Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Biz,doktor olmadığımız icin doz konusunu bilmiyoruz tabi ama baska dr ile görüşüp doz arttırımı (eger mumkunse tabi)yapabilirsiniz, cunku ilk yil 12 cm uzuyolar sonraki yillar normal egride gidiyo diye biliyorum

Gözünüz aydin,İnşallah hayirli haberlerle
Sonuç ları bugün aldık büyüme hormonu yavaş çalışıyormuş ikinci test yapılacak ondan sonra doktorumuz ilaçlara baslicak yalnız ikinci test içinde telefon bekliycez çok teşekkür ederim

Sonuç ları bugün aldık büyüme hormonu yavaş çalışıyormuş ikinci test yapılacak ondan sonra doktorumuz ilaçlara baslicak yalnız ikinci test içinde telefon bekliycez çok teşekkür ederim
Hadi gozunuz aydin. Test hangi ilaçla yapildi? Birde değerlerinizi yazabilir misiniz acaba?

Selam kızlar hatırlarsınız belki 3 yaş 3 aylık ilaca başlamıştık bugün ilk kontrolümüz oldu..90 cm ile başladık şuan 94.5 cm ulaştık tedavi harika gidiyor dedi doktorumuz. 1 gün ara veriyorduk üstelik. 3 aylık yazıldığı için ilaç fazla geliyor du ara vermeden devam edicez artık.zaten burda okumuştum ara vermemek daha iyi diye.aynı zamanda tam kan sayımı kan şekeri fln bakıldı şükür Bi yan etkide yaşamadık.

Su an 27 yaşındayım ve bunu yaklaşık 18 yıl önce kullandim Genetropin adında bir igneydi. Akşam saat 10 dan önce yatmam gerektiğini ve annemin gobegimden yapamadığı için bacak vekollarımın delik desik olduğunu hatırlıyorum yaklaşık 5 6 yıl kullandim o zamanlar bakırköy yeni mahalle hastanesi vardı. Ve benim killanmam 16 yaşında ilk adet olmam boyumun uzaması kilom troid hastası olduğumun teshisi bu hastanede ki Erdal bey sayesinde oldu.. eger o olmasaydı ben bu gun bir prensese sahip olamayacaktım belki de zihinsel engelli bir vatandaş olacaktım. Su an evli ve 1 kiz çocuğuna sahibim. Yani sakin ola ki çocuğunuz büyüme hormonu aliyo diyepaniklemeyin ilerde birlikte güleceksiniz bu günlere sorusu olan parmak kaldirsinn

Sizin adınıza cok sevindim. Muhtemelen persentil atlamistir. Daha güzel ne olsun.. Darisi bizim gibi hala boy takibinde olanların başına inşallah..

Kızınızın şuanki boyunu sormuştum. Dr un iğnesiz 1,60 olur demesi bana fazla geldi de. Bh eksıklıği olanlar tedavi olmazsa yüzde 3 persentilin altında kalyolar diye biliyorum yani kızlar için 155 cm altı. 1.60 ise kadınlarda yüzde 50 persentile yakın bi boy. Ama gercekten iğnesiz 1,60 olabiliyolarsa bilmek isterim.

Kızınızdaki bh eksikliğinin sebebi ergenliğin bitmek üzere olması mı acaba ? 14 yas kızlar için hiçde küçük bi yaş değil. Sizde organik bi bh eksikliği yok sanırım artık büyüme tamamlanıyor diye azalmışsa 1,60 olur tabi. Öteki türlü çocukluktan beri bh eksik olsa 160 a yaklaşamaz diye düşünuyorum.

Seyyahhk merhaba sizin oğlan ilk yıl kaç cm uzadı ve ikinci yıl kaç cm uzadı aynı miktar mı ? Yoksa ikinci yıl azaldı mı? Normalde ikinci yıl çok azalıyo çünkü.
Bir de sizin 2 yılı geçti sanırım tedaviye başlayalı ne kadar oldu ve artık yaşıtlarına yetişti mi?

