İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Merhabalar. Benim de kızım 4. Sınıf. Bu sene kızımdan çok ben zorlandım galiba. Çoğu konuya 1 gece önceden çalışmak zorunda kalıyorum. Biz yayınlardan tudem ve sadık uygun kullanıyoruz. Öğretmenimizde ödev vermek için ata yayıncılığı seçmiş. Ama hala kitaplarda bahsedilmeyen konularda sorular olduğunu görüyorum özellikle fen bilimlerinden. Siz hangi yayınları kullanıyorsunuz ve memnun musunuz??
Turkcede oyle . Bızım sınıf ogretmenımız bıraz katı oldugu ıcın ben eve gelen yardımcı ogretmene sordum bu konuyu.Turkcede ses konuları hıc yok ne okul kıtabında ne kaynaklarda nede okulıstıkte. sadece morpada kuralları var bakmadım ama ıs ısten gecmıstı bunu ogrendıgımde kı ben bunu arama butonuyla bulamadım. Ben adama sorunca oda donup arastırmıs bana aynen soyle soyledı.

Ben butun kıtapları ınceledım bu konular mufredata sonradan dahıl edıldıgı ıcın kaynaklarda ve okul kıtaplarında yok. Ben fotokopı getırecegım dedı.

Bızım ogretmen kaynak kıtap once soyledı sonra vazgectı bızde onu eve aldık oradan test cozsun dıye. calıskan arılar setını aldık.

Tudem cok agır ,2 . sınıfta almıstık ve konular ve sorular okullardan farklı ılerledıgı ıcın onu tuttugum gıbı camdan fırlattım. Sadık uygun almıstım daha sonra, gecen senede kırmızı beyaz her sene aynı yayın evını almıyorum ben konu tarzları degıssın dıye. calıskan arının test degıl sadece uygulamalarıda var yanı eslemeler , dogru yanlıslar veya dırek anlam yazma gıbı bu hosuma gıttı ama cocuga kulfet gelıyor tabıkı.

Buarada turkce kıtaplarından sıkayetcıyım 4 senedır ıslenen hıc bır konular kıtapta yok, okuma metnı ve soruları. Cok yetersız artık bakan bunlarada bır el atması gerekıyor dıye dusunuyorum

Bu arada benim kızım da bilim sanat merkezine gidiyor. Akıl oyunları, robotik kodlama, sosyal Bilgiler ve sınıf öğretmenliği dersleri alıyor. Çok seviyor. Ama haftaiçi 2 gün toplam 8 saat orada kalıyor. Salı ve cuma günleri 10 saat ders görmüş oluyor şaka gibi. Ama kendisi memnun, koşarak gidiyor.
Bılsem e mı gıdıyor?
Benım kı tubıtak projesınde bılım sanat merkezıne gıdıyor GiZZe GiZZe nin kızıda oraya sınava gırdı. Bu sene bızım egıtımler henuz baslamadı bu hafta duyurulacak sanıyorum , gecen sene cuma gunu gıdıyordu sadece 4 saat kalıyordu,

günaydın kızlar
öğretmenimiz görmediğimiz yeri geçin yapmayın demişti geçen sene sormuştum ben ..
dün ing. ile din dersi ödevini bitirmiş, babası izinli :) evdeyken yapmış.. bravo dedim:)
akşam da biz mat. yaptık 3 sayfa valla üni.sınavında çıkan sorular var ama yapıyoruz bakalım...
ödev yapmak istemiyorum, çook ödev veriyor, matematiği sevmiyorum diye söyleniyor.. haftalık olunca çok gibi görünüyor bunalıyor bende çok değil güne bölersen 5 6 sayfa çıkıyor dedim.

