İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 5. Sınıfa Gidenlerin Paylaşım Alanı

Kizlar aynen biz de feci bir sokla ilk sonucu ogrendik.fenden simdiye dek en dusuk96 almisti dun feni aciklandi 72 almis.inanilmaz uzuldum kendi de bana kirk buklum soyledi.ve yine safsakladigindan tabi ki .saglikli disler icin yapilmasi gerekenleri 6 madde yazin demis dis fircalamak bitti bunun gibi iki soru daha.vitaminler mineraller hepsini bilmis 3 kolay soruyu yapamamis.matematik aciklanmadi.

kizlar ben feci takiliyorum bu kadar takinti iyi degil ama ilerde vah demesin birde ev gecindirmiyor cocuk bakmiyor 10 dk ders calisinca bile cok farkediyor yazilisi biliyor bunu.
pazar aksami matematige cok calistik feni neyi sorsam biliyorum dedi cidden de biliyordu.sadece kendine guvendi umursamadi yeter sandi.

Yarin da bizde deneme olacakmis valla basima agri girdi.

ya soru kolaymış aslında dişleri korumak için sorusu, sizinkiler hangi yayın evinin denemesini yapacak

ya soru kolaymış aslında dişleri korumak için sorusu, sizinkiler hangi yayın evinin denemesini yapacak
hic sorma canim kesinlikle. hep boyle kek sorulari kacirmis zorlari bilmis.umursamamis mi nedir.o zoruma gidiyor.
denemeyi bugun b.teknoloji ogrt. Soylemis.yarin deneme olacaksiniz diye artik yarin gorecegiz.

bizimde bu hafta fen türkçe matamatik yazılımız var üçüde bu hafta ne çalıştıracağımı şaşırdım valla haftaya din var

hic sorma canim kesinlikle. hep boyle kek sorulari kacirmis zorlari bilmis.umursamamis mi nedir.o zoruma gidiyor.
denemeyi bugun b.teknoloji ogrt. Soylemis.yarin deneme olacaksiniz diye artik yarin gorecegiz.

başarılar çocuğuna canım, deneme de daha iyi olur bence, yazmaya üşeniyorlar, işaretlemek daha kolay test tekniği onlar için

oğlumun dediği gibi not 5 gelecek şekilde olsunda haa 85 olmuş ha 95 ha 100 ne farkeder:rolleyes:daha farkında değiller ki yıl sonu not ortalamasının önemini. şu anda 5.sınıflar teog u etkilemiyor bildiğim kadarıyla ama yarın birgün ne olacağı belli olmazki.:KK57:

bizim eşimde bu mantık var işte ne farkeder o da 5 değil mi diyor :) ama oğlum biliyor o notları benim kabul etmeyeceğimi o nedenle zaten açıklandığında kızacam diye söyleyememiş bana

bizim haftasonu veli toplantımız var, bakalım ne diyecek öğretmenleri. şimdiye kadar türkçe 76 matematik 96 belli. açıklanmayan üç sınav sonucu var daha, çok merak ediyorum. Matematikte yanlışı da (D) (Y) dan mış, artık neyi nasıl okuduysa.

Türkçe den çalıştırıyormusunuz çocukları, ne çalıştırıyosunuz. öğretmenine de sorucam gerçi ama size de sorayım özel bir çalışma yaptırıyomusunuz. bu not hiç hoşuna gitmedi 4 çünkü:KK61:

valla türkçeden sadece defterindeki dilbigisi konularını tekrar etti bir de vitaminden tekrar etti o kadar onun haricinde başka çalışmadı ama 30 puanlık kompozisyon varmış sınavda kesin biz de de türkçe 70-80 arası bişey gelecek diye düşünüyorum ondan pek umudum yok

valla canım ben bi sosyale çalıştırıyorum çünkü en kötü dersi o, ama çalıştırmakta pek fayda etmiyor
aslında türkçeside kötü ama deneme sınavında full yapmış çok şaşırdım, yazılı notuda bi türlü açıklanmadı

valla ben de sosyalden korkuyorum nedense eğitimhaneden bir sürü soru çıkardım yine ordan da çalıştırıcam hafta sonu çalışmamız lazım haftaya perşembeye sosoyal sınavı var

bizim eşimde bu mantık var işte ne farkeder o da 5 değil mi diyor :) ama oğlum biliyor o notları benim kabul etmeyeceğimi o nedenle zaten açıklandığında kızacam diye söyleyememiş bana

valla türkçeden sadece defterindeki dilbigisi konularını tekrar etti bir de vitaminden tekrar etti o kadar onun haricinde başka çalışmadı ama 30 puanlık kompozisyon varmış sınavda kesin biz de de türkçe 70-80 arası bişey gelecek diye düşünüyorum ondan pek umudum yok

valla ben de sosyalden korkuyorum nedense eğitimhaneden bir sürü soru çıkardım yine ordan da çalıştırıcam hafta sonu çalışmamız lazım haftaya perşembeye sosoyal sınavı var

