İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

ay chess canım ben bizim küçük oğlanın göbeğini daha biryere gömmedim iyi akıl ettin ben de cydkns arkadaşla göndereyim de göbeği gömüversin harvard ın bahçesine olur mu kii:26:

yolla bana kargoyla gömerim ya nolcak, elime mi yapışcak.
ben burdan bi bavul dolusu göbek bağıyla gidermişim, orda bahçeyi kazarken de hapse atarlarmış

karamuk chess hoşbuldum
bebiş büyüyor ama zor bir bebek hırçın sinirli bir yapısı var:18::18:zorluyor bizi uykusuzluktan yıkılıyoruz siz atlattınız odönemleri
oğlum anne tecrübenle bu bebeğe böyle bakıyorsan bende acemiydin kimbilir bana neler yaptın dio
öğretmen fazlası olduğu için her yıl 4 e geçen çocukları dağıtıyor okulumuz öğrtemen gidenlere haksızlık olmasın die bu yıldan temeli vercem dedi
kolej sınavlarını öğretmenimiz duyurdu mart ayında da iki kolejin daha sınavı olacak öğretmen çocuklar kendilerini denesin dedi yüzde yüz burs olmadıktan sonra yollamayın dedi
siz araştırdınız mı kolej sınavlarını

Son düzenleme:

eşine cevap veriyorum; hamama giren terler
canım nesi var akademisyenliğin mis gibi meslek:13:

saol canım ama bana abd den bişey getirme mümkünse abd ye beni götür

yaaa canım işin zor desene, bence bu iş şans meselesi kimi hırçın oluyo kimi sakin, anlatıyor bazen; bebeğim 9 da uyuyo 6 da kalkıyo, hiç uyanmıyo gece diye, ben masal anlatıyolar gibi bakıyorum nerde böyle bebek yahu sadece masallarda olur, bi de karnını doyurup yatırırsan hiç kalkmaz demiyolar mı
ya canım daha önce bakmıştım ben zaten yollamak istediğim 2 okul var, bi tane buranın çok iyisi var ama malesef ideolojik, web sayfalarının hiç bir yerinde atatürk kelimesi olmadığı gibi hiç bir yerinde türk bayrağıda yok, %100 burs alsada asla oraya yollamam istedikleri kadar başarılı olsunlar, buyursunlar. kalan okullarda devlet okullarından kötü bence. Bu 2 okulu daha önce araştırmıştım ilkokul son sınıf demişlerdi şimdi sen öyle söyleyince tekrar baktım bilgi aynı, acaba bu sistem şehirden şehire değişiyormu, şimdi senin oğlunun başarılı olursa bu sınavda seneye mi başlıcak yoksa ortaokulda mı
:26:

benim de istediğim bir özel okulun seviye belirleme sınavı ve okul tanıtımı varmış martta.. bursdan söz edilmemiş..ne için ki acaba bu sınav, reklamı olsun diye mi yoksa burs için mi öğrenmek gerek..gerçi hangisi olursa olsun sokmayı düşünüyorum ben..

valla canım reklam tanıtım için olabilir, belki parlak gördükleri çocukları seneye çağıracak olabilirler
biz 1. sınıfa başlamadan bi okula gitmiştik, bi kaç kere tekrar bekleriz diye davet yollamışlar, bi kere kahvaltı etkinliğine davet edildik falan ama sınav falan olmamıştı
doğa koleji falan mı

sen nerden öğrendin canım, sitelerinde mi yazıyodu size özel mi davet geldi

yolla bana kargoyla gömerim ya nolcak, elime mi yapışcak.
ben burdan bi bavul dolusu göbek bağıyla gidermişim, orda bahçeyi kazarken de hapse atarlarmış

valla yaa göbek kurbanı olursun oralarda

ee ilk dönemler zor oluyor canım ama bizimki de şuan emeklemeye başaldı ki evin içinde heryere giriyor çıkıyor işten eve gidince bir maraton başlıyor ki sorma canım
yok canım ben daha araştırımadım o sınavları iyi sizin öğretmeniniz duyurmuş bizimkinin herşeyi iyi de böyle şeylerde çok zayıf biz araştırıp kendisine söylüyoruz düşün tudemin sınavında koskoca okuldan sadece ve sadece bizim oğlan girmiş kimsenin haberi yok

istek vakfı, internet sitesinde gördüm.

günaydın canım, isyanlardayız, hatta halil sezaiye bağladık, haftada 3 özet ve kitaptan anlaşılanların resminin yapılması var

günaydın canım
valla isyan etmemek elde değil heralde bu ne böyle arkadaşım sizin öğretmen bayağı bir abartıp hızlı gitiş yapmış bırak çocuklar kitap okumaktan soğuyacak

ay bazen delirtiyolar hakkaten insanı.
özet yazdırıken ya da ödev yaparken benim oğlan çok az yazıyo, iki satır ancak. öğretmeni de defterine not yazmış, bana imzalattı.
len ben mi yapcam bu ödevi arkadaş ya, diyorum yazmıyo napıyım, kavga mı edecem her gün.
hayret bişey ya.
bu ödevin mantığı çocuğa sorumluluk duygusu vermek değil mi, ben mi yanlış biliyorum.
eziyet etmekse ama tamam, orada çok başarılılar

