İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

valla ben artık çocuklar için olan bu kurslardan şüpheliyim? gerçekten faydalı mı? artık pek inanmıyorum 3-5 kurs tecrubesinden sonra. faydalı olsa da bi yerde tıkanıyor sanki

slm kızlar tatil nasıl gidiyor ? valla chess haklısın bi anlamda 2 kere yüzmeye gönderdim hiç bir işe yaramadı bu sene ingilizce düşünüyorum şart olmaya başladı araştırıyorum şimdiden.Bu arada kızlar öğretmenimiz tayin istemiş daha doğrusu bütün okulun öğretmenleri tayin istemiş bu sene büyük bir ihtimalle çok şansız bir sene olacak bizim açımızdan.il milli eğitimden bakabilirsiniz öğretmeninizin adına

ayy inşallah bizim hoca değişir ya, bizim öğretmenin tayin istediğini hiç sanmam çünkü çok merkezi bir yerdeyiz. nerden nasıl bakcaz canım, biraz açarmısın hemen bakayım, sürekli e veli bilgilendirmeyede bakıyorum ama hala öğretmen adı yazmıyo

Canım bizim okul ortaokul olduğu için 1.sınıftan 2.sınıfa geçenler bile tayin istemiş Bizimde merkezi bir okul ben izmirdeyim sen denizli il milli eğitim müdürlüğünün sitesine gir öğretmen ismini takip et bakalım tayin istemişmi oradan görürsün.Bence değişmese iyiydi bizimki şimdi ortaokul olmuş bir okula hangi öğretmen gelirki ?hakkımızda hayırlısı artık yapacak bir şey yok ya okulu değiştireceğiz yada devam edeceğiz.

evet sizinki ortaokul olmuştu dimi ondan, bizimki ilkokul olarak kaldı, valla canım baktım il milli eğitime ama dediğin gibi bi yer bulamadım, yer değişdirmeler gibi bi link vardı, sanırım tayin isteyen öğretmenler, orda da bizim öğretmenin adı yoktu, bu durumda bizim değişmicek herhalde, sınıfların bölünmesi gibi durum olmazsa tabii, ki sanmıyorum bölünsün
hakkınızda hayırlısı canım, tabii meslekte eski öğretmenler gelmez ama yeni öğretmenler gelir bence, umarım korktuğun gibi olmaz.

Son düzenleme:

canım bu arada izmir il içi öğretmen tayinleri açıklanmış il mebde biliyomusun bilmiyorum eğitiamneden gördüm bende, öğretmeniniz gitmişmi sizin okuldan şimdi

il milli eğitimden baktım birşey göremedim yer değişim yazan biryerde bulamadım e okuldan bugün duyuru gelmiş okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak kalmaya devam edecektir diye .sınıflar ayrılacaktı kurayla oda okullar açılınca netleşecek
kurslara gelince çocuklar evin içinde yapacak birşey bulamayınca ister istemez anne ve babalar olarak bir arayış içine giriyoruzbu durumdan yüzleri gülenler ise işe ticari olarak bakan kurs sahipleri oluyor

o zaman gelen giden olmaz canım, herkes olduğu yerde kalır, sizin öğretmen değişmicek o zaman, zaten istemiyodunuz değişmesini isabet olmuş
valla inansakta inanmasakta kurslara yolluyoruz zaman zaman aktivite olsun diye işte, mecburen

tayin isteyen öğretmenler vardı onlarda okul idaresi ile problem yaşayanlar .ben öğretmenin değişmesini istiyordum.oğlum öğretmeni ve sınıfın dağılacağını duyduğu zaman çok üzüldü.kendisinin memnun olması alışması benim için önemliydi. ben dişimi biraz daha sıkarım

canım diyorum ya stockholm sendromu gibi bişey, çocuklar başka öğretmen görmediğinden en iyisi benimki zanndediyo, aslında bence 4-5 sene aynı öğretmenin olması yanlış
valla dua ediyorum kendiliğinden değişsin diye, yoksa ben değiştirmeye kalksam iki bin lira istiyorlarmış, hiç inanmazdım bu para olaylarına kendi arkadaşımın başına gelince inandım
yani kendiliğinden değişmezse bende dişimi sıkmak zorundayım

