Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Merhaba hanımlar benim de oğlum 9,5 yaşında boy 120 cm kilo 25 kemik yaşı 7 çıkıyor doktorumuz hormon eksikliğinden dolayı iğneye başlattı on gün önce omnitrop kullanmaya başladık yan etkileri olur mu diye korkuyordum ama burda yazılanlara baktım biraz rahatladım umarım faydasını görürüz hayırlısıyla

merhaba arkadaşlar 2.5 yaşından beri endrokronoloji kontrolunde olan 7 yaşındaki oğluma pazartesi hormon başlayacağız bu gecen surede sınırın bir altı bir üstü derken drumuz son kontrolünde artik yeter beklemeyeceğim dedi son kontrolde kemik yaşımız 3.5-4 yaş arası çıktı hayırlısı olsun hepimiz için benim sormak istedigim saat 9 da uyumasi ile ilgili zaten gec yatan bir cocuk degil ama 9 dedin mi de uykuya gecebilecek mi bilmiyorum bu konudaki tüm tavsiyelere açığım artı bi surecte yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim bu arada oglum 7 yaşında 18.5 kilo ve 105 cm

Hayırlı olsun tedaviniz. Bence kısa sürede alışır erken yatmaya. Zorlanırsa sabahları yarım saat erken kaldırın. Hep izlediği bi Çizgi film vs yüzünden yatmak istemezse bilemem tabi. Ona da başka çare bulmak lazım, tabletten daha erken saatte izletmek gibi vs çok sorun olacagını düşünmüyorum ama okul çağı oldugu için ödev sınav vs oldugunda nasıl olacak diye benim de şimdiden aklıma takılıyor.

Merhaba hanımlar benim de oğlum 9,5 yaşında boy 120 cm kilo 25 kemik yaşı 7 çıkıyor doktorumuz hormon eksikliğinden dolayı iğneye başlattı on gün önce omnitrop kullanmaya başladık yan etkileri olur mu diye korkuyordum ama burda yazılanlara baktım biraz rahatladım umarım faydasını görürüz hayırlısıyla
Hayırlı olsun. Yan etki yapma riski az. Bizim 1 yılımız doldu yan etki yok şükür. Forumda yan etki olan pek görmedim.

Hayırlı olsun tedaviniz. Bence kısa sürede alışır erken yatmaya. Zorlanırsa sabahları yarım saat erken kaldırın. Hep izlediği bi Çizgi film vs yüzünden yatmak istemezse bilemem tabi. Ona da başka çare bulmak lazım, tabletten daha erken saatte izletmek gibi vs çok sorun olacagını düşünmüyorum ama okul çağı oldugu için ödev sınav vs oldugunda nasıl olacak diye benim de şimdiden aklıma takılıyor.
bu aksam ilk igneyi yaptik çok zordu alışma sureci ne kadar sürdü sizde alışabilecek mi☹ süreç çok uzun nasıl olacak sanırım once benim psikolojimi düzeltmem lazım

Merhaba
Benim 11 yaşındaki kızım için de 1 aydır büyüme hormonu kullanıyoruz. 1.5 cm boyu uzadı. Şimdilik herşey yolunda gidiyor çok şükür. Doktor çok önemli teşhis ve tedavide.Merak ettiğiniz konuda yardımcı olmaya çalışırım. Hepinize acil şifalar.
Merhaba uzun zaman olmuş ama umarım görürsünüz, cevaplarsiniz , oğlum 11 yaşında büyüme hormonu düşük çıktı, haftaya endogrin bölümüne goturecem, testler kac gün sürdü, ve tedavi vs, aşamalarını yazabilir misiniz, birde kızınızın şimdiki durumu ne, teşekkürler

Merhabalar izmirde memnun olduğunuz bir cocuk endokrinoloji dr varmı ilkez gidicek yiğenim şimdiden tskler

Merhabalar.Benim kizimda 11 Yasinda boyu 1.27 ile igneye basladik 15 gun oldu baslayali.ebaslayali.en cok korktugum sey yan etkileri.bilhassa losemi yi okuyunca sok oldum diyebilirim.sonrasinda bacaklarinda cok hafif morluklar oldu.ignenin yapildigi yerlerde değil. Siz boyle birseyle karsilastiniz mi?

