saol cnmçocukları okumaktan soğutuyorlar resmen
okulda arkadaşlarının annelerine bakıyorum evlerinden 1 saat uzaklıkta yerlere götürüyorlaryabancı dil,bale ,piyano ,yüzme ,çocuklar kurstan kursa koşuyor ben geçen ay evden 1 saat uzaklıktaki yüzme kursuna birkaç hafta zor götürdüm :26:ya o annelerde var birşey yada bende
slm kızlar tatil nasıl gidiyor ? valla chess haklısın bi anlamda 2 kere yüzmeye gönderdim hiç bir işe yaramadı bu sene ingilizce düşünüyorum şart olmaya başladı araştırıyorum şimdiden.Bu arada kızlar öğretmenimiz tayin istemiş daha doğrusu bütün okulun öğretmenleri tayin istemiş bu sene büyük bir ihtimalle çok şansız bir sene olacak bizim açımızdan.il milli eğitimden bakabilirsiniz öğretmeninizin adına
Canım bizim okul ortaokul olduğu için 1.sınıftan 2.sınıfa geçenler bile tayin istemiş Bizimde merkezi bir okul ben izmirdeyim sen denizli il milli eğitim müdürlüğünün sitesine gir öğretmen ismini takip et bakalım tayin istemişmi oradan görürsün.Bence değişmese iyiydi bizimki şimdi ortaokul olmuş bir okula hangi öğretmen gelirki ?hakkımızda hayırlısı artık yapacak bir şey yok ya okulu değiştireceğiz yada devam edeceğiz.
Canım bizim okul ortaokul olduğu için 1.sınıftan 2.sınıfa geçenler bile tayin istemiş Bizimde merkezi bir okul ben izmirdeyim sen denizli il milli eğitim müdürlüğünün sitesine gir öğretmen ismini takip et bakalım tayin istemişmi oradan görürsün.Bence değişmese iyiydi bizimki şimdi ortaokul olmuş bir okula hangi öğretmen gelirki ?hakkımızda hayırlısı artık yapacak bir şey yok ya okulu değiştireceğiz yada devam edeceğiz.
evet gitmiş canım bende ordan baktım okulda öğretmen kalmamış hepsi istemiş tayin
il milli eğitimden baktım birşey göremedim yer değişim yazan biryerde bulamadıme okuldan bugün duyuru gelmiş okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak kalmaya devam edecektir diye .sınıflar ayrılacaktı kurayla oda okullar açılınca netleşecek
kurslara gelince çocuklar evin içinde yapacak birşey bulamayınca ister istemez anne ve babalar olarak bir arayış içine giriyoruzbu durumdan yüzleri gülenler ise işe ticari olarak bakan kurs sahipleri oluyor
o zaman gelen giden olmaz canım, herkes olduğu yerde kalır, sizin öğretmen değişmicek o zaman, zaten istemiyodunuz değişmesini isabet olmuş
valla inansakta inanmasakta kurslara yolluyoruz zaman zaman aktivite olsun diye işte, mecburen
tayin isteyen öğretmenler vardı onlarda okul idaresi ile problem yaşayanlar .ben öğretmenin değişmesini istiyordum.oğlum öğretmeni ve sınıfın dağılacağını duyduğu zaman çok üzüldü.kendisinin memnun olması alışması benim için önemliydi. ben dişimi biraz daha sıkarım
sıkılıp duruyorum canım ne yapalım sınav bitti yapacak bişey yok keşke iş olsaneler yapıyosunuz hanımlar, meldam hamilelik nasıl gidiyo bu sıcakta, karamuk bebişi büyüttünmü, seyyahalemi, gul100, tuba sultan, gökyüzündedans, farmasi ve şuan nickini hatırlayamadığım diğer arkadaşlar... Valla sıcaklar berbat benim oğlanın ders namına ya da kitap okumak namına yaptığı hiç birşey yok
eokul da daha bişey yok, eylülde nolacak çok merak ediyorum
maşallah maşallah ben o günleri hiç göremicem yamerhaba chess...
Sıcaklarda evden dışarı çıkmıyoruz.haftasonları oğluşun basketbol kursu var sadece o günler çıkmamızla girmemiz bir oluyor.allah tan evimiz serin.akşam saat dokuzdan sonra ayağımıza çorap giymezsek ayaklarımız üşüyor.ben ders çalışmaya başladım diyemidir bilmem ama oğluşda derslere başladı.gündüzleri her dersden ikişer tane yaprak test çözüyor.
