İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

selam hanımlar
nasılsınız hakikaten bu dönem kimseden ses çıkmıyor özellikle chees hiç yok ortada ne olduki acaba ??? ben de merak ettim
valla bizde bu dönem daha doğru düzgün başlamadık derse falan öyle ödev de vermiyor çok kitap falan okuyor teslerini çözüyor şimdilik yarın sabahta toplantı var bakalım oraya gidicez

bizim toplantıda haftaya cuma günü..

sıkılıyorum bunalıyorum daralıyorum kış soğuk kasvetli uyuşuk

korkmayın hanımlar buradayım, benden kurtulamazsınız son haftalarda işler sıkıştırdı, okulla alakalı yazılmaya değerde pek bişey olmadığından yazamadım pek

valla son hafta hiç ödev mödev yoktu, pek bişey yapmadılar herhalde, çalışma kağıdıda yoktu, veli toplantısı oldu, yavaş yavaş hızlancakmışız, müfredat sırası olarak diğer sınıflardan ilerde olduğumuz için ağırdan alıyormuşuz, oğlum hakkında güzel şeyler söyledi, diğer çocuklardan farklı bi noktaya koydu yani, gurur duydum tabii bende, her ne kadar bilsemde öğretmenin ağzından duymak başka

martın 6 sındaki okulistik sınavıda yaklaşıyor bakalım, öğretmen oğlumun soruları çok basit gördüğünden ciddiye almadığı için yanlış yaptığını söyledi, gerçektende öyle, çok basit diye gerekli özeni göstermiyor, dilimizde tüy bitti ama hala aynı

tüm çocuklarda da bi hız merakı varmış, en hızlı ben bitircem diye yanlış yapıyorlarmış

benden bu kadar şimdilik

hazır topik fazla heyecenlı değilken ben bi durumumu danışayım da biraz hızlansın burası
durum şu, oğlan biliyorsunuz 3. sınıfa gidiyor, bir de 6 aylık kızımız var. bu yaz muhtemelen abd ye gideceğiz eşimin işi nedeniyle, 1 seneliğine. işte sorun burada başlıyor, çünkü ben gitmek konusunda kararsızım.
1- burda oğlumun düzeni var, gidip geri dönünce bocalar mı, 5. sınıftan mı devam eder, 4. sınıftan mı bilemiyorum. 5. sınıf biliyorsunuz ortaokul oldu artık, sbs de olacak muhtmelen. hem adaptasyon sorunu yaşayıp hem de sınava nasıl çalışacak bilemiyorum. iyi tarafı ise ingilizce problemi kalmayacak.
2- bebekten yana bir sıkıntım olmaz heralde, ona ben bakıcam evde. dönünce de sıkıntı olmaz diye düşünüyorum onun için.
3- ben de burada kalırsak işime giderim bebeğe bir bakıcı bulup, böylece kariyerime devam edebilirim. ama gidersek mecburen evde duracağım, artık biraz da sıkıldım evde oturmaktan.
4- buradaki yaşam standardımızı orda bulamayacağız, ki, bu da beni düşündürüyor.

gitmemizin iyi yanı ayrılmayacak olmamız, çocuklar babalarını özlemeyecek. ben yalnız kalmayacağım. ve de tabi bir tecrübe olacak hepimiz açısından.
sizce ne yapmalıyım? benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
şimdiden teşekkürler,

valla ben olsam giderim düşünmem bile, nolcak ki atla deve öğrenmiyolar sonuçta ilkokulda, kapatılamayacak bi açık olmaz bence ayrıca şuan için sbs zaten kalkacak bu yıl ve hala bi sınav sisteminden bahsedilmedi, oğlunun bi senede çok güzel ingilizce öğreneceğine eminim, tr ye dönüncede desteklerseniz unutmaz, zaten bu bile süper bişey, öğretim hayatı boyunca kurtarıcısı olcak
çocuklar herşeye yetişkinlerden çok daha çabuk adapte oluyor, değişik şartlara çok çabuk uyum sağlıyor, anne babaları onlara endişelerini hissettirmezse tabii
keşke az dişini sıksaymışında abd de doğursaymışın

hangi eyalete gitceksiniz

Son düzenleme:
ay ben karalar bağlamışken moral oldun ya chess, çok sağol. biraz fazla düşünüyorum galiba, eşim de böle sölüyo:26::26::26: e bu endişeyi yansıtmamalıyım o zaman oğluşa
hamileyken eşim ve pek çok arkadaşımız, gidip orda doğur dedi ama ben hiç istemedim. bata isteksizim bu konuda ama sonuçta gidecez gbi görünüyor:18::18::18:

eyaletini bilmiyorum ki, boston. massachusets mi oluyo acaba:26:

göbeğini atmadıysan harvard üni nin bahçesine göm

yansıtma tabii canım, çocuklar anne babasını kopyalıyo, olumlu pozitif olursan çocuğununda hiç zorluk çekmeyeceğine eminim