Bu arada benim kızım da bilim sanat merkezine gidiyor. Akıl oyunları, robotik kodlama, sosyal Bilgiler ve sınıf öğretmenliği dersleri alıyor. Çok seviyor. Ama haftaiçi 2 gün toplam 8 saat orada kalıyor. Salı ve cuma günleri 10 saat ders görmüş oluyor şaka gibi. Ama kendisi memnun, koşarak gidiyor.
selam hoşgeldin..
10 saat çok gibi ama iyi senin kız seve seve gidiyorsa sorun yok ...
babası da matematikten özel ders mi aldırsak dedi dün..
bir bakıyorsun zehir gibi beklemediğim soruyu yapıyor
bir bakıyorsun basit bir şeyi yapamıyor deli oluyorum..
öğrenecekler de biz de yıprandık ama yaa,
bir gün öncesi çalışma modunda olmadım hiç, beraber geriye dönük bakarız ben de her şeyi bilmek zorunda değilim yani ya da hatırlamak zorunda değilim ben okudum :)

Ben bazı konularda yuz vermiyorum ben bilmiyorum bak bana sorma diyorum, ama bızım cocuk ta genel sorun su problemleri zor anlıyor anlatmak hikayesini duymak istiyor bu tamamen kitap okumayla alakalıymıs. İste herseyı eksik eksik yaptık yıprandık diyorum. Bende geır ye donuk calısmıyorum ama bugun fenden bisiler yapıp eline kagıt vermek istiyorum ezber ıcın

günaydın herkese CuteMom CuteMom Türkçe dersi iyi olmayanın matematiğinde sıkıntı oluyor,yazdığını da sorularıda dümdüz okuyunca soruya cevp veremiyor bizde bu sıkıntıyı yaşıyoruz

Merhabalar. Benim de kızım 4. Sınıf. Bu sene kızımdan çok ben zorlandım galiba. Çoğu konuya 1 gece önceden çalışmak zorunda kalıyorum. Biz yayınlardan tudem ve sadık uygun kullanıyoruz. Öğretmenimizde ödev vermek için ata yayıncılığı seçmiş. Ama hala kitaplarda bahsedilmeyen konularda sorular olduğunu görüyorum özellikle fen bilimlerinden. Siz hangi yayınları kullanıyorsunuz ve memnun musunuz??

Hoşgeldiniz. Bizim öğretmenimiz de Kırmızı Beyaz yayınevinden Efsane Matematik kitabını aldırdı. Ancak yeni aldık henüz başlamadık. Geçen yıl da aynı seriyi aldırmıştı. Ben de evde çalışması için ODTÜ Yayıncılığın kitaplarını bulup almıştım ve Kazanım (adını tam hatırlamıyorum) seti var. Yeterli olur sanırım. Ben henüz konulara çok vakıf değilim. Eve genelde geç döndüğüm için kızım ödevlerini kendisi yapıyor :110:

Nerde oturuyorsunuz ve nereye gidiyor sorabilir miyim?

Günaydınlar bu arada herkese.

Kesinlikle soruyu anlamak için önce okumayı geliştirmesi gerekiyor katılıyorum buna. Bizim öğretmenimiz bu yüzden sanırım 10 serilik bir kitap aldırdı. Bu hafta 4. kitaptayız. Her hafta bir kitabı okuyup sınav oluyorlar. ilk sınavda tüm sınıf dökülmüştü. 35, 50, 60, 70 almışladır. Son sınavda tüm sınıf 80'nin üzerindeydi. Sanırım çok işe yaradı...

Benimki okulda konu olarak nerede hiç bilemiyorum. Bu yıl hiç takip edemedim. Sadece ingilizceye beraber çalışıyoruz. Bir de ayaküstü fotokopilerini yazpıyoruz. Yani yapamadığı yerde soruyor beraber yorumluyoruz. Yoksa sizin gibi oturup çalışamadık henüz.