sıkılıp duruyorum canım ne yapalım sınav bitti yapacak bişey yok keşke iş olsa
elimdeki seramiklerden bir miktar sattım şimdi sipariş verdim biraz malzeme bu hafta gelecek inşallah
bakalım neler bekliyor bizi
yürürse yoğun bir çalışma temposu bekler iyi de olur
maşallah maşallah ben o günleri hiç göremicem ya
o seriyi ben benim öğrencilerime almıştım canım çok beğenmiştim çocuklar da beğendi sılaya da aldım çok güzeller gerçekten
onun bir de istiklal kahramanları var o da çok güzel sıkmadan anlatıyor
yemin ederim kusucam artık ya işte çocuklar bu yüzden okumuyor
eskiden biz bu kitapları alırdık görmediğimiz duymadığımız için çok zevkli gelir okurduk
şimdi anasınıfından başlıyor farkındaysanız aynı kitaplar sayfaları artırılarak her sınıfa göre yayınlanıyor
sürekli sürekli aynı şeyler okumaktan gına geliyor çocuklara ben bile bayıldım

ben sınıfa kitap alırken 5 lira istedim velilerden 1 lira yetmiyo mu demişler yaptım bi toplantı çemkirdim bir liraya keloğlan mı alıcaz bıkmadınız mı diye kitapları da soktum gözlerine ses çıkarmadılar
Genelde kitap olsun da ne olursa olsun mantığı var ama öle değil maalesef
boşver canım okutma pamuk prensesi okusa nolur okumasa nolur okumadı der geçersin ahahha
sılanın sınıfın kitapları da böle 1-3 liralık 30-60 sayfa temcit pilavı gibi hep aynı hep aynı hiçbirini okumadı
ama hergün evde kendi seçtiği kitapları okuyor maşallah
saftiriğin hepsini okudu mesela chess iki ki tavsiye etmişsin

yok ben anladım öle eski kitaplar cık modası geçti artık almıcaksın hiç beğenmiyorum
o türkiye serisi eğlenceli bilgiydi galiba yayınevi onu beğendim
timaş
tübitak
la fonten griim gibi dünya masalları
bunlar güzel
biz bir de dergi alıyoruz düzenli
ama karar veremedim kızlar abone olsak adrese gelse o alıkanlığı kazansa mı
yoksa markette kendi eliyle alması daha mı iyi olur sizce siz nasıl yapıyorsunuz

karamuk melda ne güzel heyecanlar bunlar maşallah
ama çok korkutucu ya ben artık yapamam cesaret edemem

ahahha para mı istiyorlar
bize de üstüne verecekler nerdeyse değiştirelim diye
ama inat ettim değiştirmicem
seneye neler bekliyor acaba bizi çocukları çok merak ediyorum

çekirdek çitliyodum boğazıma kaçtı gülmekten ya, hay sen çok yaşa
valla oğlumun öğretmeni keşke sen olsaysın, hiç üzmezdi seni valla
canım ya inşallah şu seramik işin çok iyi gider, öğretmenliğinde devam eder, canı gönülden dilerim

ya ben o kadar merak ediyorum ki eylülde nolcak diye, ama sadece ben
kimsenin taktığı yok ya, acaba diyorum anormallik bendemi

bu arada dergi demişsin, ben artık almıyorum çok sıkılıdı, verdikleri kartları çıkarıp bırakıyo, içeriği okumak yok, bazende deneyleri yapıyo o kadar
geçen bana kimyager olcam dedi, en azından çöpçülük ve araba yıkama elemanı olma kariyer planından vazgeçtiği için şükrettim

en azından labaratuvarı olan bi okula gitseydim diyo, en azından yanlız... ey yavrum hey dedim, sen daha neler görmiceksin dur bakalım, labaratuvar ne