valla çok güzel bi deneyim olur sizin için, belkide dönmek istemezsiniz sonra

yani diyelim sorunlar çıktı sizin için hoş olmadı, nolacakki sadece bir sene, su gibi akıp geçer

galiba eşin akademisyen

chess hoşgeldin canım merak ettik seni buralarda göremeyince çok şükür geldin
evet ilk hafta kayda değer birşey olmadı biz de de hatta dün akşam bile yine ödev yoktu
size de başarılar dilerim canım sınavda bakalım nasıl geçecek işallah iyi olur
o sorun bizde de var ya basit sorularda hata yapıyorlar hem acele etmekten hem sorular çok kolay diye önemsememekten kaynaklanıyor biz de kaçkere söyledik ama hep aynı hataları yapıyor

ben olsaydım kesin giderdim çünkü eksilerinden çok artıalrı olacak oğlun için birkere dil sorununu büyük ölçüde çözmüş olur ve ileri eğitim hayatında çok faydasını görürür yani sonuçta bir sene o eğitimi için sen de kariyerin için çok fazla bişey kaybetmez diye düşünüyorum hem bebeğinde daha küçükmüş bu arada sen de onunla daha fazla zaman geçirmiş olrsun türkiyeye dönüncede kariyerine devam edersin oğluşunda eğitimine bence faydasını görürüsün

ay chess canım ben bizim küçük oğlanın göbeğini daha biryere gömmedim iyi akıl ettin ben de cydkns arkadaşla göndereyim de göbeği gömüversin harvard ın bahçesine olur mu kii:26:

bensiz topiğin tadı yok biliyorum
saol canım sizin yok mu yakınlarda deneme sınavı:26:
valla nasihat etmekle olmuyor sanırım, büyüdükçe kendi kendine oturcak bazı şeyler, hatta bazen beni dinlediğinden bile şüpheleniyorum en son ne dedim ben diye soruyorum

ay chess canım ben bizim küçük oğlanın göbeğini daha biryere gömmedim iyi akıl ettin ben de cydkns arkadaşla göndereyim de göbeği gömüversin harvard ın bahçesine olur mu kii:26:

bu sıralar geçmişe çok fazla gidemiyorum nete zar zor girebildim
bizde de toplantı oldu .seneye sınıfın dağılma durumu var başka öğrtmene düşen çocuklara da haksızlık olmaması için 4.sınıf konularına geçiş yapacağını söyledi öğretmenimiz temeli sağlam olsun benden olsun dio çocukları kimseye yar etmezmiş .yani dersler daha ağır
daha önce burada konuşuldu mu bilmiyorum bu hafta sonu oğlum kolejlerin burslu sınavına girecek ilerleyen haftalarda birkaç kolejin daha sınavı olacak onlarada girecek bakalım ne yapacak

Son düzenleme:

ay ay pek de mütevaziyiz evet canım gerçekten sensiz topiğin tadı olmuyor yokluğun hissediliyor yani
bu sıralar yok canım bizde deneme sınavı daha dersler bile başlamadı ki doğru düzgün
gerçekten bazen sanki söyledikleirmizi anlamıyor gibi yapıyorlar ama onlar kaçın kurası bal gibi anlıyorlar da işleirne gelmiyor

hoşgeldin canım valla seni çok iyi anlayabiliyorm bebekten çok zor olur şuanlar ben de işyerinde bakabilirisem bakıyorum evde hiç vaktim olmuyor bebişin nasıl iyimi büyümüştür bızdırık
aa sınıfınız niye dağılıyor canım gidecekmi öğretmeniniz:26: zor olacak çocuklar için ki 4. sınıf zor bir sene olacak işallah yetişitirebilir konuları gidene kadar
oğluşuna da başarılar canım ben bizim burda daha koljlerle ilgili birşey duymadım herhangi bir sınav duyrusu gelmedi yani

bebişin karakteri nasıl canım, huysuz mu sakin mi,

valla şaşırdım kolaj sınavları 4. sınıfta olcak diye biliyorum, nedir ayrıntısı nasıl öğrendinizde sınava gireceksiniz
:26::26:

hayret neden böyle bişey olmuş ki, öğretmeniniz çok disiplinli yarı yolda bırakcak gibi değildi, okulla ilgili bi sorun olsa gerek:26:

ahaaaa valla ya nerde kızımın göbeği. dediğini eşime söyledim hah diyo biz bıktık okumaktan, bi de onların mı başını yakacan (daha doğrusu şöle dedi "hah b.k mu var")
ay sağol valla ya çok pozitif bi insansın chess, abd den gelirken ne getiriyim
eşim de ben de akademisyeniz. ben şu anda doktoralı ev hanımıyım gerçi

çok teşekkür ederim canım, daha olumlu bakıyorum artık. nolcak yani bir sene değişiklik olur hiç olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…