Özeniyorum size açıkcası.

günaydın herkese CuteMom CuteMom Türkçe dersi iyi olmayanın matematiğinde sıkıntı oluyor,yazdığını da sorularıda dümdüz okuyunca soruya cevp veremiyor bizde bu sıkıntıyı yaşıyoruz
Hep hersey okumaya cıkıyor sankı, bırde okurkende sıkılıyor problem gorunce seytan gormuse donuyor

biz de otursun kendi yapsın istiyoruz ille örnek göstericeksin o zaman arkası geliyor
yapamadığını bize sor diyoruz..
ama kızım diyorum sınavda örnek olmayacak direk soru soracak o zaman ne yapacaksın diyorum..

Günaydınlar bu arada herkese.

Kesinlikle soruyu anlamak için önce okumayı geliştirmesi gerekiyor katılıyorum buna. Bizim öğretmenimiz bu yüzden sanırım 10 serilik bir kitap aldırdı. Bu hafta 4. kitaptayız. Her hafta bir kitabı okuyup sınav oluyorlar. ilk sınavda tüm sınıf dökülmüştü. 35, 50, 60, 70 almışladır. Son sınavda tüm sınıf 80'nin üzerindeydi. Sanırım çok işe yaradı...

Benimki okulda konu olarak nerede hiç bilemiyorum. Bu yıl hiç takip edemedim. Sadece ingilizceye beraber çalışıyoruz. Bir de ayaküstü fotokopilerini yazpıyoruz. Yani yapamadığı yerde soruyor beraber yorumluyoruz. Yoksa sizin gibi oturup çalışamadık henüz.

Özeniyorum size açıkcası.
Eger kendı calısıyorsa ve konu tekrarı yapıyorsa cok guzel. Cunku bazı konular turkce ve matematık dısı dıyeyım malesef bıldıgın ezber gerek. Hanı bır mantıgı olan yerde mantıgı anlayacak ama bundan sonra duzenlı calısmak lazım bende sımdıye kadar calıstırmamıstım. 2 gundur calıstırıyorum denemeler ıcın ne kadar zor var karısık konular oldugunu gordum, gozum korktu.
Bızım turkce sonucu bugun acıklanacak, Sen ne ıs yapıyorsun neden gec gelıyorsun eve canım? Gec vakte kadar mı calısman gerekıyor

biz de otursun kendi yapsın istiyoruz ille örnek göstericeksin o zaman arkası geliyor
yapamadığını bize sor diyoruz..
ama kızım diyorum sınavda örnek olmayacak direk soru soracak o zaman ne yapacaksın diyorum..
üç aşağı beş yukarı senin kız ilkduyansenol ilkduyansenol oglu ve benımkı bırbırıne benzıyor. Bazen yapıyor bazen yapmıyor bazen cok cabalıyor bazen tembellık edıyor ama bızım sınıfta bıldıgın canavar gıbı cocuklar var valla

Sanırım bu cocuk bılınclendıkce olacak dıye beklıyorum yoksa akıl zeka olarak eksıklerı yok kı yapamasınlar.

Ne derler Kader gayrete hayrandır.

Konuları soylıyım hemen

Türkçe kaynaştırma harfleirne gecmişler en son dün sınavla gecmıs yenı konu ıslenmemıs. Sosyalda aynı duruyor keza.

Matematik 4 basamaklı toplamalarda verilmeyeni bulma en nefret ettiğim

İngilizceden ülkeler ve milletler, bu hafta da deneme yapamamış. Haftaya ilk ders yapıyorum , dıye bagrınmıs sınıfta :KK53:Bugun muhtemelen fen ıslenmeyecek sınavla gececek.
Benım bır arkasının matematık yazılı kagıdı var elımde 4. sınıf deneme yanı. Gorsenız soruları dıbınız dusecek kızlar

bizde de konular hemen hemen aynı sayılır, ödev konusunda sıkıntı yaşamıyoruz çok şükür, sadece kontrol ve tekrar işini aksattıgımız oluyor, evde ki nazlı niyazlı kızım beni okul konusunda çok şaşırttı ve gurur duydum, çok şükür....