günaydın canım
valla isyan etmemek elde değil heralde bu ne böyle arkadaşım sizin öğretmen bayağı bir abartıp hızlı gitiş yapmış bırak çocuklar kitap okumaktan soğuyacak

soğuyacak değil soğudu bile canım, geçmişte yazmışımdır eskiden sevdiği türleri alırdım, seve isteye okurdu, şimdi kitap göresi yok zaten hocamızda saolsun verdiği kitaplar hep masal kitabı, tam oğlumun sevdiği tür

yürü ceyda arkandayım
evet meb bi iyilik yapsada en azından özet ödevini tedavülden kaldırsa, ilkokulda kalksa yeter

sonrada kitap okumayan bir toplumuz, efendim caponlar şu kadar kitap okuyo türkler şukadarcık

neden acaba, çocukken geçirdikleri travmadan olabilir mi

zevk denen bişey var ya, çocuğa sevdiği tür kitaplar alınsa neden okumasın, siz elinize geçen herşeyi okuyomusunuz, önünüze gelen her yemeği yiyomusunuz

hah sıkıysa bunları öğretmene söyliyim

Merhaba, tam içeriği bilmiyorum şu kitap konusunda ama mutlaka kitabı çocuk kendi seçsin, örneğin götürün d&r a dokunsun, okusun, hoşlansın ve alsın, bu kültürü edinsin.
ben velilerimden bunu istiyorum.

bir de özet evet her ne kadar zor olsa da okuduğunu anlama açısından 5n1k ve özet çok yararlıdır. okuduğunu anlama da zaten tüm dersleri için gereklidir.

p.s 3. sınıf öğretmeniyim...

valla cdy nın derdini tam bilmiyorum ama bizdeki içierik şu ki; öğretmeniz kendi seçtiği ve çoğunlukla benim bile kendimi okurken başka şeyler düşünürken bulduğum (bazen neden sevmiyor acaba diye bende okuyorum) sıkıcı masal kitaplarının özetini ve ayrıca resminin yapılmasını istemesi
daha önce 1 ve 2 sınıfta çok kitap okurdu, kendi seçerdi, onun zevkini öğrendiğimden ben seçerdim kitap okuması alışkanlığı çok güzeldi, muhtemelen oğlumun kendi seçtiği kitaplarından özet istese yine sorun olmaz
5n1k yı biliyorum o olsa çok güzel ama onu şimdiye kadar hiç yapmadılar
üstelik sağolsun öğretmenimiz özetin nasıl çıkarılacağını bile anlatmamış şimdi 2 ya da 3 giden bi çocuk sen açıklamazsan özet nedir ne bilsin, özet derken beklentin nedir ne bilsin
katılımın için teşekkürler, daha sık bekleriz

sürekli aynı kitapları vermekten bıkmadılar
bizim öğretmen anladı artık da kitaplık yaptı herkes istediği kitabı alacak
dersler aynı
sıkıcı
seneye bizim okul değişcekmiş bu 5. öğretmen değişikliği olacak
ne bekleyeceksin ki bu sistemden

amerika meselesine gelince
ben atlaya zıplaya giderim

okul mu değişcek? değişikliğin sebebi ne canım
:26::26:

okul mu değişcek? değişikliğin sebebi ne canım
:26::26:

ortaokulla ilkokulu ayıracaklar ya
ondan sebep
hayır neden şimdi yapmadınız
bakalım ilk mi olcak orta mı
ilk olsa en azından 4 bitse
sonra da orta sorunu çıkıyor
ayrıca yakında da yok ta merkezde var

çocuk haklı, bu tür dayatmalarla okumaktan soğurlar tabii ki. ödev yaptırmak zaten başlı başına bir iş, artık ergenlik yaşı bile düştü, geçişler oluyor, 1 sene içinde çok şey değişiyor. Siz en azından evde desteklemeye bakın, kendiniz çalıştırın. Çok çok önemli okuduğunu anlaması.

ya bizim derdimiz aslında oğlanın yazı yazmayı sevmemesi. yoksa geneli fena diil. ama 2 satır yazıyo bir soruya cevap olarak. ğretmeni daha detalı isityo ama bizimki anafikri söylüyo bitiriyo. oğlum biraz daha açıkla diyorum ama, bazen gözümden kaçıyo işte. imzalama işi ise şu demek, ben çocuğa söylüyorum uyarıyorum, siz evde böyle yaptırın. ama ödev sorumluluk duygusu vermekse mantıklı sayıda ve bıktırmayan ödev olmalı ve çocuk bunu isteyerek yapmalı, hatta bu tekrar olmalı, ödev değil. yani okulda öğrendiğini peiştirince zaten öğrenmiş demektir. ama böyle eziyet oluyo ya, bıktım ben. zaten tüm gün okulda ders yapıyo, akşamda evde 2 saat ders. ee ne kaldı, 1 saat bi zaman kalıyo boş. e bu da çocuk yani, bu kadar sıkılmaz ki. sonra okuldan nefret edicek. sınıfları bölge 2. si olmuş, olur tabi. bence 1. olmalıydı, ben bu kadar çalışan başka sınıf var mı ve onlar ne yapıyo merak ettim açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…