öğretmenimizin verdiği kitabi bitirdi,istediği zihinden problemleri alacağım hafta içi.teyzesi ''levent kapadokya'da ,levent çanakkale'de vs...''seri halinde kitaplar almış.gün içinde ve
yatarken okuyarak günde bir tanesini bitiriyor.ben söylediğimde yapmıyordu,şimdi kendi kendine plan yapıyor.odasına gün içinde yapacaklarını yazmış onlara uymaya çalışıyor.hep böyle devam etse çok güzel olacak :))
ben şimdilik rahatım chess darısı başına...
Hoşçakal...
yemin ederim kusucam artık ya işte çocuklar bu yüzden okumuyorya canım ne güzel bi cümle 9 dan sonra ayaklarım üşüyorvalla biştik denizlide resmen Siz nerdesiniz
oğlunada maşallah ya, kendi otokontrolüyle bunları yapması şahane valla, dediğin gibi senin ders çalışmanında etkisi vardır çocuk üzerinde ama her çocuğada aynı etki olmaz, demekki sorumluluk bilinci var kuzunun. Bu anlattıkların bizim için hayal tabii ayrıca kitap serinizin adıda pek hoş, şimdi ki çocukların en büyük sorunlarından biri genel kültür, kitaplar hem genel kültür hem okuma amaçlı sanırım ne güzel, öğretmenin bize verdiği seride pamuk prenses kitabıda var hala ya, at kendini camdan, 3 sınıfa gidecekler hala pamuk prenses, şimdi bu dediğin seriyi alsam bu defa ödev kitaplarını okumıcak
yok ben anladım öle eski kitaplar cık modası geçti artık almıcaksın hiç beğenmiyorumben ankara'dayım chess.ankara da çok sıcak ama bizim bina lojman ve çok eski bir yapı.kullanılan malzeme ve yerle alakalı sanırım.kışın çok sıcak salonun camı hep açık olur.bunda merkezi sistem olmasınında payı var.yazın ise çok serin.evin bu özelliğini çok seviyorum.
Evet oğluş beni şaşırtıyor.umarım geçici ve birkaç haftalık bir süreç değildir.ödevlerini bitirdikten sonra bizim kitapları alabilirsin.ben bile çok beğendim.hatta kapadokya yı anlatan
kitabı okudum.oğlumda beni sınav yaptı.anne kapadokya ne demekmiş:26: Anlat bakalım diye.sizin ödev kitapları hangi yayıevinin?bizim bir arkadaş zambak yayınlarının kutuda
30-40 tane hikaye kitabını almış ama ben pek beğenmedim.
sıcaklarda yapılacak çok fazla birşey olmuyor.etüte verdim 1 saat kalıyor orada sadece kitap okusun tekrar yapsın yeter dedim .evde bütün gün doktorları izliyorevimizin altındaki gitar kursuna verdim hiç araştırma yapmadan uzak yerlere götürüp getirmeye cesaret edemedim Hamilelik ilk çocuğa göre daha zor ve yorucu geçiyor bir oğlum daha oluyormuş
Maşallah kuzuna kendi kendine plan yapması ne kadar güzelbize şimdilik çok uzak duruyor
Pamuk prenses kitabı da verilir mi 3.sınıf öğrencisineallahtan pepe serisi vermemiş
tayin isteyen öğretmenler vardı onlarda okul idaresi ile problem yaşayanlar .ben öğretmenin değişmesini istiyordum.oğlum öğretmeni ve sınıfın dağılacağını duyduğu zaman çok üzüldü.kendisinin memnun olması alışması benim için önemliydi. Ben dişimi biraz daha sıkarım
canım diyorum ya stockholm sendromu gibi bişey, çocuklar başka öğretmen görmediğinden en iyisi benimki zanndediyo, aslında bence 4-5 sene aynı öğretmenin olması yanlış
valla dua ediyorum kendiliğinden değişsin diye, yoksa ben değiştirmeye kalksam iki bin lira istiyorlarmış, hiç inanmazdım bu para olaylarına kendi arkadaşımın başına gelince inandım
yani kendiliğinden değişmezse bende dişimi sıkmak zorundayım