ahhh chess ah
hep gülelim inşallah
ben hiç çalışmadığım için bana çalışmak zor gelmişti (İŞTE BU YÜZDEN ÇOCUKLARIN MUTLAKA ÇALIŞTIRILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM YARI ZAMANLI FALAN DA OLSA )
okuldan hemen sonra öğretmenlik yapmaya başladım o zaman maaşlar iyiydi geçiniyorduk
kapadokyadayken bi taraftan da seramik yapıyorduk
neyse bana çocukların nazı velilerin kaprisi müdürün emirleri müfettişlerin hort zortları öle zor geliyordu ki
bazen sürünerek gidiyordum okula
ve sevmiyordum
ama o aldığım maaşın hakkını vermek için zorluyordum kendimi
hepsini sineye çekmeye razıydım da bi de karşılığını görsem
ruhsuz amaçsız (ilkokul çocuğunda ne amaç olacak demeyin başarılı insanlar daha o zamandan ideali olan çocuklar gerçekten de,ben doktor olucam ben başbakan olucam vs diyen çocuklar) fikirsiz düşünceden hayalgücünden yoksun çocukların arasında bir tane iki tane pırıldayan göz görmek için neler vermezdim
her pazartesi o umutla giderdim okula
çocukların suçu olmadığını bilsem de sistemin ve velilerin hatası olduğunu bilsem de ne olursa olsun etkiliyor insanı
sonra kimseyi takmamayı öğrendim
herkes istediğini söylesin ben kendi bildiğimi okudum ve mutlu oldum çocuklar da ben de sonunda veliler de
öğretmenliği sevmeye başladım
her okulda şikayet edildim her okulda arkamdan gitme diye ağladı çocuklar veliler
işte o zaman dedim daha sılanın bu durumları yokken keşke üstün zekalı çocukların öğretmeni olsam diye
beni zorlayacak ben ders anlatırken ağzımın içine değil de söylediklerime bakan
beni zorlayan ben öğrettikçe öğrenen öğrendikçe zorlayan zorladıkça bana öğreten çocukların öğretmeni olsaydım keşke dedim
ama olmadıysa kendi sınıflarımda uygulamaya başladım
ben dersi anlatırım müfredatı işlerim
sonra kimse bana karışamaz öğrencilere ne gösterebilirsem ne öğretebilirsem yapmaya çalışırım işte böle arada da şikayet edilirim mırın kırın edilir falan filan

aslında bir özel okulda olmalıyım
paraları toplayıp toplayıp bu kurs senin şu etkinlik benim şu festival senin şu kitaplar bizim kitaplığın yaşayıp gitsem çocuklarla
velilerle sorun olmaz ama özelde de idareyle sorun oluyor işte
hiçbirşey dört dörtlük olmuyor
ama zor bu saatten sonra işte

onu da yapamadın kendi çocuğuma faydam olsa
o da benimle bişey yapmıyor heyhat

kpssden de umut yok 90-95 net gelebilir ama yetmez yetmiyor
dediğin gibi ancak seramik

ben bişey beklememeyi öğrendim canım
okuldan civayı kaldırdılar geçende
çözüm bu mu
doğru kullanmayı öğretmek mi acaba
madem laboratuvarlı okul yok
biz alıcaz çocuğumuza mikroskop teleskop (geçenlerde bimekste gördüm 60-70 tlydi mikroskop)
ha işe yaramayacak tabi ki amatör aletler ama
en azından çocuk öğrenecek öğrenmek isteyecek
off
biliyosun bu konularda ağzım açıldı mı susmak bilmem o yüzden kısa kesicem
işte böyle durumlar

Son düzenleme:
canım ne güzel anlatmışsın yaşadım valla, ama hepimizin hayatı az çok böyle değil mi, gençken hiçbirşeye eyvallah etmiyorum dersin, yıllar geçtikçe diplomatik olmayı öğrenirsin.
Öğretmenlerin işi extra zor tabii, memnun etmeleri gereken o kadar çok kalem var ki, sadece bi amir memuru memnun etmek yetmiyor diğer memuriyetlerdeki gibi
ama sanki öğretmenlerde eskisi gibi değil, ben şuanda benim ilkokulumdaki çoğu kadın öğretmenlerle face de arkadaşım, paylaşımlarını falan görüyorum ve neden şimdiki öğretmenlerde böyle değil diye soruyorum kendime, herhade o da sistem yüzünden olsa gerek, işte sen o eski öğretmenlere benziyosun onları hatırlatıyosun bana
dediğin gibi okullarda sorgulancak o kadar çok şey varki, okulda olmayanı kendi imkanımızla yaratıcaz, sülalede hiç kimyayla yakından uzaktan ilgilenen biri olmamasına ragmen, bi yönlendirmemizde olmamışken periodik tabloyu ezbere biliyor, geçici bi heves mi diye takip ediyoruz bakalım, eğer öyle değilse amazon com da falan varmış deney setleri onlardan almayı düşünüyoruz. oğlum bi şeye heves edip hemen bıraktığından devamı olacak mı diye gözlemliyoruz şimdilik
karamsar olma canım ya, hiç beklemediğin anda neler olur, kadrolu olmazsında böyle devam edersin, seramiği geliştirirsin, yaparsın sende o güç kuvvet var