Konuları soylıyım hemen

Türkçe kaynaştırma harfleirne gecmişler en son dün sınavla gecmıs yenı konu ıslenmemıs. Sosyalda aynı duruyor keza.

Matematik 4 basamaklı toplamalarda verilmeyeni bulma en nefret ettiğim

İngilizceden ülkeler ve milletler, bu hafta da deneme yapamamış. Haftaya ilk ders yapıyorum , dıye bagrınmıs sınıfta :KK53:Bugun muhtemelen fen ıslenmeyecek sınavla gececek.
Benım bır arkasının matematık yazılı kagıdı var elımde 4. sınıf deneme yanı. Gorsenız soruları dıbınız dusecek kızlar

bizde de konular hemen hemen aynı sayılır, ödev konusunda sıkıntı yaşamıyoruz çok şükür, sadece kontrol ve tekrar işini aksattıgımız oluyor, evde ki nazlı niyazlı kızım beni okul konusunda çok şaşırttı ve gurur duydum, çok şükür....
Bu sene gecen sene kı kadar odev gelmiyor. Cocuga ıs düşüyor oda ne kadar olursa işte . 1-2-3 sayfa odev geliyor en fazla yapabıldıgını yapıyor ama dedıgım gıbı konu tekrarları cok başka . Sızler deneme sınavları oldunuz mu? Bızım sınıf en sona kalmış çoktan başlamış başka sınıflar

bizimkide öyle 4 gündür okula gitmiyor öğretmeni hasta .dün burnumdan getirdi tablet nerde telefon yok ,kardeşim uyuyor diye tv açamıyorum,bilgisayarı babam götürmüş ,50 kez aradı sıkıldım diye.bende kalan ödevlerini yap dedim kitapların arkasından da cevap anahtarlarını çıkardım koyduğum yeri görmüş ,diyorki hiç cevap anahtarına bakmadım anne ,hımm ozaman cevap anahtarlarını bulamadım nereye koymuştumki dedim:KK66::KK66: işte buraya koymuştun diyor ,yani bakmış :KK14::KK14:

bizimkide öyle 4 gündür okula gitmiyor öğretmeni hasta .dün burnumdan getirdi tablet nerde telefon yok ,kardeşim uyuyor diye tv açamıyorum,bilgisayarı babam götürmüş ,50 kez aradı sıkıldım diye.bende kalan ödevlerini yap dedim kitapların arkasından da cevap anahtarlarını çıkardım koyduğum yeri görmüş ,diyorki hiç cevap anahtarına bakmadım anne ,hımm ozaman cevap anahtarlarını bulamadım nereye koymuştumki dedim:KK66::KK66: işte buraya koymuştun diyor ,yani bakmış :KK14::KK14:
Ay çok cakallar. ben size grup olarak deneme sınavı ornegı atıcam ama grup yapamadım ozel mesajla bılen var mı, katılımcılar arasına bısı mı eklemem lazım acaba?

deneme sınavları başladı, ama genel sınavlarda olacak yine ( yani il genelinde ), gecen sene ödevler +hergun 250 soru çözme zorunlulugu vardı, bu sene henuz soru zorunlulugu gelmedı, ama eli kulağındadır :) sınıf okulun en iyisi oldu, öğretmen çok iyi sağ olsun, azimli ve tutarlı, aynı zamanda disiplinli bir hanımefendi, çok şans bu :)

Bu sene gecen sene kı kadar odev gelmiyor. Cocuga ıs düşüyor oda ne kadar olursa işte . 1-2-3 sayfa odev geliyor en fazla yapabıldıgını yapıyor ama dedıgım gıbı konu tekrarları cok başka . Sızler deneme sınavları oldunuz mu? Bızım sınıf en sona kalmış çoktan başlamış başka sınıflar

:KK70::KK70:

X