Bizde başladık bu iğneye 0.5 veriyorum 30 gün olacak ama ben pek bı gelişme görmedim acaba neyi yanlış yapıyorum

Gelişme görmedim derken göz kararı mı diyosunuz? Evde öncesinde ve şimdi ölçüp mü fark yok? 1 ayda en az 1 cm uzamıstır bence ama o 1 cm ölçerken anlaşılmayabilir. Çocugu hep sabah aynı saatte ölçerseniz daha iyi anlaşılır uzama. Çünkü akşama kadar eklemlerde baskı oldukca 1-2 cm kısalıyolar akşama kdr. :)

Çocugun kilosu kaç ? Bazı Doktorlar ilk başta düşük verip ıkınci görüşmede arttırıyorlar. İlk yıl uzama çok fazla oluyor ilk yıl normal cocuklarla arasındakı açığı kapattı kapattı yoksa kolay kolay kapanmıyor cünkü diğer çocuklar da uzamaya devam ediyor.
Dozun çok düşük olmaması gerekiyor. Yoksa onca emek boşa gidiyor. Makalelerde iğnenin haftanın 7 günü olmasının ve daha yüksek dozda olmasının ayrıca tedaviye kücük yaşta başlanmasının tedavi başarısını artttırdığı yazıyor. O yüzden şahsi fikrim o iğneyi madem yiyecek bu cocuk bari işe yarasın yani doz cok düşük olmasın...

İlk yıl 9cm uzadı toplamda bu ikinci yılımız bu sene toplam 6cm oldu umarım durum daha da kötüleşmez tedavi sanırım yıllık 5cm altı olursa bırakılıyor çok büyük oranda yeme sıkıntımız var sanırım o da büyük oranda etkiliyor gelişimi bu hafta kontrollerimiz vardı ekstra tahliller ve gastroya yönlendirmemiz yapıldı umarım sonuçlarında başka sorunlar çıkmaz
Şu an 5 buçuk yaşındayız boy 105 kilo 16 yani durum pek parlak değil Allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba ikinci yıl azalmıs sizin de. En azından persentili yüzde 3-10 arası olmuş o da iyi, umarım yüzde 50 yi de görür. Ancak yılda 6 cm uzayarak sadece şuanki persentili koruyabilir persentili yükselmez. yani bi atak yapması şart. Gastro ya ek olarak doz için başka endokrinciye de görünebilrsiniz bence. Hakkınızda hayırlısı olsun. Herşey daha iyi olsun çocuklarımız için inşallah

3 yaşında erken başladım ama zayıf bı çocuk 11.7 kg kiloda almıyor yemek yemeyi sevmiyor iştahsızlik had safada

3 yaşında erken başladım ama zayıf bı çocuk 11.7 kg kiloda almıyor yemek yemeyi sevmiyor iştahsızlik had safada
Sizi en iyi ben anlarım heralde her yemek zamanı sanki savaş meydanı yemeyen iştahsız çocuk o kadar zor ki Allah yardımcınız olsun

Merhabalar. Oncelikle gecmis olsun. Tedaviniz kac yasinsa baslayip kac yasinda sona erdi. Toplam kac cm uzadiniz. Birde yavrunuz kac yasinda ve onda buyume hormonunda bir eksiklik durumu varmi. Paylasirsaniz sevinirim

Sizi en iyi ben anlarım heralde her yemek zamanı sanki savaş meydanı yemeyen iştahsız çocuk o kadar zor ki Allah yardımcınız olsun
Maalesef çok kötü bir durum içindeyim yediremiyorum 3 senedir çocuk senin yüzünden zayıf bakamıyorsun diyenlerdende bıktım çocuğuma uyguladığım baskidanda

Merhabalar. Oncelikle gecmis olsun. Tedaviniz kac yasinsa baslayip kac yasinda sona erdi. Toplam kac cm uzadiniz. Birde yavrunuz kac yasinda ve onda buyume hormonunda bir eksiklik durumu varmi. Paylasirsaniz sevinirim
Genetik olabiliyor bende kullandım kızımda kullanıyor maalesef hiç istenmeyen bir durum ama genleri kimden aldıysa artık ona göre olabiliyor yüzde yüz geçecek değil demişti doktor ama olabiliyormuş

Tedavisini Ankara'da olan arkadaşlar acaba hangi hastanede hangi Drla tedavi oluyorsunuz?

merhaba arkadaşlar 2.5 yaşından beri endrokronoloji kontrolunde olan 7 yaşındaki oğluma pazartesi hormon başlayacağız bu gecen surede sınırın bir altı bir üstü derken drumuz son kontrolünde artik yeter beklemeyeceğim dedi son kontrolde kemik yaşımız 3.5-4 yaş arası çıktı hayırlısı olsun hepimiz için benim sormak istedigim saat 9 da uyumasi ile ilgili zaten gec yatan bir cocuk degil ama 9 dedin mi de uykuya gecebilecek mi bilmiyorum bu konudaki tüm tavsiyelere açığım artı bi surecte yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim bu arada oglum 7 yaşında 18.5 kilo ve 105 cm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…