yemin ederim kusucam artık ya işte çocuklar bu yüzden okumuyor
eskiden biz bu kitapları alırdık görmediğimiz duymadığımız için çok zevkli gelir okurduk
şimdi anasınıfından başlıyor farkındaysanız aynı kitaplar sayfaları artırılarak her sınıfa göre yayınlanıyor
sürekli sürekli aynı şeyler okumaktan gına geliyor çocuklara ben bile bayıldım
ben sınıfa kitap alırken 5 lira istedim velilerden 1 lira yetmiyo mu demişler yaptım bi toplantı çemkirdim bir liraya keloğlan mı alıcaz bıkmadınız mı diye kitapları da soktum gözlerine ses çıkarmadılar
Genelde kitap olsun da ne olursa olsun mantığı var ama öle değil maalesef
boşver canım okutma pamuk prensesi okusa nolur okumasa nolur okumadı der geçersin ahahha
sılanın sınıfın kitapları da böle 1-3 liralık 30-60 sayfa temcit pilavı gibi hep aynı hep aynı hiçbirini okumadı
ama hergün evde kendi seçtiği kitapları okuyor maşallah
saftiriğin hepsini okudu mesela chess iki ki tavsiye etmişsin
çekirdek çitliyodum boğazıma kaçtı gülmekten ya, hay sen çok yaşa
valla oğlumun öğretmeni keşke sen olsaysın, hiç üzmezdi seni valla
canım ya inşallah şu seramik işin çok iyi gider, öğretmenliğinde devam eder, canı gönülden dilerim
ya ben o kadar merak ediyorum ki eylülde nolcak diye, ama sadece ben
kimsenin taktığı yok ya, acaba diyorum anormallik bendemi
bu arada dergi demişsin, ben artık almıyorum çok sıkılıdı, verdikleri kartları çıkarıp bırakıyo, içeriği okumak yok, bazende deneyleri yapıyo o kadar
geçen bana kimyager olcam dedi, en azından çöpçülük ve araba yıkama elemanı olma kariyer planından vazgeçtiği için şükrettim
en azından labaratuvarı olan bi okula gitseydim diyo, en azından yanlız... Ey yavrum hey dedim, sen daha neler görmiceksin dur bakalım, labaratuvar ne
Arkadaşlar merhaba.
Seyyahalemi evet timaş çocuk aldığım kitaplar.Oğlum çok beğendi, bende.Ama şimdi bitti yeni kitaplar almak lazım.Aldığımız kitapları,bugüne kadar okuduklarını şöyle bir düzenleyeyim dedim de oldukça para vermişiz.Fiyatlar konusunda bir düzenleme yapılsa keşke.Aynı kitap 8.50,başka bir yerde 5.45,diğer bir yerde 3,95 bu nasıl iş hiç anlamadım:26:.
Dergi konusunda bende aboneliği düşünmüştüm bir ara ama bir ay bilim çocuk dikkatini çekiyor ,başka bir ay natıonel geograpy.O yüzden vazgeçmiştim.
Bugün eşimle fırında yan sınıfın öğretmeni ile karşılaştık arkadaşlar.Eşimle biraz sohbet ettiler ve ben 4+4+4 konusunda soru sordum.Öğretnin anlattıkları aynen şu..
Öğretmenlere geçen ay bir seminer verilmiş.Bakan da gelmiş.Girişte bunlara soru sormak yasak denmiş.Hiç soru soramışlar.Bir hanım arkadaşımız soru sordu diyor.Bakan kendi bile bilmiyorki
ne olduğunu döndü oda danışmanına sordu dedi.Böyle işte arkadaşlar kendileride bilmiyorki ne yaptıklarını.Ne olacak çocuklarımızın sonu....
canım diyorum ya stockholm sendromu gibi bişey, çocuklar başka öğretmen görmediğinden en iyisi benimki zanndediyo, aslında bence 4-5 sene aynı öğretmenin olması yanlış
valla dua ediyorum kendiliğinden değişsin diye, yoksa ben değiştirmeye kalksam iki bin lira istiyorlarmış, hiç inanmazdım bu para olaylarına kendi arkadaşımın başına gelince inandım
yani kendiliğinden değişmezse bende dişimi sıkmak zorundayım