Merhabalar. Bizim kızımıza da 2 gündür bh iğnesi yapıyoruz. İlki hastanede bu akşam da 2. Yi biz yaptık. Titreşimli kalem olarak bahsediyoruZ. Ama çok tepki verdi bu akşam yarın akşam nasıl yapacağız hiç bilemiyorum. Aralık’ta 6 yaşında olacak. Şunu sormak istedim. İğneyi hep aynı kişi mi yaptı? Ben mi yapmalıyım? Halamız doktor onu mu çağırmalıyız? Çok mızmızlansan bir çocuk düşse ağlamaz ama sevmek için sıksan ağlar.

Merhaba İstanbul da olan arkadaslar,hangi hastane ve doktor da büyüme hormonu takibiniz yapiliyor? Ben de doktor arayisindayim.
Merhabalar biz Bağcılar araştırmadan rapor çıkarttık. Suna hanım ilgileniyor. Ayrıca Halkalı Acıbadem de Saygın Beye de gidiyoruz

Selam kızlar hatırlarsınız belki 3 yaş 3 aylık ilaca başlamıştık bugün ilk kontrolümüz oldu..90 cm ile başladık şuan 94.5 cm ulaştık tedavi harika gidiyor dedi doktorumuz. 1 gün ara veriyorduk üstelik. 3 aylık yazıldığı için ilaç fazla geliyor du ara vermeden devam edicez artık.zaten burda okumuştum ara vermemek daha iyi diye.aynı zamanda tam kan sayımı kan şekeri fln bakıldı şükür Bi yan etkide yaşamadık.
Merhabalar daha önce de yazmıştım hatırlarsınız belki birinci test yapıldı düşük çıktı ikinci için 6 ay oldu nerdeyse hala sırayla aliyoruz diyorlar bu testler bu kadar mı zor sizlerinde süreç boyle

Bizde ara veriyoruz haftada bir gün ara veriliyor demişti doktorumuz yeni bir bilgi daha öğrendim aralıksız olması :)
Bizim de hep 1,5-2 aralığında olduğu için en çok uzaması gereken yaşlarda yılda 2 cm uzadı ancak daha önceden de bir sorun olduğunu anladık ama doktorlar beklemek istediler atak dönemlerini bekleyelim dediler yinede çok şükür zaman ilerlemeden başladık tedaviye
Şu an 103 cm 5 yaş 3 aylığız bir erkek çocuğu için sanırım önümüzde çok yolumuz var temennim erken bitip bu stresli dönemlerin geride kalması :)
Anne takibi olmasa çoğu zaman es geçiliyor maalesef bunlar benim oğlum kriterlere dışardan bakınca pek uymuyor çok zayıf hiç göbek hiç olmadı zaten uyku diye bişey yok çevreden gelen tepkiler çok sevimli minyon vs vs hele bide bende böyleydim bak o nasıl da büyüyecek hatta tedaviye başladık hala ne gerek var yazık değil mi çocuğa her gün iğne zor olmuyor mu diyorlar ya işte o zaman çıldırıyorum ben de zevk almıyorum heralde her gün çocuğuma zar zor iğne yapmaya 1 yıl içinde boyunda değişim olması bile o kadar değiştirdi ki oğlumu artık öz güveni daha yüksek en basitinden bir parka oyun alanına bile gittiğimizde eğer başka çocuklar varsa oynamıyor bir yerlere gizlenmek istiyordu okulda bile arkadaşlarından kendini aşağı hissediyordu tabi bunları konuşmalarından anlıyorum
Siz siz olun çocuklarınızı bu yalnızlığa mahkum etmeyin sonuna kadar arkasından koşun başlasın ve devam etsin tedavisi
Merhaba sizin tedaviniz nasıl gidiyor acaba biz de 5,5 yaşındayız ve 103 cm ile başladık 3. Günümüz