sosyalden tarihi ve doğal güzellikleri ezberlettim. çıktımı diyorum yazılıda mırın kırın ediyor anlamadım. unuttum diyor deli ediyor beni :) bugün açıklanacakmış heralde sonucu. türkçe den de yapamadığı 2 soruyu göndermiş öğretmen. fiillerle ilgili soruyu yapamamış birde devrik cümle ki bunu nasıl yapamamış inanamadım. anlaşılan dil bilgisi çalışması gerek. fen den de balık ve balık yağı hangi vitaminde vardır diye sormuşlar bu soruyu kendi soruyor bana çok ikilemde kalmış D miydi B miydi diye B demiş :KK43:( sınavdan önceki gün defterden okumuştuk oysaki D vitaminin de yazıyordu ama biz bunu ilk ödev test verdiklerinde b diye demiştim ben, birazda benim hatam oldu yerleşmiş kafasını demek ki çocuğun. o yüzden emin olmadan cevap vermemek gerekiyor bunu anladım.

bizim küçük hanımın bugün matematik ve türkçeden yazılısı beden eğitiminden sözlüsü var. en çok bedenden korkuyo :) fen yazılısı perşembe günü, bakalım görücez halep'i şam'ı :))

bizim uyanık öğrendi ödevlerini artık ders programına göre yapıyor sizin de öylemi.

dün akşam ne ödev yaptın bir bakayım dedim. türkçe kitabından ödevi var, yer yok !!! yazıyor 6 satırda. bu ne oğlum dedim. işte çok darmışta sığmazmışta o yüzden öyle yazmışmışta..ölürmüsün öldürümüsün yani. aslında doğru düzgün okuyup ne yapması gerektiğini bile anlamamış. eş sesli kelime bulup iki farklı anlamda cümle içinde kullanın demiş, bizimki bu soruda yazı yazmam gerek heralde deyip okumama gerek yok diye düşünüp sallamış benim anladığım. deli edecek bu çocuğun yazı yazma tembelliği. öğretmen görse ne derdi acaba çok merak ediyorum. bide parçada geçen anlamadığınız kelimeleri yazın, anlamını sözlükten bakın diyor bizimkinin anlamını bilmediği hiç bir kelime yok, prof adam :)

bizim küçük hanımın bugün matematik ve türkçeden yazılısı beden eğitiminden sözlüsü var. en çok bedenden korkuyo :) fen yazılısı perşembe günü, bakalım görücez halep'i şam'ı :))
çok güldüm ya , yavrum benim bedenden korkuyor he :KK48:

biz de dün akşam çalıştık, çok fazla detay olduğundan iki şeyi birleştirme, bi cümlelik hikaye yaratma gibi şeyler yaptık aklında kalsın diye adım adım Türkiye konusuda. Sosyal bu sene çok zor ve ağır ya, diğer konulara da bi baktımda, bence bu sene en ciddi ders sosyal, en azından benimki için

Chess Chess tebrik ederim canim darisi basimiza :))

Bizimkiler dun deneme oldular basarinin sinaviydi.turkceden 15 sorudan 2 yanlis matematikten de 2 bosu var .dinden 3 yanlisi var ve din dersinde cocuga kriz geliyor resmen acayip bunaliyor.aglamakli cozuyor sorulari.biz bu sene dini 3 zor dusururuz ben ona inandim artik.
yine zorlari yapip kolaylarda toslamis.ne oldu bu cocuga anlamadim gitti.dun artik 1 saat nutuk attim durdum.agladi sabaha kadar vicdanim sizliyor cok mu sıkıyorum.

odevlerden cok sıkıldı ingilizceye asik cocuk ona bile bikkinlik gosteriyor anlamadim gitti.

okul degisimine mi alisamadi ogretmenlere arkadaslara mi bilmiyorum.

ben ortaokula ilk başladığım yılı çok net hatırlıyorum. o kadar bocalamıştım ki. bir sürü öğretmen bir sürü ders başım dönmüş ne olduğumu şaşırmıştım. bizim çocuklarımız bize göre daha şanslı çünkü okullarında en azından 4.sınıfta farklı öğretmenlerle ders yaptılar, gittikleri kurslarda farklı öğretmenlerle tanıştılar. yine de birden adapte olmalı onlar için de zor tabi. bakalım ilerleyen günlerde bizi neler bekliyor. bu arada bizim ilk gezimiz haftaya çarşamba. alışveriş merkezi içinde çocuklar için kurulan bir yere gidecekler. orda çocuklar için bir dünya yaratmışlar, kendi paralarını kazanıp harcıyabiliyorlar, kendi yiyeceklerini kendileri yapıyorlar falan. değişik aktiviteler var. umarım kargaşa yaşanmaz da çocuklar tadını çıkartır, kazasız belasıs gelirler.

