[
endişelenmekte haklısın ama öğretmenler için sadece yazılı notu önemli değil. ders sırasında ki aktif katılımı, öğretmeni dinlemesi, ödevleri zamanında yapması.. çocuğun kapasitesini bunlardan da anlayıp kafalarında bir imaj oluşuyor sanırım. neden böyle söylüyorum. bir matematik yarışması varmış, oğlumun öğretmeni mutlaka katılması gerektiğini söylemiş. daha yazılı falanda olmamışlardı o zaman. demek ki ders sırasında öğretmenine bir ışık vermiş. başarılı olur ya da olmaz bilemem ama öğretmenin böyle düşünmesini sağlamış bir şekilde. sen de öğretmenleriyle görüştüğünde dersteki tutumunu özellikle sor bence. yazılı da bazen akıl gidiyor, yapacakları soruyu yapamıyorlar öğretmenleri bile şaşırıyor.
ural federasyonu yarışması mı canım
hiç bilmiyorum chess, cumrt toplantıda soracağım. hangi konulardan olacağını yazıp göndermişler ama değişik değişik şeyler. çocuklardan bişey bekliyorlarsa çalıştırmaları gerek okulda. tek bildiğim katılım için 7 tl verdik
bizim uyanık öğrendi ödevlerini artık ders programına göre yapıyor sizin de öylemi.
dün akşam ne ödev yaptın bir bakayım dedim. türkçe kitabından ödevi var, yer yok !!! yazıyor 6 satırda. bu ne oğlum dedim. işte çok darmışta sığmazmışta o yüzden öyle yazmışmışta..ölürmüsün öldürümüsün yani. aslında doğru düzgün okuyup ne yapması gerektiğini bile anlamamış. eş sesli kelime bulup iki farklı anlamda cümle içinde kullanın demiş, bizimki bu soruda yazı yazmam gerek heralde deyip okumama gerek yok diye düşünüp sallamış benim anladığım. deli edecek bu çocuğun yazı yazma tembelliği. öğretmen görse ne derdi acaba çok merak ediyorum. bide parçada geçen anlamadığınız kelimeleri yazın, anlamını sözlükten bakın diyor bizimkinin anlamını bilmediği hiç bir kelime yok, prof adam :)
biz de dün akşam çalıştık, çok fazla detay olduğundan iki şeyi birleştirme, bi cümlelik hikaye yaratma gibi şeyler yaptık aklında kalsın diye adım adım Türkiye konusuda. Sosyal bu sene çok zor ve ağır ya, diğer konulara da bi baktımda, bence bu sene en ciddi ders sosyal, en azından benimki için
türkçe açıklanmış sonunda 100 almış valla mutlu oldum hiç beklemiyodum
Chess tebrik ederim canim darisi basimiza :))
Bizimkiler dun deneme oldular basarinin sinaviydi.turkceden 15 sorudan 2 yanlis matematikten de 2 bosu var .dinden 3 yanlisi var ve din dersinde cocuga kriz geliyor resmen acayip bunaliyor.aglamakli cozuyor sorulari.biz bu sene dini 3 zor dusururuz ben ona inandim artik.
yine zorlari yapip kolaylarda toslamis.ne oldu bu cocuga anlamadim gitti.dun artik 1 saat nutuk attim durdum.agladi sabaha kadar vicdanim sizliyor cok mu sıkıyorum.
odevlerden cok sıkıldı ingilizceye asik cocuk ona bile bikkinlik gosteriyor anlamadim gitti.
okul degisimine mi alisamadi ogretmenlere arkadaslara mi bilmiyorum.
ben ortaokula ilk başladığım yılı çok net hatırlıyorum. o kadar bocalamıştım ki. bir sürü öğretmen bir sürü ders başım dönmüş ne olduğumu şaşırmıştım. bizim çocuklarımız bize göre daha şanslı çünkü okullarında en azından 4.sınıfta farklı öğretmenlerle ders yaptılar, gittikleri kurslarda farklı öğretmenlerle tanıştılar. yine de birden adapte olmalı onlar için de zor tabi. bakalım ilerleyen günlerde bizi neler bekliyor. bu arada bizim ilk gezimiz haftaya çarşamba. alışveriş merkezi içinde çocuklar için kurulan bir yere gidecekler. orda çocuklar için bir dünya yaratmışlar, kendi paralarını kazanıp harcıyabiliyorlar, kendi yiyeceklerini kendileri yapıyorlar falan. değişik aktiviteler var. umarım kargaşa yaşanmaz da çocuklar tadını çıkartır, kazasız belasıs gelirler.
tesekkur ederim canim.
cok haklisin ben de iki tane supheli buldum cok benzer cevaplar ikilem de kaldim.
babasi da biraz durdurdu beni alisir ustune gitme diye.bu zamanlara da pisman olmak istemiyorum.ilk yazili da ogretmenlerinin gozunde de ehh denecek bir cocuk degil ama oyle oldu.bir de boyle koyverip giderse diye korkuyorum.
yazililar bir olup bitseydi derin bir oh cekecegim yaslandim valla
[
endişelenmekte haklısın ama öğretmenler için sadece yazılı notu önemli değil. ders sırasında ki aktif katılımı, öğretmeni dinlemesi, ödevleri zamanında yapması.. çocuğun kapasitesini bunlardan da anlayıp kafalarında bir imaj oluşuyor sanırım. neden böyle söylüyorum. bir matematik yarışması varmış, oğlumun öğretmeni mutlaka katılması gerektiğini söylemiş. daha yazılı falanda olmamışlardı o zaman. demek ki ders sırasında öğretmenine bir ışık vermiş. başarılı olur ya da olmaz bilemem ama öğretmenin böyle düşünmesini sağlamış bir şekilde. sen de öğretmenleriyle görüştüğünde dersteki tutumunu özellikle sor bence. yazılı da bazen akıl gidiyor, yapacakları soruyu yapamıyorlar öğretmenleri bile şaşırıyor.