Benim kizimda 11 yasinda biz baslayali 2 gun oldu henüz...burada tecrubesini paylasan herkese teşekkürler ışık oluyorsunuz...iğne fobisi var benim kiziminda bunu aşmak zor olucak gibi..İnşallah faydasinj görürüz...okudugum kadari ile istah sorunu var bir cogunda biz de bu da yoktu beslenmesi düzenli olmasina ragmen çıktı eksiklik ... psikolojik olarak gerginlik yapti mi cocuklarinizda acaba?? gözlem ve takip çok önemli.. çocuklarimiza şifa dilerim...
Merhaba,inş görürsünüz msj, benim de oğlum 11 yaşında haftaya tekrar testlerimiz var, büyük ihtimal hormona baslatacaklar, fakat çok yan etkisi varmış, korkuyorum, konu hakkinda bilgi vermenizi rica ediyorum

Merhabalar daha önce de yazmıştım hatırlarsınız belki birinci test yapıldı düşük çıktı ikinci için 6 ay oldu nerdeyse hala sırayla aliyoruz diyorlar bu testler bu kadar mı zor sizlerinde süreç boyle
Merhaba bu test icin bu kadar bekletilecek bir durum yok. İlk test yapıldıktan sonra hemen ikinci testi yapıyorlar ve cikan sonuç yine aynıysa hemen igne tedavisine başlıyorlar. Eger hala bekletiliyorsaniz ve baska bir hastane şansınız varsa beklemeyin.

Merhaba bu test icin bu kadar bekletilecek bir durum yok. İlk test yapıldıktan sonra hemen ikinci testi yapıyorlar ve cikan sonuç yine aynıysa hemen igne tedavisine başlıyorlar. Eger hala bekletiliyorsaniz ve baska bir hastane şansınız varsa beklemeyin.
başka hastaneye gitmeye karar verdik bizde test iptal olmuş artık o hastane yapmıyormuş bizede bunu söyleme zahmetinde bulunmamislar

3 yaşını doldurmadan başlamıyorlar. biraz uzun sürüyor. 2 buçuk yaşında teşhis konulmuştu fakat 3 yaşı beklettiler

Merhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.Aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.
merhaba gecmis olsun öncelikle. oğlunuza ki sonuç şu anda nasil bizde iki yıldır kullanıyoruz uzama var cok şükür. ama oğlum cok zayıf.

merhaba gecmis olsun öncelikle. oğlunuza ki sonuç şu anda nasil bizde iki yıldır kullanıyoruz uzama var cok şükür. ama oğlum cok zayıf.
Slm ben de yazıyorum ama kimse cevaplamiyor, biz de sanırım hormona basliycaz, eylülde bir iğneli,bir de ilaçlı test yapılacak, test aşamalarını anlatabilir misiniz, bir de hormon ilaci yan etki yaptı mı, oğlum 11 yaşında, geçmiş olsun size de

Slm ben de yazıyorum ama kimse cevaplamiyor, biz de sanırım hormona basliycaz, eylülde bir iğneli,bir de ilaçlı test yapılacak, test aşamalarını anlatabilir misiniz, bir de hormon ilaci yan etki yaptı mı, oğlum 11 yaşında, geçmiş olsun size de
Birinci testi biz yaptirdigimizda ilaç veriliyor yutuyor çocuk tabi gece on ikiden sonra bişey yemiyor aç olması gerekiyormuş kan alıyorlar dakka tutup yalnız yarim saat sonra bnmki baygın gibi sürekli uyukluyordu ilaç öyle yapıyormuş akşama doğru düzeldi sonra geçmiş olsun bu arada

[/QUOT

X