Chess Chess tebrik ederim canim darisi basimiza :))

Bizimkiler dun deneme oldular basarinin sinaviydi.turkceden 15 sorudan 2 yanlis matematikten de 2 bosu var .dinden 3 yanlisi var ve din dersinde cocuga kriz geliyor resmen acayip bunaliyor.aglamakli cozuyor sorulari.biz bu sene dini 3 zor dusururuz ben ona inandim artik.
yine zorlari yapip kolaylarda toslamis.ne oldu bu cocuga anlamadim gitti.dun artik 1 saat nutuk attim durdum.agladi sabaha kadar vicdanim sizliyor cok mu sıkıyorum.

odevlerden cok sıkıldı ingilizceye asik cocuk ona bile bikkinlik gosteriyor anlamadim gitti.

okul degisimine mi alisamadi ogretmenlere arkadaslara mi bilmiyorum.

canım normal bunalıyodur, benimkininde dinden 3 yanlışı çıktı denemede çok kazık soruyorlar dinden, ödevler zaten çok çocukların oyun oynamaya kafa dinlemeye vakti kalmıyor ki, bi de bunların daha ilkokula devam etmeleri gerekirdi normalde, ortaokul olgunluğu yok, çokta sıkmamak lazım ben buna kaanat getirdim, çünkü gerçekten sıkmamız gereken zamanlar olacak, bence deneme sonucu güzel tebrik ederim çocuğunu:KK5:
bi de denemelerde cevabı net olmayan sorularda oluyor ya, hak veriyorum çocuklara, geçen bi sosyal sorusuna baktım denemeki ve hiç birşey anlamadım, görsel okuma üstelik, kolay olması gereken bi soru
ne bileyim bence kitap okumaları derslerden daha önemli bu sene, ama sağolsun öğretmenler o kadar ödev veriyor ki ona bile vakit kalmıyor

canım normal bunalıyodur, benimkininde dinden 3 yanlışı çıktı denemede çok kazık soruyorlar dinden, ödevler zaten çok çocukların oyun oynamaya kafa dinlemeye vakti kalmıyor ki, bi de bunların daha ilkokula devam etmeleri gerekirdi normalde, ortaokul olgunluğu yok, çokta sıkmamak lazım ben buna kaanat getirdim, çünkü gerçekten sıkmamız gereken zamanlar olacak, bence deneme sonucu güzel tebrik ederim çocuğunu:KK5:
bi de denemelerde cevabı net olmayan sorularda oluyor ya, hak veriyorum çocuklara, geçen bi sosyal sorusuna baktım denemeki ve hiç birşey anlamadım, görsel okuma üstelik, kolay olması gereken bi soru
ne bileyim bence kitap okumaları derslerden daha önemli bu sene, ama sağolsun öğretmenler o kadar ödev veriyor ki ona bile vakit kalmıyor
tesekkur ederim canim.
cok haklisin ben de iki tane supheli buldum cok benzer cevaplar ikilem de kaldim.

babasi da biraz durdurdu beni alisir ustune gitme diye.bu zamanlara da pisman olmak istemiyorum.ilk yazili da ogretmenlerinin gozunde de ehh denecek bir cocuk degil ama oyle oldu.bir de boyle koyverip giderse diye korkuyorum.

yazililar bir olup bitseydi derin bir oh cekecegim yaslandim valla :KK43:

tesekkur ederim canim.
cok haklisin ben de iki tane supheli buldum cok benzer cevaplar ikilem de kaldim.

babasi da biraz durdurdu beni alisir ustune gitme diye.bu zamanlara da pisman olmak istemiyorum.ilk yazili da ogretmenlerinin gozunde de ehh denecek bir cocuk degil ama oyle oldu.bir de boyle koyverip giderse diye korkuyorum.

haklısın canım tatlı sert dengeyi sağlıcaz, çünkü onlarda bilmiyor nasıl ders çalışılır edilir, şimdiya kadar bu kadar ciddi çalışmaları gerekmemişti, beraber dengeyi bulcaz işte
tamamen bırakırsakta çocuklarda fena, nasıl olsa annem sıkıştırmıyor diye salıveriyorlar
en azından saçma hataları yapmasalar, bildikleri soruları dikkatsizliklerinden kaçırmasalar aslında herşey yolunda olacak

[
tesekkur ederim canim.

endişelenmekte haklısın ama öğretmenler için sadece yazılı notu önemli değil. ders sırasında ki aktif katılımı, öğretmeni dinlemesi, ödevleri zamanında yapması.. çocuğun kapasitesini bunlardan da anlayıp kafalarında bir imaj oluşuyor sanırım. neden böyle söylüyorum. bir matematik yarışması varmış, oğlumun öğretmeni mutlaka katılması gerektiğini söylemiş. daha yazılı falanda olmamışlardı o zaman. demek ki ders sırasında öğretmenine bir ışık vermiş. başarılı olur ya da olmaz bilemem ama öğretmenin böyle düşünmesini sağlamış bir şekilde. sen de öğretmenleriyle görüştüğünde dersteki tutumunu özellikle sor bence. yazılı da bazen akıl gidiyor, yapacakları soruyu yapamıyorlar öğretmenleri bile şaşırıyor.

X