Yüzme en ideal spor bence. Vücudun tüm kasları aynı anda çalışıyor. Oğlum 3 yıldır yüzüyor. Türkiye capında dereceleri var. Bu da ayrı bir gurur.hanımlar çocuğunuz hangi sporlara gidiyor
biz bizimkini ikna edemedik, spor yapmasa olmaz mı ki
Yüzme en ideal spor bence. Vücudun tüm kasları aynı anda çalışıyor. Oğlum 3 yıldır yüzüyor. Türkiye capında dereceleri var. Bu da ayrı bir gurur.
Anneler iyi geceler. Birkaç hafta önce yazmıştım. Oğlumun okulunu değiştirdim. Ortak aldığımız bir kararla Atatürk Ortaokuluna geçiş yaptık. Maşallah nazar değmesin, okulumuzun disiplini gayet iyi. Yalnız ilk dönemin hemen hemen yarısında geldiğimiz için biraz gerideyiz. Yeni okulumuza yetişmek için çabalıyoruz. Dün deneme sınavı olduk. 80 soruda 5 yanlışımız var. Matematikten 2, fenden 2, Din Kültürü nden 1 yanlış. Türkçe , sosyal ve ingilizceden hatamız yok. İlk dönemde iki okul onlarca öğretmen ve arkadaş değiştirmesine göre durum çokta kötü sayılmaz.Sizce nasıl ?
Batı akademi yayıncılık.Fakat soru tarzları çelişkili.Kafa karıştırıcı.Ayrıca verdikleri paragraflar sınıf düzeyine, çocuğun yaşına uygun değil.valla bence süper, hiç geride falan değil bence, hangi yayın evinindi sınav?
Sporda derece yapması çokta önemli değil, sonuçta Türkiye'de ekmeğini spordan kazanan çok az sporcu var.Hırslı olmaması da bir bakıma güzel .Sporu tadını çıkara çıkara yapsın.Keyfine varsın. Sonuçta hem oynayacak hem de hareket etmiş olacak.Sosyalleşmek önemli .Haftada 2 gün 1 saati geçmeyen başlangıç antrenmanlarına katılmak umuyorum ki oğlunuza güzel gelecek. :)tebrik ederim oğlunu canım gerçekten gurur verici,
ben de çocuklar için en güzel aktivitenin yüzme ve folklor olduğunu düşünüyorum, ama benim oğlum keyfine düşkün olduğundan sıkıya gelemiyor malesef ve hırsıda hiç yok desem yalan olmaz
Kızlar bu sorunun doğru yanıtını bilen var mı? Yada şöyle sorayım oğlumun cevabı doğru mu?Eki Görüntüle 1297225
karamuk canım sonucu çok güzel tebrik ederim oğlunu
Yüzme en ideal spor bence. Vücudun tüm kasları aynı anda çalışıyor. Oğlum 3 yıldır yüzüyor. Türkiye capında dereceleri var. Bu da ayrı bir gurur.
Anneler iyi geceler. Birkaç hafta önce yazmıştım. Oğlumun okulunu değiştirdim. Ortak aldığımız bir kararla Atatürk Ortaokuluna geçiş yaptık. Maşallah nazar değmesin, okulumuzun disiplini gayet iyi. Yalnız ilk dönemin hemen hemen yarısında geldiğimiz için biraz gerideyiz. Yeni okulumuza yetişmek için çabalıyoruz. Dün deneme sınavı olduk. 80 soruda 5 yanlışımız var. Matematikten 2, fenden 2, Din Kültürü nden 1 yanlış. Türkçe , sosyal ve ingilizceden hatamız yok. İlk dönemde iki okul onlarca öğretmen ve arkadaş değiştirmesine göre durum çokta kötü sayılmaz.Sizce nasıl ?
okul hayatımızın ilk 4'ünü alarak milli olmuş bulunmaktayız :) Fen yazılısı 76, sosyal 95. henüz matematik ve türkçe açıklanmadı. Matematikten de 4 bekliyorum açıkçasıhayırlısı bakalım . en azından ilkokuldaki gibi çalışmadan 5 alınmayacağını öğrenmiş olduk.
mat 83,fen 95, ingilizce 93,türkçe açıklanmadı.
Kızlar bu sorunun doğru yanıtını bilen var mı? Yada şöyle sorayım oğlumun cevabı doğru mu?Eki Görüntüle 1297225
günaydın hanımlar, iyi haftalar bize ve çocuklarımıza
günaydın, biz bu haftaya iki yazılıyla merhaba diyenlerdeniz :) bakalım bugün nasıl geçecek