz olmaz eşimde et çok sever o yüzden et muhakkak oluyor vitamin kullandık ama cok bir faydası olmadı gibi bize süt biraz daha artıracagım köftede yapıyorum evet sevdiği belli başlı şeyler var onun dışında yemek yemeyi sevmiyor genetik olabilir mi bilmiyorum anne boyu 170 baba 175 ama dayıları 180 190 :)Kilosu düşük oğlunuzun. Bence yapmanız gereken kalsiyum ve proteini arttırmak çay yerine hep süt içsin sucuk patates faydalı değil bence mutlaka farkeder kilo artınca boy da artar. Kılo persentili boy persentilinden daha düşükse önce sağlıklı beslenme ile kilo alması gerekiyor Köfte seviyorsa sık sık köfte yapın mesela. Onun dısında persentili ortalamaya cok yakın o yüzden dr ların yapacağı bir şey oldugunu sanmıyorum. İştah açıcı kullanılan bir şurup varmış sipraktin sanırım onu da kullanabilirsiniz. Bir de argivit multi vitamin. Kana baktırın d vit demir ve çinko düşüklüğü varsa d vit damla demir şurubu Bir de çinko içeren bitkisel şuruplar varmış. Bu tarz takviyelerle uzayacaktır. Herseye rağmen uzamıyorsa da sizin durumunuzda genetik potansiyeli bu kadar demektir. Yüzde 40 persentil kısa sayılmaz sadece şuanki sınıfında tesadüfen uzun cocuklarla beraber. Ben 163 boyumla eski çalıstıgım şubede 5-6 bayan içinde en uzun olan kadındım şimdi ben selvi boylu olmuş olmuyorum değil mi :) Sizin oğlunuz da çok kısa değil yani.
köfte seviyor et ve tavuksuz akşam yemegimiz olmaz eşimde et çok sever o yüzden et muhakkak oluyor vitamin kullandık ama cok bir faydası olmadı gibi bize süt biraz daha artıracagım köftede yapıyorum evet sevdiği belli başlı şeyler var onun dışında yemek yemeyi sevmiyor genetik olabilir mi bilmiyorum anne boyu 170 baba 175 ama dayıları 180 190 :)
Oglumun kemik yasi bir bucuk yasindayken 1 yaş cikmisti bu iyi bisey mi yaniAnne tarafı genetiği iyi.
Argivitin uzatma özelliği var arginin içeriyor. Onu kullandınız mı hic?
Kemik yaşı hic ölcüldü mü? Kemik yaşı kücükse sonradan uzayacaktır.
evet o şurup kullandım azda olsa faydası vardı yaz diye bıraktım tekrar başlasam mı acabaAnne tarafı genetiği iyi.
Argivitin uzatma özelliği var arginin içeriyor. Onu kullandınız mı hic?
Kemik yaşı hic ölcüldü mü? Kemik yaşı kücükse sonradan uzayacaktır.
Evet kemik yaşının küçük çıkması çok önemli ve iyi bir şey. Büyüme plaklarının daha geç kapanacağının göstergesi oluyor.Oglumun kemik yasi bir bucuk yasindayken 1 yaş cikmisti bu iyi bisey mi yani