Arkadaşlar merhaba.
Seyyahalemi evet timaş çocuk aldığım kitaplar.Oğlum çok beğendi, bende.Ama şimdi bitti yeni kitaplar almak lazım.Aldığımız kitapları,bugüne kadar okuduklarını şöyle bir düzenleyeyim dedim de oldukça para vermişiz.Fiyatlar konusunda bir düzenleme yapılsa keşke.Aynı kitap 8.50,başka bir yerde 5.45,diğer bir yerde 3,95 bu nasıl iş hiç anlamadım:26:.
Dergi konusunda bende aboneliği düşünmüştüm bir ara ama bir ay bilim çocuk dikkatini çekiyor ,başka bir ay natıonel geograpy.O yüzden vazgeçmiştim.
Bugün eşimle fırında yan sınıfın öğretmeni ile karşılaştık arkadaşlar.Eşimle biraz sohbet ettiler ve ben 4+4+4 konusunda soru sordum.Öğretnin anlattıkları aynen şu..
Öğretmenlere geçen ay bir seminer verilmiş.Bakan da gelmiş.Girişte bunlara soru sormak yasak denmiş.Hiç soru soramışlar.Bir hanım arkadaşımız soru sordu diyor.Bakan kendi bile bilmiyorki
ne olduğunu döndü oda danışmanına sordu dedi.Böyle işte arkadaşlar kendileride bilmiyorki ne yaptıklarını.Ne olacak çocuklarımızın sonu....

aynen öyle, en başta da bu işin en başındakiler bilmiyo zaten
bu olaydan en çok zarar görecek olanlar bu sene okula başlayaca çocuklar ve aileleri olacak bence, rapor alıp yollamayabilir deniyor ya veli, mesela raporda da fiziksel ve zihinsel olarak yetersiz olduğundan diye yazacakmış, yani dosyasında sanki özürlüymüş gibi bi rapor yer alacak
valla bu sene çocuğu okula başlayacakların yerinde olmak istemezdim, benimki tam 72 aylıktı, o zaman bile 1 ay okulun bahçesinden sağından solundan ayrılamamıştım, 60 aylık olsa tüm eğitim sezonu bahçede kalırdım herhalde

umarım istediğin gibi olur. devler okullarında ticaret bu şekilde sağlanıyor .ben yıllardır para yetiştiremiyorum. nakil için 1,5 milyar verdim.ilkokulda 2 milyar öğretmen seçimi için 500 tl verdim .bu yıl değişim için yada öğretmende devam edebilmek için paralar dönmeye şimdiden başladı
chess oğlun ideallerini değiştirmiş yavaş yavaş büyüyorlar fikirleride değişiyor.
benim oğlum para getirecek mesleklere hevesli

seyyahalemi konuşulması gereken o kadar şey varken susuyoruz malasef senin elinde güzel bir mesleğin var keşke her eğitimci senin gibi olsa senin gibi düşünse seramik işinde de herşey isteğin gibi olur umarım .

gül100 yazdıklarının hiçbirine şaşırmadım bu eğitim sisteminin çıkmasının tek bir sebebi var birtakım okullarının önü açılmış olacak.bize gelince ne olacağımız önemli değil bizi bir kaosun içine attılar hepimiz endişeliyiz ama chessinde dediği gibi en çok yara alacaklar bu yıl okula başlayacak çocuklarımız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…