- 11 Şubat 2019
- 5
- 1
- 51
Kızınızın boyu kaç şuan? Doktorumun söylediğine göre Kemik yaşı kızlarda 14-15 olana kadar tedavi devam ediyor ve boy uzama şansı oluyor. Kemik yaşı 12.5-13 demişsiniz Ortalama 2 senesi kalmış gibi görünüyor. Kızlarda regl olduktan sonra boy çok az uzuyor ort 2-3 cm daha uzuyor. O yüzden eğer kızınız çok kısaysa ve henüz regl olmadıysa ergenliği ve regli geciktirici ilaçlar da verir belki doktor.merhaba,
Benim kızım 14 yaşında ve büyüme hormonu eksikliği teşhisi konuldu. Kemik yaşı 12,5-13 civarında. Sizce bu yaştan sonra iğne ile boyu uzar mı? Bu yaşlarda tedavi gören var mı?
Oglunuzun boyu persentil tablosuna gore %3 altındaysa ki tahminim oyledir. 6 ay izlemi kabul etmeyin. Gerekirse başka bir endokrin uzmanına gösterin. İlk tarama testleri olan tiroid, çölyak,karaciğer vs testleri temiz çıktıysa igf 1 ve igfbp 3 testlerini isteyin. Zaten son yazdigim iki test dusuk cikarsa buyuk ihtimal büyüme hormonu eksikliğine bagli olarak dusuk cikar. Sonrasinda büyüme hormonu uyari testi talep edersiniz. Doktorlar kolay kolay bu testi yapmaya yanasmiyolar. İkna etmek ve talepte ısrarcı olmak gerekiyo. Zaten süreç malesef uzun sürdüğü icin. (Testler icin gun alma,doktora gösterme,sonra diger testler icin gun alma ilk uyari testi ikinci uyarı testi derken) ister istemez bir sure kaybı oluyo. O yuzden beklememe şansınız varsa doktorunuza israr edin ya da baska drla devam edin. cunku eger büyüme hormonu eksikliği varsa igne tedavisi ne kadar erken başlasa o kadar verimli oluyo. Ki yoksa bile yinede boy kısalığı icin igne tedavisi gerekebilir.Benimde oglum 7.5 yasinda ve 116 cm. Bugun endokrinolojiye gittik ama 6 ay izleme karari alindi. Kan idrar tetkiki yapildi ve sol el bilegi rontgeni cekildi.Boy kisaligi olarak basvurmustuk. 6aylik surecte ben talep edersem buyume hormonu eksikligi testini yaparlar mi yoksa doktor mu karar veriyor?
Merhaba oglum 6 yasinda basladi yuzmeyeMerhaba çocugunu erken yaşta yüzmeye başlatan var mı? Yüzmenin tüm kaslara ve boy uzatmaya etkisini konuşmaya gerek yok sanırım. Tedavimizi desteklesin istiyorum.
- Çocugunuzu yüzmeye kaç yaşında başlattınız?
- Kaç ayda yada kaç ders sonunda yüzmeyi öğrendiler?
- Ne sıklıkla havuza gidiyorlar?
- lisans almış olan yada alacak olan var mı?
Merhaba arkadaslar.
Bizim raporumuz gecikmeli olarak yeni cikti ve bu aksam ilaca basliyoruz. Gunluk 1.4 mg doz ile haftanin 6 gunu kullanacagiz. Insallah bu yoldaki butun yavrularimiz çiçek gibi açsınlar ve hiç solmasınlar.
Kullanan arkadaslar ne durumdasiniz merak ediyorum. Boyunuz da ilerleme varmi. Cocuklar alistimi yan etki yasiyormusunuz
Tesadufun bu kadariSaadet Hanım Merhaba,
Forumda araştırma yaparken anladım ki siz hastanede birlikte eğitim aldığınız annesiniz. İğneye başladınız mı? İlk gün deneyiminiz başarılı oldu mu?
Biz yaptık ama inşallah doğru uygulamışızdır.
Merhaba sizin süreç nasil ilerliyor? Uyari testi yapildi mi?inşallah bugün gittim izinliymis çarşamba gelecek dediler doktorunuz anlayacağiniz yine boş döndüm beklemek daha zor iyi dilekleriniz içinde teşekkürler
malesef hâlâ aramalarını bekliyoruz en son gidip sorduğumda acele etmeyin bekleyin dedilerMerhaba sizin süreç nasil ilerliyor? Uyari testi yapildi mi?
Bu kadar bekletmeye ne gerek var, üzüldüm gerçekten, hastanenin isgüzarlığı. Acaba başka bir hastaneye ya da çocuk endokrine gidip uzun suredir test için beklediginizi mi soyleseniz? Aslında testi simdiye kadar yapmış olsalardı tedavinizde coktan baslamis olurdu. İnşallah tez vakitte hayirli haberler verirsinizmalesef hâlâ aramalarını bekliyoruz en son gidip sorduğumda acele etmeyin bekleyin dediler
inşallah bi ameliyat geçirmesi gerekiyor oğlumun o işleri halledip gidip tekrar konuşmayı düşünüyorum beklememin sebebi işe başka bi doktor o doktoru çok met etmişti olmadı sizin dediğiniz gibi başka bi doktora giderizBu kadar bekletmeye ne gerek var, üzüldüm gerçekten, hastanenin isgüzarlığı. Acaba başka bir hastaneye ya da çocuk endokrine gidip uzun suredir test için beklediginizi mi soyleseniz? Aslında testi simdiye kadar yapmış olsalardı tedavinizde coktan baslamis olurdu. İnşallah tez vakitte hayirli haberler verirsiniz
Bu kadar bekletmeye ne gerek var, üzüldüm gerçekten, hastanenin isgüzarlığı. Acaba başka bir hastaneye ya da çocuk endokrine gidip uzun suredir test için beklediginizi mi soyleseniz? Aslında testi simdiye kadar yapmış olsalardı tedavinizde coktan baslamis olurdu. İnşallah tez vakitte hayirli haberler verirsiniz
[/QUOTE.
Hadi gözünüz aydın umarım gönlünüzce bir sonuç çıkar :)Merhaba hanımlar sonunda bizimde ilk test yapıldı dün sonuçlar 15 gün sonra çıkacak sizinlede paylaşmak istedim artık aramaları için değil sonuç için bekliyecem
Bende ilk zamanlar beklenti içerisindeydim ama mucize olmuyor tabiki de üç ay düzenli kullandık ancak 2cm uzadı çocuk yavaş yavaş olan bir durum merak etmeyin uzun vadede sonucu göreceksinizBizde başladık bu iğneye 0.5 veriyorum 30 gün olacak ama ben pek bı gelişme görmedim acaba neyi yanlış yapıyorum
Gözünüz aydin,İnşallah hayirli haberlerleMerhaba hanımlar sonunda bizimde ilk test yapıldı dün sonuçlar 15 gün sonra çıkacak sizinlede paylaşmak istedim artık aramaları için değil sonuç için bekliyecem